19 iun. 2012

Specialistii de labe 1

Ar fi multe de spus pe subiectul asta cu plagiatul. S-a discutat toata ziua. Insa cei mai tari, de departe, prin stupizenie, au fost cei de la B1, care au invitat-o pe Andreea Pora sa vorbeasca despre plagiatul lui Ponta. Desigur, in calitate de specialista. Duduia a fost data afara de la HotNews cu acuzatia de ... plagiat! :))

52 de comentarii:

radu spunea...

Mai bine-o aduceau pe Kovesy.

Lilick Auftakt spunea...

Sau pe Patapievici, care a fost la postdoctorat fara doctorat. :))))

ESilviu spunea...

Ei asta da îndoctrinare... :)

berenger spunea...

asta-i tot, lilick?
doar doua vorbe sat-i mai spun: schmitt si guttenberg

radu spunea...

LIlick, esti sigura de asta cu postdoctoratul? Roncea nu mi se pare o sursa credibila. Daca se confirma e naspa rau de tot.

Lilick Auftakt spunea...

Berenger, pe facebook am scris mult. Mai asteapta o zi, doua...

Radu, foarte sigur.

radu spunea...

@berenger: daca Pata al vostru a primit postdoc fara sa fie doc, nu mai are ce cauta intr-o functie culturala publica, punct.

berenger spunea...

radu, sunt absolut de acord.
vreau insa sa vad o atitudine atat de transanta din partea ta, fara dubla masura, asupra oricui, inclusiv a premierului.

radu spunea...

@berenger: n-am nici o problema sa reclam asta si pt. Ponta. Daca pana la demisia lui, la presiunile PSE, reuseste sa parcurga toti pasii pt. demiterea lui basecu prin referendum sau pt. inalta tradare, inseamna ca si-a facut datoria si poate sa plece. :) Corlatean ar putea prelua la orice ora partidul, iar Crin ar putea candida in toamna impotriva lui Ungureanu.
Apropo, MRU cum a rezolvat problema cu contractele neveste-sii?
A, si ce ne facem daca MRU va fi dat in vileag ca agent strain?

berenger spunea...

cred ca inca ponta si sustinatorii sai nu-si dau seama in ce situatie se afla. presiunile vor fi din ce in ce mai puternice, iar demisia sa va fi mult mai rapida decat se gandeste lumea. presiunile cele mai mari vor fi din interiorul partidului, pentru ca deficitul de imagine va fi devastator.
iar, in vreme ce ponta va intra in consiliul european, toate ziarele europene vor titra: „fost premier roman la inchisoare, actual premier plagiator”.
cat despre mru, basescu etc: aceeasi unitate de masura: pentru tot ce au facut, rasplata pe masura...

Lilick Auftakt spunea...

Berenger, visezi presiuni. Nu va fi nicio demisie.

berenger spunea...

lilick, vorbesti de lipsa de presiuni: tu, ca sustinatoare uselista, te simti impacata cu situatia asta?

radu spunea...

@beregnger: whisful thinking. Asa sunteti voi, visatori.
Arestarea lui Nastase va crea un efect de bumerang pe plan intern pentru basecu, care a primit deja o grea lovitura prin tinerea pe bara la Consiliul European. Lucrurile vor escalada in zilele, saptamanile, lunile urmatoare si marile lovituri inca sunt la inceput.
Pentru inceput, scoaterea pe piata tv. a postdoctoratului fraudulos al lui Patapievici ar putea fi o lovitura cumplita data imaginii telectualilor basisti.

Lilick Auftakt spunea...

@berenger, aberezi cu uselismul. Daca luam toate doctoratele politicienilor la puricat, scapam scurt de toata clasa politica din Romania.

Lilick Auftakt spunea...

Si daca e sa vorbim de usl-isti, la ei se pune problema macar legata de doctorate. La pedelisti se punea problema daca au facut pe bune liceul (Igas) sau au bacalaureat (Funeriu). O "mica" diferenta de studii.

berenger spunea...

lilick, n-ai raspuns la intrebare: cum te simti sa sprijini un premier plagiator?

