19 feb. 2009

Alianta DA functioneaza in favoarea proiectului Basarab.



"Surpriză la Primăria Capitalei. Propunerea de a cere ajutor guvernului pentru deblocarea lucrărilor la Pasajul Basarab nu a fost aprobată în şedinţa Consiliului General. Asta după ce chiar astăzi premierul a spus că va sprijini eforturile pentru finalizarea lucrărilor." - Realitatea TV

In favoarea cererii de ajutor au votat consilierii PD-L si PNL. Cei de la PSD s-au abtinut. Este pentru a treia sau a patra oara cand pesedistii trantesc podul. Sunt sceptici in legatura cu contractele. Si nu degeaba. Afacerea "Basarab" pute urat. Insa guvernul are tot interesul sa il sprijine deoarece este singurul proiect pe care scrie "Basescu" si care ar avea sanse sa fie incheiat. Chiar asa: nu ma insel, nu? Basescu nu a dus nimic de la un capat la altul.

Cititi va rog si apelul lui Vlad Petreanu.

18 comentarii:

CRadu25 spunea...

Ca-i al lui Basescu sau nu, este un proiect care trebuie finalizat. Utilitatea lui este fara discutie, si chiar daca ar fi mai putin util, deja s-au cheltuit prea multi bani cu el ca sa-l lasi neterminat. Asa ca javrele pesediste sa se duca dracului si sa mai vada si de interesul nostru, nu al lor. Punct!

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Dupa cum vezi, la nivel local coalitia functioneaza "Nu". Si ast chiar la Bucuresti. Nu ma indoiesc ca pesedistii sunt nemultumiti ca nu au luat si ei comisioane. Insa numai faptul ca stiu ca acest pod il face Astaldi, care ne-a mai facut si pocinogul cu autostrada care s-a stricat in mai putin de un an, ma face sa ma indoiesc de calitatea proiectului. Iar daca e vorba de bani...valoarea de investitie s-a triplat in 3 ani.

Anonim spunea...

Se poate lilith?
A terminat o gramada de "treburi". Personale.

1. Uite a terminat tramvaiul usor ala care a pus capac circulatiei rutiere pe podul Grant. Deserveste o "mare de oameni" zau asa. Beneficiar euroconstruct. Platitori bucurestenii.

1. A terminat anual de plombat Bucurestiul. Anual ca asa este bine si normal. Si pt ca firma care s-a ocupat si de plombari si de tramvaiul care nu putea urca pe pod la "inaugarare" a demonstrat "competente" a castigat licitatii la cerere prezidentiala prin schimbarea caietelor de sarcini pt constructia de autostrazi mai tarziu. Beneficiar euroconstruct platitori bucurestenii.

3. A terminat si cu fluidizarea traficului "proiectul cu japonezii" doar demonstrat si el la "inaugarea supt garantia basesciana" (videanu) cat de eficient este. Platitori tot "turcii".

4. A terminat si cu problemele satului francez mutandu-le ilegal in parcul bordei in plina procedura in justitie de "retrocedare". Tot contrar legii.

5. Si-a atribuit si case sau apartamente pt "fetite" ca si asta e de inteles chiar atunci cand "ocupa" numai 3 imobile de la rapps. Legal din cale afara.

6. A reusit sa rezolve si iluminatul public bucurestean beneficiari luxen si fetitele nu bucrestenii.

7. A rezolvat si parcarile cu nitica vopsea pt firme "amicale" cu o contributie "subtire" la bugetul local dar cu valente de "mop" evidente.

8. A terminat si cu iarna in capitala dupa ce a rezolvat iarna in calitate de ministru al transporturilor anual. Iarna nu-i ca vara. Beneficiar rebu, platitori "raii care nu-si curata singuri zapada" turcii de serviciu.

9. A terminat si cu cainii "bagabonti". I-a castrat de i-a luat gaia, s-a batut cu brigita lui bardot in plen pt interesul "ecarisajului privat" romanesc si sponsor. Din clipa aia "muscatii" nu mai erau recunoscuti la doctor. Si absolut intamplator un diplomat japonez a murit muscat de "tantari".

10. A blocat proiectele anl pt tineri pt un "fantomatic" domn fotino fara acte de rectrocedare. Doar cu zisa "proprietar". Si asta pt ca programul era al psd. Beneficiari "propria imagine", turcii tineri in asteptare.

11. Nu a retrocedat sediul din modrogan pt care erau acte reale. Pt ca partidele politice sunt "interes public".

Si mai sunt atatea.

