20 oct. 2008

Theodor Paleologu – inalbitorul fara clor al PD–L


Ma indoiesc ca diplomatul si-a asumat constient acest rol de inalbitor al PD – L. Din declaratiile pe care le-a facut pana acum, pare destul de naiv din punct de vedere politic.
Dar trebuie sa se astepte ca de acum incolo orice lider PD-L, sau orice sustinator, atunci cand i se va da peste nas ca lista PD-L e cea mai patata, sa-l scoata repede in fata cu un zambet potrivit reclamelor pentru inalbitori: “Dar avem si Paleologu. Scoate orice pata!”. Pentru ca exact asa a reactionat zilele trecute Vasile Blaga, atunci cand intervievat de Ioana Lupea pentru EVZ a ajuns la subiectul Talpes. Referindu-se la sinistrul personaj, celebru pentru inventiile pe care le emite si confectioneaza pe post de secrete numai de el stiute, si in care fraierii cred, Blaga a simtit nevoia sa i-l alipeasca din mers pe Paleologu. Si Talpes era deja mai curat, mai uscat si iti lasa si pielea fina, pentru ca Paleologu nu scoate doar pete, dar e si pe post de Coccolino.
“ I.L.: La alegerile locale aţi avut traseişti ca Dorel Onaca, venit de la PRM. Acum îl aveţi pe Ioan Talpeş, fost consilier al lui Ion Iliescu.
Vasile Blaga: Îl avem şi pe domnul Talpeş, îl avem şi pe domnul Paleologu.”

Probabil ca asa vor reactiona PD-L si sustinatorii si cand li se vor pune pe masa nume ca Badalan, sau, ultimul intrat pe lista, la Brasov, penalul Neculaie. Si, dupa ei, intreaga lista de afaceristi dubiosi care vor sa se ascunda de lege sub salul portocaliu si protector care ii va ajuta sa penetreze Parlamentul. Sau traseisti proveniti de la PRM, PC, PSD, PNL. Fiecaruia i se va turna putin din acelasi Paleologu, de ca si cum in fiecare colegiu ar candida si cate un strop din el.

8 comentarii:

Todirica spunea...

Asocierea politicii cu numele Paleologu e un castig pentru politica nu numai pentru un partid.
http://romaniaalege.blogspot.com

Anonim spunea...

Coccolino cred ca este un balsam pentru rufe delicate, fibre nobile... Nu stiu prea bine, pentru ca prefer Perwoll, simultan detergent si balsam, basca trucurile alea magice pentru fibre si culori: ba intensifica portocaliul, ba-l pune in valoare si-l face ca nou, elimina scamele...

Daca-i vorba insa de "inalbitori", Ace este tip top No. 1! In cazul lui Tudorel Coccolinologu', recomand varianta "Flori de aristocratie". Se asorteaza perfect cu Conu' Bazil Blaga, Duduia ot Plescoa, acopera duhoarea de onaci...

Anonim spunea...

Boiernasul Toader al Paleologului intr-un partid socialisto-democrato-leberalo-penal? Mishteaux! O sa-i invete pe toti lumpen-proletarii din pedeleu sa spuna "tiganca imputita" si "gaozar" in franceza, italiana, germana, daneza, greaca noua si veche, latina...

Anonim spunea...

Toti la 12-n parc la IOR "Ei cu ei , noi pe ele "

Fane - France spunea...

Analiza dvs. este in mod clar partinica si rauvoitoare. Personal nu dau prea multi bani pe politica din tara, prefer sa profesez psihologia si psihoterapia in Franta si Italia unde sunt de vreo zece ani deja.
Imi pare rau sa va spun, - ca psiholog care stie a citi printre randuri - aprecierile dvs cu privire la Paleologu jr arata in subtext ca va temeti, ca PDL a marcat, a facut o miscare exceptionala prin preluarea unei piese cu adevarat grele [sa nu uitam studiile pe care Theodor Paleologu le-a facut in Occident - France, Germania, USA - si faptul ca si-a dat doctoratul in stiinte politice].
VA INTREB: De ce nu are PSD-ul ori PNL-ul un tanar de o asemenea anvergura precum Theodor Paleologu?? Tocmai pentru a-si spala si ei imaginea, ca toate partidele au destui dinozauri!...
P.S. Sunt foarte curios, o sa postati mesajul acesta?...

Lilick Auftakt spunea...

Of. Greu e cu aceia, putini e adevarat, carora trebuie sa le traduci ceea ce scrii. Bine ca recunosc ca politica din Romania nu e punctul lor forte.
In cazul dumneavoastra, @fane-france, sper ca va fi usor: intelegeti ce e aceea o opinie personala? Am dreptul sa mi-o expun pe blog? Am argumentat? Am citat? Nu m-am apucat sa fac o lista cu tineri merituosi, de la alte partide. Sunt sigura ca sunt. Nu asta e insa ideea. Ideea e ca PD-L are cea mai murdara lista in aceste alegeri. Si nu o spun doar eu. Presa, de la stanga la dreapta, analizeaza aceeasi problema: cei mai multi corupti, traseisti, penali, sau pur si simplu dubiosi se afla pe aceste liste. O sa-i iau aproape pe rand. Ia uitati-va la ce am postat despre colegiul 1, sectorul 1... PD-L deschide balul cu o dubioasa, cu contracte de milioane cu PMB...
Nu va inflamati prea rau, ca e material din greu de tocat in campanie cu penalii de la PD-L. Sa nu patiti ceva... :)

Anonim spunea...

@Karina. Toader, enormă dezamăgire!

Anonim spunea...

De ce e o "enorma dezamagire"? Sa vedem omul la treaba si peste citiva ani ne vom putea pronunta. In rest, Paleologu este, fara indoiala, extrem de bine pregatit. Nu mai stiu alti politicieni romani cu un asemenea palmares international.