28 feb. 2009

Tatuc la PNL?

Relu Fenechiu: “(…)Dincolo de prietenie, dincolo de afectiunile mele, sper si eu ca in cel mai apropiat viitor Crin Antonescu sa devina Tatucul PNL-ului (…)"

Eu stiam ca PNL e un partid care refuza sa depinda de un lider “providential”. Sustinatorii PNL se despart de sustinatorii PD-L si PSD poate in primul rand pentru ca resping ideea de Tatuc. Pentru ca admira competitia interna din cadrul partidului si au incredere in forta de regenerare neancorata de o personalitate anume. Ma insel?


Video Via PatrickDan

22 de comentarii:

Dan Trofin spunea...

sar'na !
m-a cam suprins si pe mine afirmatia lui Fenechu !
Chit ca nu suna rau, in ideea unui lider care sa impuna respect, sa faca din palatul Cotroceni o institutie respectata si sa aduca bunul simt in politica.
DAR, sa ajunga PNL un partid de masa ? Sa ajumgem la un populsim ieftin, precum e azi, doar cu un alt personaj, chit ca e liberal ?
Scopul, scuza mijloacele, pana la urma, nu ?

Lilick Auftakt spunea...

Buna @PatrickDan

Nu stiu, dar mie mi se pare ca asta suna ca "pleasca" lui Paleologu. Sau mai exact..ca dracu'. Cum sa fie Crin "Tatuc"?
Si, vorba ta: pentru ce sa fie PNL un partid de masa?

Anonim spunea...

Stolojan a declarat zilele trecute ca orice membru PNL este binevenit in PD-L in cazul in care doreste acest lucru.
Cristian Preda repeta pe blog si in aparitii tv aceeasi chestie, insa altfel spusa. Ceva de genul "locul unui adevarat liberal este in pd-l". Probabil ca mai sunt si alti pedelei care o spun.
PNL trece in perioada asta pe langa un mare pericol. Orice pas gresit s-ar putea sa-i coste enorm.

Lilick Auftakt spunea...

@dramoleta

Ai simtit acelasi lucru? Stolojan, Preda, Paleologu... Si eu am simtit, dar am zis ca sa nu fiu paranoica. M-am linistit ca imi zici si tu.
Uite ca a postat ceva Tariceanu.

Lucia Verona spunea...

Nu cred că lui Crin Antonescu i se potriveşte rolul în care vrea să-l distribuie Fenechiu.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Absolut deloc.

Anonim spunea...

PNL partid de masa ? E o teorie gresita. De tatuc ... ai dreptate suna naspa. Cred ca liberalii gresesc acum cu alegerile desi Crin mi-e simpatic. Ar trebui sa mai aiba rabdare sa-l lase pe Tariceanu acolo ca e bun si sa-l puna pe Crin candidat la prezidentiale.

Anonim spunea...

Lilick, sa-l auda Dumnezeu pe Relu Fenechiu ca Crin sa ajunga seful PNL, merita baiatul, e gigea, e profi.

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Probabil e buna varianta ta. Habar nu am. Dar Fenechiu se pare ca nu are habar nici atat. Vreau sa stiu si eu care sunt liberalii aia care sufera dupa un Tatuc. Credeam ca astia sunt demult plecati in PD-L.

Lilick Auftakt spunea...

@Yoda

Fenechiu cred ca ii face si lui un deserviciu si PNL-ului.

Anonim spunea...

Lilick,

Da!Articolul lui Tariceanu trebuie citit printre randuri.

Vezi si comentariul meu cu nr. 8 de aici:

http://dramoleta.com/?p=5983#comments

Sa-mi spui dupa aceea ce parere ai despre ce am spus. Nu am dezvoltat inca ideea. Incerc sa identific personajele din PNL care ar corespunde categoriei "Predoiu".

Lilick Auftakt spunea...