Lilick Auftakt spunea...

Eu nu cred ca unui premier ii trebuie neaparat doctorat. Doar avem un presedinte marinar, betiv, afemeiat si hot.

radu spunea...

Lilick, se poate incerca un character assasination aplicat lui Pata la ora de maxima audienta pornind de la postdoctoralul lui fara doctorat? Exista suficiente dovezi? Dupa dezvaluirile de la A3 ma astept la multe alte surprize in perioada urmatoare :) O sa tasneasca din subsoluri un suvoi de rahat care va acoperi pe multi.
Incep din ce in ce mai mult sa cred ca jocul pe contre la varf il va duce pe basecu in fatza unor acuzatii de subminare a sigurantei nationale. Se baga cineva la un pariu?

Petrini spunea...

"Eu nu cred ca unui premier ii trebuie neaparat doctorat"

@Lilick

Nu e vorba de "cu doctorat" vs "fara doctorat". Si Ponta a avut o reactie similara: "nici o problema, renunt la doctorat!". Nu doctoratul e problema, ci felul in care a fost obtinut si ce spune despre cel care l-a obtinut astfel.

Ca sa fie lucrurile ok Ponta trebuie sa renunte si la titlul de doctor si la mentalitatea care l-a determinat sa plagieze. Dar, dupa cum vedem, inca nici nu recunoaste plagiatul; ce sa mai vorbim de regrete si indreptare. Despre asta e vorba.

Rationamentul de mai sus se aplica la toti cei gasiti cu lucrari plagiate. Daca asta rezulta la decimarea clasei politice, cu atat mai bine.

radu spunea...

Lilick, daca Nastase moare, am sa ma rog pentru asasinarea lui basecu sau pentru moartea lui in cele mai cumplite chinuri. Il blestem!

Lilick Auftakt spunea...

Stati linistiti, Basescu va fi in cel mai bun caz condamnat pe viata. Dar el nu e asa important. Sa vedem ce facem cu gasca.

atreides spunea...

@berenger si alti basisti idioti: daca Ponta iese maine public si zice, in legatura cu plagiatul sau, ''jur ca nu l-am lovit pe copil nici cu pumnul in burta nici cu pumnul in fatza'', este OK pentru voi?

atreides spunea...

In legatura cu doctoratul lui Patapievici: si eu imi aminteam ca incepuse un doctorat dar nu il terminase. Nu stiam ca a avut un postdoc. Daca se dovedesc cele doua chestii, lipsa doctoratului si existenta unui postdoc, parerea mea este ca trebuie sa facem pe dracu in patru sa i-o tragem in freza.

atreides spunea...

Madam AMP si-a luat-o-n cap. Ma gandesc cum sa facem sa i-o tragem si ei in freza. Cred ca se pot gasi lejer numeroase chestii prin care i se poate dovedi lejer uriasul fariseism (eu am gasit cel putin una). Dar e nevoie de o petitie, si e nevoie de un personaj public credibil dispus sa o faca. Doamna Zoe Petre, de exemplu, daca ne citeste, poate ne da un semn.

berenger spunea...

lilick, tot n-ai raspuns la intrebare...

atreides, stiu, antibasistii sunt cei mai inteligenti oameni din lume, si doar ei... restul sunt idioti, cu totii. replica ta e cea mai buna dovada.

Lilick Auftakt spunea...

Eu consider ca am tot raspuns. Fata de tine...

berenger spunea...

sigur, lilick, am inteles. pentru tine este absolut in regula daca un om are lacune morale majore, cu o conditie: sa fie in tabara politica „buna”

Lilick Auftakt spunea...

Nu se poate compara.

radu spunea...

Avem sau nu avem motive sa ne intrebam daca ordinul condamnarii lui Nastase nu a venit de la Washington, adica de la cei care-i trag de sfori pe Macovei, MRU si basecu?

atreides spunea...

