Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
13 feb. 2009
Il apara ei cu adevarat?
Urmatorul subiect se naste natural din discutiile pe care le-am avut in ultima vreme cu multi dintre voi. Ne intrebam, in comentarii, daca Traian Basescu impune o linie pe care anumiti jurnalisti, analisti sau scriitori o abordeaza, in corpore, in diverse articole, sau daca un liant nevazut ii face pe acestia sa scrie pe teme placute presedintelui.
Unii ziaristi par sa ii sugereze presedintelui ce subiecte sa abordeze in public, asa cum ar trebui sa faca niste consultanti politici. Intrebarea este daca ei ii sugereaza presedintelui cate ceva, sau acesta le indica lor ce mingi sa-i ridice la fileu, ca sa poata, mai apoi, sa puncteze dansul, intr-o viitoare luare de pozitie. Pana la urma cred ca adevarul e pe undeva pe la mijloc.
Traian Basescu face un gest, iar respectivii realizeaza imediat spre ce bate, precum cainele lui Pavlov. Se pun serios pe scris si abordeaza in editoriale lor acea atitudine. Ii intind in fata un covor rosu spre un subiect sigur. Poate ca, uneori, presedintele nu face nici un gest, dar ei, prezenti la datorie si cand nu li se cere, intuiesc care ar putea fi nemultumirile, temerile, durerile presedintelui. Apar imediat, grijulii, cu pamatufuri si pudra, tamponand frenetic locurile atinse de adversari.
Cunoastem cu totii cateva nume de “dadace” prezidentiale: Patapievici, Mihaies, Cartarescu, ITM, Tapalaga, Avramescu si…poate cele mai bun exemplu: Traian Radu Ungureanu, marele TRU. Scuze celor pe care i-am omis.
Sa luam drept exemplu ultima tema de dezbatere: mogulii. Citisem in ultima luna cel putin cate un articol scris de majoritatea dintre cei de mai sus, in care infierau presa si mogulii acesteia. Sau o parte a presei. Sau o parte a mogulilor. Nici nu mai conteaza. Atata timp cat o buna parte din analisti sunt platiti de acesti moguli, va imaginati ca ipocrizia e imensa, iar slugarnicia fata de putere a devenit un drog.
Ce putere mai au acesti oameni in a-si influenta cititorii, atata timp cat nu mai pot jongla decat, in cel mai bun caz, cu jumatate de adevar? Scriu pentru cei care deja cred (sau INCA mai cred) si conving pe cei convinsi (sau cei ce INCA mai sunt convinsi). Evident, publicul lor tinta sunt oameni mai putin informati, usor de inlacrimat, pentru care induc o victimizare a lui Traian Basescu. El, singur, in fata PRESEI, a MOGULILOR etc.
Dar ajung acesti analisti la publicul lor tinta? Nu cumva predica ei basismul pentru membrii Sectei Martorilor? Sau isi fac datoria - cu scarba, e drept, dar si-o fac - spre a fi vazuti bine de Marele Sef? Nu seamana ei oare cu editorialistii din anii 88-’89 de la Scanteia? Oameni scarbiti, care nu credeau nici in ce scrisesera in ziua respectiva, dar care se multumeau sa treaca, la plecare, pe la Cantina Partidului ca sa-si ridice produsele…
Probabil ca unii nu (mai) cred, insa altii sunt sinceri in demersul lor. Iata, de exemplu, ce face astazi TRU: stie ca Sorin Oprescu e un pericol care ameninta un nou mandat al lui Traian Basescu. Odata tinta reperata se apuca si trage. Tinteste si trusturile de presa, aceste posibile viitoare … In fine, nu reiau materialul sau. Cititi aici daca aveti rabdare.
Il apara cu adevarat eficient acesti oameni pe Traian Basescu? Probabil ca nu, asa cum nici sectia de presa a fostului CC, cu propagandistii sai cu tot, nu-l aparau eficient pe Nicolae Ceausescu. Cei inteligenti, care ar fi putut, isi pierdusera demult iluziile, iar cei sinceri, care-si duceau fanatismul pana la capat, erau insuficient de inzestrati ca sa mai poata face ceva.
