30 nov. 2008

PNL incotro?



Tariceanu
Vezi mai multe video din Blog »

Ce ar trebui sa ceara PNL-ul? Ce conditii sa puna ca sa fie la guvernare? Cu cine ar trebui sa se alieze ca sa incerce sa sparga stanga fesenista formata din PSD si PD-L, care daca s-ar alia ar intoarce Romania cu 20 de ani in urma? Nu uitati ca PD-L a inghitit si electoratul PRM, nationalist. Daca se aliaza cu PSD se autodesfiinteaza si ii ofera PD-L-ului un loc nemeritat spre dreapta esicherului politic. Adica exact ce isi doreste de mai bine de 4 ani. Daca se aliaza cu PD-L e posibil ca portocaliilor de data asta sa le iasa planul de a-i desfiinta si de a-i scoate din istorie asa cum au facut si cu PNT-CD. Sa ramana in opozitie? Sa trecem criza cu o guvernare PSD-PDL? Dreapta are 20 % (plus 6% UDMR). Ce facem cu acest capital? Incotro il indreptam si cum ii sfatuim pe liberali sa negocieze? Ce sa faca acum Calin Popescu Tariceanu?

Update: Bogdan Olteanu - ora 22:50, Antena 3: "PNL vrea sa conduca guvernarea! Daca nu va reusi sa obtina asta, va trece in opozitie si va lasa sa se formeze o alta alianta pentru guvernare. Nu ne cramponam de putere in niciun fel"

27 de comentarii:

Anonim spunea...

Intr'un cuvant: opozitie.

In mai multe: opozitie la o guvernare PSD. In viitorul apropiat in PDLul se va dezumfla si mai mult, iar dupa cea mai probabila cadere a lui Basea, frauda numita PDL va deveni irelevanta.

sssfinxxx spunea...

asadar iar va fi scandal... si va mai dura muuuuuuuuuuuuuuuult pana o sa fie bine

Anonim spunea...

PNL nu este in situatia de a impune nimic . Prin complicitatea vadita cu PSD inca din 2005 (ba inca Fonfalaul felicita intre cele doua tururi de scrutin PSD pentru castigarea alegerilor!)au ridicat MARI semne de intrebare pentru votantii liberali de buna credinta . Sa dovedeasca contrariul , sau nu . Clock's ticking : tick , tick , tick ...

Anonim spunea...

Dificila intrebare.
Daca PNL se aliaza cu PSD se compromite si isi reduce sansele la urmatoarele alegeri.
Daca se aliaza cu PD-L se sinucide, pentru ca PD-ul nu-i un partener pe care te poti baza. PD-ul va incerca sa-i traga in piept pe liberali asa cum au facut-o cu CDR-ul.
Daca ramane in opozitie si va declara ca sustine oricare varianta de guvern minoritar, PSD sau PD sa decida Presedintele cui ii va da puterea, o sa piarda o parte din parlamentari, pe cei care vor migra spre putere. In plus candidatii care nu intra in parlament vor ramane fara posturi, vor fi obligati sa se intoarca la profesile sau afacerile lor, si nu sunt putini. Pe umerii conducerii PNL apasa puternic soarta multor functionari publici de nivelul doi, e dificil sa-i lasi la cheremul adversarilor politici.
E dificila decizia conducerii PNL.

Anonim spunea...

Opozitie.

Petru Clej spunea...

Ce premier/structură a guvernului preferați?

Votați în sondajul revistei ACUM:

http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=crt

Marius Mina spunea...

Sa stea in opozitie pina la anticipate.

Lilick Auftakt spunea...

@all




Deci conducerea guvernarii sau opozitie. Si mie mi-ar conveni opozitie, sincer. Va fi foarte greu de guvernat in urmatorii ani.

L-ati auzit pe Stolojan cat e de mizerabil? Pana ieri ii injura pe liberali, si le-a facut ce le-a facut tradand pe cand cu PLD-ul, si acum le facea curte. Astfel de mizerii umane trebuie scuipate din istorie. E clar cine a tradat acum, nu? Astfel de caractere, care peste noapte se schimba de la stanga la dreapta fara sa clipeasca. Cum am mai spus: PSD sunt adversari. PD-L sunt dusmani.

