6 iul. 2010

Statul a pierdut 1,2 mld. cu "taxa Pogea"!!!

E clar, sunteti niste incapabili! Si voi, portocaliii de la putere, si fraierii care v-au votat pe ritm de manele. Mai rau e ca ne trageti in jos pe toti.

Iata stirea: "Statul a pierdut 1,2 mld. lei prin impozitul minim".

Sa ne aducem aminte ce declaratii se faceau anul trecut in diverse perioade?

- "Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a explicat, marţi, în plenul reunit al celor două Camere, că impozitul forfetar nu va băga în faliment mii de firme, aşa cum se susţine, şi că acesta reprezintă o "atitudine corectă", pe care ar trebui să o aibă toţi contribuabilii din România."

- "Prin introducerea impozitului forfetar, veniturile la bugetul de stat vor creste cu peste 350 milioane lei, a declarat astazi ministrul de finante, Gheorghe Pogea."

- "Traian Basescu: Impozitul forfetar a fost o masura buna si trebuie mentinut. Majorarea taxelor in perioade de criza e inutila."

Si ce spunea Tariceanu: "Impozitul forfetar este împotriva spiritului capitalist. Firmele nu sunt construite cu scopul de a face protecţie socială, ci pentru a realiza profit. Sigur că este corect să aplici impozit pe profit, dar nu este corect să aplici impozit pe pierderi". Tăriceanu a afirmat că, prin introducerea impozitului forfetar, Guvernul Boc a realizat o dublă impozitare, renunţând practic la cota unică de impozitare de 16 la sută şi că această măsură este discriminatorie la adresa companiilor.

Nu sunteti, frate, nici comunisti nici fascisti! Sunteti doar prosti cu spume!

12 comentarii:

Pro DOC spunea...

Au gresit ei grav? Au!
Acuma, sa isi faca seppuku!

Totusi, fiindca Bucurestiul nu-i Tokyo si pedelicul e prin definitie paralel cu bushido, mi-ar da satisfactie si cu niste demisii.

Altfel vom ramanem doar cu satisfactia amara de a fi fost niste biete Casandre.

Adrian Stoica spunea...

Pai, cand iei douajda miliarde de la fmi, te mai uit la un "mezelic" ca asta? unu virgula doi miliarde ... de ce? De lei. Ha ... nici

lucian burjuiul spunea...

Sotia si-a inchis firma in dec 2009, forfetarul a fost decisiv. Am incercat sa-i explic, la concret, unui portocaliu ca forfetarul e o aberatie.

Ca 200000 firme chiar si pe pierdere generau direct si indirect incasari la buget de cateva ori mai mari pe termen lung decat un forfetar aplicat o singura data sau de doua ori.

Din pacate n-am reusit. Orice idee, orice concept contrar capacitatii lor de perceptie este automat negat.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc


Haha! Ce demisii? Vladescu zicea, de exemplu, ca el ramane pana la capat. Ca se jertfeste. Si se jertfea pe marginea piscinei, mama, mama... :))

@Adrian

Chiar asa. Nu se incurca ei cu sume mici.

@Lucian,

Da, chiar daca le face evident rau.

transildania spunea...

Cand s-a introdus forfetarul argumentul a fost ca va combate evaziunea fiscala.
Am spus atunci si de atunci ca a combate evaziunea fiscala cu un impozit aberant e ca si cum ai incerca sa combati un incendiu cu benzina, sau alcoolismul cu o sticla de vodca zilnica gratis pentru toata lumea.
Iata ca din pacate tot ce era evident din start s-a adeverit. Pana si estimarile Institutului National de Statistica arata ca evaziunea fiscala a crescut in 2009 fata de 2008 si in 2010 fata de 2009.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania


O guvernare fara nici cea mai mica realizare. Caci daca aveau, s-ar fi laudat toata ziua. Singura realizare - imprumutul la FMI. Adica au reusit ceea ce putea oricine, fara sa se straduiasca, daca ne dorea raul: sa ne indatoreze. Sa puna din start o povara peste orice guvern viitor. Basescu zici ca guverneaza in spirit de razbunare pe popor, pe presa, pe politicienii din opozitie. Si prostii stau si se mira... vai... de ce ii criticam non-stop. Pai nimeni, niciodata, de cand ma stiu, de la ceausescu, n-a mai guvernat in spiritul asta de dispret fata de propriul popor. Caracterul revansard al lui Basescu e singurul care "functioneaza" perfect in tara asta.

