6 feb. 2009

“La arme, cetateni!”



* “La arme, cetateni!”- asa ne incuraja Catalin Avramescu (foto 1)acum aproape doi ani. Ne-am suparat atunci pe el. Am zis ca e nebun. Omul, saracul, era poate un vizionar. Se poate spune ca cei care au furat armele de la Ciorogarla au citit articolul si l-au ascultat pe seful cancelariei presedintelui Basescu.
Il citez pe Avramescu: “Dreptul de a purta arme in mod responsabil a fost recunoscut de teoreticieni precum Madison sau Hamilton ca o aparare impotriva tiraniei guvernului. Prima constitutie moderna a Romaniei, aceea din 1866, mentiona militiile si garda cetateneasca.”Cum nu avem inca date despre cei care au furat de la Ciorogarla, ne putem imagina ca sunt dintre cei care vor sa se organizeze in garzi cetatenesti pentru a ne apara de tirania guvernului. In mod responsabil!!! Nu?

* Tot in mod responsabil am putea si noi sa incepem sa purtam cel putin veste anti-glont. Sau alte haine cu design revolutionar.
I-as recomanda asadar tizului canibalului de la Cotroceni, lui Catalin Botezatu, sa ia exemplul creatorului de moda columbian Miguel Caballero care si-a amenajat o reprezentanta langa binecunoscuta firma Hugo Boss, in Mexico City, si sa produca si el vestimentatie antitero. "In magazinul lui Caballero, pe rafturi nu gasesti decat blazere antiglont, pardesie de dama ce pot opri un glont de Magnum .44, tricouri ce au in componenta armura si camasi care te protejeaza de gloante." Ziua
Mai jos, pentru doamne(foto 2), un asa numit Tanktop:










* Doamna Nutzi Udrea, cu tot cu departamentul ei antitero, despre care intelegem ca e extrem de necesar, ar putea sa promoveze turismul extrem. Oricine vrea sa-si creasca nivelul de adrenalina din sange ar putea sa beneficieze de excursii la Craiova. Nu trebuie sa organizeze nimic special in orasul din Banie. Investitiile ar fi extrem de reduse.

* Daca doriti sa va inspirati de undeva pentru a afla ce fel de veste antiglont sa achizionati, sau, de ce nu, arme, e de ajuns sa consultati site-ul guvernului. Nu o sa dau link. Dar undeva, pe 35 de pagini, exista, expuse ca intr-un catalog, toate achizitiile in materie de arme, munitie, si alte accesorii, cu care s-a dotat ministerul apararii. Nu e nimic la...secret. Oricine poate consulta "catalogul" la liber. (foto 3)











La Marseillaise - Mireille Mathieu
Asculta mai multe audio Muzica »

10 comentarii:

Anonim spunea...

Si am putea face intre noi si niste schimburi interesante: "Schimb aruncator de grenade in perfecta stare de functionare si doua lazi grenade pentru 1 mitraliera ultimul model cu munitia aferenta... :)

Vrea cineva o armura medievala masura XL la troc cu 2 veste antiglont masura M?

Anonim spunea...

v-am ramas dator cu perlele lui CA, motivul fiind ca mi-a fost foarte greu sa fac o sinteza, deoarece aproape fiecare fraza contine o aberatie, sau o intoarcere pe dos a realitatii. Nu-mi place sa raman dator si voi incerca sa va prezint pe rind cateva din afirmatiile sale. nu am reusit sa-mi notez fiecare data si titlul al articolului dar sunt toate in arhiva onlina a ziarulu bursa.
Despre misiunea lui CA eu am ajuns la urmatoarea concluzie/ipoteza. Imi este imposibil sa cred ca dl CA (as putea si sa nu evit cacofoniile) chiar crede toate aberatiile pe care le insira. Parerea mea e ca el joaca un rol in vechea stratagema, vechiul truc a negocierior: un actor propune intr-o negociere doua solutii, cea dorita si una pretinsa, extrema aberanta, care oricum nu are sanse sa fie acordata, cu scopul de a lasa sa para solutia dorita ca fiind una de compromis si putin extrema (cu toate ca este). In acest joc CA joaca rolul fundamentalistului care supraliciteaza incercand sa lase solutiile presedintelui pentru modificarea constitutiei si sistemului electoral intr-o lumina pozitiva chiar daca lucrurile nu stau asa.

