23 feb. 2009

Nica avertizeaza interlopii ca nu sunt in siguranta




Foarte interesanta replica aruncata de noul ministru de interne la adresa interlopilor. Referindu-se la acest subiect site-ul www.realitatea.net titreaza:

“Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a anunţat astăzi, la finalul şedinţei coaliţiei, că toate persoanele care au fost implicate în scandul din Plaza Mall de sâmbătă, vor fi demise şi a transmis un mesaj clanurilor de interlopi: Nu sunteţi în siguranţă".

Si, mai jos, Realitatea continua cu citatele. Citez si eu:

"Important este cum facem ca aceste acţiuni să nu se mai petreacă. Am dat câteva dispoziţii cu caracter intern, nu pot să vi le spun pentru că ţin de confidenţialitatea acţiunilor Poliţiei, dar aceste lucruri le-am dispus încă de săptămâna trecută. Veţi vedea în perioada imediat următoare. Am un singur mesaj pentru clanurile de interlopi: Nu sunt în siguranţă, să aibă mare grijă!, a precizat social-democratul”.


Doua probleme rezulta de aici:
1. Ministrul de interne pare preocupat mai degraba de siguranta clanurilor de interlopi decat de siguranta cetateanului. De spus nu poate sa ne spuna nimic noua, oamenilor obisnuiti, fiindca e secret, dar cateva cuvinte pentru interlopi tot isi gaseste…
2. Fraza cu avertismentul suna cumva ca o atentionare intre prieteni. Dati-va la fund o perioada, ca vin vremuri grele! Aveti mare grija!

Intamplarea imi reaminteste de bisnitarii de dinainte de 1989 de pe strada Covaci. Energici, sportivi si (de cele mai multe ori) bronzati, acestia stiau cu exactitate cand pica Militia in razie, si se faceau nevazuti la timp. Cineva ii avertiza din vreme. Daca tocmai aveai de vanzare un ceas electronic, sau matusa din Franta iti trimisese cateva casete, aveai toate sansele sa fii tu prins in ghearele Militiei. Mi s-a povestit odata cum, spre a se feri de belele, un amic vanduse tot ce avea direct catre bisnitari.

Pe vremea aia nu existau telefoane mobile, cele fixe erau oricum supravegheate, iar de net sau mail nu auzise nici Bill Gates. Si totusi baietii erau avertizati din vreme “sa aiba mare grija”. Acum, cand exista toate acestea, e necesar ca un ministru sa-i avertizeze public? Mijloace mai discrete nu exista?

PS: Nu mai vorbesc de faptul ca liderul mafiot era membru MAI. Sigur, acum e demis, dar un avertisment colegial, asa, ca intre prieteni, nu strica, nu? Macar ceilalti sa mearga o vreme pe burta.

36 de comentarii:

Anca spunea...

Sigur s-au speriat interlopii!

Lilick Auftakt spunea...

@Anca Bundaru

Pai tocmai, ca nu voia sa ii sperie, ci sa ii protejeze. Sa nu cumva sa ii speriem noi... Hihi! :)

Anonim spunea...

Din cate se observa din declaratile lui Nica si a altora care se perinda pe la conducerea ministerului, totul se face la ordin.
Ei monitorizeaza interlopii si infractorii, si doar atat. Daca primesc ordin sa aresteze cate unul o fac cu mare tam-tam ca sa-si faca publicitate. Livreaza justitiei doar pe acuzati, dar nu si probele prin care sa poata fi acuzati, pentru ca se supara interlopii cu grade mari.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Exact. Si justitia nu are ce sa faca fara probe. O sa ajungem sa ne bucuram daca se mai prind clanurile intre ele si se iau la omor.

Lilick Auftakt spunea...

In schimb sunt probe pentru amarata aia despre care scrie si Yoda pe blog.

