7 sept. 2010

Wim van Welzen, PNTCD si miscarea inspirata a PNL-ului

"● Pe Victor Ciorbea dânsul (Corneliu Coposu - n.m.) l-a recomandat pentru postul de potenţial premier?

Cât a trăit, nu a fost vorba despre Ciorbea nici o clipă. A fost o înţelegere ulterioară între Diaconescu şi Constantinescu. După moartea domnului Coposu s-au luat decizii anapoda. Când a fost scandalul dintre Băsescu şi Ciorbea, a venit Wim van Welzen de la Internaţionala Creştin-Democrată şi a sugerat să facem alegeri anticipate, să scăpăm de PD din Guvern, fiindcă avându-i în combinaţie nu puteam să ne punem în aplicare programul. Ciorbea înţelesese, dar s-a ridicat Ionescu-Galbeni, urmat de ai lui Dudu Ionescu, Remus Opriş şi au zis "nu!". Welzen le-a spus că omoară partidul. Si a avut dreptate."


Pasajul de mai sus l-am extras din acest articol. Dudu Ionescu, Remus Opris (azi la PDL) s-au opus... Hm... Oare ce se intampla daca PNL nu ii dadea afara pe cei infiltrati de Traian Basescu si securitate in PNL? Nu, nu trebuie sa raspundeti. Vorbele lui Welzen sunt de ajuns.

Problema e cum scapam acum tara de acest malefic PD...

50 de comentarii:

Deceneu spunea...

"Problema e cum scapam acum tara de acest malefic PD"..
Nu asa-i problema.

Multi considera ca si PSD si PC sunt la fel de malefice. Asta si explica raportul relativ egal intre PD si PSD in decembrie si absenteismul ridicat la alegeri.
De FSN-ul malefic se poate scapa daca se schimba strategia de la persoane la solutii.
S-a obligi partidele sa spuna ce vor sa faca pentru romani, pentru viitor, pentru copii si pentru nepoti.
Ce ofera electoratului?
O societate de tip latino-american sau una democrata?
Simpla afirmatie ca "ei sunt dictatori si noi suntem democrati" nu convinte daca nu e sprijinita de afirmatii.

Temele promovate de PSD-PC la care adera si PNL-ul sunt demonizarea lui Basescu si a PD-ului.
Eu nu cred ca Voiculescu sau Ponta sunt mai buni decat Videanu respectiv Boureanu ca sa dau doar cate doua din nenumaratele exemple.
Daca PNL-ul nu face o "altfel de politica" se scufunda impreuna cu FSN-ul, iar politica altfel inseamna dialogul cu cetatenii.

Lilick Auftakt spunea...

Pai dupa cum vezi, PNL face o politica altfel. Ca in afara de caltabosii lui Remes si wc-ul furat de dna Campeanu :D nu am auzit de alte cazuri grave de coruptie la PNL. Nu am auzit de furturi la alegeri, nu am auzit de multe altele. PDL-ul a intrecut demult PSD-ul in coruptie. De asta au si castigat alegerile.

Cum adica... demonizarea lui Basescu??? O fi vreun inger si astia il pateaza pe nedrept?

Deceneu spunea...

Nu-i un inger, dar sti cum spunea Paunescu inainte de '89, "toate astea trebuiau sa poarte un nume".

Daca nu era Basescu avea alt nume dar tot asa se comporta. Daca nu se numea PDL si se numea altfel, dar era tot din FSN, comportamentul era acelasi. Partidle FSN-iste fac circ sa ne tina atentia orienta spre persoane sa nu ne gandim la solutii.
Prin schimbarewa persoanelor mai alimenteaza speranta.

Cum ar fi ca viitorul partid "Alba ca Zapada" sa fie condus de Isarescu, talonat de Croitoru si eventual Cristian Preda?
Ce ar mai putea spune liberalii dupa ce le-au facut loby ca sunt profesionisti, au viziune si personalitate?

Au beneficiat de o mediatizare pozitiva din toate partile si sunt numai buni sa aduca o noua speranta a dezamgitilor, desi Isarescu a patronat devalizarea sistemului bancar. Daca nu era mana-n mana cu "sistemul ticalosit" nu l-ar fi mentinut in functie oricat de "profesionist" ar fi fost.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, chestia cu idei nu personaje stii ca o sustin destul de mult, ca doar am si scris despre asta. Dar acum, aici, e vorba de altceva, din moment ce unii au transformat totul intr-o doctrina "de succes", basescianismul. Aceasta doctrina cu tot ce inseamna ea, populism, demagogie, trebuie combatuta.

E o aiureala sa spui ca Alba ca Zapada ar putea fi condusa de Isarescu. Chiar nu il cunosti deloc? Chiar nu stii ca joaca in alta liga? Mai repede Alba ca Zapada ar putea fi condusa de undeva din zona lui Maries, care a anuntat ca va intra in politica.

Deceneu spunea...

"E o aiureala sa spui ca Alba ca Zapada ar putea fi condusa de Isarescu. Chiar nu il cunosti deloc?"

De ce-i o aiureala?
Nu a participat Isarescu la alegerile prezidentiale din partea PNTCD?
Ce l-ar opri sa devina liderul unui partid care sa salveze tara de la anaghie dupa ce tot el a patronat dezastru?
Este Isarescu sfetnicul lui Basescu, care a decis masurile de reducere a veniturilor si au lasat ca la dentist pe cei de la FMI?

Cine a decis sa ajute bancile Austriece pe spinarea romanilor, nu Isarescu si Basescu?
Uite ce scrie Dan Pascariu, un bancher recunoscut, care confirma opinile lui Ilie Serbanescu.
"Spre deosebire însă de România şi celelalte ţări din CEE, unde activele toxice au fost preluate la datoria publică (plătite deci din banul poporului), în ţările occidentale autorităţile au intervenit pentru salvarea băncilor pentru a evita un risc sistemic, prin acordarea de împrumuturi (în condiţii de piaţă) şi/sau prin capitalizare (naţionalizare). În ambele cazuri n-au avut de suferit nici creditorii şi nici debitorii băncilor, ci acţionarii acestora (statul în cazul băncilor din CEE), care n-au exercitat un control adecvat asupra managementului băncilor respective (şi desigur executivii băncilor în cauză care şi-au pierdut posturile, reputaţia şi, uneori, chiar libertatea). Astfel, acţionarii fie că au pierdut toţi banii, fie au asistat la o reducere drastică a preţului acţiunilor, fie că au fost diluaţi. În toate cazurile statul a fost obligat să intervină pentru că, fie în calitate de acţionar, fie în calitate de supraveghetor, nu şi-a în­deplinit rolurile în mod cores­punzător."

Hendrix spunea...

