22 iul. 2010

O intrebare in legatura cu sondajul IPP

Sondajul acesta imi da de gandit. Pot sa cred orice, dar nu ca doar 18% din romani vor sta acasa in caz de referendum. Data trecuta, cand a fost suspendat, au venit la urne 44% dintre votanti. Mai tineti minte? Bun. Acum, conform sondajului, ar veni 65% plus 17%. Adica 82%!!! Oameni buni, dar nici in mai 1990 nu a fost asa de mare prezenta la urne. A fost "abia" de 75%. Serios. Daca ultima pagina din sondaj e chiar adevarata, ar fi asa, o ura nemaipomenita impotriva lui Basescu, ca sa se ajunga la o asa mobilizare fara precedent. Nu stiu, dar ori romanii il urasc pe Basescu de moarte si noi nu ne dam seama (prezenta la mitinguri fiind destul de slaba pana acum) ori... ceva scartaie in sondajul celor de la IPP. Poate se gandesc sa explice.

21 de comentarii:

Anonim spunea...

Scârţâie rău sondajul ăsta.

Anonim spunea...

Ca si postarile pe internet, declaratiile romanilor in asemenea sondaje exprima frustrarile lor de moment, nu intentiile ferme legate de actiuni in viitor. Altfel spus, nu ii costa nimic sa declare ca merg la vot si voteaza intr-un anume fel, importanta e orientarea manifestata...In alta ordine de idei, chiea sondajuluid e azi se ascunde intr-un alt detaliu, pe care nu l-a evidentiat nimeni pina acum, dar care anunta chestii spectaculoase. Dar, despre asta mai vorbim... (BTI)

Lilick Auftakt spunea...

@Sebra, cam..

@Bogdan, pai de ce la partide nu si-au manifestat la fel dorinta de a merge la vot (doar 50 si ceva la suta au zis ca voteaza) conform aceleiasi logici? Ca nu ii costa nimic... OK! Astept cu nerabdare noutati de la tine.

Anonim spunea...

Simplu, pentru ca oamenii se mobilizeaza mai lesne cind e vorba sa darime decit atunci cind trebuie sa cladeasca:))

PS:Pina revin cu amanunte, incearca sa explici de ce sondajul asta atit de nemilos e opera IPP, care e institutul de casa al lui Basescu (BTI)

Lilick Auftakt spunea...

Pai asta e prima intrebare pe care mi-am pus-o. Daca sapa doar partidul, as fi zis ca Basescu le arata nuiaua BVB-ilor. Asa... Dar oricare ar fi explicatia, cifrele pt PD-L si Basescu sunt distrugatoare.

Am vazut acum ce ai scris. Are logica. Singura sansa a lor e renuntarea la guvermnare! :)

Lilick Auftakt spunea...

http://www.inpolitics.ro/lovitura-cotrocenilor-basescu-pregateste-pasarea-guvernarii--art61210.aspx

Adrian Stoica spunea...

@Lilick: procentul de 82% se refera la romanii care AR RASPINDE la un astfel de sondaj. Dar, mai sunt si din cei care nu ar raspunde. Ei, aceia, aproape sigur, nu ar merge nici la vot. Asta e o explicatie.
O alta explicatie se refera la intrebarea din sondaj. E o oarecare manipulare acolo, o nuanta doar, dar suficient cat sa modifice rezultatul. Altfel ar fi stat rezultatul daca intrebarea ar fi fost "sparta" in doua: ce vei face in cazul in care se va vota o noua suspendare: a) vei veni sigur; b) destul de probabil; c) mai degraba nu voi veni; d) nu ma voi prezenta la vot. Apoi, intrebarea urmatoare sa fi fost pusa doar celor care ar veni sigur la vot ... ar fi fost cu totul alte rezultate.
Concluzia: sondajul scartaie rau.
Parerea mea ...

Anonim spunea...

da, dar ce o sa apara legat de sondajul asta nu are nicio legatura cu predarea guvernarii....e mult mai spectaculos:) BTI

Hendrix spunea...

