8 ian. 2010

Berlusconi, un "martir". Din ce in ce mai multi francezi ii spun NU lui Sarkozy.

Atunci cand am creat grupul Facebook "Traian Basescu NU este presedintele meu" nu aveam habar ca exista astfel de grupuri si in Italia si in Franta. Mai tarziu am observat ca sunt sute de mii de cetateni UE care nu-si recunosc alesii si care protesteaza continuu, in mod democratic, impotriva lor.

Noi cu atat mai mult avem acest drept, atata timp cat nu au fost lamurite numeroasele nereguli din recentele alegeri. Insa nu suntem singurii. Dar nu asta voiam sa va arat. Ci cum se victimizeaza Silvio Berlusconi pe modelul: "Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu", dupa ce aproximativ un milion de cetateni i-au spus in strada NU, si cu mult mai multi fara sa iasa efectiv sa protesteze.













Am citit pe bloguri cum italienii il ironizeaza, numindu-l "martir". Si vreau sa va mai arat un banner pe care multi francezi il au pe bloguri. Asta in timp ce sunt deja aproape 360.000 care ii spun NU pe un grup facebook.

13 comentarii:

mihai 4 spunea...

Ai dreptate in privinta lui Berlusconi.Italienilor le este scarba,sper! Felul in care se afisa in ultima perioada cu ''batalioane''de femei usoare, arata cat de penibil a ajuns mosul ala.In cazul lui, batranetea la prostit,nici gand sa-l intelepteasca.Sa nu uitam ''cadourile''catre Gadaffi,constand tot in??? ....femei,femei la ''pachet''...un alt pervers ordinar.Sau felul in care a reactionat cand a fost lovit in fatza in urma cu cateva saptamani.Era cu fatza plina de sange si el facea pe martirul,asa cum spuneai,Lilick,ridicandu-se sa-l vada multimea asa,lovit. Toti astia trei[Sarko,Berlusconi,Zeus al nostru]au ceva in comun.E ''mici'',domne!E micii la caracter,la putinta si fac si ei ce pot mai bine.Reguleaza popoare.Uitati-va si la Boc,un alt complexat.Ce ar putea fi el, daca nu doar un ajutor de serif[hahahah]? Se ridica pe varfuri,va mai amintiti?Ce om cu scaun la cap,intre atatea somnitati ar face asa ceva?Psihologic vorbind.Continua actiunea,L.Ii vom gadila, pana vor cadea. Daca pentru 70.000 de voturi ''aduse''deafara ei cred ca ii vom lasa linistiti,se inseala.E si tara mea,a noastra. http://www.youtube.com/watch?v=Uo4ejY7EgYE&feature=related PS.Si tot Patriciu e de vina.Banuiesc ca stiti,nu?

Liviu spunea...

Toare bune si frumoase, dar Romania nu e Franta si nici Italia. Nu ca in tarile respective actiunea cetateneasca ar avea mari sanse de reusita, dar macar acolo exista o societate civila activa si dinamica, ceea ce la noi nu este cazul.

As pronostica chiar mai mult - chiar daca situatia se va inrautati serios inspre primavara si Basescu tot nu va avea mari probleme.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai4, @Liviu

Din pacate la noi e foarte greu sa faci ceva, in mod special o actiune civica. Ma bazez totusi pe cateva persoane din mass-media care stiu ca ne ajuta. :)

Lucia Verona spunea...

Am înţeles de la Rodica - dar nu ştia detalii - că ziua anti-Sarkozy înseamnă şi boicot media absolut, deci nici un cuvînt despre el în presă şi la tv, nici numele pronunţat. Nu ştiu dacă asta coincide cu manifestarea de pe 27 martie.
Cred că un boicot media ar fi mai eficient decît alte manifestări - în măsura în care ar fi posibil la noi. Dar făcut ca lumea, nu ca atunci cînd cu "ţiganca împuţită" cînd jumătate din jurnalişti n-au respectat embargoul, iar ceilalţi erau prea stresaţi ca nu cumva să-i pronunţe numele. Ar trebui abordate alte teme, să pară totul firesc.

lucian burjuiul spunea...

parca n-as vrea sa fac asemanari intre berlusconi si basescu, exceptie litera b. nu de alta dar poate ii vine nastrusnica idee lui zeus sa-l ajunga cel putin la capitolul avere. apoi o sa vrea multe televiziuni, o echipa de fotbal...

Brad spunea...

Berlusconi este un martir, fie si numai ca a fost plesnit cu o statueta a Sfantului Petru, prin extrapolare, putandu-se afirma ca a suferit pentru cauza crestinismului ...
:D

Pas mon ...basel
http://bradweb.webs.com/photoblogroll.htm

Vania spunea...

La moi nu s-a lămurit nici măcar momentul 2004... Derbedeul e înscăunat a doua oară fără să câştige.

Anonim spunea...

Acţiunea civică în România este într-o stare latentă (cel mult incipientă)
Sper să puteţi face ceva mai mult decât mine. Eu pot decât să-mi păstrez la loc de cinste "TB NU e preşedintele meu" pe blog până în 2014. Sau poate mai devreme :)

Spor la scris şi, la bună citire !

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Da, trebuie sa vorbim despre asta.

@Lucian

E pe-aproape


@Brad

Ce frumos l-ai facut. Felicitari.

Lilick Auftakt spunea...

Merci mult, Dan! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

lamurim noi.

Radu Portocala spunea...

Sa nu uitam ca in Franta miscarile de stinga sint foarte puternice. Dupa alegerea lui Sarkozy, timp de citeva nopti, anarho-trotkistii au incercat sa declanseze un soi de razboi civil. De atunci au tinut-o tot intr-un protest. Sa adaugam si frustrarea socialistilor, care nu numai ca au pierdut alegerile, dar vad ca nu vor avea un candidat credibil nici la alegerile viitoare.
Candidatura lui Sarkozy a fost decisa de militantii partidului. Apoi, a fost ales presedinte cu o majoritate clara. Nici o comparatie posibila cu s-a intimplat in Romania.
A-l contesta inseamna a contesta mecanismul democratic care l-a dus la putere.
In privinta lui Basescu, nu cred ca va servi la ceva ziua de protest. Cred, in schimb, ca ar fi mai util sa se creeze o miscare care sa ceara modificarea legii electorale si eliminarea posibilitatilor de frauda (turismul electoral, intre altele).

Lilick Auftakt spunea...

@Radu Portocala

Sigur. O sa facem o lista cu toate astea.