16 iun. 2012

Din nou despre Patapievici

Puteam sa pun alt titlu, legat de ICR, insa numele lui Patapievici face trafic aproape la fel de mult ca atunci cand pomenesti numele Elenei Udrea. Si vreti sa va spun de ce? E simplu, de ce sa ne ascundem? Cautarile pe ambele nume sunt legate de cele mai multe ori de cuvinte precum "sex" sau "porno". Asa ii stie lumea, asa ii cauta. Si stati linistiti, nu e vina nimanui, doar a celor doua personaje. Nu i-am decupat noi larg decolteurile Duduii si nu i-am pus noi in gura domnului Patapievici, in Spania, "sexul oral".

Revin acum cu Ordonanta de Urgenta, pentru ca m-ati intrebat unde apare aceasta trecere a ICR-ului sub control parlamentar... A aparut. In Monitorul Oficial, pe data de 14 iunie. Citez din Agentia de Carte: "Monitorul Oficial nr 400 din 14 iunie 2012 a publicat ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 27 din 13 iunie 2012 privind unele măsuri în domeniul cultural prin care Institutul Cultural Român trece sub control parlamentar." Mai mult, pe site-ul Agentiei

Pana aici  totul e in regula. De-abia de aici se complica lucrurile. Ati vazut ce scandaluri sunt in blogosfera pe tema ICR? Eu nu pot sa inteleg cum niste insi, ca intelectuali nu am cum sa le spun, declarati "de dreapta", fac atata caz cand li se ia ciolanul bugetar dintre falci, in timp ce altii, de stanga, saliveaza la el. E un spectacol sinistru, un tablou aproape animalic. Din punctul meu de vedere ICR-ul ar trebui desfiintat si punct.

18 comentarii:

Bogdan spunea...

Inţeleg că liberalii-fesenişti văd lucrurile în alb şi negru, în sensul că orice luare de poziţie de solidaritate intelectuală şi principială este etichetată, fără doar şi poate, drept o apartenenţă politică, dar nu doar atât, ci de una vădit interesată financiar.

Dar măcar atât, recitiţi comentariul meu de la articolul anterior, la care nu v-aţi deranjat să răspundeţi, apoi mai citit ordonanţa de urgenţă, şi poate veţi vedea lucurile şi din pespectiva direcţiei culturale care începe să fie impusă. Până acum am avut dreptate, tema este fix cea pe care v-am descris-o în comentarii, la fel şi discursul cultural populist care o însoţeşte.

berenger spunea...

dincolo de bucuria sau supararea indepartarii lui hrp, e amuzanta naivitatea credintei in bunele intentii ale politicienilor romani. sa fim seriosi, in locul lui hrp va fi numit alt politruc, ce isi va aduce propria gasca. icr nu va fi desfiintat, ci va fi alt loc de sinecuri politice.

Adrian Stoica spunea...

Am citit si eu comentarii din astea. Unu' mi s-a parut de un umor nebun. Cica va face performanta Patapievici la privat!
Da' dupa ce m-am gandit mai bine, mi-am dat seama ca e posibil. Am mai auzit eu de una, economista de renume mondial, care inainte de a deveni europarlamentara, a facut performanta la privat. Acu' nu-s ce performanta, dar stiu ca-i plateau aia un porcoi de bani ....

Camelian Propinatiu spunea...

Intelectualii basescieni au pierdut functiile lor fara a fi cainati de popor pentru ca, la putere, n-au facut nimic pentru intelectualitate: nici salarizarea profesorului cât sa poata citi nedispretuit, nici modernizarea bibliotecilor colectând de la marii capitalisti români si neromâni 2-3 miliarde euro, achizitionându-se carte occidentala universitara serioasa, materiale multimedia recente si soft didactic, restul cheltuielilor privind digitizarea intregii prese vechi, incepând cu cea din intervalul 1916-1956.

Lilick Auftakt spunea...