Avem de a face cu un SONDAJ OTRAVIT, aruncat pe piata de gasca portocalie de la IPP. In mod intentionat sunt 2 chestiuni amestecate cu multa reacredinta in sondaj: cel privitor la partide si cel referitor la eventuala sa suspendare. Cifrele date partidelor mi se par corecte, nu difera prea mult de cele publicate in ultima vreme. Surprinde un pic scorul pedeleprelor de doar 12%. Eu unul nu cred ca au ajuns acolo, dar sigur vor ajunge la 12% in scurt timp! Surprinde enorm scorul UNPR, adica al tradatorilor pesedisti si liberali, care ar avea 7%. MINCIUNA! Niciun sondaj nu i-a creditat cu mai mult de 3%, adica in marja de eroare.
Marea manipulare este sondajul privind eventuala demitere a lui ba-secu. Exista tema asta? NU! De ce a fost ea pusa in ,,sondaj''? Tocami pentru a inflama spiritele! Pentru a provoca un nou scandal. Eu unul ma indoiesc ca 65% din cetateni l-ar suspenda pe ba-secu. De ce? Nu exista niciun motiv pentru asta ACUM. Sondajul era potrivit daca se punea problema suspendarii, ca si in 2007.
Concluzia: ESTE UN SONDAJ MURDAR. Fabricat de o gasca portocalie ca IPP, care amesteca rauvoitor date relativ corecte privitoare la partide cu cifre aberante pe baza unei IPOTETICE suspendari. Subliminal portocaliii vor sa induca falsa idee ca se pune problema suspendarii lui ba-secu fara niciun motiv. Ceea ce nu este cazul!

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, nu. Au spus si la tv. E vorba de peste 11 milioane de persoane.

Lilick Auftakt spunea...

BTI, ia sa vedem ce. Sunt tare curioasa. Ș)

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, corect de sus si pana jos. Si, in plus, probabil ca asta e doar prima parte dintr-un scenariu mai vast. Sa vedem pasul doi.

Hendrix spunea...

@Lilick Pasul doi? Evident ca exista acest pas doi, ca in orice diversiune securista practicata de basescieni. Ei vor sa INDUCA ideea ca s-ar pregati suspendarea lui ba-secu cu orice pret. Cu alte cuvinte ,,nenorocitii'' din opozitie vor cu orice pret sa-l suspende pe cel mai iubit fiu al poporului, realesul! Atentie: fara niciun motiv!!! Ar aparea ba-secu in faimoasa lui ipostaza de victima? Evident ca da! Aici a fost tinta SONDAJULUI MURDAR dat pe piata de gasca portocalie de la IPP.
Crin a spus clar, de multa vreme, ca se va pune problema suspendarii lui ba-secu doar in cazul in care ba-secu ar re4fuza desemnarea unui premier din partea opozitiei majoritare, asta in cazul demiterii lui umil boc prin motiune de cenzura. Adica se va cere suspendarea lui daca va calca din nou Constitutia in picioare, precum in toamna trecuta, cand a ignorat opozitia ce avea 65% din voturi.
Mai tii minte ce scriam atunci pe blog? Spuneam clar si raspicat ca ba-secu incalca Constitutia, ca interpreteaza tendentios spiritul ei. Tin minte ca am cerut si sprijinul juristului @Cepeca in situatia data. Am spus la vremea respectiva ca singura solutie este apelul la Curtea Constitutionala.
Sunt de parere ca acest SONDAJ MURDAR vrea sa previna o posibila suspendare a lui ba-secu. In situatia posibila a repetarii situatiei din toamna lui 2009, adica o noua motiune de cenzura victorioasa, ba-secu va fi nevoit sa accepte un guvern condus de actuala opozitie, nu? Mai mult ca sigur ca va refuza, caz in care se va cere pe buna dreptate suspendarea lui. Ce spera ba-secu? Simplu! Prin crearea ACUM a unui fals scandal al suspendarii sale, atunci cand chiar ar trebui sa fie suspendat lumea sa nu mai doreasca asta, fiind ,,clara'' ideea ca opozitia urmareste asta cu orice chip, adica abuziv. Gresesc cumva?

Lilick Auftakt spunea...

Dar pe Basescunu-l mai avantajeaza sa iasa in evidenta cu diversiuni. Trebuie sa stea foarte ascuns.

