5 sept. 2011

TNL vs OTPDL

Nu pot sa nu observ diferenta imensa dintre scoala de vara a TNL si cea a OTPDL. Intre felul cum sunt tratati tinerii intr-un partid si in altul. A observat-o deja si presa...

La PDL au vorbit doar seniorii. Au dat lectii. Discursuri pompoase, pline de clabuci. Tinerii portocalii au tacut. "Smart". Insa s-au remarcat la capitolul aplauze furtunoase si urale. "Right". La capitolul asta liberalii stau mai prost. Nu tac, dar nici nu aclama. La cunoasterea propriei istorii tinerii de la PNL stau mai bine. Cei de la OTPDL, intrebati de presa, habar nu aveau cum a fost infiintat partidul, cand si de catre cine. La PNL datele astea sunt sfinte si se sarbatoresc an de an.

Crin Antonescu a venit in fata tenelistilor alaturi de Florin Alexe, l-a salutat cu "domnule presedinte", i-a salutat pe tineri, apoi i-a intrebat cum vor sa decurga intalnirea. Sa vorbeasca ei, sa ii puna intrebari, sa vorbeasca el singur?... Tinerii au ales. Basescu, pentru ca pe Boc nu il putem considera presedintele PDL, s-a postat singur in fata si a inceput din start sa dea ordine. Apoi a vorbit, iar in final a cerut aplauze si urale, printr-o strategie de om politic marunt, descrisa bine pe blog de Stelian Tanase.

Dar ce sa mai vorbim? La PNL, Forin Alexe, liderul TNL, a infiintat in centrul Bucurestiului o Cafenea Liberala unde, fara sa fie nevoie de vreo aprobare speciala, de "sus", atat cei de la TNL cat si OFL, sau noi, Clubul Bloggerilor Liberali, invitam pe cine vrem si cand vrem. Sigur, in limita timpului si a spatiului oferit de Cafenea. Au venit acolo nu numai liberali, ci si pesedisti sau chiar pedelisti, culmea. Pentru ca Florin si echipa lui au reusit sa construiasca un spatiu de discutii politice foarte viu si primitor.

Inca o problema: credeti ca ar fi fost invitat la scoala de vara a OTPDL un personaj ca Vasile Blaga? Nu, de teama ca gestul ar putea fi prost interpretat de catre "Zeus". Au fost prezenti doar seniori... agreati. Prin comparatie, liberalii l-au invitat pe Orban, cunoscut ca un contestatar al aliantei in care se afla acum PNL si oarecum ostil echipei de conducere. Pentru ca Orban ramane un prieten al tineretului liberal, indiferent cine e la conducerea partidului.

Pana si la distractii tinerii liberali se diferentiaza net de portocalii. S-a discutat si paradiscutat despre petrecerea celor din Giurgiu. Va aduceti aminte: fetele, spuma... Astazi, feministele si puritanii nu mai au nimic de spus despre distractia de la PDL? Acolo "animatoarele" sunt barbati si li se lipesc bancnote pe piept. "Smart" si mai ales "right"! :))

Mai pot da nenumarate exemple, dar poate mai adaugati si voi. E bine ca toata lumea sa stie ca exista aceste imense diferente intre un partid si altul. Inclusiv tinerii interesati sa activeze intr-un partid politic. Faptul ca pedelistii vorbesc des despre schimbare, despre tineret, despre reforma, nu inseamna nimic. Inca trebuie sa mai ia multe lectii de la cel mai vechi partid care a ramas, prin spiritul liber al membrilor lui, atat de tanar.

Via Gandul, cum se distreaza baietii de la OTPDL cu alti baieti ;) la scoala de vara:



Pentru urmatoarea scoala de vara, recomand tinerilor portocalii cu inclinatii gay (eventual verzi, albi, albastri, sau ce culoare vor mai imbraca/dezbraca pana la anul) urmatorul imn:

31 de comentarii:

what4 spunea...

