16 feb. 2009

Apostu, mai mic decat Boc


Mai putin de o cincime din clujenii inscrisi pe listele de vot l-au instalat in functie pe Sorin Apostu, primarul Clujului. Mai exact 49.234 de persoane dintr-un total de 274.300. Asta in ciuda faptului ca insusi Boc s-a implicat in campania succesorului. Nu stiu exact ce campanie si-au facut ceilalti candidati (de exemplu reprezentantul PNL), dar cea facuta de Apostu a rasunat pana la Bucuresti. A castigat, dar are o reprezentare jenanta. Iar procentul celor care s-au prezentat la vot, nici 30%, probabil reprezinta un vot de blam pentru intreaga clasa politica. Imi imaginez ca daca pe clujeni nu ii intereseaza cine ii conduce, cu atat mai putin ii va interesa cine merge in Parlamentul European, iar procentul celor ce se vor prezenta la urne in vara va fi si mai mic.

27 de comentarii:

Anonim spunea...

Slugoiul lui boc a reusit sa adune 49.234 de voturi, adica tot electoratul portocaliu din Cluj! Asta demonstreaza doar faptul ca mobilizarea basescienilor a fost exemplara, ei venind in pas voios la vot. Activistii de partid si-au facut bine datoria, inclusiv presa portocalie de partid si de stat.
Liberalii au obtinut 25% din voturi, mult peste procentul real, datorita mobilizarii lor. Au obtinut in jur de 23.000 de voturi. Bravo liberalilor!
Este aprostu un castigator? In niciun caz! Electoratul basescian n-a votat un om, un program electoral, au votat pur politic. Exact ca la parlamentare, unde votul politic portocaliu a trimis in Parlament o multime de nulitati, care aveau o singura calitate: erau candidati ai Patidului Derahat. Sa fim seriosi, daca ieri in locul lui aprostu era ogica, vali vijelie sau sexy braileanca care era scorul electoral? ACELASI! Pe mine asta ma sperie, faptul ca Partidul Derahat functioneaza ca un comando, electoratul lor de tip fesenist voteaza in bloc ceea ce le impune partidul. Este cea mai simpla metoda de a ajunge acolo de unde am plecat in urma cu 20 de ani. In vremurile in care exista un singur partid, care dicta totul! Mai avea nevoie doar de alegatori care sa voteze in bloc ceea ce vroia partidul. Dupa 12 ani in care clujenii l-au votat cu voiosie pe dementul nationalist funar, dupa 4 ani cu boc-care-face-poc clujenii au ajuns condusi de un aprostu! Trebuie el sa aiba calitati? NU! Partidul a hotarat asa, electoratul tembel basescian s-a supus. Ba-secu si-a dresat bine acolitii, oare ce mai urmeaza?

Anonim spunea...

Clujenii probabil isi aleg primarii functie de inaltimea fizica si a caracterului.
Cu cat cele doua sunt mai mici cu atat ii salta mai sus, ca sa nu fie frustrati.

Anonim spunea...

Oamenii din Cluj au votat intotdeauna cu picioarele, nu e nimic de mirare ca l-au ales si pe Aprostu asta...

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu stiu ce mai urmeaza, dar electoratul FSN/PD-L e de o prostie care ma inspaimanta. In Cluj sunt aceeasi care ani in sir l-au votat pe Funar. De asta si Basescu se foloseste de ei. Cel mai primitiv electorat.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Culmea e ca desi Aprostu e mai inalt, la procent a fost mai mic. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Ce poti sa le ceri unora care l-au votat ani in sir pe Funar?

Anonim spunea...

@Lilick Nu este vorba numai de votul fostilor funarioti, actuali basescieni infocati. Rezultatul de ieri este si rezultatul unui BLAT infiorator, facut de pesedisti si maghiari cu pedeleprele. Tu stii cine a fost candidatul pesedistilor? Unul care se numeste puscas, dar nu ala de care stie lumea. Unul de care n-a auzit nimeni in politica, eventual de la rubrica de can-can, el fiind nevoit sa-si dea demisia din functia de sef al IPJ Cluj dupa un scandal imens in care a fost implicat. Acesta n-a fost decat un iepure, scos in fata tocmai pentru a lasa acasa alegatorii pesedisti. Ma mira doar tupeul lor, de a arunca in lupta un candidat de ochii lumii, sa nu se spuna ca a fost noncombat. Penibil.
Nu stiu ce motiv au avut maghiarii sa nu intre in cursa, dar de aici incolo nu vor avea nici un motiv sa se planga. Neimplicarea lor a facut posibila ,,performanta'' de ieri, ca o nulitate portocalie sa conduca primaria.
Ar mai fi si aspectul sondajelor care il dadeau castigator detasat pe aprostu. Sondajele manipulatoare ai-au atins scopul: cei care ar fi votat impotriva au stat acasa!
Alegerile de ieri au aratat cam cum vor arata vremurile basesciene: blat electoral absolut rusinos, mobilizarea electoratului fesenist si demobilizarea celor adversi sub toate formele. Alegerea unei nulitati precum aprostu este un imens semnal de alarma chiar pentru democratie. Oare ce mai urmeaza? Sa-l votam pe vali vijelie sau sexi braileanca, daca asa ne spune ba-secu! Culmea democratiei ar fi ca sa si iasa! Daca in '90 strigam ,,Ceausescu nu fi trist/ Iliescu e comunist!'', acum putem striga ,,Iliescu nu fi trist/ basescu e FESENIST!''. Ieri a fost o noua victorie a fesenistilor portocalii, doar atat! Psihoza in masa? Nu. Populismul si demagogia basesciana au ajuns branduri deja. Oare ce va fi in tara asta daca ba-secu isi va realiza visul, acela sa fie presedintele unei republici prezidentiale? Mi-e si frica sa ma gandesc, poate ca vom plange dupa o nulitate ca aprostu.

