1 feb. 2009

Vulpea si-ar fi cedat si barlogul pentru Basescu


Cautand prin arhive date referitoare la casele lui Basescu am intalnit din intamplare un fragment care ne arata gradul de subordonare a lui Virgil Ardelean "Vulpea" fata de Traian Basescu, pe vremea cand cel din urma era DOAR primar:

"Anul 1997 l-a prins pe Traian Basescu descoperit. Tihna din vila din Aviatorilor 57 i-a fost deranjata de vestea ca proprietarii de drept ai imobilului care locuiau intr-o magazie insalubra - familia Negulescu - au reusit sa-l castige in instanta.
Nu insa in mod definitiv si irevocabil. Aparator al proprietatii private, cum se pretinde in prezent, Basescu nu s-a grabit deloc sa evacueze cladirea, desi a fost somat in presa sa o faca, cu titluri de genul "Basescule, vila inapoi!". Desi nu recunoaste acest lucru, ba dimpotriva a negat cu vehementa chiar in comunicate ale Administratiei Prezidentiale, Basescu a mai ramas vreo cinci ani in imobil, pana in 2003, deoarece procesul a mai durat. Surse avizate ne-au informat ca s-au facut negocieri secrete cu batrana Negulescu sa accepte o alta locuinta, pana cand Basescu catadicsea sa paraseasca vila. Totul ca scandalul sa nu mai rabufneasca in presa si sa se uite. Profitand de faptul ca in 1997 vila din Aviatorilor a fost revendicata in instanta, Basescu, pe atunci ministru al Transporturilor, a solicitat o alta locuinta. Si a primit de la RA APPS cu titlu de locuinta de serviciu un apartament de lux in b-dul Maresal Prezan nr. 4, chiar langa Arcul de Triumf. Contractul expira in 2000, dar in acelasi an cand a devenit primar general, contractul din Prezan 4 i-a fost prelungit pana in 2003.
Nemultumit cu doua case de la stat (Aviatorilor si Prezan) in care locuia, dar din pacate nu putea sa le cumpere, primarul Basescu a pornit la vanatoarea unui nou imobil, de data asta din fondurile locative ale Primariei conduse de el. Initial a pus ochii pe un apartament de lux de peste 200 m.p. din B-dul Schitu Magureanu nr.19 in care a functionat inainte de 1990 fostul ODCD - Oficiul pentru Deservirea Corpului Diplomatic (care punea la dispozitie resedinte pentru ambasadori, consuli si firme de comert exterior cu regim special), devenit ulterior SC Locato SA. Problema lui Basescu a fost ca superbul apartament fusese deja repartizat chestorului Virgil Ardelean, zis "Vulpea", seful temutului serviciu de informatii al Internelor - DGIPI (fost "Doi s'un sfert"). La auzul dorintei lui Basescu, "Vulpea" s-a aratat gata sa renunte oricand la imobil. N-a mai fost nevoie intrucat Basescu a identificat un apartament si mai spatios, de 370 m.p. in Str. Stefan Mihaileanu nr. 2."
- ZIUA

11 comentarii:

Anonim spunea...

E clar. Trebuie batuta toba tare, e groasa de tot, Doctorul pe locul 3.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Doctorul poate sa fie si pe locul 14. Nu ma intereseaza. Dar comenteaza la topic despre Marea Mizerie Nationala Basescu - securistul.

Lucia Verona spunea...

Deci, cîte case? Că mai e şi cea de la Otopeni, la care a trebuit să renunţe, de gura presei.

P.S. offtopic - am afişat nominalizările.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

In afara de astea au mai aparut altele. Cea de la Otopeni e pusa pe numele fetei mari.

Acum ma uitam la nominalizari dar nu stiu de unde sa iau cam 80% dintre cei nominalizati. Ma gandeam sa-ti propun sa punem si link-urile sub nume pentru cei mai necunoscatori, ca mine. :) Ca sa pot sa-i citesc si eu in viteza si sa ma pronunt. Sau sa-i votez doar pe cei pe care ii cunosc?

Lucia Verona spunea...

N-am avut timp şi putere să pun linkurile. Nominalizările au apărut prin "lanţul slăbiciunilor", de la un blog la altul, pe măsură ce s-a aflat de concurs. Nici nu le-am pus pe toate, şi aşa voi avea de dat o tonă de cărţi. În general, pe cei mai buni îi cam cunoşti.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

OK! :) Stiu ca e greu ca sunt muuuulti. Dar o sa-ti las votul meu la cateva sectiuni la care pot sa ma pronunt, dintre cei nominalizati.

Anonim spunea...

Off topic (dar va stiu muzician).

A murit sporana Mariana Stoica, una din rarissimele voci wagneriene de la noi (interpretari remarcabile ale rolului Brunnhilde).

Gugumanii de la Evenimentul zilei nici macar nu-i dau numele corect (o numesc "Maria Stoica"). Pacat. Dar oricum nu-i pasa nimanui, ca nu era VIP.

Lilick Auftakt spunea...

Dumnezeu s-o ierte, @Liviu. Am vazut prostia celor de la EVZ.:(

Bursa Zvonurilor Politice spunea...

O confirmare!

Anonim spunea...

Lilick, clujeanul e un tip galant si s-a gandit ca daca, intr-o zi,casa repartizata ii va fi revendicata, tot la primar va batea la usa pentru alta repartitie. Stii tu, lantul slabiciunilor...

Lilick Auftakt spunea...

@Simona

Chiar galant. Sa-ti dai si casa.. :)