Autorul articolului greseste capital prin modul stupid in care formuleaza intrebarea, dovedind ca habar n-are de situatia din acele vremuri. In primul rand semnalez faptul ca la moartea lui Coposu, intr-o zi de sambata a anului 1995, mai exact pe 10 noiembrie, Conventia Democratica era doar un proiect politic in fata dominatiei cvasi totalitare a fesenistilor lui ilici. Erau doar o SPERANTA a celor care visau la democratie si economie de piata intr-o Romanie devastata de fesenisti. Ilici conducea autoritar Romania, premier fiind scula lui numita vodcaroiu, DEZASTRUL era total. Situatia seamana mult cu cea de acum, cu diferenta ca ba-secu este in locul lui ilici si umil boc in locul lui vodcaroiu. Nimeni nu putea anticipa in 95 ca se vor castiga alegerile di 17 noiembrie 96. Nici vorba sa fie cineva ,,recomandat'' pentru postul de premier. Macar pentru simplul fapt ca nici Constantinescu nu fusese desemnat ca si candidat la prezidentiale, darmite viitorul premier.
Un al doilea motiv este faptul ca in 95 Ciorbea era un simplu lider de sindicat. Nu la fel de guraliv ca si Mitrea, dar demn de luat in seama. El a ajuns politician abia dupa ce a castigat functia de primar al Capitalei in iunie 96, dupa un electrizant duel cu candidatul fesenistilor, marlanul ilie nastase( marlan a fost toata viata, vezi si recentul episod de la Timisoara). Abia atunci, pe 16 iunie 96, SPERANTA ca monstrul fesenist putea fi invins prindea aripi! Semnalul dat de bucuresteni a fost primul pas pentru inlaturarea lui ilici de la putere. A fost o zi superba in Bucuresti, bucuria victoriei fiind la fel ca in neuitata vizita a regelui Mihai, in aprilie 92, cand in jur de 1 milion de oameni l-au aclamat pe regele izgonit de comunisti din tara. A fost si ultima amintire frumoasa din Bucurestiul studentiei mele.
Ciorbea a fost un om providential pentru Romania atunci. A fost primul om care a luat masuri dure de reforma, care a facut curatenie intr-o tara devastata de fesenisti, jefuita barbar de oamenii lui ilici. A fost un premier extraordinar, eficient, muncitor, onest. SISTEMUL a simtit pericolul si a declansat razboiul total la inceputul lunii decembrie 97, cand a aparut interviul luat de tanarul ziarist Claudiu Saftoiu lui ba-secu, pe atunci ministru a transporturilor. Modul infam in care l-a atacat, tonele de minciuni aruncate in Ciorbea au fost doar debutul unui linsaj mediatic nemaiintalnit. Fostii pedisti, condusi de don Pedro, l-au atacat zilnic pe Ciorbea, varful de lance fiind insusi ba-secu. Linsajul mediatic s-a incheiat pe 30 martie 98, prin demisia lui Ciorbea.
Criza politica era la apogeu, jigodiile pediste amenintau chiar cu iesirea de la guvernare! Erau 2 alternative atunci: cedarea in fata fostelor pedelepre ori scoaterea lor de la guvernare(dupa modelul Tarieanu din 1 aprilie 2007) si impicit organizarea de alegeri anticipate. Din pacate s-a cedat in fata SANTAJULUI pedist. Cine l-a convins pe Ciorbea sa demisioneze? Constantinescu! Sunt convins ca el a fost influentat de taranistii reuniti in asazisul Grup de la Brasov, multi fiind cozi de topor securiste infiltrate in partid, precum jigodiile dudu ionesescu ori remus opris(astazi pedelepre cu acte in regula!) sau radu vasile, securistul care l-a inlociut pe Ciorbea si a facut mai apoi rahatul praf.
Wim van Welzen, liderul crestin-democrat din acea vreme, a fost inteligent si a dat cea mai buna solutie. Taranistii stateau foate bine in sondaje, liberalii la fel, iar fesenistii lui ilici destul de prost. Pacat! Vinovat a fost doar Constantinescu, influentat de securistii din PNTCD, care si-au atins scopul. A fost singura gafa politica a lui Constantinescu, din acate capitala, avand in vedere ce a urmat. Sunt convins ca regreta si acum!

Hendrix spunea...

@Deceneu Cunosc prea bine vechea ta marota ,, solutii nu persoane''. Pe fond ai dreptate. Ce nu vrei tu sa intelegi este ca nu poti sa impui de la sine niste principii, niste solutii, fara a lua in calcul purtatorii de mesj. Daca acei vectori politici nu sunt credibili mesajul nu mai valoareaza nimic, vrei sa intelegi asta? Liberalii sunt de 20 de ani alternativa la politica gaunoasa a fesenistilor. Poti sa spui ca n-au avut alte principii solutii? Poti sa spui despre Crin ca n-ar reprezenta un cu totul alt mod de a face politica? Campania superba derulata in noiembrie 2009 dovedeste asta.
Mai tii minte campania de la alegerile locale di 2008, la Bucuresti? A avut Orban cel mai bun program pentru bucuresteni? A fost cel mai civilizat, cel mai corect cel mai pregatit? Rezultatul il stii...
De unde ai scos ideea ca indivizi precum croitoru ori cristi preda ar putea reprezenta ceva a ,,independenti''? Cum poti sa spui ca ,,liberalii le-au facut loby ca sunt profesionisti, au viziune si personalitate?'' Este halucinant ce spui, o minciuna totala!!!
@Lilick Eu nu pot sa inteleg de ce il consideri pe teodor maries, miniscula a pedeleprelor, ca fiind un posibil ,,reformator'', doar pentru ca ar fi anuntat intrarea lui in politica. Eu il vad ca pe un nimeni, un tip extrem de dubios manipulat de pedelepre ca sa-i ea in cap lui ilici. Ti se pare de luat in serios individul? Eu ti-am scris ceva pe mail dar nu mi-ai raspuns. Inca astept!

Lilick Auftakt spunea...

Dar din ce ai dedus tu ca EU il iau in serios ca nu inteleg? Il iau altii, nu eu.

Hendrix spunea...

@Lilick Zi si tu, ce-as putea sa inteleg din afirmatia ta:,,Mai repede Alba ca Zapada ar putea fi condusa de undeva din zona lui Maries, care a anuntat ca va intra in politica.''? Mie mi se pare ca ai facut un enunt. Simplul fapt ca a nuntat ca intra in politica mi se pare total insignifiant. Se pare ca pentru tine este un anunt extrem de serios.
Roul lui maries este unul singur, acela de a-i da in cap lui ilici. Este evident manipulat de pedelepre! Chiar n-ai inteles?
Am o intrebare pentru tine: cine sunt acei ,,altii' care cica il iau in serios pe maries?