Anonim spunea...

off topic: ati vazut interviul cu Valeriu Stoica din Ziua? Auziti ce zice baiatul: "Eu cred ca o noua conducere a PNL ar putea sa creeze premisa necesara pentru o reluare a discutiilor dintre PDL si PNL si pentru o noua coagulare, pentru o noua consolidare a unificarii dreptei". Oare Stoica si-a pierdut mintile? Liberalii ar trebui sa fie nebuni sa faca asa ceva! Mie mi se pare mai degraba o manifestare a frustrarilor acumulate in PDL dupa ce liberalii le-au dat cu flit dupa alegeri...Hahaha!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Da, stiu. Oricum, penelistii au avut niste rezultate bune. Mai bune decat ale PSD-ului. Treaba pesedistilor daca fac blaturi anul asta. Se vor duce de rapa. Desi Tariceanu tocmai i-a acuzat acum de non-combat mie imi convine ca PD-L sa le ia locul in "inimile" oamenilor, si sa ramana doar PNL pe dreapta

@Atreides

Daaa. Stoica face curte PNL (chipurile)dar de fapt incita la dezordine printre liberali. Asta a facut mereu "liberalul".

Me spunea...

Ma deranjeaza cand isi dau cu parerea oameni care nu sunt din Cluj depsre modul in care s-au derulat alegerile.
Ii dau dreptare lui Hendrix - nu a castigat Apostu primaria.Echipa lui Boc a castigat. Ea e cea datorita careia, muscandu-mi buzele recunosc,mobilizarea electorilor a fost exemplara. Totusi, pe termen lung, clujenii sunt cei care vor avea de pierdut si o spun cu toata convingerea. Tare mi-as dori ca cei care doar aduc laude lui Boc si Basescu sa poata vedea o emisiune sau sa asiste la o discutie (grad de dificultate scazut) cu acest domn Apostu, sa vada ce mutatii si oligofreni poate produce aceasta portocala mecanica. Ma refer aici la cultura, discursul, vocabularul,intelectul, viteza de reactie, spiritul viu, argumente si constructia logica a ideilor...cele mai elementare reguli de a putea castiga macar interesul si mai apoi recunoasterea in societate a unui om, fara a include aici si bruma de prestanta necesara unui om politic. Apostu nu are nici cele mai elementare cerinte pentru postul pe care tocmai l-a castigat.
In alta ordine de idei din cei 30% care l-au votat pe Apostu, 70% au fost batranii carora Basescu le-a marit pensiile (ei cred cu convingere asta) si care il respecta pe Boc pentru ca linseaza hotii si mincinosii. Invariabil, in ORICE dicutie cu in pdlist sau clujean din clasa muncitoare sau pensionar, se pomeneste numele lui Dinu Patriciu si Tariceanu fara ca subiectul sa fie legat de persoanele respective. Strategia cu tinta unica functioneaza perfect. Ii iarta totusi profesorului in drept Boc neconstitutionalitatea ordonantei cumularii venituluor, considera ca parlamentarii chiar si pe perioada de criza au nevoie totusi de buget mai mare pentru a lucra mai eficient. Cum spunea cineva dupa anuntarea rezultatelor: 'pana la urma si prostia umana are o limita inferioara' - nu se vor autodistruge oamenii singuri. Sper sa aiba dreptate. Ce mi se pare revoltator e ca nu a votat clasa de mijloc aproape deloc. Pensionarii si clasele de jos. Tineri prea putini.
Prea trist....

Anonim spunea...

@hendrix: uite inca un posibil slogan calchiat dupa cele din anii '90: "basescu pentru noi/este iliescu doi".

Lilick Auftakt spunea...