PS – Unii dintre cei inteligenti, care chiar ar putea sa faca ceva, se dau in ultima vreme pe dupa plop. Fie vorbesc, vorba d-nei. Zoe Petre, despre efectul razelor gamma asupra anemonelor (vezi ultimul editorial scris de HR Patapievici, cititi aici ), fie se dau impartiali, ba chiar inteapa pe alocuri (vezi ultimul articol semnat de Andrei Plesu, cititi aici).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
37 de comentarii:
Mi-a şoptit o viorea, dar rea de tot, că domnii de care vorbeai, cînd se întîlnesc cîte doi-trei, îi bîrfesc pe ceilalţi din acelaşi grup de dădace, din nulităţi şi zerouri barate nu-i scot.
Ce ţi-e şi cu viorelele astea!
P.S. Nu este vorba de viorei. Ci chiar de viorele, acele flori gingaşe, cîntate de poeţi...
@Lucia
Hahaaha! Asa e? Auzisem si eu ceva. Sa mori de ras, nu alta..
Scriam ieri, referitor la atacurile lui ba-secu asupra Presei, urmatoarele:,,Nu este primul comunist deranjat de libertatea presei, in anii '90 ilici acuza pe atunci ,,o anumita parte a presei''! Adica pe aceia care nu se incolonasera in propaganda de partid si de stat. Nu s-a schimbat practic nimic, doar ca partidul-stat ce trebuie proslavit de o presa gen scanteia nu mai este psd, ci Partidul Derahat. Nimic nou sub soare!''
Daca in anii comunismului eram obisnuiti cu propagandisti care incercau sa ne spele creierele prin propaganda desantata, dezinformare, manipulare grosolana, dupa lovilutie aceiasi oameni (tip de oameni) au continuat sa faca acelasi lucru. Presa libera a continuat sa existe si pe vremea lui ilici, a lui nastase, in ciuda tuturor oprelistilor. Orice discutie cu propagandisti gen TRU, pora sau patapix este sortita esecului, ei fiind impotriva unui dialog rational. Ei vor doar sa faca propaganda, ei vor sa faca din alb negru si viceversa. Doar niste maestri in ale manipularii si dezinformarii pot face asa ceva. Multi sunt securisti sau slugi ale acestoa, tonomate in cel mai bun sens al cuvantului. Imi pun o singura problema: oare ce se va alege de ei cand idolul lor, in fata caruia se prosterneaza zilnic, nu va mai fi la 3coceni? Daca TRU nu s-a aruncat de pe bloc la constituirea noului FSN, sper sa o faca la finele aului, cand ba-secu va fi invins de adversarul sau din turul doi. Oricare va fi el! Abia atunci cosmarul ba-secu si haita lui de propagandisti vor constitui un bun subiect de analiza, mai exact disectie. Pana atunci, acesti mercenari de presa vor face totul ca sistemul securisto-comunist, reperezentat de ba-secu sa nu piarda! In definitiv, lupta lor este pentru pastrarea acestui sistem la putere atat!
Nu cred in conspiratii si nici nu cred ca a avut loc o coordonare a reactiilor intelectualilor lui Basescu cu iesirile idolului lor.
Mai degraba e vorba de niste reactii instinctive. Oamenii isi dau seama ca in lipsa unei opozitii puternice si cu o populatie abulica criticile presei reprezinta un mare pericol pentru popularitatea lui Basescu, pe regimul caruia Patapievici & co se bazeaza pentru a-si apara privilegiile.
Cum ar fi, pur si simplu nu le cade bine ca se mai leaga cineva si de Basescu (nu numai de 'odioasa' guvernare liberala), asa ca reactioneaza.
@Hendrix
Am citit si ma gandeam si eu la lucruri care se intamplau pe vremea comunismului. Foarte asemanatoare.
@Liviu
Mai exista uneori si coordonare de la centru. Cum a fost de exemplu in sambata aceea cand Basescu i-a chemat la Cotroceni pe intelectuali sa le spuna de demisia lui Stolojan despre care noi nu am aflat decat luni.
Contraalanliza
SPUNE Lilick "Ne intrebam, in comentarii, daca Traian Basescu impune o linie pe care anumiti jurnalisti, analisti sau scriitori o abordeaza, in corpore, in diverse articole, sau daca un liant nevazut ii face pe acestia sa scrie pe teme placute presedintelui.