Crăciun Florin spunea...

Vezi Lilick, te faci vinovată cu postările acestea ... pentru că îmi vin idei.

Să ne întoarcem cu niște ani în urmă, imediat după succesul lui Băsescu în fața lui Năstase cu sprijinul hotărâtor al PNL, în 2004. Fratele handicapatului de la Cotroceni a povestit cum l-a concediat pe viitorul președinte de la firma familiei din cauza dezastrului provocat în managementul acesteia. Când Băsescu și-a dat demisia din Parlament pentru a putea fi anchetat în cazul „flota” a devenit „managerul” firmei familiei. În urma modului în care a condus (acuzând pe toți salariații că fură, că nu muncesc bine, că nu știu să muncească etc.) era să pună firma familiei pe chituci. Atunci, fratele Mircea a decis că Traian nu mai are ce căuta la firmă. A ales între frate și salariații care au vrut să plece. A ales să salveze firma.

Mereu îmi vine în minte această relatare. După ce a scăpat de liberali, în urma alegerilor din 2008 (alegerea PSD ca partener de guvernare pentru PD-L a fost obligatorie pentru Băsescu care își dorea să conducă discreționar - PSD fiind dispus la o astfel de conducere), Băsescu a început să se comporte ca la firma familiei. Rezultatul era previzibil pentru cei care sunt atenți la unele nuanțe. Măsura care trebuie luată este la îndemâna PD-L: fie PD-L îl izolează la Cotroceni ca în scenariul din postarea anterioară fie, dacă sunt mai hotărâți să își salveze electoratul fidel partidului și nu lui Băsescu, propun suspendarea acestuia din funcție și debarcarea lui. Dacă fratele Mircea l-a demis pentru a salva firma care asigura familiei bunăstarea, partidul care l-a susținut de ce nu ar face-o ?

Frate-frate, dar brânza'i pe bani !

Lilick Auftakt spunea...

@Florin, ai mare dreptate si trebuie scris despre asta. Si totul combinat cu "succesurile" mai vechi de falimentator ale lui Pogea.

Crăciun Florin spunea...

Persiști în starea de vinovăție ! Cum ar veni, a tunat și i-a adunat !

Lilick Auftakt spunea...

:))))

lucian burjuiul spunea...

Eu calculasem cam asa: o firma cu 2-4 angajati tot are chletuieli de 5-10 milioane (lei vechi) pe luna (chirie, comunicatii, transport, papetarie, cafea, intretinere, reparatii, etc) - asta inseamna un tva de 1-2 milioane lunar - x 12 luni x 200.000 firme = 25-50 eur (tva-ul vechi) x 12 x 200.000 = 60-120 milioane eur. La astea se adauga impozitele pe salarii - sa zicem 10 milioane (lei vechi) = 250 eur pe luna x 12 x 200.000 = 600 milioane eur. Calculele sunt facute in viteza/aproximative.

Asadar direct/indirect statul incasa (avea de incasat) de pe urma firmelor inchise de forfetar intre 660-720 milioane eur anual.

Pogea a estimat ca va incasa 350 milioane lei (parca) - lucru care s-a intamplat o singura data. Dupa inchidere/suspendare adio impozit forfetar...

E, chestia asta o intelege si un copil de scoala. PDL-ul refuza sa inteleaga.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian, nu am calculat dar am vazut si alte calcule si sunt sigura ca si tu si altii aveti dreptate. De fapt, acum e mai mult decat clar.