6 ian. 2010

Presa internationala se aliaza cu "tonomatii"


Zilele astea se mai demonteaza o marota portocalie: presa mogulica si interesele ei meschine, impotriva lui Traian Basescu. O tema cu care ne-au innebunit portocaliii in frunte cu Tismaneanu si Patapievici.

EUobserver, UPI, The Sunday Times, Die Welt, Gente, Corierre della Serra si altele se alatura presei ciutacesti, tonomate. Critica in cor pe aceeasi tema. Cititi, va rog, la Ionut Iancu, care detaliaza. Mai sa fie… pe toti i-o fi platit Voiculescu? Sau Alina Mungiu Pippidi e atat de puternica incat sa influenteze toata presa internationala, asa cum sugereaza Elena Udrea? Sa fim seriosi. Daca ar fi asa de puternica si influenta ar trebui sa candideze neaparat la presedintie.

Atacul presei straine se indreapta indirect spre Basescu, desi tinta pare sa fie "pupila lui", Elena Udrea. E o tinta facila. Porno-politicianul portofel al presedintelui. Nu aud niciun scancet pe la deontologi. Cum? Nimeni nu le-a citit pe-afara textele revoltate, in campanie, impotriva jurnalistilor care nu-l iubesc pe Traian Basescu?

Tismaneanu&CO s-au facut definitv de ras. Nu-i baga nimeni in seama, pe-afara, cand urla impotriva "tonomatilor" anti-Basescu. Au devenit penibili. Si Tismaneanu si toata cloaca lui. Pupatul in fund nu le-a adus glorie. Doar un scuipat, meritat, pe portofelul gros.

P.S. - Sa nu uit: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu! :D

10 comentarii:

[D][S][N] spunea...

Sa ne fie rusine !...

Lilick Auftakt spunea...

Chiar asa. Am scris gresit... sa corectez. :))

Lilick Auftakt spunea...

Uitasem formula consacrata: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

Anonim spunea...

Daca ajungem si la mogul sa il rugam sa poarte violet, atunci o sa fie cu adevarat No Basescu Day ! :-))

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

Nimic nu e imposibil. :)

Liviu spunea...

Probabil in perioada urmatoare 'deontologii' si propagandistii portocalii for adopta o atitudine autista si se vor face ca respectivele articole din presa straina pur si simplu nu exista.

Intre timp, se va intensifica probabil ratoiala la Crin Antonescu, Patriciu e usor desuet.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Citeste in Cotidianul. Articolul despre Patriciu.

Hendrix spunea...

Faptul ca presa straina critica numirea unei bombe sexy intr-un post ministerial atat de important n-ar trebui sa mire pe nimeni. Oare in ce tara democratica s-a mai intamplat asa ceva? Nicaieri. Presa straina n-a urlat anul trecut cand parasuta era doar ministra turismului, probabil ca era un minister fara importanta, fara mari resurse puse la dispozitie.
Ce ma intriga pe mine este faptul ca nutzica este criticata pentru modul ei scandalos de a-si face notorietate, pozand provocator in diverse reviste dubioase. Scandalos cu adevarat este cu totul altceva: folosirea banilor publici in interes de grup! Astfel, dupa modelul patentat de pedelepre in cazul revoltator al celebrei ridzi-pizdi, banii s-au scurs in buzunarele unor pedelepre si la ministerul blondei ot Plescoi. Modul scandalos in care a inteles vampa sa sfideze comisia parlamentara de ancheta a fost uitat? Dar actiunile presei portocalii de denigrare a comisiei Orban( facut de nutzica ,,organ''), totul culminand cu ascultarea discutiilor comisiei cu aparatura serviciilor secrete?
As vrea sa cred un singur lucru: ca presa straina este cu ochii pe udrea, pe fiecare euro care urmeaza sa fie cheltuit! Este important ca pedeleprele sa stie ca fiecare banut european va fi atent verificat. Este exact atitudinea unui finantator corect fata de un hotzoman care se crede shmecher, ceea ce se cred pedeleprele.
Presa romana democratica va face ceea ce trebuie, asa cum a dovedit si in 2008 in cele 2 cazuri mentionate. Presa portocalie va continua sa fie una doar de propaganda portocalie, o veritabila gazeta de perete. Doar un naiv isi poate inchipui ca acest gen de presa va face vreodata ceea ce trebuie sa faca orice presa care se respecta: sa critice puterea.

Teo Negura spunea...

Om fi noi fraieri, dar nu suntem cu totii prosti, cam asta e concluzia. Cat despre jurnalistii din strainatate, ei fac ce stiu mai bine, independent de visele de preamarire basesciene: SCRIU. Pe bune.

Vania spunea...

Ruşine lui Patriciu! De luni bune sudui pe blog orice oranjadă, şi-o fac moca...