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, da, si eu sunt de acord cu @Hendrix cu purtatorii de mesaj. Uite de exemplu condamnarea comunismului. Mesajul e foarte OK, dar mesagerul este atat de putin credibil, un securist razbunator si betiv care nu a facut decat sa enunte mesajul si atat, incat pentru adevaratii anti-comunisti, care nu vor sa scoata din asta capital electoral si atat, nu e deloc credibil gestul. La fel cu reformarea invatamantului si cu multe alte reforme. Conteaza foarte mult si cine enunta aceste idei, cum si de unde. Daca o faci de la Ciresica e zero, ba si distrugi toate aceste teme cum a facut Basescu. Niciodata o idee, un principiu, o tema, un mesaj nu vor avea succes daca nu sunt enuntate de oameni integrii.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, nu se baga Isarescu in jocurile lui Lazaroiu. Nici gand.

Lilick Auftakt spunea...

Altii sunt pedeleprele cum le zici tu @Hendrix, simplu.

Hendrix spunea...

@Lilick Mi-a placut mult raspunsul tau dat lui @Deceneu la ora 10:07. Sunt de acord cu fiecare cuvintel scris de tine. Eu i-am mai scris li @Deceneu dar el o tot tine langa cu marota lui ,,solutii, n persoane''. Omul asta chiar nu vrea sa priceapa un lucru atat de simplu? Sau nu poate sa inteleaga?
M-am scremut sa scriu atat la topic iar tu vad ca n-ai nimic de comentat. Nici macar un cuvintel?

Lilick Auftakt spunea...

Daca nu ti-am raspuns la topic inseamna ca am fost incantata de comentariul tau. Merci mult. :)

Shadow spunea...

@Shadow

Eu sunt de parere ca deceneu are dreptate. Solutii si nu "oameni", in realitate "nu lideri" ar putea fi "politica altfel". Intrebarea la care din pacate am personal un raspuns trist, este daca romanii voteaza solutii si nu "oameni". Pt ca in final tot "oameni" se voteaza. Romanii vor inca un "tatuca". Cand cel de la pdl nu va mai fi pe val (din ce in ce mai putin) se va inventa altul. Dar problemele "jocului individual" raman aceleasi.
Romanii adora "circul". In frustrarea lor personala fata de "clasa politica" aplauda cand "cei mari" se "injura" intre ei.

Si am si un exemplu. Alegerile la primaria Bucuresti. Alegatori dintre cei mai "informati" fata de alte zone ale tarii. Unicul candidat care a venit cu solutii si nu cu "atac la persoana" a fost Orban. Unde s-a clasat el? Un bun test pt a evalua "pragmatismul" electoratului.

De aici am tras o singura concluzie. Romanii vor "tatuca". Si nu "altfel".

Isarescu este de multa vreme in "barca" lui basecu, vizibil din ce in ce mai tare. Mai ales ca aproape a "lesinat" de placere la propunerea unui prim ministru "croitor".

Sa-ti aduc aminte ca prin iarna trecuta isarescu explica ca nu se pot face investitii in infrastructura din cauza "deficitului bugetului de pensii"? Ca asta "blocheaza" investitiile alea de parca nu stim toti ca "incompetenta" in constructia de autostrazi este o caracteristica romaneasca de vreo 20 de ani?

L-ai auzit pe isarescu sa spuna ceva de diminuarea salariilor cu 25% care a diminuat astfel si cotizatiile la bugetul de pensii ale unei cincimi din masa de salariati impozitati? L-ai auzit sa spuna ceva de CAS pe dividente? Nope.
Sunt in aceeasi barca si isarescu si lazariche.
Si in vremea asta BNR ce face? Sustine leul si atat. Il sustine din ce a ramas la sfarsitul guvernarii tariceanu si din bani de la fmi si bce. Pana cand o sa sustina leul? Pana cand nu o sa mai avem decat "firme de partid" ?

Hendrix spunea...

@Shadow De acord cu cele scrise de tine despre Isarescu, devenit o sluga a lui ba-secu. Argumentele tale sunt puternice si greu de combatut. Si eu am aceeasi impresie despre cel mai longeviv demnitar roman, in functie din 90. Ti-ai pus intrebarea de ce? Iti spun doar ca si ilici era extrem de multumit de el dupa ce l-a instalat la carma BNR. Constantinescu nu l-a inlaturat si a mers pe mana lui. Ba a mai si candidat in 2000 cu rezultatele care se cunosc.
Ai deptate si cu modul cum gandesc multi romani, care inca mai au nevoie de ,circ'' si care vor un ,,tatuca''. Ai descris perfect electoratul fesenist! Acelasi electorat care l-a votat pe ilici in Duminica Orbului in 90, acelasi electorat care l-a reales in 2000, acelasi care a votat in favoarea lui ba-secu in 2007 si 2009. N-am pus si anul 2004 intrucat atunci electoratul de dreapta a mers pe mana lui ba-secu, cea mai mare tzeapa data liberalilor in cei 20 de ani. Tzeapa daa tarii in defintiv!
Stii unde gresesti? Atunci cand ii dai dreptate lui @Deceneu. El enunta doar un principiu la prima vedere corect:,,principii, nu persoane''. APARENT CORECT. Pentru simplul fapt ca niste principii corecte nu pot fi transpuse decat de OAMENI care sa si creada in acele principii. Asa cum omul sfinteste locul, in politica omul sfinteste...principiukl! Eu mi-am argumentat pozitia inclusiv cu politica dusa de Crin sau chiar cu Orban in 2008, caz preluat si de tine.
Stii care este jocul infect al lui @Deceneu? Sa dea permanent in liberali, sub falsul scut al acestui argument. FALS pentru ca liberalii sunt singurii in 20 de ani( impreuna cu taranistii in anii 90, desigur) au facut altfel de politica decat fesenistii. Principiile au fost teluri pentru partidele istorice. Atat in anii 90 cat si in ultimii ani. Numai un inamic al liberalilor poate sa-i atace astfel. Pacat, @Deceneu este chiar un tip inteligent si nu pot sa inteleg aversiunea sa fata de liberali.

INCERTITUDINI spunea...

Lilick,

Știi că in materie de politică, merg pe mâna ta.
Când vine vorba de literatură, pot să spun câte ceva- poetul Marin Sorescu era cu - toate trebuiau să poarte un nume..

Lilick Auftakt spunea...

@Incertitudini, :) da, asa e. Eu insa mi-am aminitit acum ca Marin Sorescu a fost si ministru in guvernul Vacaroiu. Mai tineti minte? :)

Lilick Auftakt spunea...

Isarescu nu e supusul lui Basescu. Se intampla un cu totul alt fenomen. Isarescu nu i-a suportat pe Vosganian si pe Tariceanu pentru ca au dus o cu totul alta politica economica decat cea caruia ii e el fidel. Nu vreau sa intram in astfel de detalii, dar PDL si Basescu au mers ei pe mana lui Isarescu, nu invers. De cateva ori, cand li s-a reprosat asta, chiar nu le-a fost jena sa dea vina pe Isarescu, dar fara sa propuna o alta politica economica, neavand astfel de specialisti. Cititi si voi in urma, pe la Vosganian, si o sa vedeti care au fost neintelegerile.

Shadow spunea...

