Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
3 ian. 2010
PNL: apel in asteptare
In politica se spune ca orice final de campanie e un inceput de campanie. Timpii morti, in politica, pentru un partid, se masoara in pierderi de votanti. Traian Basescu a castigat ultimele alegeri si pentru ca atat el, cat si cei mai puternici sustinatori ai lui, au fost cinci ani intr-o campanie continua. De altfel a recunoscut si el, mai mult sau mai putin direct, asta.
In urma campaniei pentru alegerile prezidentiale PNL a acumulat, asa cum demonstram pe cifre aici, un capital electoral fara precedent. Pe langa votantii traditionali ai PNL, Crin Antonescu a reusit sa atraga si alte persoane. Au fost numiti « votanti Crin », dar ei trebuie transformati in « votanti PNL ». Si asta e destul de greu.
Sunt cateva teme interesante de dezbatere publica, legate de o noua Constitutie, de Legea Electorala, sisteme de vot, de Parlament, in care PNL ar trebui sa se implice, sa-si defineasca pozitia si chiar sa faca propaganda, asa cum face PD-L pe temele impuse de la Cotroceni.
Exista insa un neajuns pe care l-am discutat cu cateva persoane, iar Ionut Iancu a postat, salutar, pe tema. Prea putini lideri ai PNL sunt implicati in online, in discutii si dezbateri. Nu e normal ca doar trei persoane: Alina Gorghiu, Mihai Voicu sau Diana Tusa (parlamentari) sa posteze frecvent (aproape zilnic), si tot ei sa fie cei mai prezenti in talk-show-ri. Da, mai sunt cativa liberali care posteaza, dar mult mai rar. Iar in tara e jale...
Dar sa revin la ceea ce scriam la inceput. Un final de campanie e un inceput de campanie. Liberalii au foarte mari sanse sa castige Bucurestiul peste doi ani. Am oarecum impresia ca nu realizeaza asta. Ludovic Orban a avut o campanie destul de buna in 2008, si cel mai bun program, apreciat public si de celelalte partide. Nu stiu daca tot el ar fi potrivit sa candideze. Poate el... Desi eu l-as vedea in aceasta functie pe domnul Chiliman. Dar asta decide partidul.
Ideea e ca PNL ar trebui sa inceapa inca de pe-acum campania de cucerire a bucurestenilor. Ar avea ocazia sa o faca sustinandu-si puternic candidatul pentru Colegiul 1... Campania pentru cucerirea Bucurestiului sa inceapa de aici. Dar nu prea simt ca o fac. Pe Honorius Prigoana am impresia ca in curand o sa-l vad si daca deschid usa la frigider, atat e de activ papitoiul.
Voi ce spuneti? Vad atatea comentarii ale voastre, ale sustinatorilor PNL in online. Sau ale unor simpli membri. Sute... Si foarte bune. Sper sa nu ramana simple apeluri in asteptare. Alo? PNL?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
16 comentarii:
Nu stiu daca blogurile sunt cel mai buna mod de a promova idei valoroase, pentru ca nu prea au audienta in mase.
Eu cred ca ar fi mai eficient un forum de discutii al partidului, in care sa se stabileasca subiectele cu impact la electorat, sa se stabileasca mesajul in urma dezbaterilor si mesajul sa fie promovat in media.
Sunt doua moduri de a castiga electorarul, unul fiind prezent constanta in media cum face PD-L-ul, si al doilea promovand idei cu impact puternic.
Primul mod costa, a doua modalitate trebuie pregatita.
Adevarul e ca apatia asta am sesizat-o si inainte de alegerile din 2004. Ma si miram cum au castigat pentru ca nu aveau mesaje percutante. Au castigat pe votul negativ la adresa lui Nastase.
Probabil pe asta se mizeaza si acum, pe erodarea guvernarii si a crizei.
@Deceneu
Pai discutiile de pe bloguri nu se adreseaza maselor, ci acelora care pot prelua si propaga ideile.
