23 iul. 2008

Stoica si Constitutia
















Zilele trecute, intr-un interviu luat de Robert Turcescu, Valeriu Stoica a pomenit printre altele si de schimbarea Constitutiei. Dupa parerea strategului PD-L, negocierile politice pentru o noua Constitutie ar putea sa dureze intre 2 si 4 ani.
Intr-o maniera vizibil ipocrita si-a exprimat dorinta (mai mult sub forma de vis) de a opta spre o forma de Monargie Constitutionala ("Valeriu Stoica: Dacă aş fi trăit într-o lume ideală aş fi votat pentru monarhie constituţională"), dar imediat a subliniat ca potrivit pentru Romania zilelor noastre ar fi mai mult o forma de Republica Semiprezidenţială Consolidată, lasand insa deschisa negocierea politica pentru oricare dintre cele trei forme (Monarhie Constitutionala, Republica Parlamentara si Republica Semiprezidentiala Consolidata)
Visatorul strateg ("Valeriu Stoica: Eu nu sunt doar om politic, nu sunt doar un profesionist al dreptului, sunt şi un visător.") a expus mai apoi necesitatea unui referendum pe aceasta tema si a mai povestit despre metodele prin care PD-L va explica si promova in cadrul unor turnee prin tara avantajele si dezavantajele celor trei tipuri de Constitutie.



Avand in vedere cele expuse mai sus, as vrea sa va intreb pentru ce fel de Constitutie optati, si ce argumente puteti aduce in favoarea uneia sau alteia dintre forme.

PS-Crin Antonescu la Antena 2 comentand printre altele si interviul dat de V Stoica


Update: Articol in EVZ

6 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca il roade microbul de "mare jurist" din el! Se vrea bagat in Constitutie! Numa'ca nu realziaeza ca de la el iese doar o Constipatie!

Parerea mea... HIC!

Anonim spunea...

:))

erata:

realziaeza = realizeaza

Anonim spunea...

Poate aspiră la titlul de "Avocat al Casei Regale"...

Cine poate ştii ce ambîţuri îl mai macină şi doboară pe Maitre după realizarea vieţii lui: absorbţia prin fuziune de către partidul lui Petrică "Eşti-cel-mai-bun" Roman?!

Hă hă hă şi la mai multe "succesuri" poolitice!

Anonim spunea...

i-a tras-o evz. sa se mai invete sa iasa din frontul salvarii nationale al lui base.... ha-ha-ha... marinarul rade tot. incepe paruiala in pd-l...

Anonim spunea...

@Andrei

La asta te referi?
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/813476/Mapa-profesionala-a-lui-Valeriu-Stoica-e-de-negasit/


O fi mapa la Basescu? :))

Anonim spunea...

Hihihihi, asta n-o vazusem da' las ca le face bine sa-i popularizam, misto. Incepe caftu' intre portocalute