@Hendrix

Eu nu il percep pe deceneu ca fiind cineva care "da tot timpul" in liberali. Dimpotriva il percep ca pe cineva care chiar vrea "altceva" de la politica. Si eu o vreau la fel ca si el. Am insa dubii in "pragmatismul" unui partid in acest moment care poate pune "liderul deoparte" ca fiind "neimportant" si "principiile" in primul plan.

Aplicarea principiilor o fac binenteles oamenii dar nicidecum cei care-si fac "un tel" din ingrijirea "propriei imagini".

Este Romania pregatita sa dezbata si nu sa "circoteze"? Este electoratul suficient de matur pt a alege "principii" fara sa se uite la oameni si sa controleze aceste "principii" sau nu? Ori aici as spune ca nu mai am "dileme", cu tristete spun asta. Electoratul roman vrea circ si atat. Vea "oameni" care sa si-o "traga" intre ei si nu solutii.
Asta e cererea "pietei". Partidele ofera "marfa" dupa chipul si asemanarea "cererii".
Schimbarea de mentalitate este foarte lunga si in acest moment neexersata nici de politic nici de asa zisa "societate civila".

Intradevar problema nu este "cum scapam tara de o pramatie ca pdl", in urma cu niste ani "pramatia" era psd, peste alti ani va fi altul, ci cum sa facem ca astfel de "pramatii" sa nu se mai "aleaga".
Si la intrebarea asta eu personal nu am in acest moment solutii. In afara exemplului individual si personal al fiecaruia care de multe ori trece neobservat sau mai rau trece de "prost".

Brad spunea...

Excelent !!!
:)

Shadow spunea...

@Lilick

Isarescu si vosganian + tariceanu au fost in razboi aproape declarat. Pe vremea guvernarii lor bnr caraia doar pe "inflatie". La asta ducea "incalzirea economiei" mult prea rapida. Ce a facut insa BNR in paralel cu guvernul? A scazut procentul de bani ai bancilor blocati la BNR dand si mai dihai in incalzire si implicit in inflatie.
Ca intervenit la sustinerea leului cand au fost atacuri e foarte bine, ca intervin "in pleasna" cu miliarde azi cand valoarea leului nu mai este sustinuta de economie e criminal.
Ucid exportatorii si mangaie importatorii. De aia nu se mai "fabrica" de nici unele in Romania. E mai ieftin sa le cumperi de afara. Si asta pt ce? Pt o "ipotetica" trecere la euro in care UE sa ia in carca "grijile" bancii centrale? Pai si la ce va mai servi apoi BNR? La ce? La incasat bani de pomana si format "specialisti" precum croitoru cel care se "ofusca" in 2007 ca salariile din privat "cresc prea tare"?

Lilick Auftakt spunea...

Acum vreo doua luni am intrebat si eu special pe cineva care se ocupa de sondaje, de statistici, ce voteaza romanul. Chiar ma interesa subiectul asta. Si mi s-a explicat ca OMUL. Insa sunt si aici multe nuante, nu e chiar asa de simplu. La tara se voteaza PSD pt ca e PSD, sau PDL pt ca e PDL, dupa culoarea galetii, rosie sau portocalie. Si la oras sunt multi care voteaza partidul, chiar si daca e vorba de primari, unde votul uninominal e vechi. In fine, e un subiect complicat.

Hendrix spunea...

@Shadow Faci o afirmatie foarte ciudata:,,Este electoratul suficient de matur pt a alege "principii" fara sa se uite la oameni si sa controleze aceste "principii" sau nu?'' Tu intelegi ceva din ce-ai sris? Eu unul nu pricep ce -ai vrut sa spui cu idealul asta al tau, chiar ,,matur''(?!?!?!), care ,,SA ALEAGA ,,PRINCIPII'' FARA SA SE UITE LA OAMENI''. O astfel de aberatie nu credeam ca vei fi capabil sa scrii! Omule bun, tu nu vrei sa intelegi ca sa ceva nu se poate? Tu chiar nu pricepi ca omul puna in practica niste principii si nu invers?
Stii care este problema? Multi vorbesc frumos, chiar principial in campanii electorale dupa care se vad rezultatele. Liberalii NICIODATA nu si-au batut joc de electoratul lor, fesenistii INTOTEAUNA! Cei 20 de ani scursi dovedesc asta cu prisosinta.
Daca si tie liberalii iti put, cum ii put si lui @Deceneu, ce vrei de fapt? Sau o astepti pe Alba ca Zapada?

Deceneu spunea...

@Shadow- Pt ca in final tot "oameni" se voteaza. Romanii vor inca un "tatuca".

E relativa afirmatia.
Vor un tatuc pentru ca asa li s-a spus ca se aleg persoane.
Tot in Bucursti s-a afirmat si s-a demonstrat ca votul este politic, si Blaga a pierdut desi era mai "tatuc" si mai "profesionist ca administrator" decat contracandidatii lui.
Depinde si ce patid sta in spatele "tatucului", pentr uca daca-i unul discreditat nici tatucul nu-l mai salveaza.

@Hendrix - "Daca acei vectori politici nu sunt credibili mesajul nu mai valoareaza nimic, vrei sa intelegi asta?"
Ceredibilitatea se castiga greu si se pierde intr-o fractiune de secunda cu o gafa monumentala.
R Campeanu isi castigase o credibiliate politica si a irosit-o cu o propunere neinspirata.
Daca se explica erorile lumea intelege si credibilitatea respectivilor se spulbera.
E mult mai usor sa demolezi un om decat o idee.

Shadow spunea...

@Hendrix

Eu nu inteleg ce nu intelegi tu. Sincer. Alege electoratul principiul sau alege omul pe motiv de imagine? Alege Omul pe motiv de imagine si niciodata principiile. Alea nu conteaza pt electorat.

omul ales poate fi "ahtiat"(preocupat, etc) de propria imagine sau "ahtiat" de puterea principiilor care il motiveaza. Diferenta intre cei doi oameni este imensa.

Unul este simbolul populismului "care nu greseste niciodata" - gresesc doar "ceilalti" celalalt este simbolul ideii si al consecventei.
Pana acum in Romania au fost foarte putini "oameni principiu" si o gramada de "vizionari"(populisti).

Mie nu imi put azi liberalii mai mult decat imi put pdleii si psdeii. Au fost momente in care mi-au putit chiar si in perioada CDR. Mi-au putit intotdeauna oameni precum stolojan, stoica, bogdan olteanu, roman, norica, etc.
Si la alte partide am list intregi. Cel putin la pdl cred ca am un singur candidat pe lista de "neputurosi".

Nu cred in alba ca zapada, e doar aceeasi Marie cu alta palarie (La multi ani Mariilor cu ocazia asta).
Si nu cred ca azi se poate trece de la "modelul de lider" la "modelul de principii".

Acum ai inteles?

Hendrix spunea...