Cum poti sa spui ca nu a terminat nimica? A terminat o "gramada" de interese personale.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Un adevarat Terminator... :))

Anonim spunea...

Nu cred ca guvernul are interesul sa il sprijine pe Oprescu, doar pentru ca ar fi un proiect marca ba-secu. Daca buldogul bleaga ar fi miesit primar pe 15 iunie alta era acum discutia, nu crezi? Ce interes ar putea avea boc sa-l sprijine pe Oprescu? Nici unul. El este unul din posibilii candidati ai lui ba-secu, asa ca eventual trebuie sa-i bage bete in roate, nu? Nerealizarea proiectului s-ar sparge electoral tot in capul lui Oprescu. Oamenii pe cine crezi ca l-ar injura de situatia jenanta de acum, nu pe Oprescu?
Faptul ca aparent boc l-ar ajuta pe Oprescu este doar de fatada. Ca sa nu zica cineva ca i se pun talpi. In realitate este asa cum am scris mai sus.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ok. Dar totusi PD-L a votat in favoarea cererii ajutorului. Ce vrei sa zici? Ca Boc a complotat pe la spate cu PSD sa tranteasca iar podul? Sau ca pur si simplu stia ca PSD nu va vota pro? Asta mai degraba, zic eu.

Anonim spunea...

@Lilick Evident ca au lucrat mana in mana! De astra m-a mirat asertiunea ta, conform careia guvernul ar fi avut tot interesul sa sprijine proiectul. Oprescu stia la ce se poate astepta de la bun inceput, neavand majoritate in Consiliu. Bucurestenii vad acum cine este de vina, Oprescu nu poate fi acuzat de nimic. Scopul fesenistilor este tocmai acela de a-l arata ca pe un primar care nu poate face nimic. Consilierii nu lucreaza pentru bucuresteni, ba chiar impotriva lor!

tony spunea...

Daca Oprescu vrea sa candideze,poate sa inceapa sa se victimizeze.Stie ca scandalul poate sa-l ajute.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Asa cum vad ca zice si @Tony mai sus si lui Oprescu ii foloseste scandalul. A, ca Boc se foloseste de strategia Basescu "eu am vrut sa fac dar altii nu m-au lasat" sunt de acord. Se vede insa concret ca aceasta coalitie nu functioneaza.

Anonim spunea...

@Lilick Nu functioneaza coalitia? Ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Pai asta nu este coalitie, este o flegma in ochi trasa de ba-secu asupra lui ilici si nastase, care nu vor sa se predea lui ba-secu! Dupa ce au negociat de peste 2 ani la reunirea feseneistilor sub acelasi steag, adica reunirea pesedistilor sub pulpana lui ba-secu, tu vorbeswti de coalitie? Nu, acum are loc inghitirea aripii geoana-mitrea-oprisan in oastea prezidentiala, in marele PARTID UNIC! Ceva imi spune ca ba-secu totusim nu va reusi sa distruga psd, doar nu toti vor fi intrat in psihoza in masa si se vor duce dupa geoana? Orice pesedist stie ca trecerea in barca lui ba-secu inseamna sfarsitul carierei politice, ei urmand sa fie trasi pe linie moarta. Ca si tradatorii din PNL, gasca lui draga stolo, stoica, flutur, boureanu si alte oratanii pulitice. Aviz amatorilor!

Anonim spunea...

@Shadow - ai uitat ce era mai important- a terminat FLOTA.

A terminat cu autostrazile, pentru ca a spus ca Romania nu are nevoie de autostrazi, el face sosele europene ca sa reabiliteze mai multi km.

Cele 11 puncte si cu cele doua de mai sus se atinge cifra 13.

Lilick Auftakt spunea...

Cititi si urmatorul mesaj pe care l-am primit acum pe mail:
"In 5 noiembrie 2003 in ziarul Adevarul aparea articolul “Basescu vrea sa la se guvernul fara copertina... .” din care citam urmatorul pasaj:

“Primarul Capitalei, Traian Basescu, nu va acorda, probabil, autorizatie pentru copertina pe care SPP vrea sa o inalte deasupra intrarii principale in Palatului Victoria, pentru a-i proteja pe demnitari de tirurile lunetistilor. "La cladirile care sunt monumente de arhitectura nu ai voie sa modifici nici interiorul, darmite exteriorul", a explicat Basescu, aratand ca arhitectul Marcu, cel care a proiectat Palatul Victoria, a mai ridicat, in perioada interbelica, si alte cladiri monumentale, precum sediul Ministerului Transporturilor.”

