6 iul. 2010

Boc, tare ca piatra! :))


L-am vazut aseara pe Cristoiu la Realitatea. O Realitate usor ipocrita care, in timp ce plange cot la cot cu sinistratii, il invita sa se hahaie la tv pe unul care a putut sa scrie ieri mizeria asta. Dar sa trecem peste, nu e important, metehne vechi... L-am tot auzit insa pe Cristoiu incearcand sa induca ideea ca Boc si Basescu ar fi la cutite si, un lucru pe care l-a spus ca atare, ca presedintele nu il mai poate da jos pe Boc. Am ras cateva minute bune, dupa care m-am mai gandit...

Dupa cum sigur stiti, aceeasi trasnaie a sugerat-o zilele trecute si Cristi Preda, intr-un interviu in Romania Libera, sub titlul "Mă tem că Boc se va agăţa de funcţie ca Tăriceanu". Lipsit de logica. Basescu a cerut de curand, la Snagov, partidului, sa sustina guvernul Boc.

Apoi am observat cu totii ca traseul urmat de Boc prin zonele sinistrate a diferit clar de al lui Basescu, lasand impresia unor relatii reci intre cei doi. Nu m-am indoit ca e o strategie, dar nu stiam exact ce se urmareste. Vazand insa ca diversi apopiati ai presedintelui incearca cu insistenta sa ne faca sa credem ca brusc, umilul Boc, a devenit un dur, mi-am adus aminte de cate ori am citit cum, prin 2005-2006, dupa ce o vreme Tariceanu nu reactionase la niciun atac al lui Basescu, a devenit acea piatra tare pe care Basescu inca o mai simte, sper, sagetandu-i rinichii. Si totul, se zice, la sugestia consilierilor lui de atunci.

Mi-am mai adus aminte si ca, in momentul de fata, Boc are aceiasi consilieri ca Tariceanu la ora aia. Adica pe Dan Andronic@CO. Si, probabil, se folosesc aceleasi strategii care au dat roade cu Tariceanu. Insa e de rasul curcilor. Daca lui Tariceanu strategia i-a venit manusa, stilul lui fiind comparabil cu al lui Balladur, la Boc, gascarul satului, omul care a cazut in cap intr-un studio de televiziune la una din primele intalniri cu publicul, si caruia tatal i-a spart un ou in cap, imaginea de dur i se potriveste cum i se potriveste babei mitraliera.

Da, Tariceanu a castigat mult din punct de vedere politic cu imaginea de om puternic, de neclintit. La ora actuala fiind urmatorul lider, dupa Crin, in topul celor mai de incredere liberali. Insa ma indoiesc ca Boc va putea fi vreodata altceva decat ceea ce spunea Paler: "substantivul comun", "bocul", "tipul de supravalet". Oricat si-ar dori portocaliii sa-i schimbe acum imaginea.

P.S. - Oricum, daca consilierii lui Boc au vreun gand sa le mearga cat de cat (poate la fraieri) strategia, ar fi bine sa ii sugereze usurel lui Basescu sa nu mai declare in gura mare ca "daca un ministru ma minte, il schimb!". Asfel de declaratii se bat cap in cap cu cele ale lui Preda, Cristoiu si altii. Pai ori Basescu schimba "ce vrea muschii lui" neconstitutionali in tara asta, ori Boc e tare ca piatra, iute ca sageata, iar pe Basescu nu il mai tin muschii sa-l dea jos nici pe el. Nu de alta, dar ii deruteaza pe votantii basescieni, care sunt obisnuiti cu un singur centru de putere.

9 comentarii:

transildania spunea...

Mda, Boc in dizidenta fata de Basescu e cel mai mare (si in acelasi timp inutil) exercitiu de dezinformare de la "victoria socialismului multilateral dezvoltat" incoace.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania


Da, daa.. si mai ales daca o sa-l vada lumea cat e de voinic, cu sacul in brate, el, singur, printre "lenesii aia" care rad si filmeaza, o sa dea pe spate. :)) Doamne, in ce teatru absurd traim.

T spunea...