Iata ce repede se misca basistii: situl ad-astra, asociatie academica de orientare 100% basista, a postat un link (aici: http://www.ad-astra.ro/posts/view_post.php?post_id=1979&lang=ro)
catre o petitie online marsava, in care baga o gargara ca trebuie luate la puricat toate tezele de doctorat sustinute dupa 1990 si apoi hodoronc tronc cer demisia lui Ponta. Numai ca acestor smecheri nici nu le trece prin cap ca daca voiau sa aiba cat de cat credibilitate trebuiau sa ceara si demisia lui Kovesi. De-aia zic, dar pe mine nu ma asculta nimeni: trebuie facuta o petitie cu cu un preambul similar (luate la puricat toate tezele) urmat de cererea de demisie a lui Kovesi. Cine vrea demisia lui Ponta sa o semneze pe a alora, cine vrea demisia lui Kovesi sa o semneze pe a noastra, cine vrea ambele demisii sa le semneze pe amandoua.

Lilick Auftakt spunea...

@atreides, si ministrul interimar de la educatie spusese ca trebuie luate macar toate tezele ministrilor si prim-ministrilor din '90 pana acum. Eu sunt de acord...

Cristian Simion spunea...

Asocierea dintre labe si dna. Pora nu este foarte reusita deoarece multii le vor prefera pe primele!

Mihai spunea...

Lilick, postdoc e prescurtarea de la doctor in pupat posterioare. Asadar, e doctor. Vorba sefului sau, "daca esti doctor, esti tare!"

berenger spunea...

eu as semna orice lista de felul acesta, fara nicio conditionare. ce e furt, e furt, indiferent cine il face.
pe de alta parte, e fabulos dreptul la replica din nature. sustinatorii lui ponta pot fi mandri de el.

radu spunea...

Acum, ca mi-a trecut furia, la rece, incep sa cred ca si ceea ce zic fularistii poate sa aiba sens. Zic poate sa aiba, ca de stiut nu stim nimic sigur. Dar, daca e asa, inseamna ca Nastase e genial, un mare artist! Cand esti profesor, esti tare... profesore!
Plus de asta, daca e gandita treaba in felul asta, basecu are toate motivele sa tremure, dar si noi, liberalii. Daca Nastase revine pe cai mari in viata publica si scapa pe caz de boala, poate deveni un candidat la presedintie redutabil.
In sfarsit, sa-i uram sanatate si noroc, ca sa trecem de la jocuri de gradinita (plagiate, ICR) la meciuri de categore grea!

Lilick Auftakt spunea...

@radu, de ce ii citesti pe basisti? Nu am citit niciun rand...

radu spunea...

Ii citesc ca sa-i studiez mai bine... Pentru ca pe chestia asta basecu va ataca murdar si trebuie sa fim foarte atenti. Daca insa mizeriile basistilor nu se confirma, cazul Nastase ii va exploda in mutra diktakiorului ca un snop de gloante dum-dum, cu perspectiva de a deveni un cadavru politic.
Suspendarea trebuie facuta, si avem deja un cap de ata in scandalul coloneilor.

Cetateanul Popescu spunea...

Ştii, Lilick, pe măsură ce îmbătrânesc descopăr că-mi piere răbdarea să mai înţeleg – sau să stau să explic cum vine chestia asta cu realitatea – naivilor, imbecililor şi ticăloşilor care-şi fac veacul pe net comentând de "prinţipuri" şi alte lucruri de-astea fine. Nu ştiu dacă @Berenger se califică sau nu în vreuna dintre categorii, aşa că nimic din ceea ce spun nu i se aplică; dar comentariile lui sunt cele mi-au declanşat răbufnirea asta.

Poate sunt eu mai utilitarist, aşa, şi m-am obişnuit – deh, obicei de mic antreprenor care înoată cu rechinii şi încearcă să nu se lase sfâşiat – să mă uit simultan la principii *şi* la priorităţi. Aşa că insistenţa imbecilă de a-i trata la fel pe Ponta şi pe Udrea mă scârbeşte, iar idioţenia cu "să-i tratăm pe toţi la fel" mă oripilează în condiţiile în care evaluarea pe care o fac eu ia în considerare nu doar momentul actual, cât şi trecutul fiecărui personaj, în plus faţă de prezent.