Tu ai dreptate in multe privinte. Jenanta obedienta, indiferent din ce partid provine, mai ales din partea unor tineri.
Problema mea este ca, dupa cum spune si Ludovic Orban astazi in evz.ro, PNL a gasit de cuvinta sa se alieze cu un turnator ca Dan Voiculescu, cu un stalinist precum Ion Iliescu (cu mainele pline de sange dupa revolutie si 13-15 Iunie 1990), cu politrucul Adrian Nastase, cu vesnicul copilot Ponta samd. In plus, vad ca Patriciu este impins in decor, este injurat de toata gloata psd-ista cu voie de la asa-zisii liberali, cand tocmai Patriciu reprezinta o parte din esenta liberalismului in Romania. Apoi, ANtonescu, dintr-un egoism feroce si o ambitie nefericita de a fi presedinte, parjoleste totul in jurul lui.
Poti sa-mi spui ce vrei, mi s-a luat de politica, de alegeri samd. Antonescu a facut cel mai nefericit lucru cu aceasta alianta nefasta, m-a convins ca nu are rost sa mai merg la vot, ca toti sunt la fel in esenta, unii cu PR mai buna, altii cu costumele mai ponosite. Dar, deep inside, toti sunt la fel.

Lilick Auftakt spunea...

@what4, pai nu avea alta varianta de alianta. Dupa cum stim, sunt doar doua: PDL si PSD. Fara alianta, PNL nu va lua singur 51% ca sa ajunga la guvernare. Dar asta ar trebui sa stie si Orban. Si o stie.

Nu stiu cine de la PSD l-a injurat pe Patriciu. Imi poti da un nume? Sau toata gloata... Nu am citit stirile azi...

Crin parjoleste, nu parjoleste, e treaba lui. Eu stiu ca daca am vrut sa il invitam pe Patriciu, la ora 14:00 s-a discutat cu el (era la Londra) si la 18:00 ne-am intalnit cu bloggerii intr-un spatiu al tineretului liberal. Imagineaza-ti, te rog, o chestie similara in PDL. Te asigur ca nici macar nu se poate imagina.

OK, putem sa ii acuzam pe cei de la PNL de multe. Si pe liderii lui. Dar nu ca nu e totusi foarte multa libertate. Deci chiar nu merge sa spunem ca toti sunt la fel. Nu. Cand vorbim de libertate vorbim de un lucru esential. Dupa aia discutam de alte teme.

Adrian Stoica spunea...

Nu pot sa spun decat atat: mai da-i in p*** ma-sii.
PDListii tineri sunt cele mai libidinoase jigodii ... nu ca mi-ar fi rusine cu alea batrane.

Lilick Auftakt spunea...

Sunt niste rame. Niste sclavi care strigau "nooi, noooi, noooi" atunci cand Basescu a intrebat "cine va mai avea nevoie de mine?" Nici in comunism n-am vazut o imaginea mai gretoasa cu niste tineri. Pana si atunci partidul, Ceausescu, le dadea macar dreptul sa PARA demni. Basescu i-a provocat si i-a umilit asa.

what4 spunea...

Nu mi-ai spus nimic de USL. E nevoie oare ca mereu sa fie FSN la putere, intr-o forma sau alta? Cum zicea Orban, daca am o femeie cu SIDA si una cu sifilis, este neaparat nevoie sa aleg una? Sau pot sa merg demn si sa-mi vad de drumul meu in viata, chiar daca nu fac 51% de unul singur.

Lilick Auftakt spunea...

Exista trei mari partide si tot trei variante de coalitii. In doua ar exista cate o jumatate de FSN la guvernare, intr-una intreg FSN-ul. Tu vezi a patra varianta? PNL poate sa mearga demn, dar in opozitie, si noi am avea la putere o coalitie 100% FSN. E mai convenabil asa pentru tara?

radu spunea...

@what for asta e o torpila de incercare trimisa de PD ca sa bage zazanie intre PNL si PSD, intre Antonescu si PNL etc. Nu face altceva decat sa cloneze "punctajul" propagandistilor basisti, numai cine nu vrea nu vede asta de la o posta. Plus de asta, repeta foarte stangaci lectia de la partid.
Pe mine ma intereseaza acum prea putin ce a fost cutare acum nu stiu cati ani, sau ma intereseaza in masura in care vad ce face acum. Or, ce constat e ca PSD a evoluat democratic, in vreme ce PD a devenit un partid-stat antidemocratic pe langa care PDSR-ul anilor `90 era dulce copil. Prefer sa ma aliez cu un fost ticalos care stie sa negocieze si a invatat sa respecte procedurile democratice, nu cu un ghiolban betiv care nu da doi bani pe Parlament si separatia puterilor in stat. Restul e propaganda ieftina cu moguli, securisti, comunisti care, mie unuia, imi jigneste inteligenta. @Uatfoare, vezi ca liberalii nu sunt catei ai lui Pavlov, ca zombies aia ai tai de la PD, capisci?