Hendrix spunea...

@Lilick Securistul de la Anvers vrea sa previna cu orice pret suspendarea lui, asta este adevarul! Ii este FRICA de o noua suspendare intrucat in dezastrul in care a adus tara acum nimic nu il mai poate salva!
El incearca sa contracareze posibila sa suspendare prin aceasta diversiune. Creand acum in mod artificial un scandal, cand nu exista niciun motiv intemeiat pentru suspendarea lui, el spera ca atunci cand chiar va fi cazul sa fie suspendat lumea sa ,,inteleaga'' ca asta au urmarit tot timpul cei din opozitie.
Sunt convins ca scenariul din 13 octombrie 2009 se va repeta. Adica acest guvern catastrofal va pica in Parlament iar ba-secu nu va desemna un premier din partea majoritatii ci va desemna un ,,independent'' de teapa lui croitoru sau livache, n'asa? El nu va da inapoi de la o noua violare a Constitutiei.
Daca pesedistii chiar vor sa scape definitiv de ba-secu vor avea ocazia ATUNCI! Nu trebuie decat sa doboare acest guvern prin motiune de cenzura! VOR EI ASTA? Ma tem ca nu, ei vor sa mai amane momentul, pana vor fi siguri ca vor avea 51% in sondaje.

Lilick Auftakt spunea...

Nu stiu, ceva nu e logic. Stai sa mai asteptam si sa urmarim...

Anonim spunea...

Daca sondajul nu a luat in calcul si diaspora este inutil :)

Deceneu spunea...

Cred ca este o mutare de la Cotroceni, ca sa dea motive lui Voiculescu sa atraga PNL-ul intr-o capcana, folosint un sondaj masluit.
Voiculescu joaca la fel ca Vantu la prezidentiale, aparent adversar al lui Basescu si in realitate ii face cartile. Dragostea intre PC-Antene si PNL este "toxica" pentru PNL.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, de ce nu te gandesti ca e o capcana pentru PSD? PSD-ul e singurul prins in offside acum si, precum vezi la tv, au o pozitie ambigua, se tem, spun ca nu au cu cine sa inlocuiasca, etc, etc

Lilick Auftakt spunea...

Plus ca apropierea dintre Basescu si Voiculescu e o imensa prostie: cum sa plateasca amenzi peste amnezi la A3 ca sa ii faca jocul lui Basescu? :))) sa nu exageram.

Deceneu spunea...

"@Deceneu, de ce nu te gandesti ca e o capcana pentru PSD?"

Pentru ca PC-ul e in mare tandrete cu PNL-ul, si PSD-ul a spus clar ca nu vor sa participe la guvernare intr-o coalitie. Ei asteapta sa creasca in sondaje si sa obtina un scor care sa le permita sa guverneze vara UDMR si eventual fara PNL.
Strategia lor mi se pare foarte buna pentru ca sustin impozitarea progresiva incompatibila cu cota unica a PNL.
Impozitarea progresiva pe fondul crizei castiga in popularitate si culmea este ca este promovata in mod direct chiar de oficiali ai guvernului (Vladescu), sau indirect prin "salarile si pensile nesimtite" de Boc.
PNL-ul nu e constient ca adversarul lui este PSD-ul cu 40%, nu mai este PD-L-ul cu 12-15% in scadere vertiginoasa.
Chiar daca Basescu vrea sa faca un alt partid UNPR, si sa se detaseze de BVB, cu oameni ca Oprea nu va reusi sa revina.

Cat despre Voiculescu sa nu uitam ca el a negociat cu Basescu intrare ala guvernare ca "solutie imorala", iar amenzile pot fi compensate de alte venituri din contrace de publicitate. Nu stim nimic de afacerile lui Voiculescu si nu am vazut nici atacuri concerete ale DNA-ului. Voiculescu este menajat ca si Vantu. Pozeza in inamic si la momentul oportun "tradeaza" aliatii asa cum a facut-o si in 2004.
Doar nu crezi ca a devenit subit un om de caracter!

Prin atitudinea fata de UDMR PNL-ul isi elimina sansele la o eventuala coalitie.