27 feb. 2009

Intalniri intre scriitori si bloggeri si..."Premiile Lili"!


Ultimele initiative ale Luciei Verona mi se pare nemaipomenite. Despre ce e vorba? In primul rand despre intalnirile saptamanale dintre scriitori si bloggeri de la Casa Scriitorilor. Ideea i-a venit miercuri cand, impreuna cu Madalina Ionescu, Stefania Cosovei, Maria Barbu plus cativa domni, inca fara blog dar autori de carti, ne-am strans in jurul unei mese, si va asigur ca ne-am simtit foarte bine impreuna. Acolo, la Casa Scriitorilor. Am discutat despre muzica, filme, carti si piese de teatru, despre ziare, amintiri din calatorii si…bineinteles despre politica. Probabil prin primavara vom schimba putin locul de intalnire si vom iesi la aer, pe o terasa. Sunt invitati si alti bloggeri care isi doresc sa participe la discutii in fata unei cafele, a unui pahar de gin…In fiecare miercuri. Nu trebuie decat sa dea un semn si vor avea detalii despre ora exacta si locul de intalnire.
Totul va culmina in perioada mai-septembrie cu organizarea unui festival cat se poate de original:”Premiile Lili”. Citez de pe blogul destinat special acestui eveniment:
“Festivalul de Literatură Lili are ca scop promovarea creaţiilor unor scriitori valoroşi ce nu-şi găsesc locul în paginile revistelor literare sau în planurile editoriale ale unor edituri falimentare, edituri care-şi ascund nepriceperea sub pretextul crizei mondiale. Autori de toate vârstele vor citi proză, poezie, dramaturgie în faţa juriului format din Membri Fondatori şi a unor invitaţi speciali.
Premiile Lili se vor acorda în toamna fiecărui an la o dată anunţată din timp şi vor consta în câte o găină vie, grasă, vorbitoare, din crescătoriile Ogrezeni şi un trofeu executat manual de T.T. Coşovei. Deplasările la Ogrezeni se vor face cu maşinile personale si cu un microbuz închiriat special pentru acest eveniment.
Membri Fondatori:
Denis Dinulescu, Lucia Verona, Ştefania Coşovei, Cornelia Maria Savu, Traian T. Coşovei, Dan Mircea Cipariu, Ioan Cristescu”

Din fragmentele citite in cadrul festivalului se va alcatui o antologie care va fi publicata.

11 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc, @Valy

Si tie la fel!

Despre viata Mihaela Loghin spunea...

Frumoasa initiativa! In seara premiilor ”Fara Canguri” chiar am tras cu ochiul putin;)) si mi-a placut! Radeam uneori singura in fata calculatorului si simteam chiar tensiunea ;) laureatilor!
Succes!

Lucia Verona spunea...

Lilick, merci! Văd că ţi-a plăcut ideea...

În altă ordine de idei, am intrat cu intenţii de vot la roblogfest şi am constatat că la categoria despre politică, în juriu este, cine crezi, însuşi TRU ! Va fi mişto de tot!

Lilick Auftakt spunea...

@Despre viata

Te astepam si pe tine. De ce nu ai intrat si la Gala? Off.. :)

@Lucia Verona

Daaaa. Stiam. :))Trebuie sa mai postez ceva antipupincurism neaparat! :))))Daca tot e obligat sa citeasca..

Lucia Verona spunea...

:))))))))

Despre viata Mihaela Loghin spunea...

Multumesc! Acum voi intra, ca am prins ceva...curaj:))

Maria Barbu spunea...

Uff, ce bine e sa bei o gura de gin intr-o companie atat de placuta! E chiar foarte inspiranta situatia.
Te imbratisez cu drag si astept sa ne revedem ACOLO!!!!

Anca spunea...

:)) O gaina de care?!

Lilick Auftakt spunea...

@Despre viata

Ma bucur mult. :)

@Maria

Placut, placut, foarte placut. De-abia astept sa ne revedem.:)

@Ancuta

Tu vino si vedem noi de care. Habar n-am. Cred ca una batraaanaa. :)))

INCERTITUDINI spunea...

Buna dimineata!
Fericiti sunteti voi, bucurestenii!- mai ales cei inzestrati si cu har si cu umor!
Un martisor insorit!

Lilick Auftakt spunea...

@incertitudini

Bloggerii din provincie nu sunt exclusi. Daca ai drum in Bucuresti da-ne de veste.:) Un martisor si pentru tine! La noi e frumos si soare acum!