- EU - In 90% din cazuri procedura este urmatoarea: subiectul vine de la Turcan in plic la redactie (ziarist) si devine articol. Pasul urmator: dupa aparitia articolului, iese Basescu si critica voalat pe Tariceanu, Guvernul sau PNL, sustinand in treacat ca "presa a relatat". Critica voalata a lui Basescu devine mega - subiect la televiziuni si se reia in ziare cu "dezvaluiri noi".
In 5% din cazuri tema pleaca de la
editorialisti si in 5% din cazuri de la ziaristii obisnuiti.
Zice Lilick: Unii ziaristi par sa ii sugereze presedintelui ce subiecte sa abordeze in public, asa cum ar trebui sa faca niste consultanti politici.
EU - Se mai practica si consilierea lunara colectiva de la Cotroceni unde participa de regula mai multi "deontologi".
Zice Lilick : Traian Basescu face un gest, iar respectivii realizeaza imediat spre ce bate, precum cainele lui Pavlov. Se pun serios pe scris si abordeaza in editoriale lor acea atitudine. Ii intind in fata un covor rosu spre un subiect sigur.
EU - foarte corecta apreciarea
Cunoastem cu totii cateva nume de “dadace” prezidentiale: Patapievici, Mihaies, Cartarescu, ITM, Tapalaga, Avramescu si…poate cele mai bun exemplu: Traian Radu Ungureanu, marele TRU. Scuze celor pe care i-am omis.
EU - corect. mai urmeaza, Patrasconiu, Sabina Fatty, Andreea Pora, Daniel Vighi, Mircea Marian, Simona Popescu. Si mai sunt si altii
Zice Lilick "Dar ajung acesti analisti la publicul lor tinta?
EU - Da
Zice Lilick : Sau isi fac datoria - cu scarba, e drept, dar si-o fac - spre a fi vazuti bine de Marele Sef?
EU - NU
@Anonim
Iti multumesc pentru completari si raspunsuri.
Mai ales pentru pasajul acesta:
"
- EU - In 90% din cazuri procedura este urmatoarea: subiectul vine de la Turcan in plic la redactie (ziarist) si devine articol. Pasul urmator: dupa aparitia articolului, iese Basescu si critica voalat pe Tariceanu, Guvernul sau PNL, sustinand in treacat ca "presa a relatat". Critica voalata a lui Basescu devine mega - subiect la televiziuni si se reia in ziare cu "dezvaluiri noi".
In 5% din cazuri tema pleaca de la
editorialisti si in 5% din cazuri de la ziaristii obisnuiti."
Dar e vorba de Cotidianul, nu? Ca nu vad unde ar mai da Turcan..teme.
Mai e un aspect foarte pervers in ceea ce fac Basescu si secta lui. Deturneaza in folos propriu dezbateri publice altminteri foarte necesare, cum ar fi de ex. legitimitatea libertatii mediei in conditiile "mogulizarii" ei. Apropo, cum era faza cu "mogulii care au facut bani din Crescent sau FNI si alte surse". Adica Bancorex... :D
@Draghi
A spurcat toate subiectele cu adevarat importante.
Exista mai multe centre de putere, cu ramificatii in teritoriu, care urmaresc acapararea economica si puterea politica, si care finanteaza presa centrala si institutile de sondare a opiniei publice, prin contracte mascate de publicitate sau pentru sondaje.
Mass-media si institutile de sondaje sunt instrumente prin care se incearca demolarea adversarilor.
Batalia din mass-media nu se duce individual, batalia se duce in echipa, partizanatul e la nivel de publicatii sau redactii si tinta este imaginea liderilor proprii sau a adevrsarilor politici.
Redactia de la RL sau Cotidianul lupta in "haita" pentru PD-L si Basescu, redactile trustului Intact contra Basescu, Realitatea oscileaza, sau joaca la doua capete. Institutele de sondare a opinie publice favorizeaza in sondaje PD-L ca sa provoace descurajarea opozantiilor sa nu se mai prezinte la vot, "pentru ca tot nu pot schimba nimic".
