Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
27 nov. 2010
Mai condamnam comunismul sau nu?
Avem aici raportul de respingere a legii privind interzicerea organizatiilor, simbolurilor, precum şi a doctrinei comuniste care a avut la baza lupta de clasa, lege initiata de Mihaita Calimente - deputat PNL. Au votat impotriva respingerii ei: Raymond Luca, Popa Cornel, Vasile Mustatea si Mircea Diaconu de la PNL si Iulian Urban de la PDL.
Am postat link-ul si tema si pe facebook, loc unde a starnit prelungi polemici intre cei care isi doresc o condamnare totala a comunismului, pana la interzicerea simbolurilor lui, in sensul raportului tismanenian, si cei cu o viziune mai libera, care sunt impotriva ingradirilor de orice fel si pentru o libertate absoluta de expresie. Fiecare cu argumentele lui.
Avem, in momentul de fata, inca de pe vremea guvernarii Nastase, o interzicere prin lege a insemnelor si organizatiilor fasciste. Pe buna dreptate s-a cerut o atitudine similara in ceea ce priveste simbolurile si organizatiile comuniste. Trebuie sa precizez ca, momentan, Partidul Comunist Roman nu mai e interzis. Fusese interzis in 13 ianuarie 1990 de catre Ion Iliescu, dar acest lucru a fost ulterior anulat.
Pana la urma trebuie sa ne hotaram. Ne batem cu pumnii in piept ca am condamnat oficial comunismul, in Parlament, si lasam simbolurile lui sa zburde libere, intr-o atitudine complet demagogica? Ducem condamnarea comunismului, in mod serios, pana la capat? Anulam condamnarea comunismului si ne prezentam ca liberali absoluti, care nu vor sa ingradeasca niciun drept pe lumea asta, nici dreptul de a sustine un regim care s-a dovedit criminal (nazismul sau comunismul)? Orice alegem, trebuie sa fim insa constienti si sa ne asumam ca atare.
Insa: cand pe de o parte apar organizatiile lui Iliesiu care declara demagogic ca cer scoaterea PDL-ului din PPE, in august, pentru ca guvernul acestuia nu vrea sa scoata in afara legii simbolurile comuniste, iar in octombrie se posteaza la Cotroceni pentru a apara un presedinte care conduce de facto PDL, si care nu vrea sa duca pana la capat condamnarea comunismului, ba chiar lauda pe alocuri ceausismul, ne aflam intr-un ridicol absolut.
Cum, de asemenea, ne aflam in acelasi ridicol imens, ca tara, cand demagogi care isi spun singuri repere "de dreapta" (trecem peste faptul ca sinecurile nu ii recomanda ca atare) nu iau nicio atitudine cand PDL, partidul lor de suflet voteaza, cu o singura exceptie din 39 de insi, impotriva interzicerii simbolurilor comuniste.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
23 de comentarii:
Eu zic ca daca il mai condamnam mult si PDL-ul si Basescu continua sa castige alegerile... ajungem iar in dictatura.
Oricum nu suntem deloc departe de ea.
Sa auzim si de bine!
@Haicasepoate
Pai condamnam fascismul si comunismul nu? Ori si una si alta, ori nimic, ori declaram ca ceea ce a facut Basescu in Parlament a fost pura demagogie, o declaratie neurmata concret de nimic. Atata timp cat o lasam moale, "las' ca merge si asa", si ii condamnam din nou tot pe fostii detinuti politici anuland legi reparatorii (vezi legea 221), suntem ridicoli. Eu nu am de gand sa tac, pentru ca exact tacerea pe acest subiect ne adanceste si mai rau in dictatura. Deci: condamnam sau ne prefacem? Si nu tie iti pun intrebarea asta... :)
Inca sunt prea multi comunisti/securisti si neamuri de-ale lor in politica. Orice condamnare e doar de forma si va incerca sa nu ii dea jos din functii.
@Pasiivorbelor
Sigur ca momentan e doar de forma, dar si pentru ca cei care chipurile au condamnat comunismul s-au dovedit a fi doar niste impostori. Si trebuie aratati mereu cu degetul acesti impostori, aratandu-le nu vorbele pline de demagogie, ci faptele. Sa nu uitam ca acesti domni tac, tac, tac si pe subiectul reprezentarii noastre la decernarea Nobelului.
"Pai condamnam fascismul si comunismul nu? Ori si una si alta, ori nimic..."
Păi chestia asta cu ori amândouă ori nimic nu merge. Cu fascismul nu ţine s-o dăm cotită că e obligaţie stabilită pe plan internaţional, conţinută cam în toate tratatele la care România e parte.
Cât priveşte partea cu comunismul, nu-i deloc o obligaţie, practic putem face orice inclusiv... demagogie.
@Carcotasu, sigur, putem sa facem ce vrem. Dar o tara care a trait si a condamnat mai apoi comunismul nu e... orice tara sau ca toate tarile.
De fapt, initiativa este proasta. Inclusiv colegii national-liberali o stiu:
PD-L 39 1 1
PSD+PC 28
PNL 12 4
UDMR 7
INDEP 12 1
Mie condamnarea asta "a comunismului" mi se pare cumva anti-liberala. O condamnare a unui mod de a concepe viata (caci asta imi inchipui ca este "comunismul" ca enunt) mi se pare rau. Sa condamnam fapte antisociale precum haituirea chiaburilor, anihilarea intelectualitatii in inchisori si munca fortata - asta e altceva! Dar a interzice niste simboluri care reflecta o filosofie ce imi inchipui ca nu enunta explicit ca Maniu trebuie bagat in puscarie este ceva in neregula.
I-a trasnit cuiva pana acum prin cap sa condamne Islamul? Pai aia flutura conceptul de "jihad"! A condamnat cineva catolicismul pentru tot ce a afacut Inchizitia pe parcursul unor secole? Hai sa mergem pana la capat cu principiul atunci! Pai daca mergem cu condamnarea sistemelor filosofice si cu interzicerea simbolurilor lor eu mai curand as vrea sa dispara crucifixul din Parlament caci suntem un stat laic iara nu unul religios si cu atat mai putin unul exclusiv crestin.
Poate "fac p... impotriva vantului" dar mie nu mi se pare normala aceasta interzicere iar ca monarhist si ca preznt la Inter in 21 decembrie 89 sunt anticomunist cu prisosinta. Dar imi mai si vine in cap ce spusese Churchill la un moment dat legat la dreptul altuia de a nu fi de acord cu el ...
Pentru ca am zis de Monarhie as vrea sa completez ca oricum mi se pare idiot un mesaj care condamna comunismul si in esenta declara ca instaurarea acestui regim a fost nelegitima - ceea ce e si adevarat de altfel - dar nu face si pasul de a indrepta ilegitimitatea prin repunerea in drepturi a Regelui si a Monarhiei constitutionale. Altfel e ca "perversa de la Targu Ocna" - suntem anticomunisti ori nu mai suntem ?? :))
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă gândesc la "condamnarea comunismului" n-aş îndrăzni să spun că "suntem o ţară care l-a condamnat"!!
Condamnarea asta a fost făcută ca să placă unei părţi a electoratului. Altfel, mai mult a fost compromisă, dacă ţinem cont că n-a fost făcută nici DE CEL şi nici PRIN CEI ce-ar fi fost îndreptăţiţi s-o facă. Aşa cum a fost făcută a fost mai mult compromisă. Ceea ce se vede şi azi.
Eu nu cred ca trebuie condamnat comunismul sau fascismul, ci metodele de forta si in cazul facismului ideile rasiste.
Daca se condamna comunismul, o forta politica care schimba insemnele comunismului, dar ii preia ideologia si metodele scapa de condamanre.
Trebuie condamnate metodele nedemocratice indiferent de ideile pe care le sustin. Ideile se critica nu se condamana.
In ultima parte a subiectului Putere si politica am argumentat opinia.
Da, deci parerea mea sa condamnati comunismul dar s-o faceti intr-un loc unde sa se poata vedea avantajele incontestabile ale capitalismului rromanesc.
De exemplu, pe maidanul cu gunoaie si maidanezi de vizavi de Casa Hotilor anticomunisti..., aaa, pardon, Casa Poporului, la intersectia Uranus-Sabinelor.
Comunismul, ca si fascismul, sunt ideologii criminale de la bun inceput. Marx si Engels au pus bazele teoretice pe care s-au infaptuitt toate crimele comunismului de mai tarziu.
Insa ceea ce trebuie sa facem e sa tratam egal cele doua sisteme criminale acum. Si, in orice sens am lua-o, sa mergem pana la capat.
@Lilick - trebuie condamnate metodele de eliminare a adversarilor politici, metode care au fost urtilizate si de fascism si de comunism. Ideile socialiste si comuniste se pot critica se pot experimenta la scara mica sa se vad aefectele, ca in cazul flansterului de la Scaeni.
Eu am sustinut ca politica trebuie sa fie o competitie cu oferte de masuri si nu o lupta pentru putere.
Lupta de clasa sau lupta politica pentru anihilarea adversarului sunt antidemocratice si privit din persepectiva asta in politica romaneasca avem multi politiceni contemporani cu inclinatii autoritare.
@Lilick Mi se pare cam anapoda afirmatia asta:,,Marx si Engels au pus bazele teoretice pe care s-au infaptuitt toate crimele comunismului de mai tarziu.'' Este ca si cum ai spune ca ei au gandit niste crime, dar autorii au fost altii, in speta bolsevicii lui Lenin!
Ti-as mai spune doar ca Marx s-a dezis, spre sfarsitul vietii sale, de toate aberatiile socialiste scrise de el.
Condamnarea comunismului a fost o actiune pur demagogica a lui ba-secu. Punct. Singurul care chiar face ceva concret si demasca la propriu ororile comuniste a fost si este Marius Oprea. Trepadusi oranj precum acel iliesiu chiar n-ar trebui bagati in seama, nu crezi?
@Deceneu, da, stii ca sunt de acord cu ce scrii, cu condamnarea metodelor nedemocratice. Cum sunt de acord si cu argumentele aduse de @Adrian si de altii. @Hendrix, sigur ca Marius Oprea e cel care demasca crimele comunismului, dar cum sa nu bag in seama demagogia lui Iliesiu si a celorlalti? Pai ma scoate din sarite. Nu-i suport pe impostorii astia. Nu-i baga tu in seama. :)
Condamnam coane Fanica. Condamnam din greu dar e "pauza" numai pana la noi alegeri. Cum vin alegerile cu il condamnam de-i "merg fulgii". Apoi ne vedem de "afaceri". Ca asa este nu in "tenis" ci in Romania.
Aha, e pauza la condamnari pana-n campania electorala.
@Shadow
Pai de-abia astept sa ii vad pe luptatorii astia de ziua a saptea cum se mai anima pentru vreo cauza, cand nu au zis nici pas pe ultimele teme pe care puteau sa se pronunte, daca nu ar fi avut interzis de la Cotroceni.
Tzara arde si unora le arde de condamnarea comunismului!!!
Oribil.
@Lilick
La alegeri "condamnatorii" care nu cred in acest demers(politicieni) trebuie sa-si "vopseasca" partidul care ii "poarta" pe aripi de "alba ca zapada".
1. Condamna comunismul ca vor sa-si aroge o aura de dreapta si uita sa condamne si fascismul, perfect "congruent" comunismului. Locul inexistentelor "relevante doctrinare" e umplut de aceasta condamnare. Nu implica vreo responsabilitate.