Lilick Auftakt spunea...

@radu, habar nu am ce e cu whatfour, dar daca zici ca e pedelist, hmm... pai cu asa ceva vin ei aici? Slabut rau. Dar poate totusi nu e...

what4 spunea...

@radu
nu am nimic sa-ti raspund. gandeste-te o clipa: "cine nu e cu noi, e impotriva noastra!". Iti suna cunoscut?
M-am saturat de politruci, de pseudointelectuali, de oameni fara simt civic si etic. In plus, toti postacii/politrucii de la toate partidele arata la fel. De ce nu pot sa fiu liberal si sa sustin ca alianta USL nu ma reprezinta?
Trebuie sa fiu aliniat, sa fiu cum zicea lilik de scoala de vara PDL, sa sustin intr-un suflet USL, chiar daca nu cred in ea?
Imi pare rau, eu sunt detasat de politica, nu cred in varianta mesianica a USL, cum nu cred in cea a PDL, PSD sau chiar PNL. Ma ingrozeste ca toata lumea vorbeste doar de aliante, partide, candidati etc. cand avem de-a face cu o criza globala, nemaintalnita, pe care nici un regim din lume nu o intelege si cu atat mai putin are solutii de a infrange.
Dar la noi, imi urlii tu ca sunt PDL-ist sau PSD-ist sau PNL-ist etc. Prin natura profesiei, sunt un om liber, prea putin ma afecteaza orice guvernare.
Cine crede bine, cine nu, sa fie sanatos!

Lilick Auftakt spunea...

Stai linistit @what4. Ai folosit poate, fara sa vrei, niste sabloane din propaganda PDL. Totusi nu mi-ai raspuns la intrebare. Ce varianta vezi? Criticam dar nu dam nicio alta solutie? Ce alianta iti doresti la guvernare din 2012?

Arogantu' spunea...

@what4: Felicitari propagandistilor basisti - pe tine te-au convins sa nu mai mergi la vot !
Mai ramin vreo 17 milioane ...

Arogantu' spunea...

@lilick & radu: Mi-as fi dorit sa-i vad pe seniorii PD povestindu-le tinerilor emuli despre campania electorala din 2008. Despre avalansa de sloganuri felix-tatariste care nu aveau miez - doar coaja !
Si le mai aminteste cineva pe toate?
Pe mine ma obsedeaza doar acestea 3:
EI CU EI, NOI CU VOI
FACEM CE TREBUIE
ROMANIA PE MAINI BUNE
La cel din urma imi amintesc vocea sinistro-scorburoasa a lui Stolojan.
Chiar nu-i invata nimeni pe tinerii mormoloci portocalo-prazulio-cacanii cum se cistiga, cu adevarat, alegerile ?
Sau astea se spun sub taina spovedaniei si se dau precum sfintul maslu ?
Priculiciul asta de 'whatfor' nu trebuie bagat in seama - era un test pentru a vedea cu ce argumente se raspunde la cretinismele pe care le-a etalat.

Lilick Auftakt spunea...

@Arogantu', sa nu le supraestimam puterea propagandistilor basisti. Nu e asa. Lumea nu va alege intre basisti si orice altceva. Alternativa la locale si parlamentare trebuie sa fie net diferita.

Lilick Auftakt spunea...

Iar @what4, daca e de buna credinta, nu pleaca de aici fara sa raspunda la ce l-am intrebat. Asa demonstreaza ca nu e basist.

Arogantu' spunea...

@Lilick: Hai sa analizam petardele lui w4 !
1. PNL s-a aliat cu un turnator, cu un stalinist, cu un politruc, cu un copilot. Repertoriul basistilor - ca sint ei pedei sau nu. Cred ca SECURISTUL ba'SECU saliveaza de placere cind citeste postari ca a lui w4 ...
2. Patriciu bla, bla, bla Acum nu mai este mogul - a ajuns tinta batjocurii 'asa-zisilor liberali'. Evident - adevaratii liberali sint in alta parte ...
3. Antonescu - alta tema de atac. Acum nu mai este descris ca avind tendinte de 'ba@SECU (era cam prea multa autodenigrare ...), ci s-a trecut la afirmatii clare (egoism feroce) si acuzatii penibile (parjoleste ...), ceea ce tot spre trasaturi basene conduce ...
4. Alianta USL este nefasta - aici are dreptate, dar nu cum crede: este nefasta pentru PD si basism in general !
5. Este scirbit de politica si nu mai merge la vot.
6. FINIT CORONAT OPUS:
Toti sint la fel.