@Shadow Hai s-o lasam balta, ne intelegem ca cucii in gaura. Vorbim limbi diferite, gandim diferit si nu cred ca are rost sa o mai lalaim atata. Nu facem decat sa dezbatem o chestiune legata de marota lui @Deceneu cu ,,solutii, nu persoane''. De parca liberalii n-ar avea principii, ei saracii ar avea doar persoane, insuficient! Stii ce vrea el sa spuna in definitiv? Ca solutia Romaniei nu este inlaturarea lui ba-secu, cand tocmai asta este SOLUTIA acum. Restul este literatura.
Subiectul postarii mi s-a parut extrem de interesant. Eu unul mi-am exprimat opinia pe larg. Ai si tu ceva legat de topic?

Lilick Auftakt spunea...

Deceneu parca nu stie ca eu aici nu am scris niciodata ca trebuie sa-l dam jos pe B ca sa-l punem pe X, ci trebuie sa-l dam jos pe B tocmai pentru ca nu respecta niste principii.

Hendrix spunea...

@Lilick Exact! Numai ca nu spune ca n-avem altceva in cap decat un singur lucru:,,Jos ba-secu!", in rest nimic. Stii ca asa suntem acuzati de fanaticii portocalii? Asta imi aduce aminte de zbuciumatul an 90 cand ilici era contestat de toti cei care considerau ca revolutia afost o mascarada menita sa salveze sistemul comunist. Mai stii care erau acuzele fesenistilor? Ca noi vroiam doar sa-l dam jos pe ilici si atat! Adica exact cam cum gandeste actualmente @Deceneu!!! Oare in 90 cand ilici era la fel de urat precum ba-secu acum ar fi spus acelasi lucru, ca nu ilici trebuie inlociut ci este nevoie de ,,principii''???

Lilick Auftakt spunea...

Pai tocmai cei care acuza asa au in cap persoane. Si nu pot sa inteleaga ca noua putin ne pasa de persoane ci de principiile pe care le incalca frecvent. Dar cand Deceneu o sa vada ca eu scriu ca nu imi place Basescu pt ca are ochii nu stiu cum, si chelia nu stiu cum, si e mai frumos Crin, atunci sa-mi spuna de persoane. Atata timp cat eu scriu doar de principii, sa vada la pedelisti ce sustin ei. Aaaa, basescianismul. M-am lamurit.

Hendrix spunea...

@Lilick Citeam din nou postarea de inceput a lui @Deceneu si mi0-a sarit ceva in ochi:,,De FSN-ul malefic se poate scapa daca se schimba strategia de la persoane la solutii.
S-a obligi partidele sa spuna ce vor sa faca pentru romani, pentru viitor, pentru copii si pentru nepoti. ''
Hai sa facem o scurta analiza de text. Va sa zica de ,,FSN-ul malefic'' scapam pur si simplu ,,daca se schimba strategia de la persoane la solutii.'' Tie nu-ti suna asta ca o banaa LOZINCA? Mie da! Una searbada, gaunoasa, periculoasa chiar. De parca cei care il contesta n-ar oferi SOLUTII. De parca in 90 Coposu n-ar fi oferit solutii sau Crin ACUM!
Aia cu obligatul partidelor ,,sa spuna ce vor sa faca pentru romani'' este de categoria Gaga. Intrucat nu scriu cu diacritice fa precizaea ca nu ma refer nici la lady gaga, nici la radio gaga, ci la cunoscutul personaj mioritic ,,inteligent''. Asta nu inseamna nicidecum ,principii'' ci pure lozinci! Toate partidele spun ce vor sa faca, diferenta este ca unele chiar fac(liberalii), altii doar prostesc pe fata si apoi isi bat joc pe fata de fraierii care i-au votat! Corecta analiza? Daca il puneai la punct de la inceput nu mai discutam acum discutii. Dar asta este ,farmecul'' lui @Deceneu, este lozinca pe care o striga aproape in orice postare. Chestia asta repetata la infinit de el cu ,,solutii, nu persoane'' este la fel de tare ca fosta reclama ceausista cu ,,nici o masa fara peste oceanic!''.

Lilick Auftakt spunea...

Nu stiu. Mie Deceneu imi face uneori impresia ca nu e de-ajuns de sociabil (in realitate) si nu stie cat conteaza omul ca purtator si transmitator de mesaj. Desi, i-am spus de multe ori, ca ar fi bine cand se gandeste la subiectul asta sa se gandeasca pur si simplu la "modelul invatatorului", la indemana oricui. Cand oamenii vor invata DOAR din carti, fara sa aiba indrumatori, invatatori, vom vorbi despre o alta lume. Poate una mai buna, cine stie, dar in niciun caz una frumoasa. Insa deocamdata e o utopie.

Lilick Auftakt spunea...

Shadow parca a atins mai sus problema "exemplului personal". Asta e solutia. Nu ce afirmi pe gura. Poti sa afirmi tone de principii si solutii. Asta o pot face multi. Ci sa fii tu insusti un exemplu. E simplu.

Hendrix spunea...

@Lilick Fiecare cu punctul lui de vedere, in definitiv. Nu va trece mult timp pana cand @Deceneu iar va spune gogoasha asta, n'asa? Ar mai avea vreun rost sa o luam de la ineput?
Ma mira faptul ca nimeni nu vorbeste despre subiectul articolului tau. Nici @Deceneu, nici macar @Shadow. Pentru mine este un subiect incitant, pentru altii poate este doar simpla istorie. Sau chiar habar n-au ce s-a intamplat in anii 90. Curios!

Lilick Auftakt spunea...

Da, si mie mi se pare important, pentru ca confirma inca o data, daca mai era nevoie, elementul nociv pe care il reprezinta Basescu si adeptii sectei basesciene in politica romaneasca, lucru pe care uite, si un strain ca Wim van Welzen il sesizase cu lejeritate.

Hendrix spunea...

@Lilick Povestea guvernarii cederiste nu poate fi decat incitanta. Modul in care au reusit securistii sa infiltreze PNTCD pana la nivel decizinal, chiar sa-l influenteze pe Constantinescu iar mai apoi l-au pus pe securistul radu vasile ca premier este INFIORATOR! Sunt aceiasi securisti care au incercat in 2006-2007 sa distruga si ultimul partid istoric, PNL! Dupa ce adevaratul PSD a fost vandut de athanasiu fesenistilor de stanga doar pentru a avea un nume de rezonanta si acees in Internationala Socialista, dupa distrugerea PNTCD cu largul concurs al securistului de la Anvers mai ramasese un singur hop in calea fesenizarii totale a Romaniei. Si pentru ca acest scenariu securist n-a iesit trebuie sa multumim in primul rand lui Tariceanu, care ainteles inca din primavara anului 2005 ca este ,,in pat cu dusmanul''! Exact ca in 97-98!
Scopul securistilor este extrem de clar: anihilarea partidelor istorice. Aceste partide au stat in gatul securistilor din 90 incoace, ei au stat in calea acapararii in totalitate a tarii. Si inca mai vor sa o ocupe, vezi ce face ba-secu!

Shadow spunea...

