5 oct. 2008

badin.ro din nou cu probleme - ultimul articol de pe blogul jurnalistului









EXCLUSIV: Culisele vizitei lui Basescu in Spania: Adventisti, sex, multi ieuroi, huiduieli si cafteala la opozanti

Publicat in: "Exclusiv" de Andrei Bădin

UPDATE CU DETALII DE LA MITINGUL DE SAMBATA SEARA: UN OPOZANT AL LUI BASESCU BATUT DE UN MEMBRU PD-L

UPDATE 2:STEAGURILE PD-L, BATAIE CU TRICOLORUL

Presedintele Traian Basescu este in acest week end in Spania, unde i s-a facut rost de un Congres al romanilor de pretutindeni (a se citi al PD-L), unde sa isi faca campanie electorala. Personajul principal al actiunii: un domn din diaspora exclus din biserica adventista la un moment dat, datorita unui scandal sexual, care declara ca are relatii importante la varful serviciilor secrete de la Bucuresti. Romanii din Spania nu au fost prea incantati de vizita lui Basescu si l-au fluierat in mai multe randuri.

In ultimele zile am primit mai multe informatii din Spania despre vizita din acest week-end a presedintelui Traian Basescu, pe care le reiau:
- Cei de acolo spun ca, de fapt, este vorba de noaptea cutitelor lungi din PD-L in Spania: William Brinza sau Dan Liga. Ambii vor sa dovedeasca presedintelui cine este de incredere sau cine ofera mai mult - congresul de acolo costand cateva sute de mii de euro (numai concertul lui Stefan Banica jr. vreo 20.000, basca drumul, cazarea si masa). Dan Liga (parlamentar al PD-L) este acuzat de catre romanii din Spania ca o perioada aducea romani clandestin din tara. Pe unii se spune ca i-a tras in piept. O doamna numita Nely Bratu din Oropesa del Mar se pare ca incearca de mai mult timp sa recupereze niste bani de la acest Liga. Fiul ei, Benny, a fost de patru-cinci ori la Campina, unde a stat o veme la Liga, pentru a-si recupera banii. La Referendumul de anul trecut, Liga a incercat sa faca o mare manifestare in Madrid dar nu i-a reusit. Era impreuna cu Dan Tecu, un personaj care se lauda ca are relatii mari prin SRI. Mitingul de anul trecut pro Basescu a fost ratat deoarece nu s-a facut publicitate, locatia a fost schimbata de trei ori iar, intr-un final, mitingul a avut loc intr-o piata din cartierul homosexualilor. Tot in cartierul Chueca, unde a fost organizat mitingul lui Basescu, este si locul de intalnire al satanistilor. Au fost mai multe asociatii, printre care una din Ciudad Real, care s-a plans ca nu au primit banii investiti pe transportul cu autocarul cu care au adus cei 100 de oameni. Sau cei pe sandwicuri si apa minerala.
Mitingul din acest week end a presupus costuri uriase. Dan Liga i-a cerut intre 25.000 si 40.000 euro lui William Branza contributie. O certa intre cei doi a avut loc zilele trecute in holul Hotelului AC din Alcala de Henares. William Branza, fost prieten si parlamentar al lui Vadim Tudor, este protejatul lui Cocos si al Elenei Udrea, cu care se pare ca si-a facut vacanta in vara la Monaco, si mai apoi i-a invitat la casa lui de la Oropesa del Mar.

- Personajul dubios care a organizat vizita presedintelui (ca si cea de anul trecut de altfel) este Dan Tecu, care se lauda cu relatiile lui in SRI, fiind presedintele unei organizatii a romanilor din regatul iberic, care acum vrea sa se declare si seful suprem al diasporei din Europa. Membru al bisericii adventiste a fost surprins de catre sotie si fata lor minora in pat cu o secretara a organizatiei lui, o fata numita Olimpia. A fost judecat de comisia bisericii adventiste care l-a declarat vinovat si l-a exclus din randurile sale.
Foarte interesant este ca in campania PD-L in Spania, Branza se foloseste de masinile Postei Romane care recent si-a deschis o filiala in regatul lui Juan Carlos.
- O alta problema este ca la vizita lui Basescu nu a fost invitat presedintele Partidului Popular din Spania, Mariano Rahoy, care s-a aratat contrariat de acest fapt.
Presedintele a vizita sambata biserica adventista din Alcala de Henares. Basescu a primit de la pastorul adventist o Biblie. "Sa traiti vesnic", i-a urat pastorul lui Basescu, recitand un verset din Biblie. "O sa va raspund si eu cu un verset din Basescu: Sa traiti bine!", a spus seful statului in stilu-i caracteristic, relateaza ziare.com. O jignire fata de pastor si biserica adventista.