Stiu ca am mai discutat cu tine de forumuri si bloguri, si parca ajunsesem la concluzia ca ambele au neajunsuri.
Un prieten imi spunea ca PNL trebuie sa aiba neaparat un "Huffington post" al lui, dar si pentru asta trebuie bani. Si cred ca o sa-l las pe el sa trateze aceasta problema si o sa o preiau argumentele cand va fi cazul.
Erodare? E bine sa nu se bazeze doar pe asta.
La multi ani si un an plin de realizari, Lilick.Eu personal sunt dezamagit atat de numele candidatului PNL pentru Camera cat si de modul in care decurge campania electorala a acestuia.
Personal vedeam un tanar pana in 35de ani candidat pentru colegiul lasat liber de Olteanu. Radu Stroe este uzat iar resaparea lui este nereusita. Mai repede vedeam acolo ca si candidat pe un Stejarel Olaru, Codrin Scutaru sau Magor Csibi. Sunt tineri, sunt de perspectiva.
Si inca ceva; incep sa ma satur de incapacitatea cronica a conducerii liberale de a schita un plan de readucere a partidului intre primele doua forte politice ca si importanta ale Romaniei. Nu vad decat amatorism, pozitii adoptate dupa ureche si destule urme de lichelism.
De ce nu se fructifica scorul bun scos de Crin la orase nu am sa inteleg niciodata. De ce nu este cointeresat tineretul la viata politica, este o alta nelamurire de a mea. Oameni buni, Crin a luat spuma la orase, CULTIVATI ACEST ELECTORAT SAU VETI DISPAREA!
Si inca ceva Lilick; Putoiul al mic al lui Prigoana o sa il umileasca pe Radu Stroe. Iar acest semnal va fi dezastruos pentru electoratul liberal.
@Lilick "Stiu ca am mai discutat cu tine de forumuri si bloguri, si parca ajunsesem la concluzia ca ambele au neajunsuri."
Am mai discutat, ambele au neajunsuri, dar in blogosfera informatia este organizata pe autori, pe cand in forum informatia poate fi organizata pe tematici.
Forumul permite dezbaterea in comun a unei teme si pentru un partid forumul e mai potrivit, pentru ca grupeaza argumentele si criticile subiectului intr-un singur loc.
E adevarat ca forumul trebuie moderat.
@Garcia Muerte
La multi ani si tie! :)
Sper sa se trezeasca. Nu-mi place nici mie ca unii nu au nici o zi de vacanta, altii muncesc doar in campanii si altii mai deloc. Nu-mi place ca nu exista o continuitate si totul parca se face de azi pe maine si in valuri.
Am citit ce ai scris pe blog. Pe Radu Stroe nu prea il stiu, nu prea l-am urmarit. Insa de alti lideri ca Norica, Ludovic... e nevoie. Nu ma dau in vant dupa ei dar au rolul lor in partid. Exista momente cand cineva trebuie sa muste. In rest, sunt total de acord cu tine si cu ce scrii. Si as sustine orice liberal tanar si capabil care vrea sa se ridice in partid.
@Deceneu
De acord. Off-topic: mi-a placut comentariul tau de la Ciutacu. Si aia e o tema foarte importanta. Si, pentru mine, inca foarte grea, desi stiu ca multi isi dau cu parerea.
O reforma din orice domeniu nu poate fi reusita, daca nu e discutata cu cei care beneficiaza de rezultate.
M-am intrebat ce calitate as aprecia la un concurs de management.
Cel mai mult as aprecia un candidat care ar spune ca nu are idei, dar va organiza un concus cu premii. Pe toti cu idei i-as pica, pentru ca ei nu ar fi dispus la sugestii.
In Romania nu se pune accesnt pe organizarea de concursuri, pentru ca avem numai "oameni care stiu ce au de facut".