Anonim spunea...

in '90 erau multi sportivi la cluburile Dinamo din toata tara, care au devenit agenti de paza si protectie. Fiind colegi sau fosti colegi cu politistii, s-au bucurat de clementa, au "cotizat" la cei care le-au oferit protectie, si de aici fenomenul clanurilor.
Ziua descopera ce stia toata lumea interlopa "Doi si-un sfert" stia de Preda. Si tace

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Multumesc. Normal ca stiau de Preda. Ca doar il protejau. Daca nu aveau aia de al BGS un conflict cu Preda si interesul sa il dea in gat ..."doi si-un sfert" acopereau in continuare.

Anonim spunea...

Scanadalul de la Mall a fost creat exclusiv de oprea, patronul firmei de paza. Pretextul luarii lui Preda in colimator a fost o parcare gresita. Oamenii lui oprea i-au spus sa astepte si Preda, naiv sau fraier, nu stiu cum sa-i zic, a stat. Cum a venit oprea, dupa ce l-a intrebat daca el este Preda, l-a pocnit! Apoi cei 4, asa zisul ,,clan'', a fost alergat prin Mall, au fost batuti bestial, sub ochii Politiei, care era acolo, mana in mana cu cei de la BGS. I-ati vazut fata lui pitulescu, seful investigatiilor din Politie? Asta a declansat scandalul, impreuna cu oprea si a dat tonul acuzelor nefondate impotriva lui Preda.
Acuzatia ca Preda a mai fost ,,implicat'' in vara intr-un scandal la un Mall este ridicola. Pentru simplul fapt ca era in concediu in Antalya. De ce vor astia sa-l faca pe Preda nu stiu. Stiu doar ca am asistat la o imensa manipulare a BGS si Politiei. Oare acel tanar pitulescu este cumva fiul celebrului general pitulescu, corupt pana in maduva, mana in mana cu infractorii?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix


Nu stiu. Poate faci o investigatie. Ar fi interesant sa fie fiiul lui. :)

Anonim spunea...

@Lilick Ca mare investigatie trebuie sa faci ca sa afli daca acel mafiot pitulescu este fiul celebrului general corupt pitulescu! Inmtuitia mea imi spune ca n-are cum sa nu fie...Dar despre faptul ca eu vad in treaba cu Preda o imensa manipulare, construita pe o inscenare destul de primitiva, n-ai nimic de spus? Ma mir doar de faptul ca ai intrat in corul celor care il acuza, fara nicio proba pe Preda! Chiar nu-ti miroase a manipulare? Ieftina si grosolana? Adica tipic securistica?

Lilick Auftakt spunea...

Eu am scris mai sus de o reglare a conturilor dintre bande. A lui Oprea e una dintre ele. Nu tin partea nimanui. Ma bucur sa se sparga intre ei. :)

Anonim spunea...

@Lilick Ce parere ai de presa care a tabarat, parca la unison, impotriva lui Preda? Care dadeau doar varianta mincinoasa a lui oprea? Care nu-l scotea pe Preda din interlop? Adica era interlop pentru ca asa il acuza oprea, cel care i-a casapit pe cei 4!!!
N-ai impresia ca presa actioneaza la fel ca in cazul Gorbunov? Adica se merge in paralel pe o pista falsa din start, in care scopul manipularii mediatice era o reglare de conturi cu cei din justitie si medicii care i-au dat drumul? N-ai impresia ca presa participa INTENTIONAT la marea manipulare construita de autoritati?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Si noi toti, prin tot ce scriem, ce facem, ii dam o mana de ajutor lui Basescu. El asta si vrea: ca lumea sa nu mai aiba incredere in nimic. Stai linistit ca si tu il ajuti, chiar atunci cand il critici.

Anonim spunea...

@Lilick Il ajut pe ba-secu cand il critic? Sincer, n-am inteles sarada asta!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Stii foarte bine ca atunci cand il criticam il ajutam sa se victimizeze...

Anonim spunea...