Lilick Auftakt spunea...

Credeti ca se poate forta o scindare a PD-L?

Anonim spunea...

Toti liberalii neimplicati in posturi inalte ar prefera opozitia, dar negocierile se poarta, si decizia se ia de cei afectati de decizie.
Este vorba de un conflict de interese pe care statutul partidului ar fi trebuit sa-l prevada si sa-l solutioneze.
Daca decizia intrarii la guvernare si aliantele ar fi fost decise prin referendum intern in PNL, probabil ca se adopta solutia corecta, adica opozitia, dar asa tare ma tem ca liderii PNL-ul nu se vor dezlipi de putere si vor sacrifica sansele partidului pentru viitor.

Anonim spunea...

PNL ar trebui sa ramana in opozitie.
Da, cred ca si PD-L se poate scinda, si mai cred ca nu ar fi exclus sa i se ceara sa se debaraseze de Basescu. Inclin sa cred ca se negociaza mai mult decat un guvern. Se negociaza intre cele 3 partide intrate in parlament, chiar soarta lui Basescu. Il asteapta vremuri grele.

Lilick Auftakt spunea...

@All

Ok. Vad ca toti inclinati catre opozitie. Nu stiu daca e o solute buna sau rea, dar ma gandesc doar pentru urmatorul an, pana la alegerile prezidentiale.
E posibil @Alandra ca acum sa se negocieze debarcarea lui Basescu cu anumiti pedelisti. Am auzit si eu ceva. :)

Anonim spunea...

O scindare a PD-L nu o vad inainte de formarea guvernului, poate dupa, insa exita posibilitatea scindarii PSD.

Se iau in calcul doar combinatii intre partide, dar se omite o varianta cu sanse destul de mari, respectiv langa PD-L sa se alieze parlamentari din PSD si chiar din PNL.
In PSD exista grupul de la Cluj care nu-l agreeaza pe Gioana si nici cu grupul lui Iliescu-Hrebenciuc nu se inteleg.
Ar putea fi parlamentari care sa fie santajati cu informatii de la servicile secrete, pe care le are Basescu.
Daca atrag 15% din parlamentari, UDMR-ul si alte minoriotati se poate atinge majoritatea.

Ar mai fi varianta repunerii pe tapet a aliantei DA, daca PNL si PD ajung la o intelegere, alianta care nu a fost radiata din registrul partidelor si aliatnelor politice.
Se pare ca daca PD-L si PNL vor forma un singur grup parlametar au posibilitatea sa desemneze sefii celor doua camere.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Nucleul nu poate fi PD-L. Ci doar PNL. Priveste si la Realitatea sa vezi cum se bat rosii si portocaliii sa le intre in gratii si cum pluseaza. PNL trebuie sa se impuna ca nucleu. Sau sa ameninte cu renuntaarea la putere.

Anonim spunea...

@Lilick - si chiar daca s-ar "scinda" PDL-ul, cum s-a mai scindat PD-ul cindva, multi pedisti migrind natural inapoi spre PSD sau cum naiba se mai numea, ce sa faci cu "scindatii"??? Ca sint toti o apa si-un pamint: fie fesenisti cu state vechi de plata la pcr, fie... parcagioaice, ca Nutzi... Entelect - de gunoieri si borduriste, cultura - de gang icerist cocalar, educatie - la "Stefan Gheorghiu", "Baneasa" sau pe la vreo latrina, pardon -privata... Oaste de strinsura, mercenari de duzina... bleah!

Anonim spunea...

@Lilick "Nucleul nu poate fi PD-L. Ci doar PNL."
Din perspectiva ta, dar din perspectiva lui Basescu se vede altfel.

