21 apr. 2009

Basescu si Monica au rupt Alianta D.A.


Va mai aduceti aminte de iesirea de la guvernare a PD din martie-aprilie 2007? A fost momentul cand relatiile dintre PD si PNL s-au stricat, pot sa zic, iremediabil. Marul discordiei a fost Monica Macovei, prietena si sutinatoare a presedintelui Basescu, pe care Tariceanu ar fi vrut sa o debarce din fruntea Ministerului Justitiei in timpul remanierii guvernului. Se stie ca pedistii nu au fost foarte incantati sa iasa de la guvernare. Ar fi acceptat pana la urma sa guverneze si fara Monica. Dar comanda li s-a dat ca de obicei de sus, de la Cotroceni, iar mesajul care a razbatut in presa a fost: ”Noi nu guvernam fara Monica!!!”.

Dupa doar un an si jumatate, mai exact in noiembrie 2008, “Parteneriatul pentru Romania”, coalitia mult visata si negociata intens inca din vara lui 2007 de presedintele Basescu cu Mircea Geoana, nu aducea la guvernare nicio Monica Macovei. Pedistii, cei care chipurile nu puteau sub nicio forma sa guverneze cu liberalii fara doamna fost procuror, intrau sarind intr-un picior de bucurie intr-o guvernare fara ea, dar cu PSD.

Adica PSD-ului nu i se mai punea aceeasi conditie care a dus la ruptura Aliantei DA! Ce se poate (vedeti bine) cu PSD, nu se putea sub nicio forma cu PNL. Si atunci nu-mi mai ramane decat sa ma intreb: de ce a tinut Traian Basescu mortis atunci ca PD-ul sa “moara” cu Monica Macovei in brate? De ce si-a dorit sa rupa alianta? Bineinteles ca am destule raspunsuri, si, ca si voi, am sesizat manipularea in campania la referendumul pentru demiterea presedintelui. Iar Monica Macovei si-a dat tot concursul. Nu am vrut insa decat sa subliniez inca o data demagogia si ipocrizia unui individ care nu a avut nici cea mai mica jena sa rupa o alianta politica pentru interesul lui personal si electoral. Nu ma indoiesc ca daca o sa-i serveasca intr-un fel va rupe si coalitia. Dar momentan ii foloseste.

10 comentarii:

mihai spunea...

Iar si-a facut temele Ciutacu de la tine Lilick,e vorba de vuitoane. .Salutare MosCalifar, inca putin si vei fi celebru si tu.

mihai voicu spunea...

Monica Macovei mai are un bun obicei. Sa injure Romania prin strainatate. Sa te tii parlamentar european...

Lilick spunea...

@Mihai

Pai de la Mos Califar erau Vuittoanele. Dar unde ai vazut la Ciutacu? :)

mihai spunea...

A dat poza in emisiunea de adineauri,frumoaso.Si inca ceva:n-aveam noi cum sa-l ratam pe Jiji in a 3 zi de paste.Microbu e la Gadea acum.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Aha. Foarte bine cu poza! :)
In schimb pe Jiji sa nu-l vad.

mihai spunea...

Cum ti se pare oja de pe ghiarele Ralucai [live la realitatea]?O fandosita imi pare a fi.Tu ce spui,se tine barbasu de fundu ei,sau o fi ingropat de hartii la Cotroceni.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Habar nu am. Intreba-l pe Stolojan. El o cunoaste mai bine.

mihai spunea...

Stolojan,omu care a ajuns la 21%.Trebuie sa se mai inbolnaveasca odata,ca sa mai treaca de un 25%, altfel e pe topogan.El si neamu lui.Uneori are o fata atat de galbena, de parca ar fi un vesnic bolnavicios.

ciutacu spunea...

Ciutacu si-a facut temele direct de la Califar

Lilick Auftakt spunea...

@Ciutacu

Stiu :) Amandoi ne-am facut temele de la Califar.