@Ioana

Cred. Dar de asta voi, cei tineri, trebuie sa fiti activi si sa va spuneti clar punctul de vedere, asa cum o faci tu pe blog. Si in Bucuresti mai sunt maimute usor de manipulat, asa cum le descrii tu pe cele care l-au votat pe Apostu, dar parca mai putin. Oricum aici Basescu are un trecut de primar in care nu a facut nimic pentru bucuresteni, iar experienta cu Videanu a pus capac. Sper sa se intample la fel si la voi. Sau...stiu si eu...poate clujenii sunt mai usor de multumit si inghit doar promisiunile.

Anonim spunea...

@Lilick In postarea de la 13.30 am scris si eu la fel despre pesedisti, ca au facut un noncombat! Tu spi ca este treaba lor, eu n-as zice. Daca geoana va face la fel in noiembrie, cum deja se prefigureaza, vei spune la fel? Este extrem de unfair ceea ce face geoana! Anul trecut l-a pus pe Diaconescu in cursa pentru Bucuresti stiind ca n-are nicio sansa. Doar pentru a-l bloca pe Oprescu! Asta este politica??? Ma intreb ce explicatii va da geoana acum? Ca a fost neinspirat, ca a calculat gresit? Este mult prea evident noncombatul lui geoana, este prea pe fata jocul in doi cu ba-secu. Daca ar mai avea un dram de bun simt ar trebui sa se retraga. Din pacate, el va face jocurile lui ba-secu in continuare, ca o curva politica cu mult tupeu. Toti stiu ce curva este individul, dar lui nu-i pasa. De ce i-ar pasa? Misiunea li este sa distruga psd-ul din interior, rol in care a intrat inca din aprilie 2005, cu ajutorul Gruului de la Cluj. Adica coloana a 5-a a lui ba-secu din cluj. Oare va reusi gruparea ilici-nastase-hrebenciuc sa salveze partidul? Se vor preda oare si ei lui ba-secu? Ceva imi spune ca NICIODATA, ca greii pesedisti se vor lupta cu ba-secu pana in ultima clipa.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

OK! Ai dreptate. Dar nu stiu de ce ar trebui sa ne intereseze pe noi soarta PSD. Daca sunt tembeli, sa fie inghititi de PD-L.

Anonim spunea...

@Lilick Cum adica de ce sa ne intereseze soarta psd? Pai daca nu ne-ar pasa de ce se intampla in psd, ceea ce s-a intamplat ieri in Cluj s-ar putea ,,intampla'' peste tot! Daca nu ne-ar interesa, in noiembrie psd-ul va face doar act de prezenta si ba-secu va iesi presedinte din nou! Asa cum ieri aprostu a iesit primar datorita unui candidat care parca ii indemna sa ramana acasa. Asta vrei?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu ma intereseaza PSD. Sa mearga pe mana lui Geoana daca atat ii duce mintea si sa dispara de tot. PD-L sa ramana pe locul lor de pe stanga si PNL singuri pe dreapta. Intelegi? Oricum PNL nu va face vreo alianta cu PSD si nu va sustine candidatul lor la prezidentiale. Lumea va intelege ca o sa existe doar Basescu si un alt candidat real, al liberalilor, iar iepurele PSD sa o ia in mana ca la locale, aici. De ce sa fie oamenii indusi in eroare? Doi candidati sunt de ajuns. Daca lumea va vota tot Basescu sa se spele cu el pe cap inca 5 ani, daca nu, sa voteze PNL...Astea sunt alternativele.

Anonim spunea...

30% ????

Lilicko,

cu mana pe inima iti spun ca'mi pare rau de voi cei care ati ramas acasa , acolo in Romania , luptand cu morile de vant indiferent pe ce parte politica va aliniati....

romanii demonstreaza inca odata (mai era nevoie oare ?) cat de putin sunt educati civic ! si cat de mult le pasa lor de tzara in care traiesc si de oamenii care ii inconjoara....

eu cred ca prezentarea redusa la votare nu este decat o demonstratie clara a inculturii la nivel de mase populare..... si nu a unei "scarbe generale" vis-a-vis de politicienii romani actuali....

Anonim spunea...

Gresesti, @Lilick! Singura amenintare pentru intreaga viata politica, pentru democratie chiar este ba-secu! Singura sansa de a scapa de acest monstru politic in noiembrie este de a-l ataca concomitent. Daca psd va face din nou noncombat, in situatia in care vor avea un candidat doar de ochii lumii, alegatorii pesedisti vor sta acasa, ca si clujenii de ieri. Acesta este si planul lui ba-secu, acela de a neuraliza psd-ul in noiembrie, nu crezi?
Din cate stiu, ba-secu are o mare problema chiar daca psd-ul nu va juca corect. Chiar daca ar obtine peste 50% in primul tur, el trebuie sa fie votat de cel putin 50% din populatia cu drept de vot, adica peste 9 milioane de oameni...El fuge ca dracul de tamaie de un eventual tur doi, care i-ar fi fatal. Daca in turul doi pesedistii vor fi indemnati sa stea acasa, ba-secu castiga. Acesta este motivul pentru care ba-secu asmute presa portocalie de partid si de stat impotriva lui nastase, singurul adversar real din psd. Acum intelegi?