Crede-ma - exista destui care pot depista diversionistul de cum deschide gura.
Este dreptul tau sa speri in indreptarea pacatosului, dar asta de-aici nu este unul de rind.

Lilick Auftakt spunea...

Pai i-am dat o sansa sa demonstreze ca nu e basist. De ce sa le punem din start o eticheta? Critica la USL nu inseamna neaparat iubire fata de PDL. E foarte daunatoare mentalitatea asta. Daca @what4 e in stare sa ne dea si o alta solutie, sa vina aici cu ea. Dar vad ca nu se inghesuie sa apara....

Arogantu' spunea...

1. 'Alianta USL este nefasta' nu seamana a critica. Este o simpla afirmatie (strecurata parsiv intr-o fraza despre Antonescu).
As fi si eu interesat de spusele cuiva care a descoperit ceva gresit la USL, in programele sale sectoriale etc.
EXACT ASTA nu vei afla de la trepadusii basisti:
- pentru ca nu sint capabili;
- pentru ca nu sint interesati sa ajute USL sa scape de eventuale erori.
2. Dupa cum vezi ... a dat bir cu fugitii si nici nu va veni cu argumente plauzibile.
3. Nu toti basistii se dau in vint dupa PD.

what4 spunea...

Nu, nu am disparut, doar ca nu pot sta pe net toata ziua, am si alte preocupari si obligatii.
Cum spuneam in mesajul anterior, nu ma simt dator sa dau vreo explicatie privind simpatiile mele politice sau de alta natura, dupa cum nu trebuie sa demonstrez nimanui nimic.
Apoi, ma intrebai lilick ce alta varianta vad de alinata politica. Asta este de fapt problema, ca nu vad nici o alta varianta. Dar daca alianta cu PDL miroase, cel putin la fel de tare miroase si cea cu PSD si PC.
Pentru ca poate sunt revansard, dar eu nu pot sa uit 13-15 Iunie si sa consider ca drumul Romaniei spre lumina s-a frant in acele zile. Ce a urmat, a fost rezultatul acelor zile. Basescu nu ar fi existat ca presedinte daca nu exista Iliescu si toata sleahta lui. Asa ca, nu multumesc aliantei cu PSD, dar nu pot sa uit de revolutie, mineriade samd, nu pot uita ca daca FSN nu ar fi existat poate Romania ar fi la nivelul Ungariei, Cehiei, Poloniei etc. Pana nu avem un trecut limpede, ma indoiesc ca viitorul va fi altfel decat intunecat.
Apoi, revenind in zilele noastre, in Romania nici o alianta nu a rezistat si ma tem ca USL face mai mult rau PNL. Sper sa ma insel, dar cum spuneam nu ma pot asocia cu leprosi (PSD) sa lupt impotriva sifiliticilor (PDL). Basescu nu va mai fi presedinte din 2012, Antonescu oricum are cele mai mari sanse sa iasa presedinte, nu inteleg de ce atata fervoare in a te alia cu niste criminali (nimeni nu ma poate face sa gandesc altfel despre partidul unde presedinte de onoare e Iliescu).
Altfel, sunteti liberi sa ganditi si sa actionati dupa cum credeti.

Arogantu' spunea...

Mi se pare mie sau in 13-15 Iunie nu existau aripioare feseniste, ci un singur FSN ?
Sa nu ne intrebam ce facea fiecare din fesenistii de atunci - la fel cum nu ne intrebam cum au ajuns trenurile cu mineri in Septembrie 1991 ...
Dupa stiinta mea - USL nu s-a construit ca sa faca bine ACD sau PSD, ci pentru a scapa tara din 'mainile bune' care au acaparat-o in 2008 !
PNL nu poate pierde mai mult in ochii unora decit atunci cind prostolojenii si-au luat jucariile si s-au carat !
Ce mai injuraturi si-au luat atunci liberalii si PNL pentru ca tradeaza idealurile madamei breton si ale prostolojenilor !
In alianta cu PSD va exista cel putin garantia cuvintului dat, ceea ce la pedei este cam greu de gasit (o spune istoria, asa scurta cum e).