Unii jurnalistii o fac la comanda, altii stiu ce fac, nu le face placere, dar au nevoie de un post sa-si plateasca ratele, altii, mai putini, traiesc cu impresia ca nu sunt supusi la presiuni si ca presa-i libera.
Cineva de la facultatea de jurnalism spuea ca au fost la o firma in vizita si au primit cadou cate un pix si alte lucruri marunte. Isi punea intrebarea daca un jurnalist dupa ce primeste mici atentii mai poate fi incisiv si bagaret?
Dar daca primeste un contract de publicitate ?
Eu cred ca redactile sunt intzesate de oameni "sub acoperire", implicati la comanda in manipulare politica.
Pe Severin l-a luat gura pe dinainte din '97 sau '98.
Juranalismul, in special cel de investigatii, este locul cel mai bun pentru activitati de culegere de informatii, e normal ca servicile sa aiba oameni implantati in mass-media, dar nu-i nomal sa-i implice in manipulare politica.
Din cauza ca nu avem o mass-media independenta, partidele politice ar trebui sa aiba cate o publicatie proprie.
Regretatul I Ratiu a stiut de ce voia sa finanteze o televiziune, dar si opozantii lui au stiut de ce s-au impotrivit.
Cumva off topic - "Efectul razelor gamma asupra anemonelor" este o piesă de Paul Zindel, aşa cum ştim, iar Zoe Petre nu făcea decât să citeze, probabil. Precizare pentru cititorii noştri mai tineri şi neduşi la teatru :)
Iar despre textul tău, ce să spun? Citez şi eu morala fabulei "Corbul şi vulpea" - traducere ad hoc din ce-mi amintesc de la ora de franceză: "Cel care laudă trăieşte pe spinarea celui lăudat"
Cotidianul a avut o perioada director pe Ion Cristoiu, pus de Ion Ratiu, se pare in urma unor divergente cu conducerea PNTCD si CDR, prin 1997-1998. Paul Goma explica in unul din Jurnale ,,de ce public-la-Cristoiu''. Luase initial legatura cu Liviu Ioan Stoiciu - care dealtfel scria foarte bine la ziar, desi mereu pesimist - iar acesta nu l-a pus in garda cu privire la Cristoiu, totusi Goma a continuat sa publice seria de articole.
Zic EU
Turcan mai da in plic la Evenimentul Zilei, Romania Libera, Ziua, Gardianul si oficina de pe net, adica la Hotnews. Mai nou a aparut si oficina 2 pe net, se cheama Vot.ro si se pare ca este o pseudo agentie de presa a PD.
In ceea ce priveste plicu la Cotidianul, din ce au scris in ultima luna - nu ma refer la TRU si C.P - se pare ca s-au mai detasat si ii mai trag bobarnace lui Basescu.
Editorialul de azi a lui Dinescu este mai mult decat DELICIOS
EU face o propunere DE MARE INTERES
pentru Traian Basescu
Sa preia modelul ce reiese din stirea asta
Lista neagra a ziaristilor chinezi, in lucru la Beijing
Beijing, 13 feb /Agerpres/ - Autorităţile de la Beijing se pregătesc să alcătuiască o listă neagră a jurnaliştilor chinezi care nu respectă reglementările oficiale în materie de reportaje, a informat - vineri - presa chineză, preluată de AP.
Potrivit China Press and Publishing Journal, agenţia publică însărcinată cu monitorizarea presei prevede 'constituirea unei bănci de date profesionale a mediilor care au un dosar prost'. Pe baza acesteia, ziariştilor care încalcă reglementările sau legile li se vor retrage legitimaţiile de presă. 'Numele lor vor fi înscrise pe listă', a explicat Li Dongdong, unul dintre responsabilii Administraţiei generale a presei şi editurilor, citat de China Press and Publishing Journal.
Aceste măsuri nu se aplică ziariştilor străini acreditaţi în China. Cetăţenii chinezi nu au dreptul să lucreze ca ziarişti pentru medii străine.
