27 feb. 2009

Pleasca paleoloaga, prima caramida la cultul personalitatii


Imaginati-va un tip caruia ii curg bale de miere in timp ce linge fagurii direct de la stup. Pofticios, cu degetele lipicioase, cu ochi sclipitori si cu bucuria ca l-a apucat pe Dumnezeu de un picior, exclama: “Ce pleasca!!!” Apoi pleaca, si, cu indoiala in suflet, isi spune: “Daca mierea va disparea intr-o zi?” Neincrederea i se cuibareste in suflet. Isi priveste degetele si le mai linge o data, lung, promitandu-si lui insusi, solemn, ca o va venera pe Regina Albinelor.

Vezi sa nu faci diabet, domnule Paleologu! Pe multi deja ne-ai ingretosat profund. Cum poate un intelectual, care isi spune si…liberal, sa fie atat de slugarnic? Astfel de atitudini sunt numite deja “TRU-isme” dupa numele campionului absolut al pupincurismului postdecembrist. Sa lingi, sa lauzi, sa pupi, sa incerci sa justifici fiecare gest al “sefului”, sa contribui la cultul personalitatii, nu are absolut nici o legatura cu liberalismul atat de mult pomenit de dl. Paleologu.

Un intelectual nu are voie sa emita pareri publice care sa dea nastere la ambiguitati. Intelectualii sunt stapanii limbii si au intotdeauna proprietatea termenilor. Greu sa interpretezi rauvoitor spusele unui intelectual adevarat. Pe Tutea de exemplu. Sau pe Coposu. Sau pe Alexandru Paleologu.

Un intelectual nu are voie sa puna caramizi la cultul personalitatii unui personaj politic. Iar ce declara acum Toader Paleologu poate fi o caramida pusa la fundamentul unui monument inchinat “Marelui Carmaci”.

Din spusele lui Paleologu as putea sa inteleg ca pedelistii sunt disperati la ideea ca Basescu ar putea intr-o zi…sa dispara. Ei, ca oameni, n-au nici un merit. N-au facut si nu fac nimic. Nici nu merita nimic, asa ca se simt mici in fata Marelui Carmaci. Nu-l merita! Pleasca este, prin definitie, ceva nemeritat.

Tin minte ca, dupa Revolutie, am citit in presa o discutie relatata de unul din apropiatii lui Ceausescu. Acesta povestea ca Leana i-ar fi zis lui Nicolae:” Nicule, un om ca tine nu se naste decat odata la 400 de ani! Astia nu te merita!”

Astazi domnul Paleologu ne spune ceva asemanator: noi, poporul pedelist (si poporul roman in general) nu-l meritam pe El, pe Marele Carmaci. In bunatatea lui, El si-a facut pomana si a cazut peste noi ca o pleasca. De aici pana la cultul propriu-zis al personalitatii nu mai e decat un pas.

25 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

E sigur că nu făcea mişto de el? Cum să spui că şeful statului e o pleaşcă :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona.

Hihi. Cred ca la fel cum a spus ca faptul ca e ministru e o "prostioara".

Lucia Verona spunea...

E aproape crimă de lèse-président !

Anonim spunea...

Lilick,
Asta e scenariu horror: Toader lingandu-si degetele ha ha ha ha


Basescu nu ar fi atat de periculos daca nu ar exista un Toader,un TRU sau (mai nou) un Cristian Preda.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Daa... O dubla crima: l-a asemuit pe Basescu cu o balega norocoasa. Apoi s-a indoit ca ar fi peren. Tz, tz, tz...

@Dramoleta

Lingaii trebuie urmariti. Articolele si declaratiile lor mai exact. Daca nu ar exista ei nu ar exista nici Basescu.

Vlad Florea spunea...

Slugi ! Imi e foarte sila.

madalina ionescu spunea...

Eu nu stiu ce a vrut sa spuna aici poetul, ca poate voia sa exprime altceva.

Dar eu ii reprosez exprimarea de curtea scolii, de parca nu s-ar fi nascut in casa cu o biblioteca. Ce pretentii mai are atunci de la cei care aveau in casa numai almanahe atunci cand au inceput sa mearga la scoala?

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad

Si mie. Tocmai citeam ce ai scris tu si radeam. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Madalina

Dar asa se exprima el. Am mai citit si interviuri. Vrea sa para...cool. Sau...e smecher. Stie ca daca ar fi spus lucrurile astea ca din carte semana cu Paunescu.

Lucia Verona spunea...

Lilick, crezi că va organiza şi manifestări pe modelul cenaclului Flacăra?

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Daca va fi nevoie...daca Tatucul va fi in pericol..de ce nu? :)

Anonim spunea...