@lilick
@hendrix

discutia a inceput de la concluzia articolului. Nu puteti spune ca nu face referire la articol. Iar la ceea ce van Welzen a sesizat ar fi fost culmea sa mai adaug ceva. Asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu ceea ce a sustinut. Si a fost pacat atunci ca nu s-au putut face alegeri anticipate. Trebuia sa nu intram in incapacitate de plata.

Liberalii au principii(sunt dintre cei care au cele mai multe principii azi) dar si ei "pragmatic" urmeaza, tot azi, modelul "persoanei" si nu al principiilor. Ii pot intelege prin prisma imaturitatii electoratului. Nu pot insa sa nu fiu sceptic la lipsa de oportunitate a schimbarii modei curente, a educarii electoratului.

Azi nocivitatea se numeste basescu, ieri se numea iliescu. Maine naiba stie ce nume va avea. Cu ce am "evoluat"? Cu nimic.
Precedentul "presedintelui jucator" reinventat de basescu va fi foarte greu "sters" sau "uitat" din memoria colectiva.

Iar despre anii 90 stiu mult prea multe si ca participant la revolutie si ca golan in piata si ca tanar care-si pierdea noptile la sediul PNT si ca "producator de bani"(de multi bani) in anii de adevarata criza economica romaneasca.

Lilick Auftakt spunea...

Nu am decat un raspuns: republica parlamentara.

Deceneu spunea...

@Hendrix - la tema am cateva amendamente la ce ai scris, respectiv ai afirmat ca daca s-ar fi facut alegeri anticipate CDR-ul ar fi eliminat PD-ul din Parlament.
Afirmatia e complet eronata pentru ca
1. PD-ul a crscut in '97 si mai ales in periada crizei politice provocata
2. PD-lul si PSD-ul colaborau si nu aveau de gand sa faca alegeri anticipate.
CDR-ul cu 40% nu le putea provoca.
Consecinta ar fi fost o guvernare PSD-PD cu E Constantinescu presedinte.
Afimatia ca Pesedintele a decis sa se continue guvernarea e falsa.
E Conastantinescu si-a respectat atributile. Ce au hotarat taranistii ai s-a facut.
El a luat la cunostinta si a aplicat-o.

La subiectul cu principii versus oameni.
Pentru voi sunt mai importanti purtatorii de idei decat ideile.
Nenorocirea este ca nu prea au ce sa poarte respectivii purtatori de idei, si ies in public neconvingatori fara munitie.
Lilick vorbste de "basescianism".
Nu exista "basescianism", este o denumire inventata de oamenii presedintelui, o notiune goala fara continut original.
Enumerati voi care sunt ideile originale ale basescianismului, si o sa vedeti ca nu exista.
"Basescianismul" e gargara, ipocrizie, cinism, orgoli, ambitie dorinta de putere si ce mai vreti.
Ele trebui demnstrate sa le vada "tot prostul" ca sa ma exprim popular.
Voi le afirmati sub un nume, dar nu le demonstrati, si ajung oaemnii sa creada ca "basescianismul" este un curent politic.
Basescianismul seamana cu contributia "tovarasului" la socialismul sctintific. nimeni nu stia ce contributia a avut dar toata lumea trebuia sa stie ca a inventat ceva in politica.

@Hendrix - Regretatul Corneliu Coposu nu a facut din schimbarea lui Iliescu o drama.
Pentru el erau mai importante retrocedarea proprietatilor, privatizarea, si democratia.
Cu ideile respective a ajuns sa devina dintr-un ilustru necunoscut un lider si Iliescu a parcurs drumul invers de la lider spre anonimat.

@Shadow "Alege Omul pe motiv de imagine si niciodata principiile. Alea nu conteaza pt electorat."
Exista ideea ca electoratul e incult si nu intelege si atunci de ce sa-i oferim ceva ce nu pricepe.
Este o idee "insamantata" in mintea politicienilor imaturi, sa nu incerce alta strategie.
Este strategia mass-media. Daca imaginea este totul imaginea se face prin mass-media si alegerile se catiga de cei care au mass-media.
Cu asta mas-medai devine o putere in stat, cei care decid alegerile.
Cineva specailaist in comunicare spunea ca o ideea geniala poate provoca schimbari devastatoare.
La cehi, in campanie un parti le-a trimis cetatenilor o factura cu datoria ficarui cetatean angajata de guvernanti, o miscare cu care au adunat capital electoral si au constituit o surpriza.
Daca nu oferi electoratului solutii de unde sti ca nu le pricepe?
De ce se castiga alegerile cu 10-20% tigani dusi la vot cu mici si bere?
Pentru ca ceilalti (50%) nu se prezinta la vot din lehamite, pentru ca sunt desconsiderati si la randul lor considera ca toti sunt la fel.

Deceneu spunea...

@Lilick "Uite de exemplu condamnarea comunismului. Mesajul e foarte OK, dar mesagerul este atat de putin credibil"
Exact Lilick mesajul e prea putin credibil pentru ca nu este insotit de masuri care demonstreze ca e o consdamnare autentica si nu una formala, propagandistica.
La fel este si cu mesajele si afirmatile opozitiei. Daca se ramane la afirmatii fara demonstratii, afirmatile nu sunt convingatoare.
"Niciodata o idee, un principiu, o tema, un mesaj nu vor avea succes daca nu sunt enuntate de oameni integrii."
E adearat, conteaza si credibilitatea purtatorului dar purtatorul de idei se erodeaza si se decridibilizeaza.
Intelectualii lui Basescu au dat un impuls dar nu pot sa-l mentina pe val.

"Deceneu parca nu stie ca eu aici nu am scris niciodata ca trebuie sa-l dam jos pe B ca sa-l punem pe X, ci trebuie sa-l dam jos pe B tocmai pentru ca nu respecta niste principii."
Lilick daca PNL-ul lupta pentru principii ar fi invocat incalcarea Constitutie cand Basescu a refuzat nominalizarea lui Johannis si in periada suspendarii Geoana putea numi un nou premier pe care Basescu nu l-a r fi putut schimba.
Scriam in periada respectiva scriam in scenariu de prezidentiale
Daca as fi lider PSD, si daca PSD-istii nu ar fi santajabili de Basescu as adopta urmatorul scenariu.

As negocia cu PNL si UDMR pentru schimbarea datei alegerilor, pana in februarie-martie.
Mandatul lui Basescu expira si postul se vacanteaza, Presedinte interimar devine Geoana ca presedinte al Senatului, face numirea de Premier dupa o motiune de cenzura.
Basescu nu poate demite Parlamentul in ultimele 6 luni de mandat, deci atuurile lui s-au diminuat.

In februarie-martie Basescu infrant si umilit pierde si alegerile, si fiind fara imunitate poate sa se aleaga cu un dosar.


si in scenariu de dupa prezidentiale scriam:

"Dezertorii vor fi mult mai numerosi daca Basescu iese Presedinte.
Opozitia nu trebuia sa-l lase pe Basescu sa organizeze alegerile, pentru ca exista riscul sa aiba surprize neplacute.

