27 sept. 2008

Totul despre troc
















Ionel Miron - Dor de marinar
Asculta mai multe audio Muzica »

Scriu acest material pornind de la punctul 7 dintr-o serie de 10 minciuni (sau “minciuni”?) descoperite de..Traian Ungureanu:


7. Traian Băsescu a cunoscut şi a aprobat târgul tembel PD-L - Vadim. (minciuna descoperita de TRU)
Cu tot respectul uriaş pe care îl port presei „pe surse“ şi harnicilor „apropiaţi bine informaţi“, nu pot accepta că adevărul probat e mai puţin important. (rationamentul lui TRU care a condus la concluzia ca prima fraza este o minciuna)



De mai bine de doua luni urmaresc, postand pe acest blog un numar de 5-6 teme pe subiect, apropierea dintre Vadim si Basescu, apropiere ce parea a fi culminat cu pactul de la Senat dintre PD-L si PRM.
Nu, nu ma asteptam ca totul sa se termine aici, pentru ca adevarata miza a acestei apropieri pe care toata presa a intuit-o, era votul uninominal.

In postul precedent expuneam doua ipoteze legate de ceea ce consider eu a fi noul episod din serialul “Vadim+Base=Love” sau "Jos Votul Uninominal": procesul intentat unui ziarist de la Cotidianul.
Deoarece cunosc bine Cotidianul, il citesc online de mai multi ani, si stiu cat de bine se pricep cativa dintre cei care il patroneaza/conduc/ scriu la manipulari in favoarea presedintelui, cred ca a doua ipoteza ar fi valabila. Si anume:

“Basescu s-a inteles cu Vantu sa faca tot acest scandal cu procesul, pentru a demonstra ca merge pana in panzele albe pentru a arata ca nu are nicio legatura cu Vadim Tudor si trocul dintre PD-L si PRM.
Conteaza gestul de acum, urmand ca scandalul sa se stinga intre timp, si nimeni sa nu mai stie pana dupa alegeri ce deznodamant a avut (mai mult ca sigur unul favorabil ziaristului). In timpul scandalului, mai creste si traficul Cotidianului aflat momentan pe undeva pe la nivelul ierbii. “

(Cititi la Victor Ciutacu despre un istoric al contactelor dintre purtatorul de cuvant al presedintelui, Valeriu Turcan, si Cristian Oprea, care banuiesc ca va aparea in curand in Cotidianul.)

Cui foloseste toata aceasta nebunie? Atat lui Traian Basescu si PD-L-ului, cat si lui Vadim Tudor si PRM-ului. Scopul? Nici unii, nici altii nu-si doresc vot uninominal.
Daca pentru Vadim Tudor si partidul lui e de inteles de ce nu isi doresc VU, pentru PD-L ar trebui demonstrata, cat se poate de simplu, aceasta frica de uninominal.

Toti stim ca PD-L e un partid autoizolat, cu aportul nemijlocit al presedintelui scandalagiu. Sa ne imaginam competitia intre un candidat PD-L si un candidat …PSD sau PNL (aici puteti sa puneti ce doriti, chiar si UDMR). Ca sa fie si mai usor sa ne imaginam, sa simulam ca ar candida si s-ar confrunta un Blaga si un Oprescu. Ce se intampla cu candidatul partidului autoizolat, in cazul de fata PD-L? Pai, cam ce s-a intamplat si cu Blaga la Bucuresti. Toate celelalte partide se vor coaliza impotriva lui, si isi vor indruma electoratul sa NU il voteze.

Pe vremea cand Basescu si PD-L sustineau votul uninominal nu au luat evident in calcul acest aspect: coalizarea tuturor celorlalte partide impotriva lor. Insa la alegerile locale, cel putin la nivelul Bucurestiului, directia si aceasta tedinta a fost clara. Mai mult ca sigur, simularile care se fac in interiorul tuturor partidelor, conduc spre aceasta concluzie.