Da, 'what4', ai avut gura aurita !
Ba'SECU nu va mai fi presedinte DIN 2012 NICI daca merge in 4 labe de la Cotroceni la Piata Aviatorilor !

Minge de foc spunea...

whatever, 2012, 2013... nu ma prea pasioneaza subiectul.
Problema mea este ca prostimea se iluzioneaza ca fiind/nefiind Basescu viata i se va schimba radical.
Suntem intr-o perioada de criza globala care nu se va sfarsi curand si va lasa urme adanci.


"Criza a arătat ca in secolul 21 nu mai exista stânga si dreapta: exista doar politicieni realiști si populiști; competenți si incapabili. Câți sunt realiști? Oho, sunt destui! Si in SUA, si in Uniunea Europeana: Angela Merkel in Germania, Viktor Orban in Ungaria, George Osborne in Marea Britanie, Paul Ryan in SUA. Si multi altii.

Aceștia vor conduce noua lume capitalista. Aceștia vor fi noi lideri mondiali in fata cărora va veți apleca, dragi cititori. Toți ceilalți vor dispărea, pentru ca au fost incapabili sa înțeleagă realitatea si sa se adapteze la ea. Iliescu, Băsescu, Ponta, Antonescu? Hm! Sa fim serioși… Ca dispariția lor va fi violenta sau pașnica, asta va depinde de la tara la tara. Însa moartea lor e inevitabila.
România nu e o țară normală. În România nu a existat de 20 de ani nici un program de reformă coerent. Pentru că nimeni n-a vrut. Nu a existat nici un partid care sa spună clar că vrea capitalism, că vrea să taie puterile statului și să-i lase pe oameni să se descurce singuri. De aia, e o prostie să spui ca in România exista partide de dreapta. De fapt, toate partidele au venit la alegeri cu același “program” comunist: votați cu noi, ca sa mâncați mai bine! Dar cine plătește mâncarea? Asta nu s-a mai spus.

Toate partidele românești au fost la fel de populiste si de iresponsabile ca și sindicatele, cu care s-au ținut de mână timp de 20 de ani. Mulți lideri sindicali chiar au si ajuns miniștri!"

si nu sunt cuvintele mele... dar exprima mai bine ce vreau sa spun...
Dar romanii pierd timpul la TV, partidele fac sondaje, se cearta pe candidati, pe locuri eligibile, ca si cum asta este primordial...

Arogantu' spunea...

In lipsa ba'SECUlui - nu am fi avut struto-camila guvernarii PSD-PD !
Nu am fi avut nici masurile aberante de austeritate, nici prelungirea pina in 2018 a contractelor baietilor destepti din energie etc.
Am fi avut, in schimb, masuri de atenuare a socului crizei concomitent cu masuri de sprijinire a sectorului privat.

Bref: Ba'SECU este capul rautatilor si disparitia lui este absolut necesara.
Isi imagineaza cineva o coabitare a unui guvern USL cu un asemenea 'presedinte' ?

Restul este gargara cu apa de trandafiri ... populari !

Lilick Auftakt spunea...

"FARA Basescu" - nu e de ajuns. Se pot schimba multe FARA Basescu dar nu ajunge doar atat. Trebuie si FARA muulte alte lucruri. De exemplu, trebuie si FARA votul uninominal majoritar, imbratisat si de USL, sau alte porcarii pe care le mai sustin ei alaturi de jegosii portocalii. Deci Fara!

Arogantu' spunea...

OK - ceea ce voiam sa subliniez este ca plecarea basecului este conditie minimala !
Toate celelalte distorsiuni induse de prezenta sa malefica se vor atenua.
In privinta votului uninominal majoritar - are USL posibilitatea sa-l impiedice ?
Daca DA - ar face bine s-o faca.

PS Te-ai lamurit, sper, ce poama este w4.
D-astia ca el am vazut destui prin paginile forumului ZIUA incepind cu Iulie 2005 si pina ... l-au vopsit portocaliu !

Lilick Auftakt spunea...

