26 sept. 2011

Va introduce USL contestatie?

Nu vreau sa trecem usor peste aceasta informatie gasita in week-end pe blogul lui Cepeca. Citez: "Vineri, Tribunalul București a admis cererea PD-L de modificare a statutului, potrivit legii partidelor. Aflat în ilegalitate din luna iunie, PD-L a fost protejat de Parchetul de pe lângă Tribunal și, normal, de Kovesi, Procurorul General al României." Tot el mai scrie:

"Evenimentul are deja suficientă notorietate pentru a nu fi lăsat să se stingă. Sunt câteva lucruri aici.

Procurorii nu au acționat potrivit legii pentru sesizarea instanței de judecată de încălcarea legii de către PD-L. Este un abuz de putere în dauna intereselor publice mai mult decât evident. Însă nu avem procedură pentru a-i sancționa. Dacă procurorii nu vor să facă ceva ce legea îi obligă nu există prevedere legală care să garanteze că un denunț împotriva lor făcut, culmea, tot la ei, se poate finaliza printr-o cercetare echitabilă și corectă. Din acest motiv Ministerul Public condus de Koveși și DNA-ul lui Moraru au devenit state în stat. Ce au făcut procurorii băsescieni se numește abuz. La abuzul de drept se răspunde doar politic și legislativ, ceea ce presupune o altă majoritate parlamentară și un alt Guvern. Trebuie făcut ceva ca procurorii să se subordoneze legii. Nu se mai poate așa.

În dosarul de mai sus, depus de PD-L, USL putea deveni intervenient, ca urmare a unei cereri. Legea așa prevede. Nu văd acest lucru. Să fi hotărât USL să nu îi deranjeze pe băsescieni ? Atunci ce facem cu declarațiile sforăitoare ale lui Victor Ponta ? Ce facem cu toate analizele media din zilele din urmă când legea partidelor politice a fost aprig dezbătută, în special cu privire la termenul de 30 de zile din art. 25 alin. (2) ? Cum este acest termen ? Imperativ și sancționatoriu sau de recomandare, așa cum susținea, doct, Emil Boc ? După lege este imperativ. După soluția instanței este de recomandare. Iar asta deoarece persoanele interesate, și aici mă refer la partidele politice din opoziție, partidele din USL, nu au acționat în consecință.

Eu consider că PD-L s-a salvat cu sprijinul „tovărășesc” al USL. Asta este senzația mea. Să vedem dacă USL introduce contestație în termen. Sau nu există interes?"


Voi ce parere aveti despre aceasta tacere? Va introduce USL contestatie? Contestatia se poate face in termen de cinci zile de la comunicare.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Ponta a mai abandonat lupta in trecut, cand pe la ora 2 noaptea a anuntat ca isi retrage oamenii din sala Parlamentului, intr-un moment cand putea obtine ce nici azi nu viseaza...

Radu Constantin Catalin spunea...

Mi-e greu sa mai zic ceva caci USL parca doarme in papuci. Incep sa cred ca sunt intelesi pe la spate in ciuda atacurilor blande a lui V. Ponnta si a lui C. Antonescu catre conducerea si a unor marsavii venite de la cei din PD-l in general.

ADRIAN spunea...

Din gama asta de intrebari as vrea sa aleg si eu una pentru Nastase miercuri. Am sa-ti trimit pe mail.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, sunt mai multe intrebari de acest fel. Poate exista un motiv pentru care nu se actioneaza, dar ar fi bine sa stim si noi...

Lilick Auftakt spunea...

@Constantin Catalin Radu, mai nasol e ca si daca fac treaba, nu se vede, pentru ca e expusa fara niciun pic de imaginatie.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, chiar te rog. Da, astept. :)

atreides spunea...

Eu mi-am cam spus deja parerea pe tema asta: cei din USL sunt niste fraieri ca lasa sa le scape o asemenea pleasca.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, mai degraba fraierii suntem noi.