23 oct. 2008

O alta victima a comunismului - Vladimir Tismaneanu: "Traiam din salariul de medic al mamei mele"












Bogdan din Canada mi-a trimis pe mail ultimul articol din EVZ al lui Vladimir Tismaneanu, atragandu-mi atentia asupra unui amanunt: dupa modelul amicului Patapievici care isi rescria biografia in fata Monicai Lovinescu, victimizandu-se, mintind despre tatal sau, pentru a obtine de la aceasta Ausweis-ul necesar aici, la Bucuresti, Vladimir Tismaneanu scrie azi intr-un comentariu la propriul articol din EVZ urmatoarele: “A propos de articol: in momentul Plenarei in cauza, tatal meu era exclus din PMR si trimis la "munca de jos". Familia noastra traia practic din salariul de medic al mamei mele.”
Cititi va rog cu atentie atat articolul, cat, mai ales, comentariile din subsol, unde V. Tismaneanu a postat justificandu-se, raspunzandu-le lui Pro Doc si Bogdan.

5 comentarii:

Anonim spunea...

So very sad...ce lume necajita.

Anonim spunea...

Mai mult decat atat, interesanta si informatia prezentata de V. Tismaneanu in comentarii, referitoare la legea lustratiei si "apelul" lui Sorin Iliesiu (un atac frontal la PNL si Bogdan Olteanu in care reia povestea Vass). Baietii lucreaza cel putin in tandem:)

http://www.cotidianul.ro/sorin_iliesiu_a_demisionat_din_pnl_si_il_acuza_pe_bogdan_olteanu_de_blocarea_legii_lustratiei-61945.html

Ce i'a lipsit lui Sorin Iliesiu si celorlalti civili, timp de cel putin doi ani, si care au fost motivele pentru care de la glorioasa condamnare a comunismului moralii nu au mai facut nici o presiune in directia legii lustratiei e lesne de inteles. Asa cum spuneam si'n comentariul articolului lui Tismaneanu:

Ce rost ar fi avut ca respectivii sa fi initiat un apel, o lista si nelipsitele semnaturi imediat dupa condamnarea comunismului? Fiecare cartus trebuie folosit la timpul lui. Iar condamnarea comunismului in Parlament nu trebuia bruiata de alte evenimente colaterale. Intre timp lucrurile s'au mai asezat, moralii au mai scris o carte sau doua plus cateva zeci de articole ce i'au asezat pe soclurile necesare. Nici interesul lor, nici al presedintelui lor nu pare sa se fi regasit in zona legii lustratiei. Acum insa "presedintele ptr alte coordonate istorice" care dealtfel "lupta pt asanarea societatii romanesti" are nevoie de ceva contragreutati pentru "noua clasa politica" promovata de partidul prezidential. Atatia traseisti si talpesi cad cam greu la electorat.Face sens, nu'i asa?

In plus faptul ca Iliesiu cere TOCMI ACUM ca legea “să producă efecte la alegerile parlamentare” ne cam lamureste despre dedesubturile afacerii.

Anonim spunea...

I se pare cuiva ca demisia lui Iliesiu din PNL cu tam-tam'ul de rigoare are cea mai vaga idee de propunere de PACT adresat partidelor politice?

Asta era comentariul lui V. Tismaneanu de ieri.


"
comentariu ProDOC
de vladimir tismaneanu(Vizitator), miercuri, 22 octombrie 2008 - 15:22

Chiar in aceste momente, cind Dvs scrieti ca nu as fi luptat pentru legea lustratiei, Sorin Iliesiu a lansat propunerea de Pact adresat de societate civila partidelor pentru decomunizarea Romaniei. Am fost primul care a sustinut cu semnatura proprie acest apel. "

Anonim spunea...

singura speranta de-a inlatura acesti lupi moralisti (citesc azi si articolul lui HRP din evz)e o middle class capabila sa conceapa si dezvolte un proiect national care sa includa viitorul ei interes si propriul bine.

orice alta "lupta" inseamna distragerea atentiei si irosirea energiei. acesti specialisti "de bine" ai argumentatiei desarte, prin dubla masura aplicata sunt capabili sa distruga increderea in onestitate si bun-simt. ei stau bine-mersi pe pozitie de la bun inceput, ne dau indicatii dar nimic nu se schimba.

Anonim spunea...

offtopic: In timp ce portile DNA sunt tot mai asaltate de ministri liberali, iata si o veste surprinzatoare (sanchi!): NUPul Monicai Macovei din dosarul Freedom House.
In timp ce marea majoritate a celor anchetati stau cu dosarele blocate ori intr'o desfasurare foooaaaarte lenta, iata ca dupa rezolvarea rapida a dosarelor lui Basel avem parte dinnou de nitica operativitate:)

Felicitari tulusului Morar!:)