4 oct. 2008

Basescu prins in plasa.












"Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu un posibil conflict intre Executiv si Parlament provocat de adoptarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50%, a anuntat sambata premierul Calin Popescu Tariceanu.

Acesta a precizat ca i-a transmis presedintelui Traian Basescu un document in acest sens si ca, luni, se va consulta si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pe tema efectelor deciziei Legislativului de majorare a salariilor profesorilor."
- Ziare.com

Tariceanu arunca pisica in curtea presedintelui. Ce va face presedintele Basescu? Stim ca el a declarat recent ca VA PROMULGA legea referitoare la marirea cu 50% a salariilor profesorilor. Va renunta populistul Basescu la aceasta decizie la indemnul lui Tariceanu care ii arata si sperietoarea CC? Va lasa presedintele in offside chiar partidul lui de suflet, PD-L, care a votat in unanimitate legea, pentru a se alatura acum lui Tariceanu? Va risca Basescu sa i se puna din nou eticheta de mincinos in conditiile in care, asa cum ziceam, deja a facut o declaratie de presa in acest caz, pe subiectul maririi salariilor profesorilor?

Atentie si la ceea ce declara azi Tariceanu:

"Anul viitor ar trebui sa dam numai salarii si sa nu se mai faca nicio scoala, drum sau gradinita. Cu mine prim ministru nu se intampla! Nu accept!" - ziare.com

Eu cred ca premierul Tariceanu l-a prins pe presedinte intr-o plasa care deschide o cale favorabila PNL spre o negociere ce l-ar putea intepeni pe scaunul de prim ministru pe Tariceanu dupa alegeri. Pentru ca in spatele acestor declaratii se fac presiuni mult mai solide. Poate chiar si in legatura cu o demisie rasunatoare la Palatul Victoria in caz ca Basescu va promulga legea. Dar depinde cum va reactiona Basescu acum, pentru ca, se stie, e imprevizibil. Are 20 de zile termen in care poate sa promulge sau sa respinga legea. Curtea Constitutionala are, in caz ca va fi sesizata, un numar mai mare de zile la dispozitie sa se pronunte. CC ar putea intra usor in jocul menit sa puna presiune pe presedinte. In acest caz presedintele Basescu nu poate astepta decizia Curtii dupa care sa se ghideze. Va trebui sa decida el insusi. De el atarna nu numai soarta a sute de mii de profesori, ci si soarta viitorului politic al Romaniei. Caci despre cel economic, desi e foarte important, nu vreau sa vorbesc.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Băsescu va mai anunţa de câteva zeci de ori ca va promulga legea. Îi va asigura pe profesori de acest lucru.

Lilick Auftakt spunea...

@alandra


Da. Dar pana una alta profesorii pe forumurile lor il fac de kko pe Basescu si il ameninta. Hahahahahah!
Ai auzit fluieraturile si huiduielile din Spania?

Anonim spunea...

Iar nu poate fi accesat blogul lui Andrei Badin. Nu sunt adeptul teoriei conspiratiei, dar tocmai ne povestise acolo despre "succesurile" presedintelui in campania electorala din Spania!

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Ce sa mai zic? Nici eu nu sunt adepta teoriei conspiratiei. Sper sa nu-si mai dea toti desteptii cu parerea. Ca poate o sa spuna unii azi ca e de la ploaie. Se va rezolva cat se poate de repede.

Anonim spunea...

"CC ar putea intra usor in jocul menit sa puna presiune pe presedinte." CC e in majoritate favorabila lui Basescu, e putin probabil ca jduecatorii sa aiba un puseu de corectitudine sau constiinta incarcata si sa treaca in cealalta barca...sint santajati cu niste trecuturi de toata frumusetea.

Lilick Auftakt spunea...

@Luca

E foarte posbil sa ai dreptate.

Anonim spunea...

Cum adica "in plasa" ? Ce? Comandante e vreun fluturas ?

Anonim spunea...

Au sesizat tarziu ca si-au pus lumea in cap.Nu e vorba numai de salariile profesorilor ci de a tuturor nemultumitilor.Daca euro trece de 4 lei ce rost mai au indexarile.Da cine nu a primit nimic cum face fata?

Anonim spunea...

@lilick

La Multi Ani! :)

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc @Bogdan!

Si tie si celorlalti, multi, amicilor din blogosfera in special, care mi-au lasat mesaje, urari si surprize.

Anonim spunea...

pai atunci lasa numai latraii penele-pesede ...

Lilick Auftakt spunea...

@anonim


O sa te rog sa te exprimi putin mai clar.