30 apr. 2009

Forfetarul se aplica si societatilor nou-infiintate! Pogea a mintit din nou?


Conform noului Cod Fiscal, societatile nou-infiintate vor plati impozitul forfetar. Ministrul Pogea se pare ca a mintit cand a declarat ca acestea vor fi scutite de la plata.

G. Pogea: „Firmele nou-înfiinţate nu sunt menţionate în sfera societăţilor care vor fi supuse impozitului minim pe venit. Înţelegem că lucrul acesta nu este foarte clar încă, dar vă asigurăm că odată ce vom publica şi normele metodologice ale impozitului minim va deveni foarte clar pentru toată lumea că start-up-urile nu vor fi atinse de impozitul forfetar“

Ordonanta de urgenta nr. 34/2009:
5. La articolul 34, alineatele (7) si (8) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(7) Prin exceptie de la prevederile alin. (6), contribuabilii prevazuti la alin. (1) nou-infiintati efectueaza plati anticipate in
contul impozitului pe profit la nivelul impozitului minim anual aferent primei transe de venituri totale, prevazuta la art. 18
alin. (3), recalculat in mod corespunzator pentru perioada impozabila respectiva.

19 comentarii:

Pro DOC spunea...

'Forfetarul" deja isi face efectul, aducand in faliment foarte multe companii mici ale caror afaceri vor fi preluate de clientela politica a actualei puterui, cea care are acces direct la resursele financiare. extinderea forfetarului si la companiile nou infiintate va ingradi posibilitatea afeceristilor neclientelari de-a demara afaceri noi, lasand tot spatiul de manevra la mana celor devotati Puterii. Este doar capitolul final din batalia celor patru generali despre care se spunea pe la mijlocul anilor '90 ca isi dusputa locul si rolul in economia capitalista a Ro. Unul dintre generali, V.A. Stanculescu, a fost scos din joc, afacerile generalului Teleaga prospera insa prin ginerii sai. Eu inca nu am reusit sa-mi dau seama care sunt ceilalti doi generali. Ma poate ajuta cineva?

Mos Califar spunea...

Nu "din nou". Iarasi.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Interesant. Cine or fi ceilalti doi generali?


@Mos Califar

Rar am vazut niste mincinosi mai mari decat pedelistii.

Pro DOC spunea...

@Lilick

Sa fie George C-tin Paunescu unul din careul de generali? A lucrat in Comert exterior pe vremuri, la agentia economica de la Milano, dar neaga c-ar fi avut de-a face cu Securitatea. Cine poate sa-l creada? :)
Oricum, ca si afacerile pornite de Ion Dinca-Teleaga si cele ale lui Paunescu au girul presedintelui. Ramane totusi de aflat care-i al patrulea general?

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

O sa ma gandesc... Poate stiu altii mai multe detalii.

Lucia Verona spunea...

Intersantă teoria cu bătălia generalilor! Cît despre Pogea, e un biet contabil, habar nu are ce face şi înţelege şi mai puţin.

Pro DOC spunea...

Hmm, sa fie vorba, indirect, de generalul Gusa, care a dus batalia chiar si post-mortem prin fiica lui, Daniela Veronica, mostenitoarea averii lui Iosif C-tin Dragan? Ori sa fi fost cumva chiar Dragan cel de-al patrulea general? In fond de ce-ar fi subventionat el "Romania Mare"?

Pro DOC spunea...

Hmm, sa fie vorba, indirect, de generalul Gusa, care a dus batalia chiar si post-mortem prin fiica lui, Daniela Veronica, mostenitoarea averii lui Iosif C-tin Dragan? Ori sa fi fost cumva chiar Dragan cel de-al patrulea general? In fond de ce-ar fi subventionat el "Romania Mare"?

Marius Mina spunea...

Un guvern de semihandicapati condus de un imbecil. Isi cladesc cu mandrie drumul spre falimentul total.
Lasati-i sa moara pe limba lor , FSN ul lui Basesci si Geoana vor muri impreuna ca Romeo(Basea) si Julieta(Geoana)

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Nu-i lasam. Ii ajutam.

Marius Mina spunea...

Pro Doc unul dintre ei este Silviu Predoiu,conectat prin sange la Min. Justitiei si prieten de taina al lui Basescu.

Marius Mina spunea...

Lilick, si-au dus deja pistolul la tampla de ce as apasa eu pe tragaci in loc sa-i las pe ei? E satisfactia mult mai mare sa-i vezi "in progress".

Pro DOC spunea...

@Marius Mina
Ura, formatia este completa. Careu de "popi" cu asul Basescu in coada! Multumesc. Se vede ca V.A. Stanculescu jucase si pe la vreo chinta sparta, de aia a fost decartat.

Marius Mina spunea...

Ministru de finanțe, inginerul metalurgist Gheorghe Pogea,specialistul in falimente(vezi combinatul metalurgic Hunedoara pe care la condus performant catre dezastru) pledează pentru acorduri cu una sau cu ambele instituții financiare internaționale,FMI și cu Banca Mondială . Orice împrumut aduce după sine condiții înrobitoare. Anticipând impasul economic dintr-o țară, agențiile de rating - care colaborează suspect de strâns cu FMI și cu Banca Mondială - scad cu rapiditate uimitoare cota acelei țări. Cu scopul de a atașa o dobândă exorbitantă creditului. Avid de bani, guvernul Basescu va accepta fără obiecții condițiile FMI și BM. Ca abia ulterior să conștientizeze că sunt aproape imposibil de atins. Ghe.Pogea, un analfabet profesional, speră ca nemernicia lui să fie suplinita de așa-zisele programe de relansare economică(??!!), nu propuse, ci impuse de lipitorile FMI.
Fiind coordonată anarhic de amatori, economia romanească isii pierde suflul și se prabuseste . incheierea unui acord cu una sau cu ambele instituții internaționale de credit, scule principale ale globalizării mortale, va echivala cu o condamnare la cel puțin 10 de ani de sclavie si dezastru economic al Romaniei.

Abia votată legea bugetului, si “genialul” de la finanțe vorbește despre o apropiată rectificare… Negativă…

Marius Mina spunea...

Atanasie a jucat bine dar s-a schimbat garnitura de lupi.Au ajuns la butoane cei tineri(vezi garnitura Basescu)
decapitarea vechii garzi a inceput cu "moartea prematura" a mai multor actionari majoritari , incepand cu Nicu Ceausescu .
Acum batalia se da intre cele doua haite.Sper sa ramana in picioare macar Nuty Spaima Udrea, imi place cum se da cu bicicleta.

Daniel Mălăelea spunea...

Ce mult pot sa minta! Oare cate minciuni vor mai spune?

Liviu spunea...

Amuzant e nu numai ca minte, ci ca a ajuns in etapa in care se incurca in propriile minciuni :)

mihai4 spunea...

Chiar azi am fost sa depun bilantul la ,,Piata Muncii''.Era o gramada de lume acolo, care ori isi radiau firma,ori faceau cerere pentru oprirea activitati ei.

tony spunea...

Mai bine zicea direct: firmele nou infiintate trebuie desfiintate !