@Lilick Ca incearca el sa se victimizeze, ce sa zic! La asa bobor, asa tatuc! Eu nu ma adresez boborului basescian, care crede probabil si acum ca el se lupta cu sistemul ticalosit, uitand ca sta la masa cu el de vreo 3 luni...Eu critic prestatia lui dezastruoasa pentru tara, pentru democratie chiar in fata oamenilor care au ceva intelect, carora chiar le pasa de tara!
Chestiunea asta, ca cei care il ataca il victimizeaza pe ba-secu mi se pare FALSA, chiar manipulatorie! Pe blogul Roxanei Iordache exista chiar acum o tema care sustine pe fata ce tare e ba-secu, ce jucator este el etc etc. Ea sustine ca i se da prea mare importanta! GRESIT! Asta inseamna ca pedeleprelor nu le place presa libera, nu le place critica! Daca n-ar fi asa, de ce ataca atat de dur si primitiv presa, mogulii, tonomatele? Iti spun eu, de FRICA!

Anonim spunea...

Uite de ce nu infloreste coruptia in Germania.

Concediată pentru că "a furat" 1,3 euro
O casierita dintr-un supermarket din Berlin a fost data afara dupa ce angajatorul a acuzat-o ca a utilizat in scop personal doua bonuri in valoare de 48 si 82 de euro-centi, obtinute in schimbul a doua sticle uitate de un client in supermarket.

Angajata a fost concediata fara preaviz in ianuarie 2008, iar un tribunal din Berlin a confirmat astazi ca angajatorul a avut toate motivele ca sa o disponibilizeze.

Tribunalul a considerat ca fapta este suficient de grava pentru ca angajatorul sa fi suferit o pierdere ireparabila a increderii in angajata care lucra in cadrul retelei de magazine de 31 de ani.

Unknown spunea...

Sincer sa fiu mie mi se pare ca suntem manipulati in legatura acest caz! De ce nu se judeca functie de inregistrarile video??? Eu personal m-am intrebat de mult ce fac aceste firme de paza/protectie/monitorizare! Au masini tari in deiverse zone dar care este competenta lor???? De ce erau direct echipati de razboi cand pentru asigurarea ordinii la Mall nu e necesara o astfel de tinuta??? E ceva tare dubios in toata povestea! Nu cumva isi da singura de lucru, uneori, politia???

Lilick Auftakt spunea...

Gheorghe

Eii, avem si noi cazuri din astea: femeia cu tarusii.. :)
Glumesc dar e de plans. Tu ai dreptate.

Lilick Auftakt spunea...

@Ion

desigur ca e un scenariu..Iar anul asta o sa fim tinuti numai in astfel de scenarii, o sa vezi.

Anonim spunea...

In Romania sunt 120 de mii de bodyguards. Cati dintre ei sunt "interlopi". Daca sunt numai 5%, ceea ce-i o cifra optimista, ar fi 6000 de interlopi.

Anonim spunea...

Eu cred ca Basescu si-a schimbat discursul electoral: de la "marea coruptie" , o trecere brusca,la siguranta cetateanului.
S-ar putea sa aiba surpriza sa descopere ca in spatele acestor clanuri se afla tot coruptii din politica wink wink
Praf in ochi si manipulare...

Anonim spunea...

