17 oct. 2008

Badalan - colegul lui Voinescu







Incerc sa mi-l imaginez pe Sever Voinescu alaturi de Talpes (foto - dormind in Parlament) sau de Eugen Badalan intr-un tablou de familie. Stiu ca Voinescu a declarat candva ca in politica trebuie sa mananci cate o broasca raioasa pe zi, dar se pare ca meniul servit de PD-L distinsului candidat e format exclusiv din broaste raioase, si deja fostul "cotidienist" a devenit verde la gura.
Despre generalul Eugen Badalan am mai scris. Cateva marturii socante despre tortionarul ascuns sub mantaua portocalie gasiti AICI. Citez:

"Gheorghe Curta, unul dintre liderii actuali ai Fundatiei judetene Arad a revolutiei, isi aminteste: "Ulterior am aflat ca maiorul Badalan, de la Statul Major al Diviziei din Oradea, care cordona actiunile de reprimare a revolutiei de la Arad, a dat ordin colonelului Diaconescu sa ne lichideze. Spre fericirea noastra si spre cinstea colonelului Diaconescu, acesta nu a executat ordinul dat de maiorul Badalan". In Arad nu a fost baie de sange tocmai datorita luciditatii de care a dat dovada atunci maiorul Nicolae Diaconescu, care avea tehnica de lupta si 1.100 de soldati adusi de la Lipova la Arad. El nu s-a supus ordinelor maiorului Badalan si a platit dupa aceea. A fost rapid trecut pe linie moarta si pensionat."

Badalan a candidat fara succes din partea PD-L la alegerile locale, are cateva procese urate dintre care unul alaturi de Mihai Popescu si de alte patru persoane in care este acuzat de prejudicierea Statului Major al Fortelor Terestre cu peste 1,2 milioane de euro.
Prin presiuni asupra celui care fusese initial desemnat sa candideze la colegiul 2 Braila, un anumit Ionel Adetu votat de membrii Biroului Politic Judetean, acesta a reusit sa ii ia intr-un final locul, ajutandu-se de coate. Si totul pentru a scapa, in caz ca va fi ales, de dosarele penale pe care le are, si implicit de puscarie.
Dar sa vedem ce scriu cei de la Academia Catavencu, fosti colegi al domnului Sever Voinescu, despre actualul coleg de partid al distinsului intelectual:


"Partidul lui Băsescu a ajuns colac de salvare pentru generalii anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie. Eugen Bădălan, fostul şef al Statului Major al Armatei, este anchetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

În perioada 2000 – 2004, generalul Bădălan a predat firmei Tofan transportoare blindate, camioane, autobuze militare şi alte şuruburi ale MApN, primind la schimb 3300 de anvelope. Vă daţi seama că un astfel de specialist nu avea cum să fie lăsat să se irosească. Drept urmare, anul acesta PD-L i-a oferit posibilitatea de a pierde alegerile pentru Primăria Brăilei.

Pentru că această misiune a fost un succes, Bădălan a mai primit o şansă de la partid, fiind desemnat candidat al democrat-liberalilor pentru Camera Deputaţilor, într-un colegiu din Brăila.

Pentru general, un loc de deputat este ultima şansă de a mai scăpa de procurorii DNA, care se pregătesc să îl trimită în faţa judecătorilor."


Ce credeti? Cum se simte Sever Voinescu printre atatia fosti? Deunazi, afland ca va candida cot la cot cu Talpes, motiva totul declarand ca ..deh, ei sunt un partid mare. Chipurile oricine isi poate gasi loc in el. Eu cred ca Sever Voinescu se simte bine. Oportunismul nu-l lasa sa roseasca in obraji. Ce ziceti? Il vedeti de mana cu Badalan pe o scena de campanie?

6 comentarii:

Anonim spunea...

L-ai uitat pe "canibal" din poza de familie... Si pe Onaca, si pe Nutzi 1, si pe Nutzi 2, si pe Mantalica, si pe "blonda de la integrare", si pe bruneta de la dezintegrare...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza


Stai ca pe zi ce trece iese la iveala dintre paianjeni si praf un tablou portocaliu de toata frumusetea. O sa sterg de praf fetele sa le vada toata lumea! :)))

Anonim spunea...

... sa nu-l uitam nici pe junele bucalat Paleologu.

Cred ca se rasuceste in mormant conu' Alecu stiind ca progenitura-i de la batranete candideaza in ceata lui Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Ala e alt oportunist. Si l-am mai prins si cu niste minciunele. Ma gandeam sa postez in legatura cu el dar l-am preferat pe Badalan. :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu & all

Cititi scrisoarea lui Th. Paleologu trimisa lu Andrei Badin (pe blogul celui din urma).
Diplomatul nu pare sa mai cunoasca prea bine limba romana. Cred ca a folosit google translate. :)))

Anonim spunea...

Cum sa se simta ? Ca pestele in apa. De ce ar fi mai bun ca ei ? Cand te amesteci in troaca, te mananca porcii.