Am vazut si dezbaterea de la Realitatea, nu a adus nimic nou.
Mai interesante mi s-au parut figurile triste de la Antena 3. Erau tare "plouati", fara verva care-i caracterizeaza.
Sunt constienti ca varianta PSD-PC -PNL are sanse mai mici, si daca se realizeaza PSD-ul trebuie sa faca favoruri foarte mari PNL-ului.

Varianta cu PSD-PC, PD-L ul nu o iau in calcul nici unii dintre ei.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Pentru ca nu o accepta Iliescu pe cea din urma.

Anonim spunea...

@Karina. Cuvântul de ordine e pragmatismul. Băsescu are interes să fie reales. PNL are interes să conducă guvernarea. Deci un parteneriat Băsescu-Tăriceanu este bun pentru ţară. :)

Anonim spunea...

Taricenu nu are nici o asteptare in legatura cu postul de PM. Inca de la inceput, tocmai de asta penelistii au si pus conditia asta inacceptabila atat pt PDL cat si pt PSD. A fost felul lor de a zice papa la o vitoare compromitere la guvenare alaturi de pedelistii lui Basea sau pesedistii lui Geoana.

Insa, chiar si prin absurd, chiar daca Tariceanu ar mai sta inca si la ora asta cu urechea la poarta Cotrocenilor poate-poate se aud soapte in legatura cu viitorul prim ministu', chiar si'n acest caz total idilicpt pedeim, Basea nu va accepta sa linga acolo unde a scuipat.

Garantat.

Basea NU va numi atat pe Tariceanu cat si pe Geoana. A spus'o! De N ori. Daca n'o spunea poate ca'i numea. Insa fraieru' din el a spus'o. Nu mai poate da inapoi. Sunt sigur ca la ora asta singura grija a lui Basea e cum sa impace aceste asigurari tampite cu cruda realitate pe care trebuie s'o traiasca: PDL a pierdut alegerile.

Anonim spunea...

@Petru Clej,

Sondajul nu prezinta optiunile reale. Nici unul dintre cei 3 nu are sanse pt a fi PM. La Roxana Iordache pe blog era un sondaj mult mai larg, insa si acolo multi s'au ingramadit sa voteze ce si'ar dori.

Nici unul din cei 3.

Anonim spunea...

"idilicpt pedeim"

Sincer si eu am ramas interzis citit ce mi'a putut iesi la postarea anterioara, insa afara de brambureala de mai sus intelegeti voi mesajul:)

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

dar ce e bun pentru tara nu e mereu bun pentru partide. sa vedem

@Bogdan

Penelistii au pus conditia PM-ului liberal. Nu au zis 100% Tariceanu in declaratiile de azi.

Anonim spunea...

@Lilick,

Daca este asa cum spui lucrurile se shimba. Pare ca liberalii deschid o usa. Sa vedem cine intra pe e.

Anonim spunea...

Acuma , despre scindarea asta a PDL , care n'asa , iese partea sanatoasa si se lipeste , n'asa , la Dreapta (,,si pe stanga , si pe dreapta , uite-asa se joaca fata , hop s'asa , s'asa'' ...) . Pai ce majoritate sa rezulte , ca uite iau numaratoarea aia a mea cu bile de lemn si zic asa : avem , n'asa , 29 % dreapta get-beget , cu redistribuire ( PNL dar si UDMR , drrreapta sadea -PPE , ighen , draghe !) . Mai trebuie pana la 50 % doar 21 % , care vin din PDL (care prin redistribuire ar fi la circa 34 %) , lasand in afara 13 % din PDL . Just doesn't make any sense .

Lilick Auftakt spunea...

Bogdan Olteanu ceva mai devreme a spus ca guvernul va fi de dreapta sau de stanga in functie de cine va fi premier. Ta-na-naaa...Usa e deschisa!

Anonim spunea...

Vad 60-63 % dreapta in Parlament dupa redistribuire .Trei grupuri parlamentare .Sunt prea optimist ?

Lilick Auftakt spunea...

@perlinpinpin
Cica ar fi vreo 58% dupa ultimele numaratori.
Trei grupuri: da.
42, 32, 26
Sau pe acolo...