17 iun. 2012

Contramanifestatie la ICR

Sub numele "Sunt sinecurist si sunt foarte trist", va asteptam la o contramanifestatie pasnica, a cetatenilor cinstiti, platitori de taxe si impozite, impotriva valului de oportunisti care traiesc sau aspira sa traiasca din sinecuri de stat! Luni, 18 iunie, ora 19:00, la sediul ICR, Aleea Alexandru nr. 38, veniti pregatiti cu flyere cu mesaje precum: "Cultura se face cu idei, nu cu sinecuri", "Adevaratii oameni de dreapta vor desfiintarea ICR", "Papionul, simbolul lorzilor in politica, nu al pupincuristilor cu solda"si altele.

9 comentarii:

berenger spunea...

lilick, exista oameni, multi de tot, si majoritatea cu opinii politice ca ale tale, care considera ca icr-ul a fost, sub hrp orice, numai loc de primit sinecuri nu.
un exemplu: dorin tudoran: „In privinta termenului de “sinecura” cred ca trebuie sa facem o clarificare. Eu, unul, prin sinecura inteleg o pozitie retribuita dar unde nu faci nimic… In cazul de fata, nu cred ca e vorba de sinecuri — conducerea ICR chiar a muncit pe rupte si a facut lucruri excelente.” aici: http://www.dorintudoran.com/2012/06/15/politizarea-institutiilor-lupi-si-mielusei/

Lilick Auftakt spunea...

Fiecare cu opiniile lui. Eu cred ca ICR, ca si CNA si altele trebuie desfiintate.

berenger spunea...

iar ca dovada ca va fi cum spun eu, declaratia unui om care a beneficiat de programele icr, mircea diaconu: „E un act normativ pentru coerență în politica culturală înafară și în acoperirea conceptului de diplomație culturală, pentru că e o dublă, triplă competență aici, a Ministerului de Externe, a Ministerului Culturii și al ICR, pe același subiect. Până acum ICR avea o politică indepe… nu știu… treaba lui… în fine… nu dădea socoteală nimănui. Am avut discuții foarte ample cu Andrei Marga și concluzia a fost că și ICR trebuie să cânte în același cor”.

Scrie opinia ta spunea...

Conducerea ICR intr'adevar nu putem spune ca nu a facut nimic pentru sinecurile primite. A scris TONE de ode basiste, a scris chiar si mai multe texte imunde atacand toti criticii lui Basel. Mihaies e campion. A platit traduceri, editari, cocoratii pentru alti tucalari basisti: Cartarescu, Tismaneanu, Avramescu, Plesu, Liiceanu, Patrascoiu etc etc etc lista e imensa, plina ochi de tucalari pupinbasisti.

Intr'adevar o institutie de propaganda personala basista.

Patapievici este culmea tupeului cu realitatea lui paralela pe care ne'o prezinta. Individul nu intelege de ce i se spune "telectualul lui Basescu", ca el cica l'a criticat pe presedinte sia fost echidistant.

Va dati seama cu ce tupeist avem de a face? Un slugoi ordinar a carui opera de pupinbasire este extrem de bine documentata in oficioase si la emisiunile TVR, se prezinta acum ca miez de obiectivitate. Si cnormal, toti cei din esaloanele inferioare ale pupinbasismului il sustin.

Multe jigodii are tara romaneasca, insa astea care sevor cu staif mi se par cele mai nocive.

Adrian Stoica spunea...

Eu nu prea stiu care-i treaba cu ICR-ul asta, asa ca mai bine tac. Sau nu, intreb ca sa ma informez.
De exemplu: e vorba de trecerea ICR din subordinea unei persoane in aceea a senatului, sau e vorba de desfiintarea sa?
E vorba de ICR sau de Patapievici, ce nu poate fi urnit din loc?
Si, la urma-urmei, ce e ICR-ul asta, cu ce se ocupa, de e asa mare discutie in jurul lui?

sorin spunea...

Poate dati si niste citate din operele d-lui Patapievici: „mă simt personal jignit de prostia băşcălioasă, de acreala invidioasă, de stridenţa de ţoapă a acestei populaţii ignare. Fondul ultim al substanţei naţionale româneşti este inadecvarea. Privit la raze X, trupul poporului român abia dacă este o umbră: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării”; „Canalie de facto, românul este un colaboraţionist bovarizat de ipocrizia aspiraţiei la disidenţă”; etc...

Anonim spunea...

@ Lilick

1. Cu toata simpatia: cand este vorba de proprietatea termenilor raspunsul "fiecare cu opiniile lui" nu prea tine.

2. Dvs. credeti ca ICR ar trebui desfiintat. Multi oameni de cultura afirma ca Ministerul Culturii ar trebui desfiintat. Lista poate deveni foarte lunga, intrebarea este: asta sa fie solutia, desfiintarea?

3. ICR nu inseamna doar HRP si MM, care s-au complacut intr-o vadita incompabilitate ca functionari publici angrenati in campanii politice non-stop. La ICR muncesc pentru cultura romana foarte multi oameni. Ce "sinecuri" le puteti reprosa prin aceasta contramanifestatie?

Zau, hai sa fim rezonabili!

Dorin Tudoran

Lilick Auftakt spunea...

Domnule Tudoran, nu e vorba de fapt despre opinii, ci despre principii cu care nu negociez. Vreau un stat mic, mai putina birocratie.. Si, a propos: imi povestea Toader Paleologu ca, atunci cand au ajuns ei la putere si s-au impartit ministerele, ultimul, in urma tuturor, s-a dat Ministerul Culturii. Cine sa-l ia? A ridicat usor mana el. Vorba vine... Asta e adevaratul interes al statului pentru cultura si asa este tratata cultura la noi. Si daca asta e interesul, sa nu ne mai prefacem ca ICR e altceva... E un mamut birocratic care acorda avantaje preferential si atat. Cultura trebuie sa fie libera.

Shadow spunea...

@Dle Tudoran

Dvs aveti dreptate. Cineva, si stim bine cine anume, s-a jucat cu "imaginea" institutiei. Orice "actiune" naste o "reactiune". Este un bun exemplu de non administrare politica a unei institutii care nu ar trebui sa aibe nici o influenta politica. Azi sunt unii care vor sa "desfiinteze" institutia. Macar si pt faptul ca si aceasta institutie si presedentia si serviciile nu au cunoscut "criza" asa cum au cunoscut-o celelalte institutii(educatie, sanatate, etc).
Nu ii puteti contracara tocmai pt ca actuala conducere icr a "taiat" toate puntile de aparare a unei institutii necesare romanesti.

Dl Patapievici se "victimiza" de curand spunand ca il "scuipa" oamenii pe strada. De ce s-ar victimiza pt asta cand el este cel care a facut totul pt a primii un asemenea "oprobiu public"? Pt ca "victimizarea" dlui patapievici tine de un scenariu adeseori utilizat in timpul regimului basescu. Scenariu care vrea sa spuna ca "intelectualii" (e vorba doar de cei de avion prezidential, deci unicii care conteaza) sunt "urati" de catre "echivalentii" minerilor iliesceni.
Lipsa totala de "imaginatie"? Nope. Doar lipsa de bun simt.