2 feb. 2009

"Garantat Basescu"


Nimic din ce a inceput Traian Basescu in cei peste 4 ani de cand e la Cotroceni nu a fost dus la bun sfarsit. Mai mult, a terfelit toate temele importante: justitia, educatia, sistemul medical, constitutia, anticomunismul. Si asta pentru ca persoana presedintelui nu s-a simtit niciodata confortabil vis-à-vis de niciuna dintre aceste teme de rezolvat. Nu a respectat nici educatia, nici justitia, nici constitutia…nimic. A tratat totul in maniera superficiala, populista, punand mai presus de toate interesul sau personal decat al tarii. Si un presedinte care nu impune el insusi, prin exemplul personal, respect pentru teme prioritare sau institutii ale statului, nu poate impune acest lucru nimanui. E principalul motiv pentru care aceasta tara nu numai ca nu merge mai bine, dar se pare ca se taraste din ce in ce mai rau in mocirla pe zi ce trece.
Ne trebuie un presedinte altfel. Un personaj care sa aiba el insusi o relatie buna cu educatia, cu justitia, sa fie un anti-comunist nascut, nu facut. Cat ar mai fi de credibil dupa ce Basescu a terfelit si institutia prezidentiala, nu stim. Si probabil aici e dificultatea oricarui potential cadidat. Cum sa acceada spre o demnitate pe care a ocupat-o si o mai ocupa inca un personaj care nu are legatura decat cu manelismul politic? Cum sa ocupe un loc pe care omul de rand s-a obisnuit sa vada un mascarici? Cum sa intre intr-o competitie cu el? Cum sa ne poata obisnui cu normalitatea, acum, cand nu mai stim ce inseamna asta. E ca si cum ni s-ar cere tuturor sa schimbam postul: de pe OTV pe Cultural. Cam asta ar fi schimbarea politica daca in locul lui Basescu, de maine, am avea la Cotroceni un domn, un tip distins, elevat, onest. Cat e de greu si cat e de tarziu sa putem sa mai facem azi o asemenea schimbare? Romania e azi o nava in flacari condusa de un nesabuit.
Ultima creatie a lui Basescu, visul lui, aceasta majoritate pe care si-a dorit-o, “Coalitia”, se dovedeste pe zi ce trece un mare fiasco. Si se va rupe extrem de curand. Ca orice lucru mosit de el pe care si-a lasat amprenta :“garantat Basescu”.

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Ultima zvacnire a patricienilor si bomboneilor, valorificabila la congrese. Ultima strigare. Justitie cu imunitate parlamentara ? HA, HA, HA ! Incalcarea Constitutiei ? Pai nu s-a stabilit , cu 75% , ca nu a fost ?! Anticomunismul, probabil ca a fost tema principala a negocierilor cu Hrebenciuc. Educatia se va rezolva peste zece ani, daca se incepe acum, avem adevarate fabrici de doctorate. ,,Dati-mi consiliul !''(de Ministri) . Pai da, este ca la tintar (jocul), trebuie sa ai trei piese in linie ca sa faci ,,moara'' (Parlament, Guvern, Presedintie).

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Hai, ia un joculet: http://primministru.co.cc/

Anonim spunea...

Page load error / Address Not Found ???????

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Nu pot sa fac eu asta cu mana ta. Mai incearca :)

Anonim spunea...

Nimic, am pus si www. dupa //, si tot nimic , dau un search mai general sa vad ce si cum, dupa aia intru pe la ,,fierarie''. Mai scrii pe-acolo, sau te mai uiti ? Ca am priceput cu postarea din arhiva 2007, se lega de link-ul pus de mine la Fierarie. Chiar nu ai decat doua nick-uri ?

Anonim spunea...

Corect, la cum arata "contracatindatii", numai Domnul ne mai poate mantui de mitocan. Fara sa fiu un mistic, sunt totusi increzator in firea schimbatoare a romanilor. Eu zic ca o sa dispara din aceleasi cauze din care a aparut, plictiseala si nebanuitele cai ale Domnului(pentru agnostici, intamplarea).

Anonim spunea...

Nu mai merge nici link-ul de la Sutu. Papagalul ! Face pe interesantul...

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Merge foarte bine link-ul peste tot. Intra la tema precedenta sa vezi ca exact asa mi l-a pus si @CRadu25. Doar tie nu iti merge.

Nu am treaba cu nicio..fierarie. Citesc foarte rar daca imi spune cineva din cei care posteaza acolo ca trebui sa citesc ceva anume. Eu ti-am dat link la Patrasconiu. De pe vremea cand nu existau nici blogul meu...nici..acela de care ma intrebi.
Nu scriu decat cu nick-urile astea, dar mai mult cu Lilick. Cu al doilea din ce in ce mai rar.

Lilick Auftakt spunea...

@Radovan

Si eu ma bazez pe plictiseala, dar, din pacate, plictisela va cere dor un mascarici nou.

Anonim spunea...

Lilicko,

nu se poate ! sa schimbi ochii aia mov cu poza asta cu ochelari care ascund totul....

