14 nov. 2008

Profesorii renunta la greva










Asa cum am scris de vreo saptamana pe cateva bloguri (Roxana Iordache, Mosh Califar) sindicatele din invatamant NU au strans semnaturile necesare pntru a declansa greva generala in 18 noiembrie. Sunt scoli unde profesorii nu au semnat pentru greva in unanimitate. Ca acum liderii fac demagogic tot felul de declaratii nu mai conteaza. Adevarul e urmatorul: profesorii nu au agreat ideea de la inceput. Au inteles ca sunt implicati intr-un joc politic pe care nu il doreau, si nu si-au pus salariul pe noiembrie la bataie pentru acest joc, asa cum au incercat sa impuna cativa lideri.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Iar Basescu va sustine cu nesimtire, ca el este cel care i-a determinat sa inceteze cu protestele. Cunoastem marfa.

Alandra

Lilick Auftakt spunea...

Cunoastem @Alandra, normal. Numai ca el spusese sa nu se apuce ceilalti sa faca greva. Pe profesori i-a sprijinit.

Anonim spunea...

Intrebarea este, logic, daca Basescu i-a convins pe profesori sa renunte la greva, nu cumva tot el ii convinsese, prin oamenii sai, sa declare greva? Evident, prin miscari subterane, caci de fatada se faceau tot felul de alte declaratii pentru electoratul naiv.

Nu de alta, dar cine face poate de foarte multe ori sa si desfaca.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Basescu NU are nicio legatura. Profesorii nu si-au dorit greva. Daca faceau greva prelungita la nesfarsit, NU luau salariul intreg in decembrie si nici in ianuarie. Ce rost avea?

Anonim spunea...

Ma gandisem ca initial Basescu si PDL si-au facut calculul ca o greva a profesorilor in prag de alegeri le poate aduce avantaje, dar pe parcurs s-au lamurit ca avantajele sunt mai mici decat pierderile, asa ca au apasat pe aceeasi pedala pentru a opri actiunile sindicale.

Desigur, sunt speculatii logice si nimic mai mult.

Anonim spunea...

Oare de ce ar fi trebuit sa se formalizeze atata cand (Balla)Dur-ul tau (nu, te rog nu nega ceea ce este evident si fii mandra, draga) si-a bagat de doua ori ordonanta intr-o lege (in sfarsit, nu mai repet toata povestea) deoarece se produc cataclisme cosmice, se transforma soarele in gaura neagra, etc. Iar apoi, la o saptamana, ciocoiul se apuca sa arunce cu bani in stanga si dreapta, angajand si raspunderea viitorului guvern (mai sunt doar trei saptamani pana la alegeri!) pe care era atat de grijuliu sa nu-l impovareze cu raspunderea salariilor profesorilor! Si promite ca disperatul ca va creste salariile si pensiile cu 100%!
Tu mai intelegi draga mea ceva? Ce se intampla, se prabuseste PNL in sondaje? Sau este pe cale sa se impuna OM DE STAT?
ULTIMA ORA http://www.gandul.info/societatea/nicolaescu-ne-arata-cum-la-sanatate-se-poate.html?3932;3494106
Te-am enervat macar putin? Nu mai fi atat de incrancenata si monomana, exista viata si dupa Base si Anton. Vor pupa Piata Endependentei dupa alegeri! Problema este daca mai scapam noi intregi dupa criza! Pa.

Lilick Auftakt spunea...

@Dan Stoica

Prostia nu ma enerveaza. Doar ma plictiseste. :D
Iar daca tu nu intelegi nimic e treaba ta, ca doar n-o sa te luminez eu acum. Haha! :))

Anonim spunea...

Acum catva timp scriai o analiza tip "poliloghie" specific tie, in care sustineai ca sunt unii care incearca sa saboteze alegerile din 30 nov. "uninominale" deoarece cred ca se vor coaliza PSD+PNL dupa modelul Oprescu; ti-am explicat, civilizat si rabdator, ca nu se poate (la primari este vot majoritar in doua tururi, la parlamentare este un singur tur). Puteam sa explic, de pilda, ca excesul de estrogen nu ascute mintea si ca fiecare, daca nu este in stare sa citeasca o lege, sa ramana la lucrurile la care se pricepe: la cantatul la vioara, de pilda, si sa mediteze, in pauze, daca are caderea sa judece inteligenta altora!
Dar cum se pare nu-ti plac decat comentariile care confirma postarile, spun si eu: Jos tiranul!

Lilick Auftakt spunea...

@Dan Stoica

Cred ca vrei sa spui..polologhie. Hahaha! In fine, greu cu limba romana, nu? Ai grija si cu acordurile alea ca s-ar putea sa te judece si un copil de clasa a V a.