Dau un exemplu si sper sa fie clar: atunci cand a fost indepartat de la IICCMER, Marius Oprea n-a stat mult pe ganduri. A infiintat CICCR-ul, un institut particular. Asa face orice om de dreapta si, mai mult, dedicat unei cauze. Nu sta permanent la mana statului. Asa sa faca si culturnicii "de dreapta", pupatori ai presedintelui Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

Bogdan, comentariul de mai sus e si pentru tine. In privinta ICR m-am exprimat, DESFIINTARE, iar exemple pentru ce face un om de dreapta am dat.

radu spunea...

Vor urma si contraratacuri antipatapieviciose si anti-societatea in civil de buna calitate, putintica rabdare :):)

Anonim spunea...

Corect, pt. ICR:desființare! Odată ce există Ministerul Culturii, cu mai multe departamente, ce nevoie mai este, într-o perioadă de criză economică, de o structură paralelă bugetivoră, sub înaltul patronaj al președintelui României(care va fi fiind el)? Doar ca un cuib de sinecuri, poate!
Anonymus Magnus

Petrini spunea...

@Lilick

"Vor urma si contraratacuri antipatapieviciose si anti-societatea in civil de buna calitate"

Chiar vroiam sa intreb despre ce a zis @radu mai sus. Reactii de sustinere am vazut. De examplu aici:

http://www.filmreporter.ro/15-06-2012-regizorii-se-coalizeaza-apararea-icr-ului-este-intolerabil-ce-se-intampla/

Bine, am inteles ca astia nu sunt tocmai intelectuali. Dar sunt curios sa vad si reactia "adevaratilor" intelectuali. Ai exemple?

In rest, felicitari pentru rezultate. Dupa cum a zis si Ponta, pentru prima data Primaria Capitalei, consiliul general si Guvernul sunt de la aceeasi alianta politica. Deci nu vor mai putea fi gasite scuze. Avand in vedere puterea totala pe care o va avea USL, sper sincer ca ai avut dreptate.

Mihai spunea...

Cine e Patapievici? Aud ca unii il cred intelectual.

Anonim spunea...

deocamdata ponta a luat o masura foarte corecta. si sa vedem daca predictia lui "berenger" se va confirma...doar atunci ponta poate fi criticat si taxat.... pe de alta parte normalitatea incepe cu un icr care are in componenta persoane aflate in relatii bune cu TOATE fortele politice. cum ziceam deocamdata este bine dar sa urmarim evolutia....

atreides spunea...

Tocmai am vazut o emisiune scarboasa la B1 cu madam AMP pe tema ICR. M-am enervat. Am vazut ca AMP a lansat o petitie mizerabila in sprijinul lui Patapievici. Madam AMP isi inchipuie ca ea intruchipeaza intreaga societate civila din Romania. Daca ACUM nu facem ceva ca sa contracaram aceasta mizerie madama isi va inchipui ca poate sa vorbeasca in numele nostru si in acest fel va reusi sa ne incalece. Deci, astept ca cineva din societetea civila antibasista, un intelectual de prestigiu, de exemplu doamna Zoe Petre sau cineva de acelasi profil, sa lanseze o petitie in care sa ceara explicit indepartarea propagandistilor basisti Patapievici si Mihaies si in care sa atace de asemenea explicit demersul ipocrit al madamei AMP et co. Dupa parerea mea, este momentul ca societetea civila antibasista sa se organizeze cumva si sa declanseze in mod explicit un razboi pe fata impotriva basistilor vopsiti gen AMP.

Lilick Auftakt spunea...

Scuze ca nu prea raspund, am calculatorul la reparat, si de pe laptop si telefon mi-e mai greu. Si mor de ciuda, ca asta cu ICR e un subiect bun de tot. Nu ma alatur niciunei tabere. Singura petitie pe care o semnez e pentru desfiiintarea cuibului de sinecuristi. O sa revin pe tema asta. Cine si ce sa ceara, Atreides? Multi au avut de castigat...