Poate mai tineti minte ce nebunie se iscase anul trecut in jurul uninominalului: toti jurmalistii, toti intelectualii apropiati Cotroceniului il sustineau prin articole, prin comentarii. Se vorbea numai de uninominal. Totul culminand cu celebrul referendum din toamna anului trecut.
Apropo…mai scrie vrenul din acesti jurnalisti, intelectuali apropiati tronului de la Cotroceni macar vreun cuvintel despre asta astazi? Si asta acum cand lumea ar trebui informata. Nu. Tac malc. Vi-l imaginati pe Traian Ungureanu de exemplu, in cazul in care VU-ul ar fi fost favorabil PD-L-ului, sa nu ne serveasca in fiecare editorial VU pe paine?
Imaginati-va asadar cam ce arata simularile pe VU. Ganditi-va ca e vorba si de redistribuiri. Nu cumva toate astea ascund un posibil esec major al partidului prezidential care ar avea nevoie, acum, de un vot pe liste? Si, daca se poate, si niste alegeri cuplate cu cele pentru alegerea presedintelui...Cu Basescu locomotiva.

In speranta ca nu se va ajunge la uninominal, PD-L-ul e, de altfel, si singurul partid care nu si-a definitivat lista de candidati, dintre cele trei partide considerate mari. Atentie! Asta spune mult!

Repet: nimeni din presa nu poate sa conceapa ca Traian Basescu nu a stiut de trocul intre PD-L si PRM. El care tine sub LUPA tot ce misca in presa, in partide, ba chiar si pe bloguri? Orice se poate spune despre presedintele nostru, dar nu si ca ar fi un presedinte neinformat. Asta ar fi chiar de rasul curcilor. Dar, daca Basescu ar fi sincer in demersul de acum, cu procesul, i-ar da in judecata pe toti jurnalistii care s-au indoit de asta; de faptul ca nu a stiut de troc.

Ce ii ofera la schimb Traian Basescu lui Vadim Tudor pentru aducerea in instanta a VU-ului asumat de guvernul Tariceanu? Resuscitarea pe o tema nationalista. Si ce tema mai buna ati putea sa gasiti daca ati vrea sa il resuscitati pe Vadim decat frica de maghiari, frica de autonomie?

Avem de astazi un nou ghimpe in coaste, si anume referendumul pe care si-l doresc cei din Tinutul Secuiesc? Aveeeem… Vadim sa traiasca! Vadim sa intre in scena. Nu ca nu ar fi fost si pana acum prezent la televiziunea din Trustul Vantu ca la el acasa. Dar parca e mai cool sa inventezi sau sa starnesti si un PERICOL NATIONAL.
Apropo, a fost Basescu in Tinutul Secuiesc de curand? Hmmm….ce o fi facut pe acolo?
Evident, toate astea nu sunt decat niste speculatii. Suntem toti nebuni si presedintele de fapt nu este si nu a fost niciodata un jucator. El e “moderatul” care a tinut discursul recent din Parlament.
E presedintele care isi va da demisia in 5 minute. Sau cel care isi va concedia juristii care s-au inselat. Sau presedintele care nu va da pe tot mandatul lui niciun ziarist in judecata… Sau…mai puneti si voi, ca eu m-am plictisit sa enumar minciunile presedintelui.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Inteligenta demonstratie!

Anonim spunea...

tu te-ai plictisit... Pop Eye le-a pierdut sirul! Dar nu cred ca a tinut vreo evidenta..

Parerea lui io... Hic!

Anonim spunea...

Hai mai Lilicko ,

devii si tu mai feminina , mai suava , mai gingasha ! (Ca ai cu ce! slava Domnului !)
Tot politica si politica..... m'am plictisit si lumea se cam plictiseste ! N'ai vazut si la Patrasconiu ? cum o da pe arta, cultura, filme , muzica , mai vine unul c'o idee, mai fuge altul mai al dracului , mai ies doamnele la o sueta ! Tu nu lasi stacheta asta a politichiei nici in ruptul capului,,,,,,,, si nici moderarea comentariilor! Nu ai nimic de pierdut , cross my heart!

Anonim spunea...

uite, mi-am ales o identitate pe blogul tau ! Ai adresa mea de E-mail, stii ca sunt eu , canadianul , ce mai !

Lilick Auftakt spunea...