UPDATE:
Petre Roman a fost prezent in multime de la ora 19 si ceva. Lumea(partea feminina) desi cu esarfe si steaguri PD-L, il luau in brate si faceau poze cu el. Presedintele de la PD-L Zaragoza i-a pus un tricou portocaliu si o esarfa de gat si s-a fotografiat cu el. Basescu a fost huiduit de fiecare data cand spunea ca romanii sa se intoarca acasa. La un moment dat unul din cei care fluiera a fost lovit de catre un pedelist. Un alt moment tensionat a fost cand un sepepist a confiscat camera unei reportere din Romania in spatele scenei, relateaza un martor ocular al mitingului de sambata seara.
Sambata la pranz, Basescu a luat masa cu cativa adventisti la Alcala de Henares. S-a servit friptura de bou si salata. Adventistii adusi din SUA si Canada au solicitat autografe, iar Basescu a facut acest lucru pe drapelul national. Mai mult, Basescu le-a spus acestora ca nu va vorbi duminica de coruptie "pentru ca si asa am rezolvat multe cazuri si multi ministri sunt in cercetari"

UPDATE 2: STEAGURILE PD-L, BATAIE CU TRICOLORUL
Chiar in timpul mitingului a fost o bataie cu steaguri intre factiuni. Unii cu steaguri tricolore s-au ciondanit cu unii cu steaguri PDL. Pedelistii au renuntat mai apoi la simbolurile partidului. William Branza a avut o cearta cu Dan Liga. "Ne rupe presa Liga,aici e pentru binele presedintelui nu pentru noi...Gata! Lasam razboiul", striga Branza. Erau pregatite si premii pentru Liga din partea lui Dan Tecu dar s-a pierdut premiul (ulterior a fost gasit in protbagajul unei masini).

UPDATE 3:
Romanii din Spania s-au simtit efectiv tradati cu aceste sloganuri de intorcere acasa in Romania.Acum, cand, de fapt, toti spera sa poata accesa la piata muncii libere din UE, dupa 1 ianuarie 2009"
- Declaratie a unui roman martor la mitingul de la Alcala de Henares:
Romanii l-au aplaudat pe presedintele Comunitatii de Madrid, Esperanza Aguirre, si pe Primarul Alcala de Henares de cate ori afirmau ca Partidul Popular din Spania ii sprijina pe romanii sa intre in campul muncii din 1 ianuarie 2009, nu cum o fac socialistii lui Zapatero de la Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE).

UPDATE 4: DOAR 1500 DE ROMANI LA MITINGUL PD-L
...Spun martorii oculari...
Mai mult! Au aparut probleme cu decontarea cheltuielilor celor adusi, conform surselor noastre de la Alcala de Henares. Adventistii din SUA si Canada au decontate cheltuielile de transport 100%, in schimb cei din Europa doar partial. A fost un nou scandal intre Dan Liga si William Branza pe aceasta tema.


VIZITA PARTICULARA SI AERONAVA PREZIDENTIALA-TAXI PENTRU PD-L

"Aş vrea să fac o precizare foarte limpede, pentru a preveni orice speculaţii. Nu sunt invitat în calitate de persoană privată, ci invitaţia a fost adresată preşedintelui României, pentru cei care se pregătesc să se întrebe de ce, unde, cu ce avion, cu ce bani, ş.a.m.d. De altfel, pentru cei care sunt frământaţi de chestiunea aceasta, nu există nicio variantă în care preşedintele României să nu fie în serviciu, nici măcar în vizite private. Vă mulţumesc mult. Deci, aş vrea să ştiţi că nu este o vizită de stat sau o vizită oficială, ci pur şi simplu răspund invitaţiei românilor din Spania şi acestei asociaţii, care face un efort meritoriu de a strânge românii din Europa sub o cupolă." - Declaratie data de Traian Basescu la plecarea in Spania (sursa www.presidency.ro)

Adica, mai pe romaneste, este o vizita particulara. Atunci ce cauta parlamentarii si europarlamentarii PD-L in avionul prezidential la o vizita privata? E taxi? Cine plateste? Noi, evident.

2 comentarii:

Anca spunea...

Ce coincidenta!...

Anonim spunea...

declaratia lui Pop Eye de acum .. il face de cacao la faza cu telefonu' furat si "tiganca imputita!" Ca zicea ca acolo era o chestie privata! Ca are si parte privata nu numai de presedinte! Acum o da la intors.. ca asa ii convine! Oricum.. nu va e clar ca resursele presedintiei le foloseste cum vrea el? Fara jena? Nu conteaza la el ca e in interes de serviciu sau personal...

Parerea lui io... Hic!