@dramoleta Trecerea ,,brusca'' de la discursul basescian anticoruptie la cel al sigurantei cetateanului spune multe. Pe de o parte nu mai are cum sa agite tema anticoruptie, anti ,,sistem ticalosit'', atata timp sta la masa cu ,,sistemul ticalosit'' cam de 3 luni. Oficial. Neoficial, trateaza cu el inca din 2007!
Pe de alta parte noua tema cea noua cu siguranta cetateanului este ARTIFICIALA, adica este creata chiar de el, prin serviciile secrete si alti fideli. Sa ma explic.
1. Pe 21 ianuarie, parca, are loc furtul armelor de la Ciorogarla. Crezi ca vei afla vreodata ce s-a intamplat? Niciodata. Unii tapi ispasitori sunt arestati de ochii lumii.
2. Pe 29 ianuarie are loc crima de la Brasov. Asasinul nu urmarea banii, el vroia sa-i ucida pe cei din masina. Asasin profesionist si nu hot. Crezi ca vei afla vreodata ce s-a intamplat? Niciodata. Gorbunov a fost o pista falsa din start. Cum falsa este si pista Gribenco, arestat cu mare valva in urma cu 2 ore.
3. Pe 13 februarie are loc jaful de la Cluj, la BT. Crezi ca vei afla vreodata ce s-a intamplat? Niciodata.
4. Sambata are loc disputa din Mall-ul bucurestean. Presa sare asupra lui Preda, adica a celui batut bestial de seful bgs! Crezi ca vei afla vreodata ce s-a intamplat? Niciodata.
Stii de ce nu vei afla NICIODATA adevarul despre aceste cazuri? Pentru acelasi motiv pentru care nu vei afla NICIODATA ce s-a intamplat la lovilutie, in martie 90 la Tg. Mures, in 13-15 iunie 90 la mineriada etc. Pentru simplul fapt ca au fost comandate. De aceiasi ,,oameni''.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Sa vezi tu pe la sfarsitul verii cand o sa faca Base o miscare brusca si se delimiteaza de toti. Chiar si de PD-L chipurile.

Anonim spunea...

@Lilick Sunt tare suparat pe tine, nu mi-ai raspuns nimic la postarea mea de la ora 11:38, cand discutam despre asazisa victimizare a lui ba-secu, care cica l-ar ajuta. Nici nu stii cat asteptam un raspuns, ceva...
Dupa ce nu m-ai bagat in seama la pranz, acum vii cu o, cum sa-i zic?, speculatie beton! Ce te face sa crezi ca ba-secu ,,se va delimita de toti''? Am mai scris despre faptul ca va deconta criza, intrucat a nasit nu doar noul FSN ci este chiar premierul tarii. Sarmanul boc este doar marioneta care executa ce i se comanda, ca de obicei! In concluzie, ar vrea sa fuga precum un las de raspunderea guvernarii, dar gestul nu i-ar prii deloc! Acum este concentrat pe noua tema privind ,,siguranta cetateanului''. De o luna de zile suntem manipulati la greu de presa si de servicii, vezi ca am scris ceva adineauri. Ce zici? Daca aceasta enorma manipulare va merge bine lumea va uita de criza si poate ca il va mai vota, nu? Totul este sa manipuleze bine si constant.

Lilick Auftakt spunea...

Hendrix

Stii de ce nu ti-am raspuns? Ca si eu ma gandesc la un scenariu pe care am impresia ca vrea sa il puna la cale monstrul. Cand o sa am mai multe detalii, iti zic. Nu te supara. Tu scrie, ca e important tot ce scrii.

Anonim spunea...

