12 feb. 2009

"Deontologisme" de primavara


Un anume jurnalist, deontolog, in urma discursului de ieri al presedintelui Basescu, scrie pe blog urmatoarele: "Credeti ca mogulii din Romania sint vinovati pentru venirea inevitabila a primaverii?"
O reactie prompta azi:
"Din pacate, unii colegi onorabili au ales cea mai josnica metoda pentru a acoperi mizeria din care isi iau leafa: ridiculizarea presedintelui pe motiv ca e obsedat de moguli. Mimeaza cu falsa inocenta nedumerirea: cum, adica, discrediteaza mogulii statul? Nu cumva tot ei sunt vinovati si de venirea primaverii?" - Dan Tapalaga HotNews - amic cu jurnalistul primavaratic.
Metode josnice? Mizeria din care isi iau leafa? Colegi, prieteni, solidaritate de breasla? Stie cineva din ce izvor de lapte si miere isi ia salariul Dan Tapalaga? Nu mai conteaza. Totul se poate inscrie cu brio la concursul "Cine e mai "deontolog" in fata presedintelui Basescu?" Cine isi pleaca mai mult palaria si capul. Bineinteles, daca se poate, si pe un simplu blog. Sau, de ce nu, o metoda comunista, cunoscuta, de a arata cu degetul spre cel care se abate chiar si vremelnic de la linia de partid. Un "element periculos". Mogulul trebuie infierat, nu protejat.

P.S. - va place cand se trag deontologii de urechi intre ei, nu?

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Atacul de ieri al lui ba-secu impotriva asazisilor ,,moguli'' denota bolsevismul lui, modul in care ,,respecta''libertatea presei! Nu este primul comunist deranjat de libertatea presei, in anii '90 ilici acuza pe atunci ,,o anumita parte a presei''! Adica pe aceia care nu se incolonasera in propaganda de partid si de stat. Nu s-a schimbat practic nimic, doar ca partidul-stat ce trebuie proslavit de o presa gen scanteia nu mai este psd, ci Partidul Derahat. Nimic nou sub soare!
Ce a determinat iesirea de ieri a securistului de la Anvers? NIMIC! A fost un atac complet gratuit, instilul sau inconfundabil. Eu cred ca a fost o DIVERSIUNE securista, ca sa atraga atentia asupra unui nou circ creat chiar de el. Atacul impotriva maghiarilor a fost facut din acelasi motiv, un atac extrem de periculos pentru democratie. Securistii care il consiliaza poate ca coc un nou Tg. Mures, dar nu le va merge!
Atacurile de ieri demonstreaza un singur lucru: n-are nimic in comun cu democratia! El n-a priceput niciodata ce inseamna democratia. In toti acesti 4 ani a atacat la baioneta stalpii DEMOCRATIEI: Parmamentul, Guvernul, Justitia, Presa. Singurul principiu dupa care ataca este cel stalinist: cine nu-i cu noi este impotriva noastra! Legea dupa care ar vrea sa conduca este una singura: divide et impera!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

El ca el. Mai grav e ca exista intelectuali care, sub pretextul ca isi doresc corectarea derapajelor din presa, fac sluj in fata lui Basescu.

Anonim spunea...

@Lilick Intelectuali??? Te referi cumva la specimene precum patapix, liicheanu, mihaies? La deontologi precum TRU, pora, culcer, radu oralu-moraru? Gasca asta de propagandisti n-au nimic in comun cu intelectualii! Ai vazut tu vreodata un intelectual propagandist? N-ai sa vezi niciodata! Astfel de propagandisti existau si pe vremea lui ceasca, care se pretau sa faca sluj pentru o paine mai alba. Astfel de 'telectuali se cumpara la kilogram!

Anonim spunea...

Martorii lui Basescu isi adreseaza jigniri? Bagi zazanie intre doi frati, care sufera intru Basescu?
Mai bine ii lasi sa-si cante cantecul: "Noi suntem Pic si Poc/Cei mai fesenisti din bloc"

Lilick Auftakt spunea...