'Când guvernul afirmă că vânează ştirile false, el îi hăituieşte de asemenea pe ziariştii independenţi şi reportajele cu conţinut critic', a comentat - la rândul său - Vincent Brossel de la Reporters sans frontieres.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
@Gheorghe si anonim
Tin minte ca prin 2006, inceputul lui 2007 se vorbea pe bloguri la Cotidianul ca domna Saftoiu ar fi responsabila cu telefoanele de la Cotro catre Cotidianul. Cred asta, si era usor de verificat: la ei apareau stirile legate de Cotroceni ceva mai devreme decat la restul.
E posibil ca pe Turcan sa nu-l fi agreat cotidienistii la fel de mult...
@Mada
A gasit forte bine Zoe Petre aceasta comparatie. Se leaga evident de piesa lui Paul Zindel dar dansa a vrut sa spuna ca atunci cand vrei sa te faci ca ploua, si sa nu scrii pe un anumit subiect de teama sa nu critici, abordezi o cu totul alta tema. Tara arde si babele se piaptana.
@Riddick
Nu inteleg exact care e ideea. Adica ce daca a publicat Goma? Si care e legatura cu Cristoiu? Il cenzura?
@Anonim
Pai Basescu are o lista neagra a ziaristilor. A aparut anul trecut in Cotidianul. :))
@Anonim
Uite: http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/06/catalin-avramescu-angajat-sa-i-faca-lui.html
In ultima vreme, adica dupa alegeri strict,e o isterie in massmedia, o isterie indusa. Nu-mi dau seama daca se datoreaza colericului Basescu care prin reactiile lui violente induce in jurnalisti aceleasi reactii colerice , care pot fi in consens sau in contrasens.Sau daca este rezultatul calculat al unor jurnalisti cu sarcini precise.Daca inainte , mai intilneai insule de un relativ calm (nu vorbesc despre Antene unde aproape totul este isteric (nu mai departe de azi au dat reportaje sinistre de la inmormintarea handbalistului))acum toti parca au innebunit.Si asta din cauza nerabdarii si nesigurantei unui singur om care nu mai are rabdare pina dupa alegerile prezidentiale. Oare dupa aia se va linisti lumea ? Sau asta a devenit un nou modus vivendi?
@Gicu
Nu stiu, dar se poate ca prima supozitie sa fie corecta si am putea sa comparam cu ceea ce se intampla la Steaua de cand e Becali acolo. Sunt personaje care au puterea sa influenteze (chiar fara sa vrea) prin faptul ca sunt colerici grupuri mari de oameni, comunitati si, de ce nu, o societate. Basescu, Becali, Vadim sunt din acelasi aluat.
Inainte de toate vreau sa va felicit pentru ca faceti in opinia mea unul dintre cele mai bune, daca nu cel mai bun, blog politic din Romania.
La subiect: in ce priveste prima parte a intrebarilor foarte bine puse ma alatur Dlui Anonim. fara a avea nici o dovada in afara intuitiei si deductiei as paria ca ordinele pentru deontologi vin de sus. de ce? pentru ca daca nu ar veni de sus nu ar scrie toti in aceasi saptamana pe aceasi tema. nu cred in coincidente. trebuie sa existe o agenda de teme este un sistem foarte bine organizat.
Daca ajung acesti analisti la publicul lor tinta? e greu de spus, si da si nu, si mai mult da decat ar fi necesar. Ajung mai putin la publicul tinta pt ca in mod inevitabil ca toti propagandastii si-au pierdut credibilitatea si mai ales puterea de a impune teme (diversiuni). Totusi au mai multa putere decat ar trebui sa aiba si aici vina e adversarilor lor. Pentru ca acesti propagandisti nu trebuie atacati in corpore si la persoana. Trebuie atacati la subiect, ceea ce e foarte usor insa adversarii lor (poate din comoditate) fac mult mai putin decat ar trebui sa o faca. Astfel cei care sunt in opozitie fata de parerile si temele lansate virulent de deontologi sunt mereu cu un pas inapoi. Reactioneaza in loc sa actioneze. Combat in loc sa propuna. Sunt mereu in defensiva in loc sa fie in ofensiva. Nu au raspusnsuri coerente cand sunt confruntati prin surprindere cu teme si agende lansate.
