14 iul. 2010

Pentru cei care se tot intreaba care sunt solutiile liberale...

Crin Antonescu a specificat astazi, la Antena 3, care sunt solutiile de urgenta pe care le vor aplica liberalii daca vor ajunge la guvernare:
- Guvern restructurat, 7-8 ministere.
- Debransarea clientelei de la bugetul de stat.
- Ministri recomandati de activitatea profesionala si de structura morala.
- Revenirea TVA la 19%.
- TVA 5% la constructii si alimente.
- Revenire la salariile nemodificate.
- Pensia ramane neschimbata.
- Scadearea cotei unice pana la 10%.

Plus alte solutii la care lucreaza chiar acum Comisiile Liberale.

10 comentarii:

Claudia Muresan spunea...

Lil, minigurvernul de 7 ministere e o prostie. Dintre cele mai stupide lucruri pe care le-am auzit de la Bratianu-cartof incoace. TVA-ul redus la alimente, asta parca o cerea Voiculescu cind a fost la guvernare si nu i s-a dat de catre Tariceanu...ciudat. Ma intrebam ce sondaje or mai fi nepublicate, de s-a intors Crin asa tifnos impotriva lui Ponta zilele astea, ca pe Boc tot nu-l da jos lovind in 'FSN'.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Ponta NU EXISTA in sondaje inca.

Claudia Muresan spunea...

@Lil: nu e vorba de Ponta si Crin, ci de PSD si PNL. Cit despre Crin si Ponta, o fi fost vreun atac preventiv, lol.

Lilick Auftakt spunea...

E vorba in special de Ponta. Crin s-a intors tafnos pentru ca a propus colaborare, a spus ca se discuta intre PNL si PSD si Ponta a negat, adica l-a facut mincinos, apoi a spus ca merg singuri la guvernare. Sa le fie de bine atunci.

Florin Matei spunea...

Sunt bune solutiile, dar mai trebuie, mai trebuie... Populatia are nevoie acum de o surpriză de proporţii, care să producă o emoţie colectivă puternică. Ştiu, e greu să inventezi apa vie, dar de-aia există comisii liberale, să ostenească întru găsirea unor soluţii cu-adevărat de excepţie. Altfel, vom auzi mereu placa aia cu ,,dacă vin liberalii în locul PD-ului, ce mare brânză ar face?''

Lilick Auftakt spunea...

@Florin, mai sunt multee.. O sa le aflam curand.

Anonim spunea...

"Populatia are nevoie acum de o surpriză de proporţii, care să producă o emoţie colectivă puternică."
Bine zis. Apropo, crede cineva ca pot exista alegeri anticipate (deci posibilitatea de schimbare propriu-zisa) fara miscari de protest serioase? Nu de alta, dar tocmai ce ma uitai in Constitutie si scrie pe-acolo ca: "Preşedintele României POATE să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură". Adica scrie POATE, nu E OBLIGAT. Pai ce el e prost sa poata daca mai are de ales?
Deci, daca vrea cineva anticipate, e musai sa-i forteze mana lui taica Base... Poate liberalii ar cam trebui sa convinga lumea ca e cazul sa puna osul la revulutie si lumea are nevoie de furie, curaj si entuziasm (adica niste chestii legate de afectivitate). S-or pricepe ei la psihologie d-asta? Sau credeti ca mobilizarea maselor e numai treaba sindicatelor si a socialistilor?
Mihaela

Anonim spunea...

Mie imi suna a demagogie.
Dincolo de asta sunt promisiunile standard, nu cred sa produca un efect in electorat. Adica nu vor crede.
Nu dau sfaturi, imi spun doar parerea. Sa produca oameni noi, cu ceva charisma. Care sa vorbeasca si sa fie auziti. Sa fie credibili.
PNL dupa mine are aproximativ la fel aceleasi probleme ca si PSD. Lider nou dar care are in echipa tot dinozaurii din 90.
Si tot ca perceptie personala, ma oboseste cumplit aceasta batalie preelectorala dintre PNL si PSD. Tare imi e ca ii face basescu muci pe toti.
Imi doresc sa gresesc, dar nu am nici cea mai mica incredere in opozitia de azi.

Doru spunea...

Daca astea-s "solutiile" oferite de PNL, permite-mi sa-ti spun ca nu e decat populism ieftin, la fel ca cel facut de PSD sau PDL acum sau in trecut! Din partea PNL-ului as vrea sa vad solutii de genul 80% din functionari out...la munca cu ei.Igienizarea si restructurarea sistemului de invatamant: avem prea multi profesori analfabeti! Reorganizarea sistemului de sanatate! Avem nevoie de masuri concrete de eficientizare si IGIENIZARE a SOCIETATII SI ECONOMIEI. De populisme gen scadem tva sau nu reducem salarii sunt satul! Iar Crin sa lase gargara mai moale si sa actioneze mai mult..

Mihai Pop spunea...

@Doru si ce spui tu e tot demagogic. Cum crezi ca disponibilizezi 80% din bugetari? Functionari... pai va fi data o lege cu numarul maxim de fucntionari platit de stat, in fucntie de marimea primariei/cl/cj si restu din fonduri proprii daca vor.

Profesori... pai cam astia sun t profesorii. Nu sunt altii. Nu prea vezi profesori fara loc de munca. Nu prea mai sunt studenti interesati de meserie.

La fel medici. Doar atatia medici sunt. Si cum nu sunt profesori, mai mult de 500 de elevi pe an nu poate scoate UMF Cluj (de exemplu).

Dar ce se stie sigur, ii ca Opozitia e demagogica cand vine cu masurile astea. E clar ca cu ele nu iesim din criza, insa cu siguranta nu vom restructura statul.

PDL are o politica globala, mai mult in interesul sistemului (de viitor) decat in ajutorul cetateanului. Adica merita facute nsite restructurari si sa amanam iesirea din criza, decat sa iesim din criza in acelasi sistem defect. Dar nici nu poti concedia 80%. Si se pare ca nici pensiile nu mai depind de salariul mediu, conform CCR.

Vasilescu a descris foarte clar ce se itnampla (global): dupa intalnirea FMI si BM din SUA, europenii si americanii s-au cam certat pe ideea restructurare/iesire din criza. Si decizia s-a lasat la indemana fiecarui guvern sa faca ce vrea. Era asa de simplu cand am fost la la -0,2 cu PIB-u' sa sarim un pic peste 0, sa relaxam fiscalitata si sa iesim din criza:)