Iata citatul incriminat:,,succesul nostru e în mare măsură datorat unei persoane, care e persoana preşedintelui. Tocmai de aceea e o mare provocare pentru noi să fim la înălţimea acestui noroc care a căzut peste noi. E o pleaşcă de care trebuie să fim conştienţi.''
Daca analizam fara patima spusele sale, amputea spune ca este SINCER! O sinceritate de nepermis pentru un om politic. El afirma un lucru stiut: pedeleprele n-ar fi obtinut scorul lor electoral daca n-ar fi fost votati datorita ,,meritelor'' lui ba-secu! El stie asta, el stie ca a fost votat nu uninominal ci politic! El stie ca oamenii au pus stampila pe pedelepre doar datorita faptului ca il percep pe ba-secu ca pe un tatac. Aceiasi oameni care acum il voteaza pe ba-secu l-au aclamat in anii '90 pe ilici, strigand din rarunchi ,,iliescu apare/ soarele rasare!'. Ba-secu se bucura acum de acelasi tip de electorat ca si ilici in anii '90, adica cei care pot fi manipulati usor, fiind mai putin educati si mai putin informati. Masa de bizoni portocalii intregeste liota de fripturisti si mafioti care se infrupta din contractele oneroase cu statul, la adapostul carnetului de partid portocaliu. Exact la fel era si pe vremea in care ilici era jupan!
Tanara pedelepra recunoaste ca nu are nicio valoare politica, el fiind ales din alte ratiuni decat valoarea sa. El isi pune justificat problema ce se va alege de Partidul Derahat daca n-ar fi ba-secu? PRAFUL!!! Pentru simplul motiv ca actualul partid este gonflat doar datorita ,,carismei'' lui ba-secu, care are oarecare trecere la bizoni. Dar cand ,,carisma trece'', ce se va intampla?
Eu cred ca isi face probleme reale. Intr-un an al crizei economice, care va duce inevitabil la somaj accentuat, scaderea drastiaca a nivelului de trai, paleologu se intreaba indirect ce se va alege din Partidul Derahat daca ba-secu va deconta criza la alegerile din toamna. FRICA il face sa gandeasca cu voce tare si are motive sa-i fie frica. Daca ba-secu va rata, ceea ce-i doresc din suflet, Partidul Derahat se va dezumfla la fel de rapid pe cat s-a umflat artificial. Oportunistul paleologu de fapt isi pune problema ce se va alege de el atunci, el fiind constient ca este o nulitate politica. Ce DRAMA o fi acum in sufletelul lui, ala mic si urat! Ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

NU, din punct de vedere politic nu are valoare. Paraziteaza numele tatalui lui, iar PD-L profita de asemenea de numele de Paleologu pe care micutul nu il onoreaza. Dar e de inteles. De foarte multe ori copiii personalitatilor (din mai toate domeniile) nu sunt decat niste fonfi.

Anonim spunea...

@Lilick Poate n-ai citit atenta postarea mea, iata:,,Daca ba-secu va rata, ceea ce-i doresc din suflet, Partidul Derahat se va dezumfla la fel de rapid pe cat s-a umflat artificial. Oportunistul paleologu de fapt isi pune problema ce se va alege de el atunci, el fiind constient ca este o nulitate politica.''
Ai avut impresia ca am parere o buna despre el??? Singura calitate ar fi acum ,,sinceritatea'', adica faptul ca spune ceea ce gandesc toti. Toti isi pun intrebarea ce se va intampla cu ei atunci cand ba-secu nu va mai fi pe cai mari, o intrebare indreptatita! Ei stiu ca sunt politicieni doar cat timp ba-secu este portstindardul lor. Exact cum era si ilici pentru fesenisti! Cat timp ilici era carismatic si culegea voturi era ok pentru fesenisti. Acum fesenistii au un alt idol, nu s-a schimbat nimic! Atata timp cat exista asemenea electorat vor exista si ei! Ilici si ba-secu nu fac decat sa culeaga niste voturi sigure, ale ,,oamenilor noi'' creati de ceasca in decenii de comunism. Adevarata problema a democratiei mioritice rezida tocmai in acest balast uman, lasat mostenire de ceasca. Mostenire de care ilici si ba-secu nu vor sa scape, ba dimpotriva! Ce zici?

Anonim spunea...

@Hendrix - Basescu nu are valoare d.p.d.v. politic, si nici carisma.

E Constantinescu are mult mai multa carisma decat Basescu si cu toate astea mediatizarea a facut ca valorile sa fie rasturnate.

Basescu a fost mediatizat pozitiv excesiv, i s-a confectionat o imagine de luptator impotriva "sistemului ticalosit".
Este un "politician de mucava", ca toti "baronii de carton", dar se bucura de sustinere mediatica.

Anonim spunea...

Sper ca inegalabilul ministru al culturii sa tina cont de sfaturile lui Mircea badea sa puna la minister o pancarta cu pleasca-:))

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix


Asa e. Nu te contraziceam mai sus. Doar completam.

Anonim spunea...