Si eu , ce ma fac ?

Anonim spunea...

poza aia mov era mai enigmatica , mai persuasiva, mai alunecatoare , mai atractiva, mai, mai , mai.... trebuie sa fi avut un motiv grav sa schimbi minunea aia cu pozishoara asta noua !

Lilick Auftakt spunea...

@canadiene

Stai linistit ca o schimb curand si pe asta. Voiam una alb negru si am pus-o repede pe asta care era la indemana. Pentru tine special o sa pun una cu mov. :)))

Anonim spunea...

Ceea ce 'garanteaza' Basescu este un continuu circ, iar recentul episod Liviu Dragnea nu-i decat un numar savuros al acestui spectacol.

Am mai zis, daca tot e sa fie mizerie, macar sa radem de ei din toata inima.

Anonim spunea...

Excelent articolul tau Lilick! Atinge un punct esential. Caracteristica asta a lui Basescu care face ca el sa nu poata construi nimic durabil, si sa distruga tot ce atinge, e o TRASATURA TIPIC MALEFICA. Aceasta entitate malefica, care a ajuns sa ne conduca si reprezinte tzara, genereaza un front negru ca smoala care e intr-o crestere exponentiala (ceva in genul Agentului Smith din ultimul film al trilogiei Matrix, sau rinocerii lui Eugene Ionesco pentru cei alergici la SF). Vedem ca tot mai multi dintre semenii nostri se comporta ca Basescu. Intelegand aceste lucruri, mai mira pe cineva de ce ne dezintegram, si anume atat de rapid?

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

@Draghi

Si de ce am mai acorda un mandat unui tip care patru ani nu numai ca nu a facut nimic, dar si-a infipt adanc ghearele distrugatoare in gatul tarii?
Am vazut un sondaj pe site-ul Realitatii. Intrebarea e daca dorim ca presedintele sa aiba puteri sporite. Peste 50% spun nu. Si oamenii explica foarte bine si de ce. Cei care spun da sunt fermecati de el, sau cum? Cum poate sa iti placa mitocania, lipsa de caracter?
Dar vorba ta @Draghi, mergem spre dezintegrare. Nici gand ca Basescu sa starpeasca coruptia. El e model de coruptie. Aceasta coalitie e facuta dupa chipul si asemanarea lui parca.

INCERTITUDINI spunea...

Ca sa reziste edificiul , a fost sacrificata o ana, ca sa apara ea , a fost un vis, ca sa fie vis, a fost un mester, ca sa fie mesterul a fost un domn, ca fie un domn , a fost dorinta de a avea manastire'nalta...zic ..si eu..

Lilick Auftakt spunea...

@Floare albastra

Zici frumos... :)

Anonim spunea...

@Lilick

De ce? Pentru ca Romania lui Basescu e garantia succesului pentru mediocrii si submediocrii. Toti cei care nu pot, care nu simt in ei valoare adevarata, il vor sustine pe Basescu, pentru ca astfel vor putea urca in societate nu prin calitati autentice ci prin metodele propuse de Basescu: minciuna, tupeul, invrajbirea, delatiunea, turnatoria, insinuarea, veleitarismul, pupincurismul, s.a.m.d.

Ce ma mira pe mine e ca sunt atat de multi care prefera acest mod de viatza. Eu chiar credeam ca noi suntem o natie de oameni desteptzi si de caracter...

Anonim spunea...

Vorba poetului "toate acestea trebuiau sa poarte un nume", si indiferent cine ar fi fost personajul, chiar daca nu se numea Basescu ar fi parcurs acelasi scenariu.

Nu-i de vina Basescu, cum n-a fost vinovat Ceausescu. Sunt de vina toti care ii fac promovare si toti care sunt pasivi, care nu se implica.

Un viitor Presedinte o sa fie unul lansat de actualele partide, dupa filozofia lor valorica. Avem partide care sa ne propuna un candidatat remarcabil?
Eu zic ca nu prea.

Am citit un comunicat pe forumul
pntcd-cluj a lui R. Sarbu.
Poporul, Preşedintele şi Constituţia
De opt ori am numarat expresia "PNTCD considera ...", fara sa iau in calcul expresii echivalente. PNTCD nu a luat nici o decizie si membrii PNTCD nu au fost consultati in privinta ideilor respective. Utilizarea repetata a expresiei sugereaza egocentrismul autorului.

E plina viata politica de politicieni care "stiu ce trebuie facut", care nu mai considera ca e cazul sa dezbata problemele respective, oameni care au solutii, politicieni cu certitudini.
Viata politica romaneasca are nevoie de oameni fara solutii, dispusi la consultare si la aprobarea ideilor prin vot.
Abia atunci vom avea lideri deferiti de stilul Basescu. Pana atunci avem parte de "aroganti" si de "prostanaci".

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Poate suntem asa, cum sunt si altii, in alte tari. Dar noi si recunoastem si ne punem eticheta pe frunte.

@Gheorghe

Da. Exemplu asta cu Radu Sarbu e clar.