@CD

Acum Pic il injura pe Poc. Pic considera ca Poc lucreaza la un Mogul si, desi il cunoaste, il considera vandut.:))

Lucia Verona spunea...

Lilick, unde vezi tu primăvară? :)

Sigur că mogulii sunt de vină. Ei au adus şi ploaia de azi şi criza şi încălzirea globală. Deci foarte bine că ne-a spus toate astea. Să ne intre bine în cap! :)

Marius Mina spunea...

Tapalaga isi ia salariul de la Monica Macovei, ptr. servicii prestate in interesul international si inconfundabil.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

:))) Pai ce, asta e iarna?

@Marius

In limbaj conventional, nu? :)

Anonim spunea...

Am pus pariu ca prima reactie la comentariul lui Tapalaga o va avea Ciutacu... Am pierdut, ai fost mai iute.
PS Nu te mai baga intre deontologi (sau cum ii numesti tu) si tonomate, petele maronii ies greu.

Anonim spunea...

@Lilick
Deontologiea si tapalaga nu au nici un punct comun. Poti cauta in arhiva hotnews articolele sale "furibunde" in care facea exact ceea ce acuza el la altii. Un exemplu. Cauta articolul cu Daianu dinainte de europarlamentare si o sa ai tot ce-ti trebuie. Numai nu l-a acuzat direct ca a "supt" lapte "securist" in rest "lapticul" lui tapalaga si alti "zvoneri"(formatori de opinie) de la hotnews este bun si dulce cand ii ataca pe opozantii lui basecu sau ai partidului "de buzunar" prezidential.

Iar "referintele" sale la "vocea moralistului nationale" produc doar scarba.

Anonim spunea...

@Marius Mina,

Adica e un fel de gigolo? lol

Lilick Auftakt spunea...

@Dan Stoica

Toti sunt ziaristi. Platiti de catre cineva. Mai mult sau mai putin curat (acel cineva)in lista neagra a lui Basescu, in funtie de interesele lui personale de moment. Ceea ce a scris azi Tapalaga insa e o mizerie. Nu prima...Nu se face sa-ti ataci un coleg decat daca tu insuti esti un imputit, o javra si vrei sa faci sluj. In rest, vezi-ti de treaba: nu imi spui tu ce sa scriu sau sa nu scriu aici.

@Shadow

M-am convins. Merci ca m-ai ajutat sa-mi aduc aminte. Mimeaza insa foarte bine "vocea curata".

Anonim spunea...

Fals draguta

Cei doi, deontologu Patrasconiu si Dan Tapalaga nu se urechiaza in public. Pentru ca sug de la aceiasi tita si sunt fruntasi pe ramura in categoria pupinilor. Chestiunea sta cam astfel. Ultimele doua postari ale "deontologului" P. nu reprezinta altceva decit o aprobare a spuselor lui Basescu si o scatoalca la adresa celor care l-au criticat pe Basescu.
Intreg esafodajul lui Tapalaga are de asemenea acelasi scop: apararea lui Basescu si atacarea celor care il critica pe Basescu. Numai ca - gura pacatosului adevar graieste - Tapalaga a dezvaluit adevaratele modalitati de a se face presa la televiziunile de stiri. Cred ca pe Tapalaga (sau pe altcineva) l-a deranjat anumite linsaje mediatice prost facute pentru ca efectul este/va fi contrar - explic imediat.
AICI, Tapalaga chiar are dreptate: "Daca te intereseaza terenurile de pe aeroportul Baneasa, incepi o campanie impotriva Autoritatii Aeronautice Civile, impotriva ministerului Transportului sau impotriva celui care are decizia. Daca vrei concesiuni in Marea Neagra, iti ucizi adversarii de pe piata si iti pui om la Agentia de Resurse Minerale. Daca vrei contracte de la Primaria Capitalei, il lauzi si il umpli de bale pe Sorin Oprescu. Etc, etc."
Teza a doua se refera la campania anti Tariceanu-Sterling. Numai ca a fost in asa fel de prost facuta, cu fantasmagorii care nu mai impresioneaza pe nimeni, incat, cei care trebuiau sa profite de pe urma linsajului mediatic sunt constienti ca vor pierde si ca au platit de pomana avansul. Numai asa imi explic accesul de sinceritate justitiara a lui Tapalaga.
Deci sa fie clar. Nu este vorba de o reglare de conturi intre deontologi.

