13 oct. 2008

Dobermanul Stolojan cu pistolul la cap?











"Pedagogic, uneori simplist, dar, determinat, rece, fără expresie sentimentală. Obsedat de idei economice, fals în relaţia poporană. Doberman" - Bogdan Lucaciu (psiholog)"-EVZ

Mi-a atras atentia descrierea de mai sus si, in special, faptul ca psihologul Bogdan Lucaciu il aseamana pe Stolo cu tipul de doberman politc. Dobermanul, o rasa de caine devenita celebra in al doilea razboi mondial, dresat sa muste la ordin, folosit de trupele SS in lagarele de concentrare, era renumit pentru ferocitatea si, mai ales, pentru obedienta sa. Avea doar o singura meteahna: se spune ca pe la varsta de 6-7 ani, unele exemplare innebuneau si isi muscau stapanii. Drept pentru care gardienii din SS-Totenkopfverbände isi impuscau din vreme patrupedele in cap.

Nu stiu inca daca dobermanul politic Stolojan ar fi in stare sa-si muste stapanul Basescu, insa faptul ca va fi impuscat in cap, asa cum a mai fost, pentru a fi alta data resuscitat, e aproape sigur. Data trecuta asta s-a lasat cu lacrimi...Sa vedem acum. Voi ce credeti?
(caricatura EVZ)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Eu cred ca la momentul actual nu prea isi cunoaste seful. Deci nu stie ce mana sa muste :)

Lilick Auftakt spunea...

@adi zabava

Aoleu! :)) Hihihi!

Anonim spunea...

Despre dobermani poate povesti foarte multe Teodor Bakonsky. Înainte de '89 creştea dobermani pt. înmulţire. Se ocupa cu "comerţul de pui de dobermani".Mi-am amintit chestia asta citind articolul tău :)

Anonim spunea...

Din ce stiu eu, Dobermanul este o rasa obtinuta de nemti in laborator. Se spune ca ”accidentul” consta in faptul ca li se dezvolta creierul in permanenta si ca, la un moment dat, cutia craniana cedeaza presiunii (pe la 6-7 ani de viata a cainelui). Si atunci, in timpul crizei, ucide. D-aia stapanii ii impuscau. De aici incolo, putem da frau imaginatiei, cu Stolo in rol de Doberman. Probabil ca Base il va impusca, iar executia va fi publica, de data asta, in hohote de ras!

Anonim spunea...

Buldogi, dobermani... Basme de adormit copchiii! Sint niste pudeli toti pedelii astia, care raspund doar la zaharelul sau biciul aratat de Base si Nutzi! Boculica ce rasa de "dulau" o fi? Ciobanesc miorlaitic pitic?! :)