Procesul electoral e facut de asa natura incat sa se poata obtine rezultatul dorit de putere.
Asa a conceput PSD-ul legea in 2004 si a completat-o PD-L-ul in 2009 prin OUG 95/2009.

Nu conteaza cum se voteaza, conteaza cine gestioneaza datele.
Procesul electorala e netransparent. "


S-au indeplinit toate previziunile.
MAi mult lasa impresia ca nimeni nu doreste ca Basescu sa-si piarda imunitatea si sa ajunga inculpat.
PSD-ul pentru ca are oameni implicati in disparitia Flotei.
PNL-ul ce motive are?
Am senzatia ca PNL-ul e cu "frana trasa".
Va agitati mediatic "de ochii lumii", dar nimeni nu face ce trebuie facut, respectiv sa decalanseze plangeri penale pe care sa le sustina cu documente. Dupa patru ani de guvernare nu cred ca PNL-istii nu au date suficiente sa "demoleze cativa rechini".
PNL-istilor de la varf le convine sa fie "un partid balama".
Sunt pragmatici, nu risca sa mearga pe cartea totul sau nimic.

Hendrix spunea...

@Deceneu Cu cele 2 postari de aseara am inteles mult mai bine cum gandesti si de ce nu-i ai la suflet pe liberali. Stiam asta de mult, dar acum parca te-ai devoalat prea mult. Iata si unele replici la lunga ta gargara:
1. Minti cu nerusinare cand afirmi ca sa fi spus ca daca se faceau alegeri parlamentare pedistii n-ar fi intrat in Parlament. Am spus eu asa ceva? Sau altcineva? Ceea ce am spus si spunea si Wim van Weltzen era ca prin anticipate ar fi fost scosi de la guvernare pedistii. Sa-ti fie rusine, nu credeam ca te-ai portocalizat in halul asta!
2. Spui ca pesedistii si pedeleprele nu vroiau anticipate. Da, dar nu le puteau BLOCA, asa cum spui tu. Daca pedeleprele erau scoase de la guvernare, pe modelul lui Tariceanu de la 1 aprilie 2007, ramanea guvernul Ciorbea. Daca era dat jos premier era tot un taranist, intelegi? Pesedistii sigur nu erau interesati de anticipate intrucat stateau prost de tot si ar fi votat un nou guvern Ciorbea, intelegi?
3. Spui ca pedeleprele ar fi crescut in sondaje. FALS! Doar in perioada linsajului mediatic au fost in centrul atentiei, era vorba doar de conjunctura. Au aplicat vechiul truc securistic sa atace puterea ca un partid de opozitie, sperand sa fraiereasca lumea. N-au reusit!
4. Spui ca dupa anticipate ar fi fost pesedistii si pedeleprele la guvernare!!! Esti dus rau cu pluta, dar rau de tot! Am explicat mai sus de ce.
5. Vorbesti despre faptul ca atunci presedintele nu s-a implicat, taranistiui au facut ce au dorit. FALS! Grupul de la Brasov avea influenta in partid, fiind nucleul securistilor infiltrati in PNTCD. Ei au militat pentru schimbarea lui Ciorbea, facand jocul pedeleprelor. Ei l-au dorit pe securistul radu vasile premier si asa a fost. Constantinescu nu-l putea demite pe Ciorbea constitutinal vorbind. Ciorbea a ales sa demisioneze fiind convins de Constantinescu, influentat de securistii taranisti amintiti!
6. Nu mai reiau discutia despre gargara ta cu lozinca ,,principii, nu persoane''. Amscris prea mult ieri incat discutiile sunt fara sens. Jenant modul in care incerci sa argumentezi, pe bune!
7. Spui ca liberalii trebuiau sa-l suspende pe ba-secu in toamna trecuta, dupa ce Johannis nu fusese numit presedinte. FALS! Nu puteau singuri sa-l suspende! Uiti faptul ca era campanie electorala prezidentiala, ba-secu mai avea doar o luna de mandat. Cum s-ar fiexplicat asata electoral, te-ai gandit? Vorbeste gura fara tine!
8. Tu spui ca ai ,,senzatia ca PNL-ul e cu "frana trasa".'' Chiar nu-ti este rusine? Cum poti sa spui o asa enormitate? Esti dus cu pluta!
9. Spui asa:,,Va agitati mediatic "de ochii lumii", dar nimeni nu face ce trebuie facut, respectiv sa decalanseze plangeri penale pe care sa le sustina cu documente.'' Cine intra la acel ,,va agitati''??? Liberalii? Lilick? Eu? Oricum acel ,,va'' spune clar in ce echipa esti tu, adica cea adversa!
10. Ura ta fata de liberali transpare si de aici:,,Dupa patru ani de guvernare nu cred ca PNL-istii nu au date suficiente sa "demoleze cativa rechini".
PNL-istilor de la varf le convine sa fie "un partid balama". Nu faci decat sa reiei la indigo atacurile unor postaci portocalii. Esti absolut penibil! Tu nu spui ca ar fi liberali, tu le spui ,,PNL-isti''. Sa-ti fie rusine, mey omule! Vorbesti exact ca basescienii, bravo! Ti-e jena sa le spui liberali? O faci intentionat? Afla de la mine ca ei vor ramane LIBERALI pentru ca au o doctrina, spre deosebire de ceilalti care sunt denumiti dupa initialele partidului lor,adica pesedisti, poedelisti, udemeristi sau uneperisti.
Ti-as fi scris mai multe dar sunt absolut scarbit de tine! Imi provoci o greatza teribila!

Shadow spunea...

@Deceneu

Nu este o idee a politicienilor neparat ci a mea, nepolitic, sau "politician de blog" daca vrei.
Si principiile intradevar "nu tin de foame" circul e demonstrat din antichitate ca se substituie destul de des "foamei".

Electoratul roman este "imatur" pt ca inca crede ca se poate face reforma de la un "tatuc". Un sef si restul executanti dar si "clienti" ai statului.
Mass media este o putere si contribuie perfect la "indobitocirea" suplimentara (de parca mai era nevoie) a maselor. Si mass media romaneasca este tot "imatura" ca sa nu-i spun "rau voitoare".
O idee "geniala" nu apare decat in urma unor "lupte de idei". Ori nici asta nu exista. Sau exista sub forme stupide. Exemplul tot de la alegerile pt primaria bucuresti unde "circul" a fost oferit de pdl si psd (tactu a fost securist, gica a fost securist, nu vine la servici la timp, etc). Ce "idee" geniala poate apare din stilul asta de confruntare? Mai mult au trecut ca "invizibile" ideile bune avute de orban in programul sau.

De ce se castiga alegerile in mod ilegal? Pt ca nu conteaza decat cel care "organizeaza" alegerile. Nu se aplica legea, posturile in politie, administratie, birou electoral nu sunt "intangibile" pt politic, etc.
Si da "lehamitea" celor 50% nu este insa o "cauza" ci efectul acestei mentalitati de a face politica, de a "guverna" pt ca nu-i pot spune a "administra".