@Arogantu', au posibilitatea si nu o fac, sigur. Poftim care sunt cele 4 prioritati ale USL. Doua idei ale lui Basescu, una care nu se poate modifica prin lege si una la care au votat deja pe dos in Senat:

o Sancționarea drastică a mitei electorale mergând până la interzicerea dreptului de a mai candida.
o Reducerea numărului de parlamentari prin recalcularea numărului de cetățeni aferent unui deputat sau unui senator:USL propune creșterea normei la 100.000 de cetățeni pentru un deputat și 200.000 de cetățeni pentru un senator. În baza acestui calcul, Senatul va avea 109 membri, iar Camera Deputaților 216 membri, deci în total 325 de parlamentari.
o Sancționarea migrației politice: Migrația parlamentară trebuie stopată. România nu trebuie să mai fie în situația unică în Europa în care apar în Parlament partide care n-au trecut prin votul electoratului, în care se schimbă majorități în pofida rezultatului alegerilor, ca urmare a migrației politice.
o Alegerea parlamentarilor pe principiul câștigării alegerilor de către candidatul cel mai bine clasat.

Asa ca sa nu mai aud ca cei care critica sunt basisti. A, ok, cei care aduc argumente ca what4, pot sa fie si basisti. Dar si cei care sustin toate prostiile USL sunt tot basisti, facandu-i lui jocul.

Arogantu' spunea...

Cred ca am explicat mai sus - eu astept CRITICI de la oricine, y compris basisti !
Doar ca 'what4' numai critici nu avea.
Nu ma pot pronunta asupra prioritatilor USL, dar ma voi exprima asupra celor enuntate de tine:
- Mita electorala trebuie stopata inclusiv prin sanctiuni drastice. Cine o face - isi asuma si sanctiunile aferente.
- Reducerea numarului de parlamentari nu este, dupa parerea mea, o prioritate.
- Migratia politica trebuie descurajata. Parasirea grupului politic trebuie sa implice pierderea mandatului, nu transformarea in 'independent'. Cine vrea 'independent' - sa-si asume aceasta postura in procesul electoral.
- Alegerea celui mai bine clasat este o aiureala basista.

Toate cele 4 chestiuni tin de o revizuire a legii electorale, care trebuie facuta PRIN NEGOCIERI pUTERE - oPOZITIE.
In conditiile actuale - de populism dement din partea Puterii, de presiuni exercitate de Putere prin intermediul institutiilor statului - este absolut contraindicata modificasrea legislatiei. Care modificari trebuie sa se aplice in urmatoarea legislatura.

Mitica von Naramz spunea...

Cand ti se rupe de politica, cand stii si sustii ca toti sunt la fel ar trebui sa ti se rupa si de comentariile politice.
Pe cand what4 citeste EVZ, pt el Voiculescu e turnator, Iliescu stalinist, Nastase politruc, Ponta copilot, Patriciu, o parte din esenta liberalismului este impins in decor, Antonescu este un egoist feroce, etc dar despre actualii nu are epitete.

Pai cine transmite asta prin postaci si simpatizanti?

Oare:

http://www.echipadeimagine.ro/echipa-de-imagine

???

O sila cumplita ma cuprinde cand vad ca PNL s-a aliat cu PSD dar o sila si mai devastatoare ma cuprinde cand ma uit la mine in cartier, sect 3, la cateva strazi de mine, pe Rasinari 2 in dreptul blocului U2 (paralel cu 1 Decembrie 1918) plus Aleea Codrii Neamtului, bloc NB1 ( http://www.wikimapia.org/#lat=44.4226856&lon=26.1745191&z=17&l=0&m=m )si vad ca peste asfaltul perfect turnat acum 3 ani s-a turnat un nou strat de asfalt.

Propaganda echipeideimagine.ro de a ma face sa stau acasa, desi as fi tentat, NU TINE!

HOTII trebuiesc indepartati de la butoane. Daca vrei. Daca nu, si esti scarbit, stai acasa dar nu-i mai "luminezi" si pe altii pe net.

Activitatea de "luminare" a echipeideimagine: " - gestioneaza activitatea pe internet: site-uri, bloguri, forumuri, site-uri de social-media"

what4 spunea...

Observ ca am declansat o tirada la adresa mea. Nu asta este scopul meu. Nu vreau sa conving pe nimeni ca sunt sau nu portocaliu, basist etc.
Dar,in ipoteza ca as fi, care este problema? Prefer sa dialoghez cu cineva cu convingeri diferite de ale mele, o persoana "open mind", decat cu habotnici, fundamentalisti care au in viata numai certitudini.
Daca proprietara blogului incurajeaza "linsajul" meu, este in regula, o sa ma retrag in liniste. Daca isi doreste un dialog, iarasi bine.
Astept un punct de vedere in acest sens.
Multumesc

Lilick Auftakt spunea...

