11 iul. 2010

Protest preluat de pe blogul doamnei Zoe Petre

Adresat ziarului „Evenimentul Zilei”

Începând cu luna mai 2010, ziarul „Evenimentul Zilei” este implicat în campania de denigrare a lui Adrian Marino prin prezentarea lui drept colaborator al Securităţii. Dacă iniţial putea fi vorba despre o eroare de interpretare a dosarelor existente pe numele lui Adrian Marino la CNSAS, după clarificările aduse în presă cazului reluarea unor astfel de acuzaţii înseamnă rea credinţă. Vineri, 9 iulie, ziarista Mirela Corlăţan a repetat actul său defăimător la adresa cărturarului.

Considerăm transformarea acestui demn om de cultură, liberal şi anticomunist, într-un slujitor al regimului drept un act monstruos şi inacceptabil. Adrian Marino a suferit 8 ani în închisorile staliniste şi alţi 7 ani de domiciliu obligatoriu, având până la căderea regimului comunist statutul unei persoane marginalizate. Respingem această campanie susţinută de defăimare nedreaptă a lui Adrian Marino şi protestăm împotriva distorsionării realităţii şi a biografiei lui prin metode poliţieneşti care seamănă cu cele utilizate de către Securitate.

Semnează:
Gabriel Andreescu
Victor Eskenasy
Michael Shafir
William Totok

Cu rugăminea de a anunţa semnăturile la editor.csi@gmail.com

6 comentarii:

Hendrix spunea...

Campania de defaimare a lui Adrian Marino arata indubitabil hada fata a oficiosului portocaliu, noua Scanteia portocalie! Arata adevaratele sentimente de URA impotriva adevaratilor anticomunisti, adevaratelor victime ale regimului comunist. Ce a dereanjat atat de tare pe securistii portocalii? CARTEA scrisa de Marino despre ,,ilustri'' scriitori romani, carora Marino n-a facut decat sa le puna o oglinda in fata! Multi dintre pupincuristii ceausisti sunt acum pupincuristi basescieni. Multi dintre cei care au avut sinecuri pe timpul lui ceasca sunt acum lachei ai lui ba-secu. Stapanul lor este acelasi: securitatea! Iar Manastirea Secu acuza prin vocea Excrementului Zilei, simplu! Chiar daca acea carte a lui Marino a aparut postum, la 5 ani de la moartea lui.
Cine este mirela corlatan? O fosta anagajata SRI care scria la Coti in urma cu cativa ani iar acum scrie ode portocalii fara nicio jena, pe fata. Sa fie una din persoanele care scrie in presa fiind infiltrata de SRI? Cu siguranta!
As mai avea o singura observatie: ce cauta acolo semnatura lui michael shafir??? Sunt oripilat de aparitia acestui jeg securist pe acea lista! Cine a citit scrierile lui Goma stie la ce ma refer.

Lilick Auftakt spunea...

Dumnezeu stie.

Hendrix spunea...

@Lilick Cand spui ,,Dumnezeu stie.'' la ce sau la cine te referi?

Lilick Auftakt spunea...

La intrebarea ta. "Ce cauta... "

Hendrix spunea...

@Lilick Acest jeg securist care raspunde la numele de michael shafir a fost una din piesele de rezistenta ale Manastirii Secu folosite in diverse ocazii impotriva lui Paul Goma. Eu ma intrebam doar cum de a ajuns jegul asta de shafir sa semneze? Sa inteleg ca poate semna chiar oricine? Adica putea semna si sinistrul securist pleshitza, daca ar mai fi trait?
Am o intrebare la tine: de ce crezi ca este folosita doar fosta SRI-sta mirela corlatan in campania dusa de Excrementul Zilei? Nu puteau gasi si alta scula, desigur minuscula?

Vasile Roaita spunea...

Este un obicei in tara asat; retorica se numeste...

Spune unu' ceva...Nimeni nu analizeaza; sar toti pe el si-i spun: "ba pr-a ma'tii!".

Are dreptate omu'/ Care-a fost, ca nu mai e! S-o dus!

Plesu nu are opera; Liiceanu, cata opera are, e proasta; un fel de povestiri ale lui Marx in vremuri de Engels sau Lenin...

Patapievici, nu cred ca intra in discutie; are un ponei roz cu care merge la Paris...El, Patapievici este specialist in sex oral..Sau scris!

Dinescu are mosie; ce-i mai trebuie! Tichie de margaritar? In plus, stie toate dosarele!

Mai e cineva?

Sa astepte!