20 apr. 2009

Hotiile guvernului Basescu!



La ce a folosit scandalul Sterling? La cu totul altceva decat va asteptati. Dupa cum scrie Academia Catavencu, in sedinta de guvern din 8 aprilie, ordonanta de guvern care stabilea ca fiecare agent comercial care exploateaza resurse minerale plateste o redeventa a fost modificata. "(...)în loc să se plătească un anumit procent din vînzările realizate în urma exploatării resurselor, fiecare agent comercial va plăti statului o sumă fixă pentru fiecare unitate exploatată."
Pana aici totul ar fi fost bine si frumos, daca cei de la Academia Catavencu nu ar fi observat ca modificarea ordonantei ii este favorabila ministrului Videanu si afacerilor lui cu marmura. Mai exact firmei Titan Mar, despre care scrisesem recent ca nu si-a platit taxele si impozitele la stat. Taxa ii reduce impozitele lui Videanu cu 2 milioane euro!!! Cititi AICI si va cruciti, ca sa vedeti de cata hotie e in stare acest guvern. Din banii eonomisiti astfel de Videanu, probabil multi se vor duce in campania electorala a PD-L-ului si a lui Traian Basescu. Si ne mai miram de ce nimeni nu zice nimic ca ministrul economiei lipseste constant din peisajul politic romanesc. Pai de ce ar trebui sa-si piarda timpul prin tara cand altii ii aranjeaza atat de bine afacerile. Ministrul economiei e probabil ministrul economiei personale, pentru ca, in rest, din ce apare in presa, performantele guvernului pe timp de criza sunt jalnice. Bineinteles ca Basescu, adevaratul premier, nu stie NIMIC nici despre aceasta ordonanta "pentru ai nostri". Nu? Saracul! Dupa cum declara mai nou, afla totul de la televizor. Sper sa afle, tot de la tv, ca prin aceasta inginerie a guvernului o sa-i intre si o suma serioasa in buzunar sub forma de bani de campanie. Sau e doar o speculatie a mea care nu se bazeaza pe nimic? :D

27 de comentarii:

Mos Califar spunea...

Un bacsis pentru pusculitza de partid si de stat :adriEan . Pe asta il are Zeus la degetul mic, cum nu cotizeaza , DNA scrie pe el.
Apropos: l-a mai vazut cineva pe undeva ? Ca de la discursul lui Zues in Parlament e cam absent din tara

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Eu il tot caut, vorba vine, de mai mult de doua saptamani. Ultima data a fost vazut cu Popoviciu in UpTown.

Mos Califar spunea...

Poate au invatat-o si-ai nostri p-aia cu dizolvarea in acid. Doamne-ajuta.

Filip G spunea...

Si apropos nici Pogea nu-i lacrima .Are ceva conturi la DNA cu SIDERURGICA HUNEDOARA
Da doamne o justitie adevarata in ROMANIA!

Lilick Auftakt spunea...

@Filip

Da, da...stiu. :) Sunt subiecte la greu cu hotii astia.

Riddick spunea...

,,Guvernul Basescu''! Of, ce denumire pui si tu! Ironia este ca daca se aplica planul Hrebenciuc, nu aveam guvern PDL-PSD 50%+1 /50%-1,ci guvern PSD-PNL 66%+1 / 33%-1. Nu este chiar offtopic ce-am scris, se refera la titlul postarii. Minus unu, adica, respectiv, formatiunea care nu a furnizat premierul. Ca sa apara performante in presa, trebuie : 1. sa existe un interval suficient pt. evaluare si 2. sa fie presa obiectiva.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Pai tu cum vrei sa denumesc un guvern mosit si condus de Basescu?

Ce interval suficient de evaluare? Mizeriile marca Videanu sunt cunoscute de ani de zile. Mai trebuie sa stai sa ii "evaluezi" pe alde astia? Pe fruntea lor scrie HOTIE!
"Presa obiectiva" - tampenia asta o aud din ce in ce mai des. Presa trebuie sa fie profesionista. Asta da. Dar sa nu amestecam sub aceasta denumire, "presa", jurnalistii de stiri, cei de investigatie, editorialistii...etc.
Stii ca nu imi place deloc sa generalizez, si nu imi plac nici comentariile in care se face asta.
Apropo... am scris de Videanu. De el ce zici?

Riddick spunea...

M-am uitat in Catavencu si rationamentul pe cifre pare greu de combatut. Am considerat si eu, ca multa lume, o greseala numirea lui Maracineanu la ANRM. Nu trebuie insa contrapusa chestia asta cu Sterling, sunt ordine de marime diferite.

Filip G spunea...

Videanu deschide ceva conturi in PARADISURI fiscale .Sa transfere ceva procente din imprumutul de la FMI.Basescu stie ce si cum,nu?
Doar a dat ceva explicatii cand era departe de tara cu gandul in RAI.

Marius Mina spunea...

Riddick are dreptate, nu este guvernul Traian Basescu , corect ar fi fost sa-i spui guvernul lui Traian Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Da. Asa era mai corect. Guvernul lui personal. Imi fac mea culpa. :)

mihai spunea...

