7 sept. 2008

Dan Grigore si fotbalul













Pentru ca e duminica si ieri am inteles ca a fost un meci fooooarte impooortaaant, la care nu m-am uitat, si pe care echipa Romaniei l-a pierdut jenant, m-am gandit sa scriu cate ceva despre Dan Grigore si pasiunea lui pentru fotbal. Mi-aduc aminte cum in urma cu ani il vedeam ocazional pe Dan Grigore pe un anumit teren din zona strazii Plevnei, unde obisnuia sa-si petreaca in mod fotbalistic week-end-urile. O imagine poate greu de perceput pentru cei care frecventeaza salile de concert. Dar pentru ca cel mai bine ar fi sa-l las chiar pe el, pe Dan Grigore sa vorbeasca despre asta, va recomand sa cititi un interviu savuros aparut acum doua luni in Academia Catavencu:

"Dan Grigore: Un an de zile m-am luptat sa-mi recuperez piciorul rupt la fotbal, a fost cu suruburi, rau de tot si la prima fenta facuta m-am nenorocit. Mai ales ca joc pe asfalt si asfaltul e moartea articulatiilor.
Reporter: Noi jucam pe artificial.
D.G.: Da, alta viata, dar ai mei sint mai zgirciti.
Rep.: Pe ce post jucati?
D.G.: Dom’le, eu joc supertacticizat. Baieti, nu intrati decisiv, toata lumea inapoi, veniti in zona. Sint din asta cu pedagogii plicticoase. Si, spre enervarea mea, colegii mei nu sint la fel de intelepti. Le vine sa se duca. Ii uita Dumnezeu prin atac.
Rep.: De unde va vine?
D.G.: Din copilarie. In pauzele rare, intre orele de studiu, fugeam si bateam o mingiuca. Tactica e din capul meu. Rezultatele obtinute arata ca mi-ajuta."


(...)

"Florica Muzicescu: „Injura!“; Cella Delavrancea, cronicar de fotbal

Rep.: Injurati la meciuri?
D.G.: Normal. In adolescenta, Florica Muzicescu mi-a dat un sfat: „Baiete, la viata ta, in cariera asta care e foarte grea, plina de absurditati, cind ai un necaz, nu tine in tine!“.
Rep.: Cellei Delavrancea ii placea fotbalul?
D.G.: O, enorm! Comentam impreuna meciurile… Avea comentarii savuroase, avea metafore frumoase, Cosasu ar fi avut frisoane auzind-o. Plus ca, fiind bursier la Viena, imi trimitea regulat plicuri cu rezultate din campionatul intern. Era un mod de a face din fotbal un fapt de cultura."


(...)

"Traiesc intre mahala si Everest. Everest fiind Brahms“

Rep.: Ce va trebuie fotbal?
D.G.: Fotbalul face parte din viata. Eu cred ca traiesc intre mahala si Everest. Everest fiind Brahms. Cind ma catar pe un Brahms, vad lumea si pe multi compozitori din zona. In mahala se traieste bine: crisma din colt, e viata de puls mic cu mici, bere."





Nicolae Kirculescu - Momentul muzical
Asculta mai multe audio Muzica »

14 comentarii:

Anonim spunea...

Mda.Maestrul membru CNA, cu pianul mai subtire in ultima vreme. Fost-ai lele cat ai fost...

Anonim spunea...

Frumos articol.
Chiar nu mi-l imaginam pe Dan Grigore microbist, şi cu atât mai mult jucând "miuţa" pe maidan. Mi-a plăcut.

Anonim spunea...

Iar ai fost invadata ? :lol:

Lilick Auftakt spunea...

Hihi! Da, E dragut si ce spune de Cella Delavrancea. :)

Anonim spunea...

cand intru la tine si-i vad titlurile lu bazaconiu ma tavalesc pe jos de ras.Cre' ca vrea sa treaca la catolicism prostul... :)

Anonim spunea...

Mosh,
Eu de aici intru la Bazaconiu. Blogul Karinei e poarta mea spre rai :)

Lilick Auftakt spunea...

Stiam eu ca asa faceti, perversi mici :) Trageti cu ochiul prin gaura cheii spre raiul orange.
Bine ca nu se intampla si invers, in sens invers adica, ca sa facea un cureeeent. Asa intra si ei doar cand mai deschidem usa, bulucindu-se.

Anonim spunea...

E vigilent Pătrăşconiu. Cum dau link la el, nu trec două minute şi a şi dispărut numele meu de-acolo. Nu apucă multi să-l vadă :)

agaX spunea...

hai s-o spunem p-a dreapta:
cind vorbeste despre fotbal, dan grigore suna usor dizgratios :)

Anonim spunea...

Pe gaura cheii ?!?! Ce vrei sa insinuezi ca bazaconiu-itm fac chestii gen viri-moni ?!? wowwwwww

Petru Clej spunea...

Am o întrebare naivă: Dan Grigore cu cine ține: cu Băsescu sau cu anti-Băsescu?

Lilick Auftakt spunea...

Domnule Clej,

:))) Tine cu Brahms. E tot cu "B".

Petru Clej spunea...

Aha, înțeleg. Da' Brahms sau cum îi zice cu cine ține?

Anonim spunea...

@Domnule Clej

Nu stiu cu cine tine Brahms dar va spun ABSOLUT sigur ca nu tine cu Basescu. Prin urmare tin si eu cu Brahms si implicit cu Dan Grigore. :))