@Gheorghe Sunt de alta parere. Tu spui ca ba-secu nu are carisma. Esti sigur? Din pacate, are! Si-a fabricat o masca de om popular, bascalios, mitocan chiar, constient ca va fi perceput de oameni ca unul fara fasoane, ca unul de-al lor. Sigur ca joaca un rol, de vina sunt cei care nu-si dau seama. Are talentul de a se victimiza iar oamenilor le plac victimele. Cat timp a fost primar a jucat perfect rolul, este drept cu largul concurs al lui nastase.
Problema lui acum este alta, adica CRIZA! Degeaba mai are carisma la bobor, nu-i mai poate aburi cand oamenilor le ajunge cutitul la os. Asa cum nici pe ilici nu l-a mai ajutat carisma in 1996, cand a fost invins de o saracie generalizata, de falimentul politicii sale economice.
Compaeratia cu Constantinescu este nerelevanta, intrucat se adreseaza unor electorate diferite. Daca ba-secu este culmea demagogiei si a populismului ieftin, Constantinescu se adreseaza unui electorat elevat, informat si educat, adica de dreapta. Ba-secu este un om de stanga, n-are nimic in comun cu principiile dreptei.

Anonim spunea...

Domnisoara Likic,
de ce nu sunteti corecta si pentru ce nu furnizati intregul citat? De ce scoateti din context o fraza?

PEBNTRU CEI CARE NU CUNOSC INTREAGA DECLARATIE, IATA LINK-UL

http://www.gandul.info/politica/theodor-paleologu-basescu-o-pleasca-a-cazut-peste-noi-si-ne-a-adus-la-putere.html?3928;4002246

"Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, consideră că PD-L a ajuns la putere graţie lui Traian Băsescu, o „pleaşcă” ce a „căzut” peste partid şi l-a adus la putere. Ieşirea plină de sinceritate a ministrului a avut loc la o dezbatere pe tema identităţii doctrinare a dreptei.

„Este foarte important să ne concentrăm pe munca de definire doctrinară, pentru că avem o problemă din cauza alianţei cu PSD (...) şi pentru că succesul nostru e în mare măsură datorat unei persoane, care e persoana preşedintelui. Tocmai de aceea e o mare provocare pentru noi să fim la înălţimea acestui noroc care a căzut peste noi. E o pleaşcă de care trebuie să fim conştienţi. Lucru acesta nu se mai întoarce aşa uşor, să ai pe un Băsescu care îţi ridică poporul şi te aduce la putere prin charisma lui. (...) Suntem unde suntem, în mare măsură graţie charismei unui lider politic care nu e etern şi căruia nu trebuie să-i tăiem noi craca de sub picioare”, a explicat Paleologu."

Lilick Auftakt spunea...

@Yoda

:))


@Gheorghe, @Hendrix

Nu e cazul sa va contraziceti. Basescu are tipul ala de charisma care atrage masele usor de manipulat. Orice manelist se simte reprezentat de unul ca Basescu. Comparatia intre Base si Emil...e ca si cum i-am compara pe Adi Minune cu Pavarotti. Sunt din alte filme adica.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Esti batut in cap? Pai eu am dat link la TOT ARTICOLUL din Gandul. Cum sa scot din el ceva?

@Gheorghe, Hendrix

Mai sus avem si o mostra de bizon. Ii e greu sa-mi scrie si nick-ul.

Anonim spunea...

@Lilick Pai daca @Gheorghe spune ca ba-secu n-are carisma iar eu sustin ca are lipici la bizoni ce sa fac? Discutiile sunt binevenite, m-am simtit cumva obligat sa discut cum vede el lipsa de carisma.
Ai dreptate, a-i compara pe ba-secu si Constantinescu este ca si cum ar fi comparati Adi Minune cu Pavarotti, Dumnezeu sa-l odihneasca! Ba-secu chiar ca este regele manelistilor, mai stii maneaua electorala a pedeleprelor din campanie? Cat timp vor mai fi manelisti telenovelisti, bizoni in general va avea si ba-secu voturi. Presa, din pacate, face eforturi supraomenesti pentru dezinformarea si manipularea bizonilor, intr-un mod absolut gretos. Dar cum si gura manelistilor trebuie sa manance ceva, oare cum ii va mai aburi ba-secu? Dand vina pe boc, saracul? Asa cum boc acum da vina pentru angajarea nepoatei pe consiliera lui, mana lui dreapta vreme de 9 ani? Totul este sa ai tupeu, iar ba-secu este inepuizabil...

Anonim spunea...

@Lilick si Hendrix - Voturile nu sunt rezultatul simpatiei, nici chiar de la oamenii simplii fara cultura politica.

Un politician poate fi simpatic si la vot castiga unul respectabil.

In cazul lui Basescu a contat imaginea de "luptator imotriva sistemului ticalosit", nu faptul ca a baut din sticla, sau a dansat cu pirandele.
Asemenea chesti te amuza, te face simpatic dar nu aduc voturi.

Nu va luati dupa propaganda care justifica niste fraude electorale de proportii in mediul rural.

Se vede ca votul e politic, depinde si de candidat, dar nu in masura in care se afirma pe toate canalele.

La Bucuresti nu a castigat Oprescu, a pierdut Blaga pentru ca era PD-L ist, iar la Cluj nu a castigat Apostu, a castigat ideea ca un primar PD-L-ist atrage bani de la bugetul central, la bugetul Clujului.

Rezultatele alegerilor sunt connsecinta manipularii ratiuni simple si a fraudelor.

Marius Mina spunea...

Traim in epoca homosexualitatii politice...
Nu numai America e trendy...lol

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Macar pe vremea lui Ceausescu prostitutia asta era bine platita.