15 oct. 2008

Tehnica scandalului












Nu stiu daca ati observat in ultimii 4 ani tehnica lui Basescu de a declasa un scandal national: face o declaratie la televizor la o ora de maxima audienta, atinge usor o problema chipurile de coruptie, imediat apar in presa fidela (vezi Cotidianul, Evenimentul Zilei, HotNews si nu numai) articole pe tema ceva mai "documentate" (sursa fiind tot Cotroceniul), scandalul se intinde si pe blogosfera si gata nebunia. In cateva zile toata tara are o singura idee obsedanta indusa de Basescu.
Asa a facut si in ultima vreme: sa urmarim asadar cazul "salariile foarte mari"!
Dar sa o luam pas cu pas:
1. Presedintele Basescu a declarat vinerea trecuta ca salariile foarte mari ale sefilor de agentii guvernamentale reprezinta "expresia lacomiei si a nesimtirii politicului" si a acuzat Executivul ca tolereaza aceasta situatie pentru a satisface clientela politica.
2. Apar in presa fidela, pe surse direct din curtea palatului Cotroceni, salarii imense, printre care si unul de 50.000 de euro (!!!!) al unui anumit Gergely Olosz de la ANRE. Toata lumea pune botul (pana si Tariceanu intra in jocul asta idiot al circarului de la Cotroceni), omul demisioneaza, ANI se apuca sa-l cerceteaze si..surpriza: cei 50.000 de euro sunt doar 3000 de euro! Adica foarte putin.

Sunt nenumarate cazurile cand Basescu a facut asa: aprinde focul, lumea se isterizeza, da si cifre pe surse, apoi..usor-usor totul se stinge si aflam ca nu era nici pe departe asa cum declarase presedintele. Dar ce mai conteaza..dupa ce bomba deja a explodat.
Apropo, va mai aduceti aminte cam dintre primele scandaluri de acest fel cel cu Atanasiu? Dar cu "spionii" de la Ministerul Telecomunicatiilor? Nu am stat acum sa fac o lista cu toate scandalurile declansate de presedinte, dar mai stiu destule.
(foto: Basescu si Atanasiu)

Asa si cu...masinile politiei. N-o sa ne miram asadar cand o sa aflam ca sumele imense de 80,70,60 de mii de euro - atat cat se speculeaza ca ar fi costat, sa ramana pana la urma de 10 ori mai mici, nu? Totul e posibil atunci cand e vorba de cel mai mare scandalagiu aflat la carma tarii, acest Vadim Tudor mai mic si, credeam noi, mai putin periculos. Credeam, subliniez. Omul e cu mult mai periculos. Si face o politica de guerilla. Nu se poate ridica la a face politica unui adevarat om de stat.

Niciun comentariu: