19 sept. 2011

Regele Mihai, alungat inca o data!

Vreau sa va spun din start ca am prevazut ceea ce s-a intamplat ieri in Parlament. Stiam ca pedelistii, acesti comunisti vopsiti si revopsiti in toate culorile, vor respinge propunerea PNL - partid istoric strans legat de Monarhie incepand de la aducerea pe tron a lui Carol I - de a celebra ziua Regelui Mihai I intr-o sedinta festiva, in plenul Parlamentului. Sunt la fel de sigura de reactia PDL-ului, cum eram si de cea a fesenistilor din anii '90. In fond, nu s-au schimbat deloc in acesti ani, chit ca au inlocuit o generatie de fosti comunisti cu una de fosti utecisti.

Calin Popescu Tariceanu facuse prima data public anuntul legat de aceasta initiativa chiar la noi, la Clubul Bloggerilor Liberali, la mijlocul lunii iulie. Sigur ca ne-a facut cu asta o mare bucurie si onoare. Chiar ne-am mandrit ca, in mijlocul nostru, liderul PNL a tinut sa faca acest anunt.

Apoi, pe 10 august, la intalnirea cu Stelian Tanase, la care a participat si Toader Paleologu, am tinut special sa il intreb pe cel din urma cum se va pozitiona, cum va vota aceasta propunere, el fiind monarhist. Ba chiar un coleg l-a intrebat, mai mult sau mai putin in gluma, daca decizia PDL nu va fi luata ca de obicei, dupa "punctaj", sau la indicatia facuta de Mircea Toader, cu degetul mare in jos. Paleologu a ras si a spus ca initiativa PNL este excelenta si ca o sustine 100%.

M-am mai intalnit intamplator cu Toader Paleologu pe la concertele Festivalului Enescu si, chiar daca e un adversar politic, am incercat sa ii aduc aminte de acest subiect foarte important pentru noi, pentru istoria noastra, care trebuie sa se ridice deasupra partizanatului politic. Si totusi, ieri, PDL a votat in Parlament conform indicatiei degetului lui Mircea Toader. Deget controlat, fireste, de la Cotroceni. Un deget care, chiar daca astazi nu a aratat concret semnul "in jos", ne infurie, pentru ca pune din nou Parlamentul, institutia suprema a democratiei, in cea mai injositoare pozitie pentru un stat care se respecta, pozitie inacceptabila pentru un liberal.

"Mai bine îl invităm la un pahar de vin, aici într-o sală a Parlamentului. Dar nu are sens să facem o şedinţă specială", a spus liderul deputatilor PDL, Mircea Toader. O declaratie care, chiar daca anticipam decizia PDL, asa cum spuneam la inceput, reuseste din nou sa ne uimeasca prin josnicia ei. Toader Paleologu si toti intelectualii care astazi mai crediteaza inca PDL si pe Traian Basescu merita aceasta palma. O merita din plin! Si Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu si altii... Pana la urma, naivitatea (sau prostia) se razbuna... Pacat de Casa Regala a Romaniei. Majestatea Sa, Regele Mihai, chiar nu merita inca un afront.

Sunt convinsa insa ca Majestatea Sa va trece si peste asta. La urma urmelor, Regele Mihai este cu mult peste nivelul nostru de intelegere. Murdariile de acest fel nu l-au atins si nu-l vor atinge niciodata.



Update: Paleologu a reactionat. Se pare ca s-a enervat destul de rau, de si-a facut colegii fesenisti. :D

28 de comentarii:

Mihai spunea...

Ideea e simpla: "Hai Maestate la o cinzeaca. Avem si seminte de floare. Va dam si un formular de adeziune."

Wilkins Micawber spunea...

Stiu ca nu am sa castig un premiu de popularitate cu acest comentariu, dar ideea invitarii regelui sa vorbeasca in fata acestui parlament mi s-a parut de la inceput un pic naroada. Nu de alta, dar e un legislativ descalificat de multiple dezertari, de furtisaguri si multe alte tare, in care PD si acolitii sai fac legea (pardon, caci numai legal nu e ce fac acolo). Mi s-ar fi parut sinistru ca regele sa se adreseze unui asemenea parlament nereprezentativ si denaturat, repet.
Asta nu inseamna ca votul reprezentantilor puterii si remarcile lui nea Nicu de la PD nu sunt dezgustatoare, dar nici nu ma asteptam la altceva.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai, da, asta e nivelul.

@Micawber, da, asa sunt oamenii. Insa institutia? La urma urmelor Regele nu se adresa acolo parlamentarilor, ci poporului, din institutia suprema a democratiei, a noastra, a tuturor. Tariceanu, cand a gandit asta, asa a gandit. Mai exista insa o varianta... Inca o cale ca Regele sa se poata adresa din plenul Parlamentului... O sa o discutam, daca e cazul, la timpul potrivit.

Lilick Auftakt spunea...

Iar Paleologu si alti intelectuali, daca nici acum nu se separa cu surle si trambite de "Miscrea kknie" sau cum se mai numeste ea, sa fie clar ca au zero credibilitate. Doar debilii mintal ar mai vota cu PD, Alba ca Zapada, Partidul Poporului, Becali, UNPR si alte mizerii...

Petru Clej spunea...

Birourile Permenente ale celor două camere ale parlamentului au respins propunerea ca Regele Mihai să se adereseze plenului pe 25 octombrie cu prilejul celei de-a 90-a aniversări. Cum comentați?

www,acum.tv/sondaj/

radu spunea...

basecu e ofticat ca Principele Radu a fost "omul lui Nastase" si nu-i e deloc prieten politic. Pt. asta nu-l va ierta in veci pe Rege, ca si pt. vizita la Moscova, cu onorurile unui sef de stat. Pt. basecu, Casa Regala e o parte a Opozitiei si o trateaza ca atare, mai mult, face tot posibilul sa-si convinga slugile telectuale ca, sustinandu-l pe Rege, dau in basecu si fac jocurile USL si "ale rusilor". Preferinta sa pentru Prenspol e identica celei, la fel de securiste, a lui Vadim. Asta asa, ca sa stie tot natul (n-am vrut sa spun NATO) a ce miroase chiombul din Atlantis.

Lilick Auftakt spunea...

Multumim, eu am "comentat" deja.

Mynsc spunea...

Da-i naibii, chiar nu mai au nici o limita. Nu m-as mira sa mai saboteze in vreun fel jubileul ce urmeaza, pentru ca pentru marinarul de la carma logica e simpla: bah, eu is in functie, hai mars d-aicea ca esti din trecut.

Mitica von Naramz spunea...

Toader e senil si neam prost.
Rgele Mihai este din alta lume iar noroiul nu-l poate atinge.

Pe ei doar desconsiderarea poate-i mai irita. Sa le-o oferim TOATA.

Off topic:

1. De ce erau mandrele doamne ale PDL maronii la fata ieri la investirea Sulfinei Barbu ? ( 01.40, 02.00, 02.50, 05.00, 05.22,11.10 )

2. De ce era imbarcata ca o zarzavagioaica ministra Boagiu ( 04.44, 06.20, 07.05 )? Era asortata la covor?

http://www.realitatea.net/basescu-ministrilor-nu-va-faceti-iluzia-cresterii-economice-fara-exploatari-de-metale_871997.html



3. Cine a facut fotografiile la intalnirea cu Obama? Ca alea nu sunt incadrari de fotograf. Turcan sau SPP-ul?

http://presidency.ro/?_RID=fdet&id=3357

Lilick Auftakt spunea...

@radu, il uraste pe Rege in primul rand pentru ca e ce el, basescu, nu va fi in veci: un om integru, un simbol viu. Basescu a ramas un securist abject si atat. Iti imaginezi ce diferenta? Cum sa o poata suporta?

Lilick Auftakt spunea...

@Mynsc, poate ca Regele e "din trecut", insa dintr-un trecut pe care vrem sa ni-l reamintim cu drag si sa devina prezent. Basescu e dintr-un trecut de care nu vreau sa ne mai amintim niciodata. Dar el stie si asta. Ai dreptate cu jubileul. Insa orice miscare in zilele alea ii va fi fatala. Nu pot sa descriu ce ura se revarsa asupra pedelistilor si a lui Basescu pe retelele de socializare chiar acum. Cred ca niciun roman n-a fost vreodata mai urat ca Basescu sau mai iubit ca Regele. Sa o tina asa. Ne fac foarte bine.

Lilick Auftakt spunea...

Mitica, din pacate nu pot sa raspund la nicio intrebare. Ieri nu m-am uitat la tv pana la ora 20.00. Si nici pe Basescu nu l-am vazut. Si chiar daca o sa ma uit acum tot nu iti pot raspunde legat de fotograf. :)

Mitica von Naramz spunea...

"A întrebat: 'Ce e asta?' Nu a simţit nimic. A văzut şi a trăit prea multe. A spus cu seninătate că nu a simţit nimic", a spus principesa Margareta.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/web-Reprezentantii_Casei_Regale_au_dezvaluit_pentru_prima_data_reactia_Regelui_Mihai_la_acuzele_lui_Traian_Basescu_0_557344831.html

Superb! ,,Ce e asta?"

Lilick Auftakt spunea...

Da, parca il si vad/aud: "Ce e asta?" :) Detasare, serenitate, suveranitate.

Lilick Auftakt spunea...

Paleologu a reactionat: http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Tariceanu-invitarea-Regelui-Mihai-Parlament_0_557944447.html

Tăriceanu a cerut azi, din nou, invitarea Regelui Mihai în Parlament!

radu spunea...

Imi pare rau, draga Toadere, dar cel mai ghiolban dintre fesenisti e "plesca" de basecu. Daca-ti place sa te incalece unul ca asta, e problema ta.
E bine, oricum, ca ai reactionat. Macar atat. Macar nu esti ghiolban fesenist. Era chiar culmea ca urmasul lui conu Alecu Paleologu sa se poarte ca un urmas al lui traian avortat de woodrea in privata lui oltean si bok.
Aporpos, ce parere o avea Radu F. despre porcaria asta?

Lilick Auftakt spunea...

Paleologu a avut azi totusi mai mult curaj decat "greii" Videanu, Berceanu, Blaga. E de fapt o chestie de normalitate, dar in partidul lor trebuie sa ai mare curaj sa insinuezi ca Basescu e ghiolban si colegii tai impregnati de fesenism.

Mitica von Naramz spunea...

Genial domnul Paleologu! Iata cum TACEREA si nu luarea unei pozitii, eventual demisia, a ajuns ceva ,,foarte onorabil" in acceptiunea domniei sale.
Daca un om cultivat gandeste asa apoi e bine, chiar foarte bine. Suntem pe drumul cel bun. Ce minunata este lumea!

Incepand cu minutul 03.17

http://www.antena3.ro/politica/paleologu-il-vrea-pe-regele-mihai-in-parlament-e-o-chestiune-de-obraz-dupa-ce-a-zis-basescu-in-iunie-137336.html

Anonim spunea...

Desigur, pe Majestatea Sa nu-l poate atinge ghiolbănia. Dar, pentru animalele din PDL, două vorbe am, pre limba lor:
”Huo, băi!”
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

@Anonymus Magnus, colegul de banca si "prietenul" lui Paleologu, mister Cotoi, s-a facut ca il aplauda cand a coborat de la tribuna, dar nu a votat pentru venirea Regelui in Parlament. Eheheee, ce cotoi pervers. :D

Anonim spunea...

Ce ar putea castiga Traian Basescu dintr-un conflict cu Rusia?
Un azil politic in S.U.A. si un popor, care il uraste, disparut.

Nebun ca de obicei!:)

radu spunea...

Eh, bine ca a trecut de Parlament. felicitari UDMR si celor cinci pedisti cu obraz! Prea putini, dar decat nimic, e bine si asa.

acuvio spunea...

Între timp se pare că lucrurile au evoluat. Nu sunt un simpatizant al ideei de monarhie, nici al fostului rege Mihai, însă comportamentul liderilor noştri faţă de el, după revoluţie, lasă de dorit, după interesele politice la un moment dat. Nereprezentând un pericol a fost acceptat pentru a destrăma un mit, după modelul comuniştilor chinezi faţă de “ultimul împărat” Aisin-Gioro Pu Yi.
Bine că acum va fi invitat. Are dreptate @ Micawber, fostul rege Mihai se poate adresa din orice loc poporului, parlamentului, guvernului, preşedintelui sau cui mai doreşte. Prin anii ’70 îi ascultam mesajul de Anul Nou la “Europa Liberă“ :)

Lilick Auftakt spunea...

@Acuvio, oricum, mai era o varianta, in caz ca se opuneau pedelistii: cladirea fostului Parlament. Din punctul meu de vedere sala era chiar mult mai potrivita.

Lilick Auftakt spunea...

Acuvio, nu exista "fostul" Rege. Nu a scris in niciun caz asa Micawber si am vazut la tv ca au invatat asta pana si pesedistii. Lasati-i pe pedelisti sa se exprime asa si invatati ca un Rege e Rege pe viata. Poti fi fost sef de stat, fost presedinte.. etc. Dar niciunui Rege care nu mai e pe tron nu i se poate spune "fost" Rege. Suntem totusi la 20 de ani de la caderea comunismului...

acuvio spunea...

@Lilick - Posibil, nu vă contrazic, şi Cioabă vrea să fie numit “Rege”. Aveţi dreptate suntem la peste 20 ani de la căderea comunismului, dar eu nu am depus niciun jurământ de credinţă faţă de, bine, hai, regele Mihai sau monarhie, iar dacă a semnat abdicarea şi nu a pus capul pe butuc pentru salvarea monarhiei, asta e, treaba dânsului să se justifice “când se va întâlni cu strămoşii”.

Lilick Auftakt spunea...

@Acuvio, treaba e simpla. Le-am facut putin scandal celor de la Realitatea sa nu il mai numeasca pe Cioaba rege, ci doar asa-zisul rege sau auto-intitulatul. Regele Mihai este singurul Rege pe care il avem. Regele tuturor romanilor, incoronat. Despre abdicare ai doua variante de ales: varianta lui Basescu si a comunistilor, ca a abdicat de buna voie, sau cea a democratilor, ca a abdicat fortat, deci abdicarea nu e valabila. Nu e greu...

Lilick Auftakt spunea...

Monarhia nu putea fi atunci salvata nici cu "capul pe butuc".