Iau ca exemplu subiectul modificarii constitutiei si a sistemului electoral. Aci dupa parerea mea cei care se opun sistemului uninominal majoritar si republicii prezidentiale trebuie in sfarsit sa vina cu propriile propuneri si sa atace LA SUBIECT propunerile cotroceniste. Sunt sigur ca presedintele va convoca un referendum odata cu alegerile prezidentiale. Opozitia trebuie sa fie pregatita, sa vina DIN TIMP cu o proprie propunere de modificare a Constitutiei (care sa contina masurile de bun simt din raportul comisiei statomir si sa fie completata de alternative de bun simt si argumentate ofensiv la propunerile periculoase ale raportului). Si in activitatea parlamentara e nevoie de mai multa actiune propie (oricat de putini sorti de izbanda ar avea la vot), amendamente, proiecte de legi proprii.
@Traian Breazu
Multumesc mult pentru tot. Am primit si urmatorul mesaj. O sa postez imediat cum gasesc cel mai potrivit prilej.
La subiect: da, trebuie combatuti pe texte in primul rand, pe temele pe care le abordeaza si nu altfel pentru ca gasesc usor scuza: "suntem atacati pentru ca, de fapt, e atacat Basescu". Adica ei orice scriu e ok, numai ura fata de Basescu ii poate face pe adversari sa reactioneze.
Spuneti asa: "Opozitia trebuie sa fie pregatita, sa vina DIN TIMP cu o proprie propunere de modificare a Constitutiei"
Da, e foarte important ceeea ce spuneti, si as vrea sa le sugerez si eu liberalilor sa o faca.
@Traian Breazu se pare ca gandim la fel, si probabil sunt multi care gandesc ca noi, dar suntem dispersati.
Liberalii nu au avut curajul sa adopte o pozitie anti uninominala, ca sa nu piarda electoral, pentru ca s-a lansat ideea ca populatia isi doreste sistem uninominal, si probabil nici o pozitie anti prezidentiala pentru ca baseii au scos un sondaj prin care 73% dintre romani doresc un "tatuc", un presedinte cu atributii puternice.
La vot s-a vazut ca pe romani i-a durut in cot de sistemul electoral, au stiut ca nu se rezolva nimic.
Eu as merge pe ideea de a sustine republica parlamentara, chiar daca sondajele spun ca romanii vor prezidentialism. Daca vor un tatuc atunci sa aducem inapoi pe rege ca sa eliminam lupta pentru functia prezidentiala. Inaintasii de ce au adus rege strain? Ca sa elimine luptele interne. Pe aceste doua variante as merge in campania constitutionala.
Exista argumente impotriva unui presedinte puternic, dar ele trebuie spuse cu voce tare.
E adevarat ca prin mass-media se lanseaza teme de dezbateri false, in scopul distragerii atentiei de la subiectele importante, si ce-i trist ca opozitia nu are o agenda proprie, cu subiecte importante.
Le-am propus sa faca un forum de discutii unde sa dezbata diverse subiecte, dar nu misca nimic, sunt preocupati de statut si de alegerea conducerii.
Foarte bun material, Lilick, foarte bune comentariile. Hendrix, zic eu, a dezvelit ceapa: toti sefii de stat n-au suportat presa. Ceea ce e bine pentru jurnalisti, dar rau pentru ei, fiindca au aratat (desigur, gradual) cat suporta critica si ce argumente au ca sa-si motiveze actiunile.
Intreb si eu: daca moguli s-ar supara si nu le-ar mai publica articolele, sau nu i-ar mai invita in studiourile lor, s-ar face toti bloggeri?
@Gheorghe
Asa e. Liberalii se ocupa acum de statut si congres. Dar cineva trebuie ia in calcul si aceasta campanie constitutionala, asa cum o numesti tu si la care se refera si @Traian. Daca am scrie noi pe bloguri despre asta e prea putin.
Chiar e o tema importanta. E adevarat ca in stilul lui, Basescu a punctat subiectul, si l-a lasat asa...Ca orice lucru pe care il incepe si nu il termina. Altii insa nici nu l-au abordat serios.
@Simona
Merci :) Cum sa se apuce ei de blogareala? De-abia scrisese Mihaies ca bloggerii sunt bolnavi psihic si..terminati. Adevarul e ca nu ar fi in stare sa tina un blog.
@Lilick - eronat ca Basescu a lansat subiectul si l-a lasat nefinalizat.