Anonim spunea...

De acord ca votul a fost politic si eu cred ca asta nu e rau.
Oamenii fara educatie, au tendinta sa voteze cu cei de la putere pentru ca "ei au facut", si ii auzi intreband "x-ulescu din opozitie ce a facut ca sa-i dau votul?".
Ce-i grav e ca oamenii care sunt informati, voteaza cu primarii care au aceiasi culoare politica cu guvernantii pe considerentul ca asa exista sanse ca urbea sa primeasca fonduri de la buget.
Pentru ei nu conteaza ca primarii sunt inculti sau corupti daca fac ceva pentru urbe. Asa s-a ales preimarul Sechelariu mai multe mandate pana cand a devenit de nesuportat si a beneficiat de votul negativ.

Ar trebui ca societatea civila sa faca presiuni ca fondurile sa nu mai poata fi repartizate pe considerente clientelare, sa fie votata o lege cu criterii clara de alocare a resurselor, sa nu mai poata fi distribuite arbitrar.
Modul in care se voteaza este si conscinta a faptului ca activitatea partidelor in teritoriu, intre alegeri, e zero barat.
Partidele ar trebui sa arate alegatorilor ca prin alegerea primarilor de aceiasi culoare cu guvernantii, voteaza pentru relatile de coruptie, ca ei ar putea vota impotriva coruptuiei daca aleg primari din opozitie.
Partidele din opozitie nu au mesaje pe plan local, toata imaginea partidului este facuta la Bucuresti, iar partidele care au primari se lauda cu realizarile, de parca realizarile ar fi sponsorizate din bugetul partidului nu din banii publici.
Scandalul Sterling posibil sa fi afectat alegerile de la Cluj.
Poate a fost un semnal si un avertisment pentru ce va fi la prezidentiale.

Anonim spunea...

Base inca cinci ani ? Sa se spele cu el pe cap ? Pai cred ca va sta mai mult de atat daca ia un nou mandat, schimba el ceva la constitutie, e mai tare decat Putin.

Anonim spunea...

gresiti cu gasca actualä ala cluj .apostu este un ,o minunatä sar bucur-a

petroliberali sä aibä c-a caracter un apostu in partid in loc de alti, .

d-mna maria este o femeie minuna-ti nu ca unguri si maghiar-iii

Lilick Auftakt spunea...

@Canadiene

Sincer, mie mi-e tare mila de voi, cei plecati. Cum va agatati voi de noi, pe aici, pe bloguri..Mereu cand vad un comentariu de roman plecat mi se face mila.
Cu punctul 2 (de la moderare) nu ai dreptate. Nu m-am exclus. Persoana vorbea depre babalacii cu trei clase care au votat PD-L. Stiu ca e tanara. Si am vrut sa subliniez asta.

@Hendrix
Cu ce ma incalzeste ca partidul de stanga se numeste PSD sau PD-L? In sensul asta am zis ca poate sa ramana doar PD-L pe "piata" daca Geoana asta urmareste. A, ca in PD-L e un monstru...Stai linistit ca se autodevoreaza.

Lilick Auftakt spunea...

"Modul in care se voteaza este si conscinta a faptului ca activitatea partidelor in teritoriu, intre alegeri, e zero barat."
Asa e, @Gheorghe. Nu fac nimic si dupa aia au pretentii la congrese.
Uite ce spune @Ioana, ca toti spun pe acolo de Patriciu. Habar nu au ca sunt manipulati, dar au auzit de numele lui si gata, e de ajuns sa voteze PD-L. Sarmani sfertodocti.

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Aia era pentru ochii pesedistilor care dorm. Hahaha! Stai linistit: e terminat. Scapam de el. :))

Lilick Auftakt spunea...

@theodora kitch

Mamaie, vezi sa nu uiti sa pui vreo virgula. In rest, e totul perfect.

:))))

Anonim spunea...

Lilick,

m'am linistit..... Ai spus "mila" si nu "sila" .... ori asta e un punct marcat.....Fara sarcasme si cinisme.... probabil ca eu nu m'am "esprimat" corect.... cand am spus ca-mi pare rau nu am vrut sa dau cu malitziosul de pamant....

Nu fi suparata pe mine , eu raman acelasi constant admirator ....stii tu , ochii!!!

Lilick Auftakt spunea...

Nu sunt suparata @canadiene. De ce sa ma supar? Si nici pomeneala de vreo sila..:)