8 sept. 2008

Mai aproape de rai: ingeri si palmieri














Acum ca am aflat in direct de la televizor ca presedintele Basescu vrea sa mai stea pana in 2014 la Cotroceni si primarul Oprescu pana in 2020 la PMB, nu mai avem nicio grija. Poate doar sa-i primim pe capsunari cu paine si cu sare pe covorul rosu la Otopeni si sa ne instalam hamacuri pe sub palmierii ce vor impodobi Bucurestiul nostru iubit, de la est la vest si de la nord la sud.
Exista insa cateva mici probleme. Cine ii va sustine in alegeri pe cei doi?

-In toate aparitiile TV de dupa alegerile locale primarul Oprescu nu s-a afisat nicio clipa cu vreun pesedist, asta in ciuda faptului ca s-a desprins dintre ei atunci cand a candidat. In mai toate aparitiile televizate s-a afisat cu liberali. De unde se poate intelege lejer ca mai toate succesele pe care le poate avea primarul independent in Bucuresti, le va imparti electoral cu PNL si nu cu PSD. Declaratia ca va sta 12 ani la primarie, exclude insa o candidatura a doctorului pentru fotoliul de la Cotroceni.

Dar nu Oprescu e important. Deocamdata.

-Presedintele Basescu insa, prin vocea Elenei Udrea (in direct la emisiunea "3X3" de la Realitatea TV) ne spune ca e suparat pe PD-L. Tot dupa alegerile locale. Mai precis dna Nutzi ne spune ca din seara alegerilor, dupa vizita din Modrogan, presedintele Basescu nu a mai avut niciun contact cu partidul portocaliu. Sa il fi suparat atat de rau esecul lui Vasile Blaga incat sa nu mai vrea sa auda de PD-L? Nici gand. Totul, dupa cum stiti, e un teatru absurd pe care il joaca prezidelul. Si totusi ce ar trebui sa faca acum Basescu ca sa castige si cel de-al doilea mandat? Ok. Sa se distanteze de PD-L. Chiar sa "condamne" cativa patati din partidul de suflet. Dar ii trebuie un "Cor al ingerilor" care sa-l poarte pe brate spre victoria finala si sa-i aranjeze laurii pe crestet. Un cor din care sa faca parte Avramescu, Voinescu, Macovei, Cartarescu sau TRU, cel care in ultimul articol, dojenindu-i usor pe pedelisti, scrie exaltat ca: "Fenomenul Băsescu nu e nimic altceva decât prima încercare de reaşezare a lumii româneşti, prima reevaluare a obişnuinţelor sacre ale lumii noastre premoderne."
Sacru-nesacru lui Basescu si "famigliei" lui ii mai trebuie un mandat fratilor. Vedeti cum va aliniati si va incolonati, sub ce forma, astfel incat "independentul" Basescu sa se poata sprijini in alegeri pe aportul vostru nemijlocit. Mai exact, ii trebuie o noua barca, purtata pe aripile voastre spre rai.

Update: Mircea Mihaies se dezice si el de PD-L. Un nou membru in Alianta Civica a Ingerilor - Partid Prezidential.


















5 comentarii:

Anonim spunea...

Propun ca sigla Aliantei civice a ingerilor lui Base sa fie binecunoscutul ponei roz - devenit acum un fel de simbol al luptei democratice de neatirnare spirituala si al iubirii de ciolan (osul, bre, alt simbol)! Eventual imbogatit cu niste aripioare gingase de... musca!

Tocmai am citit ultimul numar al revistei Dilema veche si sint inca sub impresia puternica a revolutiei culturale ce ni se pregateste...

O sugestie pentru cei de la Dilema veche: sa-si schimbe numele in Noua Certitudine... De-acum li se potriveste mai bine!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Se retine. Propun sa se realizeze materiale electorale pentru la anul: Base pe poneiul cu aripioare, Base in mijlocul ingerilor, Base cu aura, iar imnul Aliantei Civce a Ingerilor sa fie neaparat "Panis Angelicus"

Anonim spunea...

Daca am sa ajung vreo data - Doamne fereste !!! - sa-i cred pe Udrea, TRU, Mihaies, ITM sau alte kurpapieruri ale Comandantului Suprem, in ziua aia impuscati-ma fiindca inseamna ca m-a trepanat cineva.
Zdrente...

Anonim spunea...

Mie nu mi se pare ca Mihaies s-ar dezice de Base si/sau PD-L. Poate doar il ciufuleste un pic pe strengarul de bocutz...

Ia sa vedem:

"Discursul resentimentar, instigarea la ură, linşajul mediatic vor atinge, în următoarele două luni, cote paroxistice. Dacă în urmă cu patru ani Adrian Năstase pusese botniţă presei, în clipa de faţă dulăii sălbăticiţi au fost asmuţiţi pe adversarii binomului toxic PSD-PNL."

Nu vad decit teama ca marunta eroare a lui Boc ar putea pune in primejdie "cauza"! Oricum, rar mi-a fost dat sa vad la cineva atita ura manipulatoare! Parca si discursurile lui Stalin din anii '30 erau mai inocente... :(

O strategie de genul: cea mai buna aparare este sa urlam din toti bojocii ca sintem (vom fi) atacati furibund de monstri, criminali, ne vor arunca de la balcon...

Nenea asta nu este normal la mansarda! Pare sa aiba o psihoza maniaco-depresiva in ultimul stadiu... :( Pacat ca, prin tot ce scrie, s-ar putea s-o transmita si altora, mai labili din fire!

Anonim spunea...

@Lulutza

Nu, de Base clar nu se dezice Mihaies. Iar despre PD-L spune ca sunt..fraieri.
Exact pasajul la care te referi tu il remarcasem si eu. I-am simtit ura si paranoia care ating cote paroxistice. Mie binom toxic mi se pare PD-L/PRM, pentru ca se stie ca PRM e partid nefrecventabil si PD-L nu au nicio scuza pentru nicio intelegere cu el.