Un gest jegos – moralmente vorbind – este să insişti să tratezi "în modul" clipa "acum", uitând de situaţia de fapt şi de motivele acesteia. Ponta o fi plagiat sau nu, habar n-am; Udrea o fi plagiat sau nu, habar n-am. Dar eu nu pot uita că Ponta e prim-ministru, nu profesor de drept iar misiunea lui în ceea ce mă priveşte e să ia măsurile necesare ca eu să pot trăi de pe urma muncii mele. Plagiatul prezumtiv ar fi scandalos dacă l-aş avea profesor; aşa, e un prilej de amuzament şi atât. Prioritar – pentru mine – e să-l văd că-mi oferă oportunităţi; plagiatul e undeva în urmă, ca importanţă (da, dacă am trăi într-o Românie normală la cap plagiatul ar fi important, iar eu aş reacţiona vehement. Dar noi trăim într-o Românie distrusă şi îngunoită exact de cei care strigă "Haoleu, plagiatoru', neamule!" În aceste condiţii mi se rupe de prezumtivul plagiat). Iar faptul că există incapabili de raţionamente care lasă deoparte fix starea jalnică în care am fost aduşi de ţâpuritori mă face să îmi pierd răbdarea.

În plus, cele două personaje nu sunt echivalente de nici o culoare. Nici în nivelul de aroganţă, nici în trecutul politic, nici în furăciunile percepute de public. Până una-alta, eu era să intru în insolvenţă din cauza Udrei, care a "uitat" să plătească un client al unui client, iar eu am rămas cu buza umflată şi datorii la stat pentru că nu mi-am putut recupera banii. Răstimp, Udrea finanţa spornic parcuri în sate, terenuri de fotbal în pantă şi alte glume de-astea sinistre. Ponta nu mi-a cauzat (încă) astfel de pierderi. Mi se rupe că Udressa a plagiat (e amuzant că şi-a copiat, pare-se, până şi propriile concluzii); mă face să urlu aroganţa ei de a scuipa pe munca mea.

Aşa că, bieţi imbecili sau cozi de topor jegoase în solda maneliştilor oranj, sunt egali pentru mine. "Pond scum", cum zice englezul. Mi-e milă doar de cei care încă fac eforturi să-i asculte şi să le explice. Ăştia merită doar să se scufunde odată cu Copitanul lor, fie naivi, fie năimiţi.

Am scris mult şi cu năduf; iartă-mă te rog.

Shadow spunea...

@berenger

Cher ami(rien n'est plus cher qu'un vraie ami :-)) nu poate fi sustinut cineva cu "lacune morale" dovedite si deci devenite "evidente". Pe de alta parte in Romania nu se castiga alegeri cu "politica bunului simt". S-a creat deja "precedentul" parsiv si stupid in care pt o perioada doar "clone" basesciane pot castiga alegerile. Iar azi clonele cele mai apropiate de "original" au devenit ponta si crin.

Place ? Nope. Convine? Nici de departe. Din pacate nu poti lupta si impotriva "originalului" si a "clonelor" in acelasi timp pt ca vei face jocul "originalului". Nasoala alegere, nu trebuie insa inlocuita cu "lipsa de la vot". Vom vota din "nou" contra "raului cel mai mic" la momentul x chit ca asta va genera in viitor "marele rau y". Am o singura "iluzie". Sper numai ca aceste "clone" sa nu se ridice niciodata la nivelul "originalului". Daca il vor depasi va fi tare "naspa".

Lilick Auftakt spunea...

Nu-i nicio problema, Cetatene. Si sa stii ca rolul berengerilor e ca sa ne mentina pozitia pe care o avem. Ce-ar fi daca nu am avea niciun berenger sa ne enerveze? :)

Lilick Auftakt spunea...

Trebuie sa ne gandim bine daca e mai rau fara dusman sau cu dusman, radu.
Cred ca de asta stau ussl-istii si se gandesc atat.

atreides spunea...