Mai degrabă e o pietriciă pe care chiombu' o s-o elimine la primul jet mai hotărât!
Mai nasol e că whisky-ul nu prea provoacă micţiune, şi pe bere n-ar trece nici spânzurat!
Chiar...
La asta nu m-am gândit...
Ar fi o şansă să-l transformăm pe pitic în mătrăgună...
Că nu se ştie precis ce elimină spînzuratul, jeturile se pot amesteca... ;)

Craciun Florin spunea...

Îmi dai idei cu postarea asta.

Boc și-a redescoperit „personalitatea” ? Sau este împins de la spate, fără scăpare, de cei care își apără pielea ? Mă refer la Videanu, Blaga, Berceanu și alții. Nu este exclusă varianta ca Boc să îi spună azi dacă nu mâine lui Băsescu să stea cuminte în banca lui la Cotroceni ! Nu de alta, dar Băsescu este deja „un expirat”. Iar PD-L mai are de trăit și după „epoca” Băsescu.

Pe considerentele de mai sus se poate construi și o viitoare propunere a PD-L de suspendare a lui Băsescu pentru încălcarea Constituției ?

Lilick Auftakt spunea...

@T

Sa nu ne grabim. Nu stiu de ce a fi
Basescu interesat sa il elimine acum.

#Florin, pai sa o luam logic, punct cu punct.
Momentan stim ca partidul scade in sondaje din cauza masurilor de austeritae si mai stim ca Basescu are o imagine dezastruoasa dupa ce si-a asumat anuntarea lor. Si asumarea asta poate fi interpretata ca o menajare a imaginii lui Boc.

Ce e mai important sa salveze acum? Imaginea lui sau a partidului? L-m vazut pe Basescu la inundatii ca nu face niciun efort spre a parea amabil. Nu intru in amanunte acum, dar exista declaratii nesesizate presa care arata clar asta.

Nu are incotro, trebuie sa salveze partidul, singurul care ii poate asigura un spate si dupa 2014, sau chiar un fotoliu de prim ministru.Eu nu cred totusi ca se gandeste la asta, ci isi doreste un trai linistit si neamenintat de puscarie.

Pana una-alta, adica cel ptin pana in primavara anului viitor, Boc conduce teoretic partidul. Daca unul din ei doi isi mai poate salva maginea, acela e Boc, nu Basescu. Basescu stie ca e atat de urat, incat nu mai are nicio sansa. Asa ca incearca sa il contureze putin pe Boc, cu tot cu personalitate, astfel incat lumea sa inceapa sa creada ca Boc conduce partidul.

I se construieste lui Boc un profil prezidentiabil. Desi, in stilul PDL/Basescu, e clar ca vor fi cel putin doi pregatiti, daca nu trei, dintre care unul poate fi candidat surpriza in 2014.

In concluzie, atacurile noastre la Basescu de genul "Nu Boc conduce guvernul, ci Basescu" (stii la ce ma refer), poate sa il avantajeze pe Basescu din doua pucte de vedere: il menajeaza pe Boc, ne poate da pe noi peste cap daca Boc, la un moment dat, face un gest ca in scenariul sugerat de tine, sau pe aproape. Daca Boc il ataca pe Basescu, chiar si superficial, va atrage simpatia unora.

Lilick Auftakt spunea...

Scuze pentru greseli, momentan scriu de pe laptopul mic si ma chinui.

Lilick Auftakt spunea...

@Basarica, ma chinui de cateva minute sa iti scot postarea de la moderare si nu vrea sa iasa. Ok, ia poza, sigur. Nu e a mea, e de pe site-ul guvernului. :))

Anonim spunea...

Ok, am retinut asta pentru viitor. Am precizat pentru ca pe net am gasit tot felul de nebuni cu tot felul de pretentii, nimic personal :) La fel e si la mine se poate lua orice, interesul meu declarat este sa se raspndeasca aceste materiale, nu ma intereseaza paternitatea lor. Am alte bucurii in viata.

Lilick Auftakt spunea...

@Basa


Si eu exact la fel! :)