Cand Dl Traian Basescu, Primar General al Bucurestiului la acea vreme, a tinut cateva zile prima pagina a ziarelor cu constructia neautorizata a copertinei de la intrarea in Palatul Victoria, am sperat ca macar la nivelul institutiilor statului se respecta legislatia in domeniul contructiilor si al patrimoniului.

Constructia Pasajului Basarab a inceput conform teoriei faptului implinit (specific tarilor bananiere sau a statelor de “drepti”) fara asigurarea tuturor autorizatiilor (care tin tot de institutiile statului). Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila in care partile implicate au fost: Consiliul General al Primariei Capitalei pe de o parte, si Centrul de Resurse Juridice si Fundatia Terra Mileniul III pe de alta parte, stabileste nelegalitatea adoptarii hotararii de Consiliu General privind statutul de utilitate publica, si este edificatoare in sensul de mai sus.

Care este reactia edililor si a cetatenilor vocali “de bine”?

Intimidarea celor 2 organizatii, prin actionarea lor in judecata in vederea dizolvarii lor, pe motiv ca submineaza economia nationala (noi fiind urmatorii dupa Ceausescu care se ocupa de subminarea economiei nationale) si defaimarea acestora sub diverse acuzatii de interese economice sau etnice.

S-a ajuns la concluzia ca ONGurile se opun dezvoltarii si o investitie mare ca Pasajul Basarab se impiedica in trei constructii “amarate” de patrimoniu (asteptam ca Dl Ministru Toader Paleologu sa-si precizeze pozitia in legatura cu acest subiect).

Terra Mileniul III considera ca si-a facut datoria in sensul misiunii asumate in aceasta speta si nu intelege de ce s-a asteptat hotararea judecatoreasca definitiva din partea autoritatilor, cand acestea au avut tot timpul sa remedieze situatia, in loc sa se vaite acum si sa incerce sa ne demonizeze.

Suntem gardienii democratiei si avem dreptul sa urmarim legalitatea actelor emise de alesii nostri. Interventia noastra a venit la cererea comunitatilor afectate din zonele Titulescu si Orhideelor. Legile trebuie respectate chiar si de autoritati pentru ca “nimeni nu este mai presus de lege”. In acest sens apreciem faptul ca justitia si-a spus cuvantul fara sa tina seama de presiunile politicului.

Oportunitatea investitiilor de la Pasajul Basarab este atributul autoritatilor iar cetatenii vor trage concluzii dupa punerea acestuia in functiune.

Succesul nostru in instanta nu este impotriva Pasajului Basarab, ci impotriva autoritatilor care nu respecta legea.

Lavinia Andrei
Presedinte
Fundatia TERRA Mileniul III"

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Ne sunt de folos punctele astea 13 :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Dar sa se duca domnule in PD-L. Geoana, Sarbu, Ponta..toti care vor.

Anonim spunea...

@Lilick Pai au pana si ei instinct de conservare, stiu si ei ca se sinucid politic daca trec in barca lui ba-secu! Tu iti dai seama prin ce angoase trec astia care vor sa tradeze? Nu prea au loc de intors, ba-secu ii santajeaza pe fiecare cu ,,mapa profesionala''...Doar nu degeaba este el seful securistilor, trebuie sa aiba la mana pe toti! Tensiunea extrema din psd va duce la inevitabilul cutremur. Sincer, abia astept. Ador artificiile! Mai ales in an electoral.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ceasul bombei din interiorul "coalitiei" ticaie.

Anonim spunea...

@Lilick Fii convinsa de asta, este doar chestiune de timp. As zice saptamani, nu luni. Eu sunt consecvent, am spus ca noul FSN va exploda in scurt timp, inca inainte de aparitia scandalului oprea.

Anonim spunea...

@Gheorghe

Nu a terminat "flota". In "realitate" flota (jumatatea atribuita lui si nu lui vocaroi care inca e in cercetare) a nu exista. Pt ca asta intelegi din "NUP-ul" competentului morar cu "lipsa de prejudiciu". Di de aici se intelege si ca datul afara "ilegal" al unui director din MT care s-a ocupat de "prejudiciul demonstrat NUL" si care a castigat atat in instanta in Romania cat si la CEDO "daune" i le putem imputa tot lui "traian file de navoade". Dar nu flota. Flota nu exista. Am visat. Era o "lauda" a lui nea nicu.