19 oct. 2008

Va promulga Basescu legea privind marirea salariilor profesorilor?











Acum e acum. De-abia astept sa vad daca Basescu se va tine de cuvant si nu va promulga legea referitoare la marirea salariilor profesorilor, asa cum i-a promis premierului Tariceanu in ultima intalnire face to face avuta la Cotroceni, sau o va promulga, asa cum doresc cei din PD-L, si cum se exprimase initial in fata presei. Sa ne frecam palmele! Sa-nceapa pariurile: Cotidianul, prin Adriana Dutulescu si Lucian Gheorghiu inclina spre retrimiterea legii in Parlament ceea ce ar insemna o amanare a ei pana cel mai devreme in februarie 2009; EVZ, prin Silviu Sergiu, mizeaza pe promulgarea acesteia "pentru a nu demonta tema centrală a campaniei PDL: risipa banului public de către guvernul PNL"

"Traian Băsescu va promulga salariile profesorilor tocmai pentru a nu demonta tema centrală a campaniei PDL. Pe preşedinte îl interesează, în primul rând, să câştige alegerile, şi apoi ca profesorii să trăiască bine. Să fim realişti. Timp de doi ani, Ministerul Învăţământului a fost condus de oamenii lui Băsescu. Nu-mi aduc aminte ca vreun ministru PD (actualul PDL) să fi avansat ideea majorării salariilor cu 50%. De ce? Pentru că nu este o decizie sustenabilă. Profesorii sunt ca autostrăzile. Ieri nu erau importanţi, astăzi sunt. Totul depinde de interesul politic de moment. Cred însă că e destul de periculos pentru PDL să ai drept temă principală de campanie risipa banului public. Oricât de scurtă ar fi memoria electoratului, nu cred că s-a uitat atât de repede că beizadeaua lui Costel Căşuneanu şi-a luat Bugatti Veyron de 1,6 milioane de euro şi cu banii din contractele pe care tatăl său le-a derulat cu Ministerul Transporturilor, condus la acea vreme de oamenii lui Băsescu." - spune Silviu Sergiu


"Liderii PNL s-au arătat mulţumiţi de înţelegerea convenită la Palatul Cotroceni, deoarece Guvernul nu ar mai fi obligat să rişte o moţiune de cenzură sau chiar o demisie, variante luate în calcul pentru situaţia în care legea ar fi promulgată, având în vedere că Tăriceanu nu este dispus să îşi asume un faliment al bugetului în contextul crizei economice. Totuşi, există în partid şi voci mai sceptice care spun că Traian Băsescu şi-a încălcat şi altădată cuvântul dat în faţa premierului şi că este foarte posibil ca în cele din urmă acesta să promulge legea, pentru a plusa în favoarea PD-L în campania electorală.

De altfel, Theodor Stolojan, premierul de campanie electorală al democrat-liberalilor, l-a acuzat pe Tăriceanu că are bani pentru profesori, dar că nu ştie unde să-i caute. La rândul său, vicepreşedintele PD-L, Cezar Preda, a declarat, ieri, pentru Cotidianul, că speră ca şeful statului să promulge legea: „Preşedintele va hotărî singur ce va face. Eu cred că o va promulga pentru că profesorii merită salarii mai mari“.
- spune Cotidianul

Pana una alta Basescu pleaca maine in Siria intr-o foarte importanta vizita. Poate respinge legea, calare pe vreo camila, si privind prin binoclu catre profesorii din Romania. Sau poate o promulga, nerespectandu-si pentru a nu stiu cata oara cuvantul in fata premierului. Traiul a catorva sute de mii de oameni dar si economia Romaniei se afla in mainie lui. Cum credeti ca va rezolva problema?

3 comentarii:

Anonim spunea...

O promulga.

Daca n-o face, are de pierdut PDL.

Anonim spunea...

O promulga. Si dupa aia, ca sa-si verse naduful pe "pulime", mai nascoceste cu buldogii si buldogitele lui din FSN reloaded taxe de drum, roviniete/buviniete, impozite pe praful cosmic lipit pe anvelope, cu destinatie construirea de autostrazi marca Golden Blitz sau de parcari marca Nutzi.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Bine ca mi-ai adus aminte sa postez despre tonele de taxe si impozite cu care ne-a impovarat Basescu pe cand guverna cu PD. In curand.. :))