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, hai sa facem un exercitiu si sa incercam sa renuntam la jigniri.

@Deceneu, asteapta putin ca am scris pentru blogul Silvianei Cosma, unde sunt invitata, un text pe tema asta. Mi-e clar ca tu nu esti liberal, ziceai undeva ca esti conservator, dar nu cred. Cel mai mult conteaza sa transmiti principii nu idei. E ceea ce face Crin. Si ceea ce NU poate sa faca Basescu. Idei poate sa transmita oricine, cu mai mult sau mai putin talent, dar raman simple enunturi, si temele nu se pot duce pana la capat, daca cel care le sustine nu e emite si principii. Si ti-e clar cred ca numai un om poate face asta prin puterea exemplului personal. Hai ca esti intr-o grava eroare si Hendrix are dreptate cand zice ca tu vrei simple lozinci scrise pe te miri unde.

Lilick Auftakt spunea...

Chiar NU cred ca de idei e lipsa in politica asta a noastra. Ci de OAMENI.

Hendrix spunea...

@Lilick Imi pare rau, dar citind porcariile debitate de @Deceneu nu m-am putut abtine si i-am scris exact ceea ce am gandit despre el! N-am putut sa fiu elegant cu el cand ataca cu atata rautate liberalii. Accept orice critica daca este intemeiata, argumentata. Atacurile lui au fost gratuite si pline de rea-vointa! Atat in ce priveste istoria din 97-98, grav denaturata de el, cat si prezentul!
Individul se declara conservator??? Sa fim seriosi! Este doar un tip inteligent care are o mare placere sa-i atace pe cei de dreapta, inclusiv conservatori. Este un tip de stanga in mod clar care pozeaza in ceva ce nu a fost vreodata si nici nu va fi.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, Deceneu e si un om foarte inteligent dar nici nu cred ca e rau intentionat. E si el suparat pentru tot ce se intampla si incearca sa gaseasca solutii. Si ti-am mai spus ca unii oameni nu stiu toate aceste detalii pe care tu chiar le-ai trait, le-ai urmarit. Si mie mi s-a intamplat sa ma contrazic cu tine de foarte multe ori, dar nu pot contesta niciodata ce spui atunci cand descrii si povestesti niste evenimente din anii '90 in special, pe care si eu le-am trait, si altii langa mine, si le stim identic.

Hendrix] spunea...

@Lilick Vezi tu, atunci cand cunosti trecutul, mai apropiat sau indepartat, n-ai cum sa nu intelegi bine ce se intampla in prezent. Ba mai mult, sa prevezi ce se poate intampla. Istoria guvernarii cederiste spune extrem de multe! Daca m-am enervat rau cu @Deceneu a fost si pentru denaturarea grava a evenimentelor de atunci. Istoria nu poate fi falsificata, doar comunistii au incercat sa o falsifice. Ea poate fi rescrisa, poate fi interpretata de unii tendentios, dar faptele raman fapte. Iar oamenii se cunosc dupa fapte!
Multi pate nu pot sa inteleaga evenimente petrecute in 97-98 daca nu inteleg ce a fost la lovilutie sau in cumplitul an 90. Iar ca sa intelegi bine ce s-a petrecut atunci trebuie sa intelegi si cum a functionat sistemul comunist pana in 89, cu toate etapele lui. Doar cineva care cunoaste corect istoria poate intelege cu adevarat ce se intampla in prezent. Poate ca si din cauza asta multi vorbesc anapoda sau sunt usor de fraierit de securistii care asta fac de 20 de ani.

Anonim spunea...

@Hendrix "Daca m-am enervat rau cu @Deceneu a fost si pentru denaturarea grava a evenimentelor de atunci."

Nu trebuie sa te inervezi pentru o divergenta de opinii.
Tu sustii ca CDR-ul putea decalnsa alegeri anticipate in 2008 in plina criza, eu consider ca nu avea cum pentru ca nu avea majoritate parlamentara.

Din acest motiv a fost obligat sa faca guvern cu P-ul si sa accepte niste conditii impuse de PD de care am afalt la 10 ani distanta, resprectiv ca retrocedarile nu sunt o prioritate.
In 2008 dupa ce luasera masurile dure si PD-ul de la guvernare criticase guvernul, aveau si mai putine sanse de a lua un scor mai bun.
Eu consider ca pentru CDR era de preferat sa se retraga in opozitie sa spuna cetatenilor ca nu au putut lua masurile x,y,z din cauza lipsei sustinerii parlamentare si din opozitie sa incerce s aarate ce trebuie facut pentru Romania ca sa se elimne coruptia.
Nu se stie care ar fi fost rezultatul pentru ca mediatizarea era ostila si ar fi fost acuzati ca s-au retras din lasitate si incompetenta.

Avem opinii diferite despre svcenarile posibile la vremea respectiva.

Nu sunt sustinator al nici unui partid politic.
Apreciez strategia liberalilor sub conducerea lui Tariceanu si consider ca strategia sub conducerea lui Crin e lamentabila.
Se si vede in sondaje.
La cate gafe a facut PD-L-ul PNL-ul nu trebuia sa raman la scorul din 2008.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, dupa sondaje, PNL nu e la 19'7%. E cu cel putin 5 procente mai mult.

Hendrix spunea...

@Deceneu Cred ca nu gresesc daca iti atribui tie postarea de aseara, de la ora 19:39, din moment ce si Lilick ti-a raspuns.
Ma acuzasei inainte ca as fi spus ca in 98, in caz de anticipate, pedistii n-ar mai fi ajuns in Parlament. FALS! N-am spus asa ceva niciodata, minti cu nerusinare! Spuneam ca n-ar mai fi ajuns la guvernare!!! Compris?
In legatura cu anticipatele de atunci. Daca taranistii si liberalii aveau sange in instalatie trebuiau sa acccepte iesirea pedeleprelor de la guvernare. Daca n-aveau sustinere parlamentara se ajungea la anticipate. Erau interesati de asta pesedistii in 98? NU! S-ar fi ajuns la o situatie asemanatoare cu cea dun 2007, cand pesedistii nu erau interesati de anticipate si au tolerat guvernul Tariceanu II. Pricepusi?
Spui ca apreciai strategia lui Tariceanu, dar o gasesti ,,lamentabila'' a lui Crin. I-auzi! Procedezi exact ca si adversarii liberalilor, care intotdeauna afirma ca cei care nu sunt la conducere erau mai buni decat cei care conduc partidul. Paote vii si tu cu niste argumente, ca om care sustii ca esti ,,independent''. Apreciez faptul ca le spui liberali si nu ,,PNL-isti''. Bravo, ai crescut in ochii mei! Iti mai spun ca am facut toate eforturile sa fiu cat mai civilizat cu tine, sper ca Lilick sa-mi remarce eforturile.