Lilick Auftakt spunea...

Cu ce sa am dreptate, Petrini? Citeaza-ma ca nu mai stiu la ce te referi...

Camelian Propinatiu spunea...

The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall. Adica daca Che Guevara ar fi cu noi, ar conduce acest scandal catre o batalie pentru infrastructura intelectuala de care sa beneficiem toti. Pentru a forma alt Patapievici, intelectualii noii puteri au a examina la Biblioteca Nationala oportunitatea cresterii de la 200 la 1000 salariati. Iar fisierele, daca nu cumva au sertarasele proiectate antediluvian de Salvador Dali pentru dr. Petru Groza. Caci notele de lectura ale dlui Patapievici din Omul Recent nu pot fi verificate in bibliotecile noastre. Probabil 70% din ce se citeaza in lucrarile de atestat liceal, de licenta, de masterat sau doctorat se refera la opusuri inexistente sau inaccesibile in RO. De aceea, fara plagiat, am asista la un colaps universitar.Tara noastra sufera in postromânism de un sinucigas deficit de alimentare a bibliotecilor publice, trebuind a se colecta in prima urgenta de la marii capitalisti, incurajând filantropia, 2-3 miliarde euro, achizitionându-se, eventual prin filialele ICR, periodice si carte occidentala universitara serioasa, materiale multimedia recente si soft didactic, restul reabilitarii privind digitizarea intregii prese vechi, incepând cu cea din intervalul 1912-1962.

Petrini spunea...

@Lilick

Sper ca ai avut dreptate ca USL-ul sau macar PNL-ul din el va guverna altfel (mai bine, mai cinstit, mai transparent).

Lilick Auftakt spunea...

Maine va asteptam la evenimentul "Sunt sinecurist si sunt foarte trist", contramanifestatie a cetatenilor cinstiti, platitori de taxe si impozite, impotriva valului de oportunisti care traiesc sau aspira sa traiasca numai din sinecuri de stat! Luni, 18 iunie, ora 19:00, la sediul ICR, Aleea Alexandru nr. 38

Robert Horvath spunea...

IN PREMIERA ABSOLUTA... RAPORTUL AMERICAN IN LEGATURA CU EXPOZITIA ANTISEMITA PATAPIEVICI ICR NEW YORK !

Prim Ministru al Romaniei
Domnule Ponta
Ma numesc Robert Horvath Deva. Sunt cineastul care a deslantuit prin chemarea
politiei americane uriasul scandal ICR. New York.
http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
Nu am nimic de ascuns.
Am avut o discutie cu Ionathan Vick seful departamentului
extern al Anti Defamation League. Acesta mi-a confirmat ca cea mai importanta
organizatie evreiasca din lume a trimis in numele evreilor americani un protest
in legatura cu expozitia antisemita organizata de Patapievici . Protestul a fost trimes Ambasadei SUA de la Bucuresti si remis Guvernului Roman.
Editorul New York Magazin G. Culian poate sa confirme faptele primind prin telefon
aceleasi informatii.
Serviciile romanesti au reusit sa ascunda marele adevar .......EXPOZITIA ANTISEMITA ORGANIZATA DE STATUL ROMAN NU A FOST ROMANEASCA. AUTORUL A FOST TERORISTUL IRAKIAN OMAR AMBAKY . ROMANII AU FOST DOAR RECUZITA SI DIVERSIUNEA.
Scriu aceste randuri parasind cladirea FBI din New York unde am informat despre
expozitia propagandei Al Queda organizata de Patapievici, pe care vreti sa-l pastrati la conducerea ICR.
Nu e de gluma. La orizont un scandal international fara precedent. Va remit raportul american in legatura cu expozitia antisemita organizata de statul roman la New York

Robert Horvath DEVA Presedinte Devartes Film International
New York - Tokyo
Robert Horvath Deva Blog