Ce ziceam noi, ca am scapat de Patapievici et co? Nu prea cred. Madam AMP si ceilalti basisti nenorociti l-au presat pe avocatul poporului sa atace la CCR ordonanta privind ICR. Cred ca stim de pe acum raspunsul, nu? Ati vazut daca noi stam si o ardem aiurea in loc sa iesim la bataie, macar prin petitii, cu sociatetea civila (vorma vine, cu toti coloneii aia) basista?

Lilick Auftakt spunea...

@atreides, hai ca o sa-l suspende pe sobolan si dispar toti.

atreides spunea...

Wishful thinking, nicio sansa pana la toamna, sper sa nu fie atat de tampiti sa declanseze procedura si sa dea votul (de fapt, procedura pot s-o declanseze, numai sa nu s egrabeasca cu votul) pana cand nu sunt promulgate cele doua modificari la legile necesare (aia cu referendumul si aia cu dreptul CCR de a judeca hotarari ale Parlamentului-legile vor merge la promulgare cat de curand probabil, dar evident porcul va trage de timp, apoi le va returna parlamentului, deci clar se face toamna, si pana atunci noi fierbem, nu neaparat din cauza caldurii).

radu spunea...

Mi se pare infect modul in care "opereaza" DNA si Macovei (m-am lamurit suplimentar ascultand emisiunea unui tip care ma enerveaza din ce in ce mai mulkt, Valentin Stan). Asta-i justitie la comanda geopolitica a SUA si a PPE! Era clar ca Gittensteinii si Rompuii mei care-l sustin pe Daniel Morar aveau tot interesul sa-l infunde pe Nastase, care tocmai elaborase politica patriotismului economic. Exact ca in cazul Sarkozy-Strauss Kahn! Morar, Macovei, basecu si camarila, ca si vecinul Borisov, se comporta ca niste agenti de influenta ai Americii intr-o zona tampon cu interes strategic.
Crin avea dreptate sa vorbeasca de republica bananiera. basecu nu e presedinte, ci simplu guvernator al unei europubele pt. rebuturile lor de avioane F16.
Va amintiti ce spuneau telegramele Wikileaks despre kiorila care, dupa faza cu 322, a navalit beat cui in curtea ambasadei americane, sa se smiorcaie ca-i da Felix na-na la popou?
Eu nu sunt impotriva Americii si a NATO, dar nu vreau sa fim condusi pe fatza de agentii lor de influenta.
Ca sa ne descretim fruntile, sa va spun ultimul banc: stiti cum se poate scapa cel mai usor de basecu? Suni la 322!

Lilick Auftakt spunea...

Bashiti, nu mai postati pe aici ca nu va scot comentariile. Berenger e privilegiat.

atreides spunea...

Misto de tot bancul cu 322!

Lilick Auftakt spunea...

http://www.rtv.net/prof-diaconu-despre-acuzatia-de-plagiat-lucrarile-mele-nu-au-fost-plagiate-de-victor-ponta_33564.html

pentru berenger.

radu spunea...

@atreides: mersi! Eu l-am inventat, dar acum ii dau drumul in folclor. Liber la plagiat! :)

atreides spunea...

Felicitari radu. Uite, zilele astea am inventat si eu un banc, ia sa vedem ce parere aveti. Stiti ca au aparut diverse teorii ale conspiratiei legate de treaba cu Nastase, in particular baietii pun intrebarea cum ca dom'le, da' de ce nu s-a auzit de afara (unde erau jurnalistii) cand a tras Mastase cu pistolul. Ei bine (va reamintesc ca evenimentele s-au petrecut la resedinta lui Nastase din Zambaccian), raspunsul este simplu: din cauza termopanelor.

radu spunea...

@atreides, genial :) pe versuri de Chilian, nu?
In alta ordine de idei, ma intreb daca nu cumva cretinul care a facut subiecte despre romani la Bac-ul din Franta era agent al lui basecu, pus sa saboteze relatiile dintre Hollande si Ponta.

berenger spunea...

nu pot decat sa va multumesc pentru atentie. toate argumentele voastre m-au convins...