-In "Declinul partidului balama" (PNL) din 23.11.2008 CA anunta ca alianta PDL-PSD impune rapid un sistem de vot pur majoritar daca posibil intr-un tur de scrutin. CA: "Actualul sistem a penalizat sever ambele partide mari in beneficiul PNL". Realitatea e evident ca sistemul proportional nu a penalizat pe nimeni si nu a avantajat pe nimeni, tocmai asta fiind principala sa caracteristica. PD si PSD au fost votati de 31-33% dintre votanti si au primit un procentaj chiar mai mare dintre parlamentari, insa proportional cu scorul electoral. PNL a fost votat de 18% si idem a primit 19% dintre parlamentari. Continua CA "Mai grav (sistemul electoral) nu a permis degajarea unei majoritati direct la urne, urmand ca aceasta sa fie negociata pe furis de catre liderii de partid" Adica practica democratica intalnita in toate democratiile europene de a negocia o majoritate guvernamentala atunci cand nici un partid nu are sustinerea unei majoritati a votantilor este un lucru "grav".
Tot aici se repeta vechiul si absolut falsul argument al fundamentalistilor uninominali si anume ca scopul sistemului electoral ar fi sa fabrice o majoritate stabila respectiv sa acorde unui partid votat de 30% o majoritate absoluta in parlament. Evident ca nu este acesta scopul, ci este de a reprezenta cat mai echitabil in parlament optiunile politice ale alegatorilor.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Trocul va fi trendy...ca sa zic asa. :)


@Traian Breazu

Am primit tot materialul, dar o sa-l public intr-o postare separata. Multumesc! :)

Anonim spunea...

@Lilick

cu placere!
insa inca nici nu am terminat materialul, mai am vreo 3-4 postari :-)
N-am nimic impotriva sa nu le pui la comentarii ci in postari separate, din contra.
La fel n-as avea nimic impotriva sa le postezi sub semnatura ta daca consideri de cuviinta, semnatura mea fiind oricum un pseodonim cvasi-anonim.

Lilick Auftakt spunea...

@Traian Breazu

Trimite-mi te rog tot cand ai timp. Mi-a placut analiza. Nu conteaza ca e pseudonim.

Anonim spunea...

@Traian Breazu si eu urmaresc editorialele lui C Avramescu din Bursa, si de multe ori comentez ca sa se vada aberatile lui.
Vad ca cineva comenteza uneori cu nik-ul meu, si opinia lui de regual este una eligoasa, probabil ca sa deruteze cititorii.

Avramescu vrea o stabilitate la putere a partidelor mari, pe care posibil sa si-o doreasca si PSD-ul.
O asemenea masura nu ar mai permite o modificare a actualei configuratii politice.

Anonim spunea...

Cred ca el a dat lovitura la Ciorogarla :))
Intre timp, a mai aparut un nebun. Cristian Preda. Daca Avramescu propunea anul trecut sa lasam oamenii sa moara in spitale si sa nu le mai subventioneze statul medicamentele pt boli grave, Preda propune o Romanie cu o populatie redusa, dar o populatie de calitate. Adica el, Avramescu si Basescu :)))

Lilick Auftakt spunea...

@dramoleta

Ei? Nu am citit aberatia asta. Un nou Hitlerica? :))

Anonim spunea...

http://cristianpreda.blogspot.com/2009/02/cantitate-sau-calitate.html

Anonim spunea...

'Well hello, Clarisse !' :) *

Ai vazut ce blog are Canibalu' : radio Avramescu :)

* Silence Of The Lambs