@canadiene

Stam si la suete, dar dupa alegeri. :)

Iti promit ca o sa postez atunci multe teme legate in special de arta, dar acum mai ai si tu rabdare doua luni. :)

Nu renunt la moderare. Dar de ce te plangi? Nu iti scot de la moderare cat se poate de repede comentariile? :)
Aici pe blog nu pot sa fiu mult prea gingasa ca sunt mossaditza, nu? Hihihi! Dar cu doamnele stau si eu la suete pe alte bloguri.

Anonim spunea...

Incearca alta tema decat VU, deoarece ma tem ca nu ai inteles nimic - votul uninominal mixt pe lista de la parlamentare NU este acelasi lucru cu cel majoritar in doua tururi, pentru care s-a facut referendumul, el pastreaza ca principal atribut proportionalitatea (si apoi redistribuirea) si de aceea NU va permite coalizarea voastra (PNL) cu cei din PSD, decat cel mult dupa alegeri (daca o faceti acum stiti bine ca va sinucideti, stie asta chiar si nea Anton), dar s-ar putea ca tocmai atunci VU sa se intoarca impotriva voastra.
Chiar daca nu trec de moderare (nu am ambitia asta :)) iti dau un sfat: nu incerca sa demonstrezi o teza cu orice pret, s-ar putea sa te contrazica realitatea...

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Nu ma contrazic simularile facute de partide si dispararea cu care reactioneaza Basescu.
Tu poti sa aberezi cat vrei.

Lilick Auftakt spunea...

@Thor

Pentru ca te obraznicesti nu mai primesti de la mine niciun raspuns in viitor.

http://www.trilulilu.ro/moondance/142a93adb11758

@canadiene

Merci pentru poze.

Anonim spunea...

Da ce`am facut , pacatele mele ???
:)
Vezi , tu ma ameninti ca ma tragi in poza in pozitii indecente (maieu si slapi)si cu samintza de bostan in coltul gurii si eu nu ma supar ..... acu` n-ar trebui sa vin eu sa te astept dupa ce iesi de la cursuri si sa-ti fac si eu poze ??

Nu puteam sa-l refuz pe Canadian , ca prea te iubeste .. Da`, sa mor eu , daca ti-am dat nr. de mobil la cineva ....

Lilick Auftakt spunea...

@Thor

Nu ai niciun numar al meu. Cele despre care crezi tu ca le ai sunt foarte vechi, si, mai exact, nu le mai am. Cum nici alte date despre mine nu mai sunt de actualitate. Daca voiai sa stii mai multe faceai si tu ca alti colegi de blog de la Patrasconiu si aveai si poze cu mine si tot ce voiai. Dar asa, voi face si eu la fel intr-o zi. Poze cu tine am. Si cu sotia ta aia micuta si roscata Si cu copiii tai. Dar eu nu le-am dat.

Anonim spunea...

Vad ca mi-ai dat drumul din moderare .. asta e bine .. inseamna ca acum stim fiecare care-i locul lui in ierarhia blogaitoare ..
Sa-i spui prietenei lui Ilici aka Lulu sa lase sonorul mai incet , cind vorbeste despre mine . Doar atit , te rog eu frumos . Deranjeaza bietii bolnavi de peste strada .... :)

p.s. are o voce frumoasa pentru virsta ei ! :)

Hai , pa ! Ma duc la mine pe blog ca trebuie sa gestionez o multime de postari !!! :)
Vezi , ai avut freptate ca o sa ma fac de ris !! eheeee ! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Thor

Ti-am dat drumul la cateva postari ca sa vada toata lumea ce prostii scrii. Hahaha! :) Faptul ca ti-ai permis sa cauti prin cartea de telefon si sa o suni pe Lulutza si sa-i zici prostii, te descalifica total. La fel si cu locul tau in blogosfera. Daca ai creat momentan zanzanie si i-ai furat o parte din comentatorii fideli lui Patrasconiu, dupa care l-ai sters si din blogroll, asta arata caracterul tau, si, fii sigur ca asta nu va dura. O sa se intoarca la el cand nu te astepti.
Bineinteles ca te-ai facut de ras.
Apropo, am citit ce si-au batut joc de voi unii cu guerilla08. Hahahaha! Cand a postat cineva cu nick Traian Basescu si tu, ca si altii, ati crezut ca e el, si i-ati dat onorul pe bloguri si ati inceput sa-l lingeti in direct. Hahahahhha!