8 feb. 2009

Bugetul ICR


Cotidianul: Un articol despre bugetele ICR pe 2008 si 2009.
Se dau urmatoarele date (fragmente articol):
1.“Institutul Cultural Român va avea în 2009 cu 30% mai multe fonduri de cheltuieli decât în anul precedent.”
2.“Bugetul Institutului Cultural Român (ICR) pe 2009 este de 44 de milioane de lei
3"Această redresare a bugetului ICR vine după ce guvernul Tăriceanu redusese cu 40% fondurile instituţiei.”
4.“Dacă bugetul pe 2008 acordat de guvernul Tăriceanu ICR-ului a fost de 44 de milioane de lei, cel pe 2009 a oferit surpriza reducerii cu 12 milioane

Intrebare:
Ati inteles? :)
Prin alte ziare am gasit date diferite. Si alte sume. Dar nu vreau sa va ametesc. Articolul din Cotidianul pare foarte clar.:)

10 comentarii:

Anonim spunea...

Lilick, propaganda presupune fonduri.

Lucia Verona spunea...

Deci, e foarte simplu. 44 de milioane este cu 30% mai mult decît 44 de milioane, adică după o reducere cu 44%, mai vine o reducere de 12 milioane. Rezultat final: 44 de milioane. Ce era aşa de greu? :)

Lilick Auftakt spunea...

@Yoda

Aha. :)))

@Lucia

NU e cinstit! Cred ca ai folosit calculatorul. Sau abacul. Ai rezolvat prea repede. :))))
Daca o sa fac acum problema mai grea si o sa scriu ca in alte ziare scrie ca bugetul pe 2008 a fost de...50 milioane? Ei, cum mai rezolvi? :)

Lucia Verona spunea...

Lilick, calculul este acelaşi, rezultatul este acelaşi: tot ei iau banii.

Anonim spunea...

Cifrele, ca cifrele, dificile pentru 'telectualii astia elitisti, dar ca Institutul Cultural Roman sa-l "promoveze" pe romanasul George Enescu la egalitate cu... acel Brahms?! A uitat HRP citor artisti ai strazii bastinasi le arde buza sa li se finanteze vacantele? Si pe urma, Brahms asta e prea batrin, iar noua ne trebuie infuzie de singe proaspat in sistem... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

M-ai incuiat. :)

@Lulutza

Se da Enescu la pachet cu Brahms. Las' ca merge. Bine ca nu il combina cu Guta ca parca se lauda anul trecut ca o sa promoveze si manele. :))

Anonim spunea...

Ideea este urmatoarea: Base nu stie cum sa-i comunice lui Patapix ca e criza, motiv pt. care s-a gandit sa apeleze la niste artificii de presa pt. a-i comunica faptul ca nu va lua bani. Mesajul este clar: ICR va lua "tchiu-tchiu" :)))

Lilick Auftakt spunea...

@dramoleta

Eu nu prea stiu ce intelege Patapix din asta. Ca are mai multi bani, sau mai putini? Aaaa, si legat de asta, de ce intelege el, voiam sa postez mai demult ceva dar am uitat: intr-un articol in EVZ scrie de vreo 20 de ori "nu inteleg". In legatura cu diverse lucruri. Asta dupa ce si in articolul precedent scria tot ca..nu intelege. E delicios! :)))

madalina ionescu spunea...

Problemă de matematică: dacă avem un buget de 44 de milioane, câţi ponei roz putem crea şi expune? Rezolvarea e grea, pentru că nu se cunoaşte preţul corect al unui ponei, darămite al unuia roz.

Lilick Auftakt spunea...

@Mada

Stai ca poate reusim sa ii ajutam:
http://www.nextag.com/pink-pony-toy/search-html?nxtg=79d40a1c0526-FBDAEECEBB30D5BA