Pai de e il mai astepti Lilick? Nu vezi ca vine imediat ce naiba.Cand afara e viscol pe el il gasesti intro locatie exotica.Cand e prea cald,,,ADRIEAN''fuge la ski.Asa ca fi isteata ,uitate la vreme si iti poti da seama unde e.

mihai spunea...

A inceput emisiunea cu Radu ,draga Lilick.Uitate.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Ma gandeam si eu asa, ca daca a lipsit cat a fost primar, poate cand e ministru sta mai mult in tara. Mai ales daca mai e si criza. Il tot astept sa vina si el nu mai vine. Doar ne asigura ca... vine imediat. :))

mihai spunea...

Sti cate persoane stiu, care au cate o firma, pe care mai fac si ei un mic busines, iar acum din luna mai, se bulucesc sa le inchida?Au regulat astia si cota unica.Futule mama lor de cretinii.Habar n-au sa construiasca ceva,doar sa fure.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Bine dar..nu mai injura. Sau macar fa-o corect gramatical. :)
Ma uit la Duda si nu vad nimic. Aud insa foarte multe vorbe goale.

Despre viata Mihaela Loghin spunea...

Tandemul Vedeanu-Pogea, Economie-Finante, este facut cu premeditare! Asta s-a urmarit de la inceput, strategia a fost de la bun inceput clara!
Cum se poate mai ”bine” (pentru ei!) decat Stapanul-Sluga sa fie in tandem, astfel incat o mana se spala pe cealalta!
Nu trebuie scapati din ochi, pentru ca nu sunt atat de inteligenti pe cat se vor, iar manevrele lor ”economice” sunt din ce in ce mai ”transparente”! Ca doar e criza, nu?!

mihai spunea...

Imi era dor sa-l vad pe chelie la mare ,facand bai de multime.Daca ar fi cineva mai insistent sa-r putea sa i se dea autograf si pe bucii[vorba lu Ciutacu].

Lilick Auftakt spunea...

@Despre viata

Nu-i asa? Asa cred si eu. Dar ceea ce mi se pare grav e ca Videanu e foarte bine acoperit si nu vad cum ar putea sa pateasca ceva. Doar alungat...asa cum i s-a intamplat la Bucureti, si partidul taxat.

Traian Breazu spunea...

Lilick, pomeneai odata de niste pastile anti-voma, cred ca as avea si eu nevoie, poate te rog sa imi recomanzi si mie marca.

E incredibil ce fac astia, sunt cabinetul groazei (economice). Unde s-a mai auzit sa stabilesti o redeventa in eurocenti (in loc de procentaj).

Cat despre Videanu, cred ca stiu unde e si ce face: lucreaza la o ordonanta de urgenta care sa stabileasca obligativitatea dotarii tuturor autostrazilor, drumurilor nationale si judetene cu borduri de marmura...

Roxana Iordache spunea...

@Lilick. Nu ştiam că stai rău cu vederea. Cât priveşte vorbele goale, probabil te-ai referit la Antonescu.

Anonim spunea...

si mie Adriean imi pare foarte nociv. mai ales cu aceste magarii care tot ies la iveala. daca mai sunteti curiosi cititi tot in CATAVENCU articolul despre criza gazelor si magariile facute de Videanu cu prietenul lui din TR Ioan Nicolae-Interagro. plus cum a plecat cu coada intre picioare de la primarie ca acum sa imi fie pus pe cap ca ministru.
dar stii ce ma gandesc eu??? la Cristian Preda si TRU care delireaza toate prostiile pe blogurile lor de parca ei sunt in PD-L de pe planeta marte.
stateam si ma gandeam ca oamenilor astora ar trebui sa li se dea peste boticurile alea mult prea auto-elevate care fac numai propaganda. mai mult Preda vroia debate cu Crin Antonescu despre principiile liberalismului. pai de ce nu face un debate cu Videanu ca stii cum e principiile ca principiile dar oamenii ne omoara ca ei aplica principiile.
sau tot PNL o fi de vina si acum?

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

Chiar nu am auzit ceva care sa nu mi se para a fi pus in gura lui de catre consultanti. Ma interesa ce e cu planul ala pe 30 de ani.

mihai spunea...

Mama ce-mi place:bataie intre fete.Daca mai continuati asa sa vedeti ce va ciufulesc eu, cand va prind.Vorba aia:in tara asta, sunt prea putini oameni valorosi, ca sa ne mai si certam intre noi.Si cand totul a pornit de la mine,deja transpir abundent pe spate.Ma simt mare, si tot odata mic.De ce oare?Ma veti mai iubi voi, ca pana acum?Ramane de vazut. http://www.youtube.com/watch?v=_QwD19EoIk0

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Unde vezi tu batai? :)

tony spunea...

Cei de la Catavencu puteau sa observe ca cel mai castigat este VANTU care are un zacamant de calcar cu brucit care este estimat la 1 miliard de euro.Pe 8 aprilie,prin modificarea asta,se da un tun de multe zeci de milioane de euro.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Ei, da? Haha! Fooarte intresant!