@dramoleta

Predoiu si Ungureanu au doua fete. Pot sa tradeze oricand si intr-o parte si in cealalta. Nu stiu daca ai vazut video de pe HotNews in care Predoiu e intrebat daca a vorbit cu Tariceanu. NU a negat nicio clipa. Insa nu a spus nici da. A intors-o, s-a justificat. In politica e clar ca atunci ca nu negi ceva ferm...s-a intamplat. Cand te justifici, cu atat mai mult...
Probabil mai sunt si alte personaje asa, dar liberalii sunt mult mai tacuti, nu fac scandal. Nu am putut sa anticipam tradarea Stolojan chiar daca ne-au dat de gandit lacrimile de crocodil ale lui Basescu. Ai vazut.
(Boc pe Realitatea)

Anonim spunea...

Convocarea congresului PNL, similara cu adunarea populara a lui Ceausescu din 21.dec.'89 ?

O sa mai fie "surprize" pana la congres. Doar nu credeati ca singurii pro PD-L sunt Stefan si Morega.

Anonim spunea...

A facut si Fenechiu asta o glumita moldovineasca si ati sarit repede ca arsi. Trebuia sa fi facut omul semnul ala americanesc pentru ghilimele... :)

Anonim spunea...

Stai linistita. Antonescu nu e genuk, iar Fenechiu nu are atat putere pe cat crede.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Pai cei pro-pd-l s se duca in PD-L.


@Lulutza

Ar fi bine sa fie gluma. :)

@Adi Zabava

O sa vedem.

http://www.paralele-paralele.com/2009/02/pnl-se-pregateste-sa-intre-in-istorie.html

Anonim spunea...

Nu toti asteapta un tatuc...Ideea este ca PNL sa aiba un lider adevarat, nu unul pe care sa-l hatane cu sfoara Dinu Patriciu. Ideea de presedinte Crin Antonescu este atat de fantezista, incat nici nu trebuie pierdut timpul cu ea. Competitia reala este intre L.O. si C.C.A.P.-T.

Anonim spunea...

Din pacate, ideea nu are ghilimele. Nu sint eu chemat sa ii judec pe altii, probabil ii judeca mai bine cei care nu sint direct implicati, dar sint destui lideri liberali care au obosit. Si, ca atare, iti cauta Tatucul care sa faca treaba si sa aduca voturi pentru ei.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan Olteanu

E grav daca nu are ghilimele si daca nu e o gluma nereusita. Un Tatuc la PNL nu ar aduce voturi din partea electoratului liberal. Se ocupa popular-populistii de problema asta.

CRadu25 spunea...

Antonescu "tatuc"? Intrucat nu il pot suspecta pe Fenechiu de prostie (ca nu este cazul) nu pot decat sa cred ca a infipt sanatos un cutit in spatele lui Antonescu cu o declaratie "admirativa". Se pare ca a inceput lupta dura in vederea congresului si atacurile mizere pe masura.

Cat despre ideea "partidului de masa" eu nu sunt deloc oripilat de aceasta idee. PNL poate fi un partid "de masa" dar depinde despre ce "masa" este vorba. Daca este vorba de asa-numita "clasa mijlocie" - studii superioare sau medii, oameni care lupta sa-si faca o cariera si sa-si creeze o viata decenta, care cred in libertatea proprie si pe care ii deranjeaza implicarea statului in fiecare aspect al vietii lor - as zice ca nu este vorba de o "masa" de neglijat. Si ar fi de dorit ca PNL sa reprezinte in primul rand interesele acestor oameni.

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Pai daca il suspectam pe Fenechiu ca ar fi infipt un cutit in spatele lui Antonescu (ceea ce nu e exclus - si eu am scris mai sus ca i-a facut un deserviciu) atunci de ce am putea sa il suspectam pe Antonescu care a acceptat aceasta eticheta? Nu a dat nici cel mai mic semn ca nu i-a placut. La asa ceva trebuie sa reactionezi imediat, chiar si pe un ton de gluma.

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

In cazul clasei mijlocii nu se poate vorbi de "masa". E o foaie intr-o carte in tara asta.