De acord Lilick, si eu sunt deceptionat de prezenta pe online a liberalilor. Sunt mult prea putini care folosesc blogurile, in opinia mea ar trebui sa fie cel putin unul din fiecare judet.
De exemplu mi se pare edificator faptul ca Diana Tusa, deputata de Braila scrie despre Rosia Montana (bravo ei!) si nici un parlamentar sau lider local din Ardeal nu face asta
Si Crin ar trebui sa scrie mult mai des. Acum poate ca ei sunt in vacanta parlamentara, si-si mai trag sufletul dupa 3 ani de campanie electorala. Cred ca e de inteles, numai pauza sa nu fie prea lunga.
@Deceneu
Sunt atat de dezgustata de reformele astea de satra impuse de Traian Basescu. A adus cele mai mizerabile idei in politica. La care au renuntat sau renunta toate celelalte tari europene. Iar lumea e atat de usor de prostit. Citeste, te rog, asta: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6779059-honorius-prigoana-cand-voi-ajunge-parlament-voi-avea-initiativa-modificare-legii-votului-uninominal.htm
@Traian Breazu
Pai sper ca de maine incep toti treaba. E multa, multa treaba.
Da, e ciudat ca tocmai partidul cu cea mai mare audienta in urbanul de mare calitate sa se traga pe dos de la munca in online. E o tema misto rau pentru mine. :) Tocmai imi adun energiile dupa aglomeratia sarbatorilor si ma infiintez la PNL, in cautare de viitori colegi de partid in stare sa se implice pe felia asta de online. Si sigur, nu numai cu online-ul e problema, toata zona de comunicare a PNL e varza, si nu de ieri, de azi. Asa au fost intotdeauna, cu campanii dezorganizate si cu mesaje diluate sau pe 432785972314 de voci contradictorii. Au avut si campanii locale bune, dar alea trebuie transformate in atitudine la nivel de partid, ca altfel raman exceptiile bune care confirma regula proasta. :))
@Anca
Eu stii, te astept cu intariri. :)
O, da, mizez pe asta. :)
Nu inteleg de ce sunt atat de incapatanati. Sunt niste instrumente usor de accesat pe care pur si simplu le ignora. Vorbind strict de campanie, si maretii consultanti ai lui Geoana au facut gafa dupa gafa si pe online. Ma asteptam la mult mai mult din partea staff-urilor si a lor... a politicienilor. :)
@Oana
Da. :( Nu stiu de unde reticenta asta. Pentru ca cei care au bloguri, ma refer la liberali, fac fata foarte bine.
Din pacate, PNL e un partid delasator in mare parte, nu stiu cum naiba a reusit sa coaguleze atata indolenta. Nu e vorba doar de activitatea on line, ci si de gradul de implicare in demersuri menite clar sa-i creasca acea cota electorala de care-si aminteste doar in preajma alegerilor. Cu alte cuvinte, din ratiuni pe care nu le inteleg, le lipseste motivatia sau stiinta organizarii, si tocmai de aceea ma indoiesc ca vor reusi sa fructifice aceasta creasta de val pe care s-au catarat acum, prin candidatura lui Crin. Om vedea.
Nu stiu daca Andrei Chiliman ar fi omul potrivit pentru Bucuresti. Nu ma refer la treaba ca primar ci la atitutine. Uneori face greseli penalizatoare electoral, precum a fost cea referitoare la cauciucurile de vara. Daca s-o dovedi din sondaje ca este bine plasat, atunci da.
Ludovic Orban nu este inca un candidat consumat. Sorin Oprescu a fost un candidat consumat, a stat o tura pe bara, apoi a castigat. Deci se poate.
In ceea ce priveste comunicarea in online, observ ca se sta cam slab. Unul, altul, nu pot sa substituie o voce din interior, cunoscuta si acceptata, care sa se miste in anumiti parametri. Eu pot sa fac cata agitatie pot, dar nu are acelasi efect.
@Anca O idee foarte buna!
Trimiteți un comentariu