26 iun. 2012

Evenimente

Vineri ne-am intalnit la Cafeneaua Liberala cu Sorin Adam Matei, SAM cum ii spun prietenii, universitar american de origine romana, autor al celebrelor lucrari "Boierii mintii" sau "Idolii Forului" precum si al mai noilor volume "Idei de schimb"sau "Virtual Sociability". Ne-a prezentat "Idei de schimb", carte pe care v-o recomand, atat in format clasic, comandata la Institutul Europa, sau pe Amazon, cat si in format electronic, pe http://matei.org/idei



Din pacate, desi toate temele pe care le-e prezentat sunt foarte interesante si merita fiecare cate o dezbatere publica separata, timpul nu ne-a permis sa le discutam atat cat ar fi fost nevoie. Am vorbit cate putin despre infrastructura, educatie si biserica, urmand ca, daca se mai iveste si o alta ocazie, sa ne mai intalnim cu SAM in cele trei saptamani cat ramane in tara. Zilele acestea il puteti intalni la Brasov, apoi la Sibiu, unde calatoreste impreuna cu familia. 

Sambata am fost la reinvestirea in functia de primar al Sectorului 1 a lui Andrei Chiliman, eveniment la care au luat parte Ludovic Orban, Cristian Busoi, Dan Cristian Popescu, Cristian Olteanu si alti liberali, precum si primarul general Sorin Oprescu. Un coleg, Radu Fatulescu, remarca cat de mult verde e la primaria liberala, pe pereti, tocmai acum cand PDL si-a insusit aceasta culoare. Verdele nu e o culoare liberala, insa Andrei Chiliman a numit inca din 2008 sectorul pe care il pastoreste "Sectorul 1 de verde", fiind sectorul cu cele mai multe spatii verzi din Bucuresti. Daca intre timp pedelistii au vrut sa ii fure lui Andrei Chiliman culoarea, temele de campanie, sloganurile, nu mai e treaba noastra. Important e ca nu au reusit sa fure si sectorul. 



Ieri, luni, am fost la Palatul Elisabeta, la ceremonia de decorare a unor personalitati precum Marius OpreaHoratiu BuzatuRadu Calin Cristea si Catalina Buzoianu. Ii felicit si aici pentru distinctiile primite pentru intrega activitate si pentru loialitatea de care au dat dovada fata de Casa Regala a Romaniei. La ceremonie au mai fost prezenti: presedintele Emil Constantinescu, seniorul liberal Dinu Zamfirescu si foarte tanarul director executiv al IICCMER Andrei Muraru, de care auzisem mai demult, si cu care m-am bucurat in sfarsit sa faca cunostina. 



Stiu ca au fost zile foarte agitate in politica romaneasca, nu vreau sa ma fac ca nu stiu nimic de Adrian Nastase, ca nu ma intereseaza. Ma intereseaza foarte mult, dar stiu foarte multe si nimic. Mai exact, sunt lucruri pe care nu mi le explic.   Si, dupa cum vedeti, zilnic ies la suprafata detalii noi. Ceea ce stiu insa sigur e ca multe din mizeriile pe care le-am citit in aceste zile, scrise de oameni mai muribunzi politic decat Adrian Nastase, sau care nici n-au deschis inca bine ochii in politica, vreau sa le uit.  

7 comentarii:

ADRIAN spunea...

"de verde" est de fapt un fel de joc de cuvinte invocand istoria caci o parte importanta din sectorul 1 se suprapune peste vechea diviziune administrativa a orasului - sectorul de verde.

Lilick Auftakt spunea...

Da, Adrian, e foarte posibil sa se fi avut in vedere si asta. Nu stiu. Dar asa trebuie sa fie. Cert e ca nu are nicio legatura cu actualul verde PDL.

ADRIAN spunea...

da, Chiliman a amestecat deliberat istoria de care spun eu (sectorul 1 se suprapune partial peste fostul sector de verde si partial peste cel de galben) cu dorinta sa de a se pretinde sectorul cel mai bogat in spatii verzi - ceea ce si este, fara indoiala. normal ca nu are legatura cu verdele PDL ist

Anonim spunea...

Am votat USL degeaba, e clar.
Crin și Ponta nu vor sau nu pot să se lupte cu regimul fascistoid Băsescu, acum.
Mai avem vreo garanție că merită să-i mai votăm?
Ce ne mai rămâne de făcut?
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Magnus, nemultumirea ta mi se pare indreptatita.

radu spunea...

@Anonymus: altii nu vor face nici cat ei, iar demobilizarea le face jocul fascistoizilor. Nu pierde speranta, suspendarea asteapta dupa colt. Vom vedea.

Petrini spunea...

Bai, dar voi sunteti culmea! Ce atata dezamagire? Bietii rezolva si ei cum pot de repede, mai ales ca trebuie sa si tot raspunda la acuzatii aiurea de plagiat, incompatibilitati si alte prostioare din astea.

Uite, de examplu, au votat consiliul TVR si au scos PDL-ul fascist din consiliu (o premiera in ultimii 20 de ani, deci recunoasteti si voi meritele acolo unde sunt). Si ca sa fie treaba treaba, au trecut prin Senat si legea care elimina amestecul Curtii Constitutionale (unde fascistii aveau de gand sa bage contestatie) in hotararile Parlamentului.

Domnul Voiculescu a spus deja ca nu au inca toata puterea pana nu au si Justitia, dar aveti si voi putintica rabdare. Acusi acusi expira mandatele basistilor si vom avea in sfarsit oameni corecti acolo. In sfarsit nu vom mai avea oameni politici corupti.