12 sept. 2008

"Gandim altfel": Brifcor revine!














Ma distrez copios cand vad cat se chinuie aliatii din blogosfera oranjadei lipicioase sa demonstreze ca toata lumea, toata presa, absolut toata media, ce mai, lumea intreaga (!!!), e platita sa-l loveasca pe prezident in fel si chip. Aproape ca invoca o conspiratie mondiala - unii dau vina pe rusi, altii pe americani...nu sunt inca siguri cine e creierul suprem. Totul impotriva Zeuselului lor drag.
De cunoscutele trusturi media Realitatea-Catavencu si Antene nu mai discut. Dar astazi pana si Tom Galagher se apuca sa atace PD-L-ul in Romania Libera. Iar Evenimentul Zilei nu se lasa mai prejos si publica articolul "Băsescu l-a cultivat pe Vîntu şi culege furtună" in care arata ca atacurile repetate asupra presei au venit din partea lui Basescu, cu motiv sau fara, si in nenumarate randuri. Si Ziua se agita sa-i arate greselile Tatucului PD-L scriind un articol foarte interesant in legatura cu modul in care Basescu s-a eschivat in fata Papei atunci cand i-au fost puse intrebari justificate in legatura cu Catedrala Sfantul Iosif si scandalul "Catedral Plazza". Si cum sa nu se eschiveze daca Adriean Videanu e unul dintre cei implicati in afacere. Ne mai miram daca dupa asta si Papa s-a eschivat (pentru a doua oara) in a-i da un raspuns ferm lui Basescu in legatura cu o posibila vizita in Romania?
Insa desertul il ofera astazi Adevarul care publica interviul cu Florin Calinescu, in care acesta explica cum Traian Basescu l-a motivat in proportie destul de mare sa intre in politica.

PD-L, a aratat si azi la Conferinta Nationala, ca e un partid de loseri. Cine sa mai investeasca in ei? Cine sa sprijine un partid atat de penibil in populismul pe care il ofera, care scade in sondaje fiind in opozitie? Astazi, dupa scandaloasa alianta cu PRM, dupa ce in vara se aliasera si cu PNG pentru Consiliul PMB, au devenit ciuca batailor de joc in presa. A cui e vina? Scriam pe 13 iulie, un urma alegerilor locale, un articol denumit "Urmariti banii" in care spuneam urmatoarele:

"S-a trecut repede peste analizele care ar fi trebuit facute ceva mai temeinic in urma alegerilor locale. Au aparut insa cateva stiri legate de banii investiti in aceasta ultima campanie din care reiesea ca pedelistii i-au costat scump, extrem de scump, pe sponsori.

Si acum pun si eu o intrebare logica: daca ati fi in locul unui sponsor care a bagat bani grei in campania lui Blaga, a lui Murgeanu, a lui Poteras sau a altor pedelisti care au pierdut sau au reusit sa castige cu chiu cu vai in conditiile in care s-au pompat bani cu sacii, ce ati face in campania urmatoare?
Sincer, eu m-as reorienta...
Pe sponsori asadar ar trebui sa-i urmarim mai atent ca sa stim, pe drumul banilor, cine merge spre victorie."


PD-L-ul o ia usor-usor pe urma PNTCD-ului (adica exact a celor pe care i-au ingropat, caci Dumnezeu nu doarme) si sponsorii azi ii ocolesc. Pedelistii se plang de bani. De aici se explica si faptul ca sunt nevoiti sa apeleze la persoane din ce in ce mai dubioase carora le sprijina candidaturile, pentru a face rost de finante pentru partid. Totul spre dezamagirea celor carora li se spune "Corul ingerilor" - un segment important din electoratul PD-L - care nu accepta acest tip de compromis, promovarea “defunctilor”, tocmai de la partidul care cativa ani buni s-a laudat ca va face reforma in politica. Iar sloganul lor, al politicienilor PD-L, nu pare decat o incercare nereusita si populista pana la Dumnezeu de a reincalzi o "ciorba" pe care am mai mancat-o de cateva ori pana acum. Iar Stolojan, acum curat, spalat, tocmai iesit din piscina, insanatosit si viguros, seamana cu un pahar de Brifcor dupa 20 de ani de la revolutie: “Gandim altfel” asadar – Brifcor revine!

9 comentarii:

Anonim spunea...

Are tot timpul sa cedeze nervos sau, Doamne fereste, de data asta sa-l faca pe Zeus sa planga cu motiv. Om mai trai si om mai vedea...

Anonim spunea...

Loseri.Eu una nu as baga nici un leu în PD-L. BRIFCOR!!!!

Mihai spunea...

Brifcor? Ce tanar eram pe vremuri! Te rog, daca ma iubesti, cine e Zeus? E ala din Olimp?

Mihai spunea...

Scuze! Am scris ceva de rau? Te amendeaza CNB-ul?

Lilick Auftakt spunea...

@mihai


Nu te iubesc dar..cum? Nu stii cine e Zeus? Hahahahaha!
Nu pot sa dau drumul de la moderare mereu in secunda in care postezi. Nu ai avut rabdare, dupa cum vad, nici macar un minut.
Si, spune asa: chiar nu stii cine e Zeus? :)

agaX spunea...

ura nu-ti da pace, draga lilick :)

Realitatea lui Petria spunea...

Un pix, nu bani.

Anonim spunea...

El poate sa revina, dar noi suntem prosti sa-l mai primim? Mie mi s-a taiat de Brficor dupa ce am descoperit sucul natural!

Lilick Auftakt spunea...

Pai daca vine cu tolba plina de bani pentru salarii si pensii...Haha!