Nu, nu-mi doresc sa fii linsat. Insa mi-ar placea sa critici PNL pe niste probleme reale (exista!), nu cu subiecte inscrise pe punctajele PDL.

Arogantu' spunea...

TIRÁDĂ, tirade, s. f. 1. (Adesea fig.) Parte dintr-un discurs în care oratorul dezvoltă pe larg (și cu emfază) o idee, o teză. 2. Fragment dintr-o operă literară (dramatică), de întindere mai mare, caracterizată printr-o deosebită intensitate afectivă, spus fără întrerupere de unul dintre eroi. – Din fr. tirade.

what4 spunea...

nu pricep de unde atata fervoare in a ataca pe cineva doar pentru ca are alte idei/optiuni.
Ce crezi ca se va schimba dupa ce Basescu nu va mai fi presedinte? Nimic... doar forma, nu si fondul.
Spunea arogantul ca au fost masuri aberante de austeritate. Da, au fost aberante pentru ca nu s-a mers pana la capat. Solutii viabile ar fi:
-Scăderea taxelor si impozitelor cu 90%.
- Desființarea sistemului de pensii de stat si recunoașterea falimentului.
- Privatizarea sănătății si a școlilor.
- Externalizarea activității guvernului către firme private si concedierea tuturor bugetarilor.
- Desființarea drepturilor speciale ale angajaților si tratarea lor ca orice firma prestatoare de servicii.

De aceea nu consider PNL un partid de dreapta (nu spun ca PDL ar fi de dreapta - sa nu sara arogantu'sa spuna asa ceva).

"Mesajul oamenilor de afaceri e limpede: vreți investiții? Atunci aruncați la gunoi protecția sociala! Dați afara bugetarii! Desființați pensiile de stat! Desființați ziua de lucru de 8 ore, dreptul la week-end, dreptul la concediu plătit. N-avem chef sa ținem noi in spate toți cerșetorii. Nu mai plătim pomenile voastre electorale. Nu va convine? Ii iubiți pe cerșetori? No problem! ne luam banii si va lăsam sa muriți de foame. Cerșetorii sa va pornească economia!"
Am citat iarasi.Amuzant e ca si PDL si USL au zis ca daca după 2012 vom fi noi la putere, vor da navala investitorii. Vor da din părți! PDL si USL au promis cu toții in cor mărirea salariului minim pe economie după alegeri. Politrucii români au impresia ca tara se scalda in bani. Ce partide de căcat!

Si cum spuneam, noi stam si ne gandim cum sa-l dam jos pe Basescu sau pe Boc, sa mai facem o "aroganta" lui Ponta sau Antonescu, sa parem docti precum Lazaroiu samd. Cand de fapt ne paste dezastrul!!!
Si asta, o repet, pentru ca nu exista diferente intre politicieni, de oriunde ar proveni!!!

@lilick imi pare rau dar nu fac propaganda nici unui partid, nu preiau ideile PDL, cum nu le preiau nici pe cele ale PNL. Am totusi o observatie, cum se face ca ambele partide declarate de dreapta in Romania sunt conduse de 2 persoane care au fost toata viata lor niste bugetari. Si asta se vede! Nu sunt un mare fan al lui Tariceanu, dar macar el a performat in sistemul privat. De aici, dpmdv, si defierenta majora in favoare lui in comparatie cu Antonescu.

Mitică von Naramz spunea...

Referitor la citatul din comentariul de mai sus: welcome to the brave new world!

Superb, genial! Iata solutia! Asta-mi aduce aminte de ,,nu vrem Kent, cafea, valuta, vrem pe Roman sa ne beep” doar ca nouavorba l-a inlocuit pe Roman cu capitalismul, iar Kentul, cafeaua si valuta cu salarul, ziua de lucru si concediul neplatit.

PS:
http://www.vala.ro/category/mihai-giurgea/

Pentru cel care citeaza capitalism pe paine ii recomand sa citeasca toate link-urile din articolul de pe vala.ro sau cel putin pe ”evolore teapa”.

Pen”ce? Uite asa de amorul capitalismului.