@Lilick Singurul scenariu la care poate lucra ba-secu este cum sa fenteze criza. Stie ca va fi un an extrem de greu dpv economic. Ca sa nu deconteze catastrofa economica va trebui sa faca o enorma diversiune, care sa abata atentia romanilor de la viata de zi cu zi. Pana acum vad ca a inceput din plin manipularea cu tema ,,siguranta cetateanului'', cum bine observa si @dramoleta. Scriam mai devreme ca nimic nu este intamplator, toate atacurile mediatice au avut un efect de moment dar nu sunt convins ca au efectul scontat de el. Este doar o tatonare a terenului, poate ca serviciile planuiesc ceva mult mai tare pe viitor!
Nici varianta cealalta, a resuscitarii nationalismului, nu mi se pare de ocolit. Daca maghiarii vor fi diplomati, daca nu vor pica in jocul provocarilor basesciene, s-ar putea sa fie un mare fasss!
Un singur lucru mi se pare cert: vom asista la o mare diversiune anul acesta! Ca va fi de natura sigurantei publice cica amenintate sau va fi de natura nationalista, are mai putina importanta. Romani, serviciile va pregatesc ceva!
Pana cand adevaratul CIRC va incepe, este bine sa ne mai si relaxam. Uite, iti recomand sa nu ratezi un film extraordinar cu Al Pacinos, unul din idolii mei, alaturi de Robert de Niro. Regia nu este semnata de Martin Scorsese, ci de alt gigant:Brian de Palma. Asadar, la 22.45, pe PrimaTV ,,Ascensiunea lui Carlito''. Doar un astfel de film ma poate face sa uit de mizeria cotidiana, de un monstru ca ba-secu. Vizionare placuta, nu vei regreta!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Aaa...multumesc mult. Intr-o zi poate imi lasi si adresa ta de mail. Promit ca nu scot de la moderare.

Anonim spunea...

@Lilick Ai primit adresa? Daca da, astept sa-mi scrii!
Sper ca recomandarea filmului din seara asta cu Al Pacino iti va face placere!
Pana ieri scriam la Coti cu nick-ul @gazebo, la fel ca in vara lui 2007, cand am inceput sa scriu acolo. Atunci am fost banat dupa cateva luni bune, acum am fost banat ieri, dupa vreo saptamana de activitate. Stii cine m-a banat? Nepretuitul biju, adica it morar! Si pentru nimic, crede-ma! Aseara am fost nevoit sa apelez asadar la celalat nick, nefolosit de ceva vreme. Stii care? AL.Pacino!!! Stii ca am mai scris si sub acest nick, nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

A primit si ti-am si scris. Nu ai primit? Stiu de razboiul tau cu ITM. Tin minte tot.. :)Da, stiu si de Al Pacino..Hihi! UIta-te te rog la tema din urma, cu Constitutia, dupa un link lasat de Gheorghe si intra acolo.

Anonim spunea...

@Lilick Am intrat! Postarea lui @Gheorghe este foarte ok, de acord cu ea. Raspunsul lui CA este in nota obisnuita, un amestec de tupeu si minciuna crasa. Tipic.
De ce mi-ai indicat acel articol?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ca sa vezi raspunsul obraznic al lui Avramescu si sa te intreb daca tu mai tii minte cum raspundea si pe Cotidianul, cat de mizerabil..

Anonim spunea...

@Lilick Este neschimbat! Aceeasi aroganta, acelasi tupeu. An scris destul la tema de zilele trecute. Eu unul chiar nu inteleg de ce il bagi in seama. Din moment ce stii ce idei periculoase pune in circulatie. Sau tocmai de asta? Continui sa cred ca face valuri degeaba, elucubratiile lui n-au niciun efect. Sau poate ca nu-l vad eu.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Am vazut ca multi postatori portocalii preiau ideile lui si le emit ca trompetele pe bloguri.

Anonim spunea...

@Lilick Te referi cumva la echipa de zgomote a lui @thor? Mai intru din cand in cand sa mai citesc ce spune partidul manelist prin gura lor, asa cum ma simt obligat sa citesc cu atentie si presa portocalie. Asa este, multe elucubratii spuse de CA sunt sustinute acolo. Problema blogului este ca se vrea un blog gen ,,ilegalistii pcr'' reloaded. Atitudinea lor razboinica, talibanismul lor infiorator, cenzura drastica il transforma intr-o SECTA POLITICA. Este o copie la indigo a Poienitzei lui patras-coiu (asa il alintam eu la Coti), dar copia ramane tot o copie.
Ma scuzi acum, trec acum pe Champions League un pic, iar de la 22.30 merit si eu un film cu Al Pacino, nu? Noapte buna!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu numai la ei. Oricum, e bine ca stau in cusca acolo, si nu mai ies. :)

Noapte buna!