Subiectul e pe multe bloguri si forumuri de discutii, promovat de "oameni de bine", ca o solutie miraculoasa, asa cum a fost promovat si sistemul electoral uninominal de catre "avocati" lui.
In cazul sistemului electoral Tariceanu a evitata situatia prin adoptarea un sistem uninominal cu pastrarea proportionalitatii.
Posibil ca oamenii lui Basescu sa lucreze la pregatirea psihologica a electoratului pentru un sistem prezidential, pentru ca o putere parlamentara ii incomodeaza, fiind mai dificil de manipulat.
Mi se pare ca e o strategie cu bataie lunga, nu neaparat pentru Basescu, este o strategie promovata de "fostele structuri" pentru "viitorii lideri".
SRS ataca tema constitutionalitatii si a alegerilor prezidentiale in ZIUA in Voda in loboda
Speranta salvarii democratiei e in criza, dupa parerea lui SRS.
In istorie crizele au favorizat efectul invers, au dus la regimuri autoritare.
Contra-raspuns la Traian Breazu
Referitor la ultima tema. Cea cu Constitutie si ce trebe sa faca liberalii.
Eu am impresia ca inainte de a scrie ultimul calup ai baut multa apa minerala Dorna, Borsec sau Perla Harghitei si te-ai matolit.
Cum poti sa crezi ca liberalii vor avea o avea INITIATIVA.
Cand au consultanti de genul lui Andronic, sa nu te astepti la idei destepte (paranteza - clipul electoral al lui Nicoara de la Cluj este o penibilitate, dar daca asa a gandit Andronic, asta e), sa nu te astepti sa puna actiunea inaintea reactiei, sau atacul in fata contraatacului.
Acum, si aici ai dreptate, ei se joaca de-a congresul, iar soparlistii din fiecare tabara dau pe surse ce manarii fac ceilalti. Daca nu se trezesc, va urma dezastrul pentru ei
@Gheorghe
La inceputul lui 2007 a inceput sa se toace, mai mult pe Cotidianul, tema Constitutiei. Nu prea se discuta pe bloguri. O sa incerc sa vad cine a introdus subiectul in presa si cum.
Ar fi utila o tema in ton cu evenimentele, cum inspirat s-a orientat Toni Grecu in Ziua indragostitilor de putere - RL
@Gheorghe
Dragut. :) Dar pe Basescu il auzi la tv?
Il aud ca nu poate cere politiei sa aiba rezultate, pentru ca la casa de schimb din Brasov, nu aveau camere video, dar faptul ca politi stia pe unde se plimba Gorbunov si nu l-au livrat la "domiciliu", ce scuza are?
Ascultand lunga si plicticoasa conferinta de azi a lui Basescu a fost clar (pentru cine se mai indoia) pentru ce s-a lansat scandalul cu exploatarea petrolului din Marea Neagra.
Daca deunazi Basescu facea pe sfiosul si spunea ca nu se pronunta, azi a trecut la atac si a acuzat PNL (prin risoseu de la UDMR) pentru contractul cu firma Sterling. Era doar o chestie de timp ca Basescu sa preia tema si sa inceapa propaganda caracteristica :)
@Liviu
Am observat...Stai ca deocamdata a lovit asa, usor. Probabil vor mai urma episoade. Deocamdata baga mai mult batul prin gardul maghiarlor. Ii zgandare pe ei.
Probabil din viitorul show de sunet si lumina va face parte si inceperea anchetarii lui Tariceanu de catre DNA. Va suna cunoscut? :)
@Liviu
Nu ma indoiesc ca DNA-ul basescian cauta ceva si pentru Tariceanu. Numai ca e cam greu sa gaseasca, ca altfel...
Ba e foarte usor de gasit: Tariceanu a subminat economia nationala (sau o alta imbarligatura legala din asta). Nu conteaza ca nu, conteaza ca i se va atarna de coada tinicheaua de 'penal'.
Iar scandalul Sterling vine manusa pentru o treb'soara din asta :)
@Liviu
Si reactiveaza din nou sloganurile de tipul: "Nu ne vindem tara"..Ah, mi-e asa o greata. Parca ne invartim in cerc.
Trimiteți un comentariu