2. Condamna coruptia cu care stau deja la masa de ani de zile. Face bine la "public" si la "mase" si e gratis. Nu implica nici un fel de "responsabilitate".
3. se bat cu "pumnii in piept" spunand cat sunt ei de "competenti" cu toate ca au demonstrat inversul. Binenteles de vina pt "incompetenta" lor este doar "opozitia". De aici si tampeniile sustinute cu privire la "opozitia" care nu vrea ca Romania sa intre in Schengen.
4. acuza "mostenirea" nu "imediata" ci anterioara venirii lor la putere. Dublarea datoriei publice garantate si triplarea datoriei totale a Romaniei devin argumente ale "mostenirii". Binenteles nici asta nu implica vreo responsabilitate.
5. Vor sustine ca sustin "retrocedarile" proprietatilor interbelice cu toate ca in timpul guvernarii lor Romania a reusit sa nu retrocedeze nimic ba mai mult sa obtina de la CEDO o acuza "colectiva". Si asta este gratis si nu impune vreo responsabilitate.
6. Vor sustine ca au micsorat aparatul birocratic (cu toate ca el a crescut cu 10% valoric pt realegerea presedintelui lor "mult iubit"). Nema reaspundere si tot gratis.
7. Vor sustine ca ei pun accentul pe "munca" intr-o tara in profund declin al natalitatii ei anuland drepturi ale mamelor si indirect ale noi nascutilor.
8. Vor sustine ca oricine poate sa-si ia un al doilea "job" daca nu-i ajung banii in acelasi timp interzicand in mediul bugetar cumulul de joburi chiar si exceptia cumulului de job cu pensia.
etc.
Toate aceste NON argumente vor apare si mai dihai in campania electorala.
Si sunt parte doar a "manipularii" guvernamentale. Probabil ca pe vremea aia o sa existe inca membri pdl care or sa va "propovaduiasca" de "pilda"
"Inca e credibil guvernul Boc".
Sau "Guvernul Boc, este primul guvern nepopulist, care nu face politica populista"
sau "guvernul Boc a fost cel mai bun".
O parte din citate nu au mai mult de o luna si le-am luat de pe blogul unui tanar pdlist. In cazul lui nu poate fi suspectata "rea vointa" ci doar "orbirea" si "manipularea" la care a ajuns sa se dedea partidul de guvernamant cu proprii sai membri nu numai fata de populatie.
@Shadow
Da, foarte bune punctele tale. Ar mai putea fi adaugat la fiecare cate ceva. Sau ar mai putea fi adaugate si multe altele.
Insa, daca la urmatoarele alegeri lumea inca va mai fi dispusa sa ii creada, in procent ce va depasi pragul electoral de intrare in Parlament, e clar ca nu e doar vina lor ca fac ce fac, ci ca exista inca un electorat imatur, dispus sa creada in orice poveste. Caci nu poate sa fie vorba doar de galeti... Galeti le dau si pesedistii, dar nu au povesti asa frumoase.
@Lilick
stalin spunea ca ceea ce conteaza la alegeri este persoana care "numara voturile" :-). Iar manipularea poate avea sorti de izbanda daca "canalele media" sunt toate aservite guvernului. Cum este b1tv sau tvr. Influenta tvr-ului devenit brusc sub madam culcer pdlist poate inclina balanta in zona rurala unde alte televiziuni nu ajung.
E vorba de mituri, Lilick. Baietii astia si-au angajat profesionisti n confectionarea de mituri. Au stiut mereu pe ce butoane sa apese: justitiarism, anticomunism, salvarea tarii, vin americanii, vin rusii, sa facem ordine, sa reformam statul, sa ne batem pe burta cu romanii, sa conducem corabia spre liman, sa luptam cu hidra. Daca prostimea crede, ar trebui sa venim cu niste contrapovesti cel putin la fel de tari. Sa-i batem si cu armele lor, si cu armele noastre.
Trimiteți un comentariu