PS Este de citit - totusi - urmatorul text http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-5412742-basescu-mogulii-topoarele-lor-sticla.htm

PS. Tapalaga nu are nici pe departe dreptul de a poza in Fecioara Maria. Mai ales dupa ce a prestat la bordelul EVZ. Si nici nu are menirea sa se eijeze in justitiar, dupa ce, pe vremea cand era la Cotidianul, executa sumar, pe oricine indraznea sa nu o laude pe Monica Macovei.

Lilick Auftakt spunea...

@Dan Danutz

Stiu tot ce spui. Dar nu am zis ca e vorba de vreo reglare de conturi. Ci de o urecheala prieteneasca.

Anonim spunea...

A ajuns D Tapalaga sa descopere roata, adica ce scria Horatiu Pepine in 2006 in Cotidianul

Citez din Mostenirea nefasta a lui Brucan

"Silviu Brucan, care se gasea la antipodul discursului moralizant al intelectualitatii critice, nu propunea de fapt niciodata valori democratice, nu vorbea despre libertate, demnitate, justitie si cu atit mai putin despre adevar, el comenta totul din perspectiva eficacitatii puterii.
...
Din mantaua lui Brucan se trage aproape tot ce se cheama astazi "analiza politica" si tot de acolo a iesit cohorta de "analisti". Ii poti recunoaste usor dupa faptul ca nu au nici o preocupare pentru buna asezare a vietii publice, dupa faptul ca nu se intreaba niciodata daca un lucru este bun sau este rau, preferind sa descrie mecanismele de exercitare a puterii si sa le masoare eficacitatea. De multe ori, asa-numitii "analisti" par ca nu intentioneaza sa se adreseze cetatenilor, ci ca dau sfaturi partidelor de cum ar fi mai nimerit sa se mentina sau sa acceada la putere si, in definitiv, de cum sa profite, o data in plus, de ingenuitatea unui "stupid people".

In sensul acesta "analistul politic" este o specie profund daunatoare. Mostenirea lui Brucan se vadeste nefasta, iar omagierea lui e semnul ca fascinatia malefica pe care a exercitat-o nu inceteaza sa se manifeste.


Scurt, concis la obiect.

Lilick Auftakt spunea...

Excelent citatul, @Gheorghe

O radiografie exacta a analistului politic din ziua de azi.

Anonim spunea...

Am vaga banuiala ca desi stie ce'a scris Tapalaga despre el, maistru' deontolog-sudor nu'si va permite sa comenteze in front.

Practic intre Tapalaga si maistru' deontolog-sudor nu sunt mari diferente. Pe vremea cand mogulii rai erau numai Voiculescu si Patriciu, spumele facute de cei doi tucalari pupinbasiti erau identice.

"unii colegi onorabili au ales cea mai josnica metoda"

In mod normal o contradictie in termeni(nu poti fi onorabil daca folosesti metode josnice) ce tradeaza caracteru' deontologului de oficina, expresia "unii colegi onorabili" identifica si statutul cert de tucalar pupinbasesc la adresa celui criticat. Deci e in familie. Familia Pupin.

Probabil Tapalaga vizeaza un post si a vrut sa iasa mai in fata. Sau poate ca intre cei doi se da o mica batalie pentru pozitia de prim tucalar a Monicai Macovei. Dupa cum se stie in Poienita cu Pupini este interzisa orice critica la adresa ei.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Primavaraticul domn a spus ca va rezolva intre 4 ochi problema. Elegant.
Hahaha! Ar fi culmea sa se bata pe un loc mai in fata la pupat mana Monicai Macovei...Pai Tapalaga e castigator din start.
Si ai dreptate: ori esti onorabil ori esti josnic. :)))))

Anonim spunea...

Un articol bun in Ziua Sau nu
Z Petre face o paralela intre masurile luate de Ceausescu si cele ale guvernului Boc.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Foarte bun. Merci. :)