1 iun. 2012

Alegeri locale 2012

Cum vi se pare aceasta campanie electorala? Multi spun ca e diferita fata de cele din urma... Comentam putin? Povestim ce am vazut? Voi votati? Postacii platiti sa se abtina.

27 de comentarii:

atreides spunea...

De cand a inceput campania nu am vazut nimic demn de a fi mentionat. Eu o sa votez USL de sus pana jos, fara sa imi fac prea multe probleme de constiinta, desi poate ca ar fi cazul-ca doar trebuie sa votez cu Piedone, nu? Noroc ca exista lucruri care imi mai linistesc constiinta vinovata: intai, contracandidata lui Piedone e Sulfina si as vota si cu Scaraotchi pentru a o impiedica pe imbecila asta sa devina primar, si apoi, noroc ca am vazut cine il sustine pe Nicusor (aveam asa un fel de regret ca nu pot sa votez cu el, obligat fiind sa votez cu Oprescu ca sa nu castige Prigoana).
In privinta ideilor concrete pentru Bucuresti pe care le-am auzit in campanie, nu mi-a ramas niciuna in memorie, probabil de interesante ce erau. Voi ati auzit vreuna interesanta?
Off topic, o chestie pe care am auzit-o azi la TV, spusa de Chitoiu: cica Romania aduna la buget, din toate redeventele incasate, vreo 0,8% din PIB, in vreme ce media in Europa e de vreo 6% din PIB. Cat de imbecili au fost oamenii nostri politici, toti, in 22 de ani, incat sa lase redeventele la acest nivel minuscul? Mie treaba asta imi suna a tradare de tara, din partea tuturor...

Lilick Auftakt spunea...

@atreides, trebuie observat si fenomenul VUM intr-un tur, care face ca batalia sa se dea numai in cateva locuri din tara. Sa luam aminte si pentru parlamentare, cand se vor aranja colegiile sigure si, la fel, vom avea lupta adevarata in doar cateva colegii. Dar e mult de discutat despre asta si vreau neaparat sa dezbatem dupa 10 iunie.

Eu nu stiu ce si daca voi vota. In sectorul 2 nu am ce. Insa pe Oprescu cred ca il votez. Nicusor Dan? A trecut azi pe langa mine cu inca 40 de persoane care il sustineau, printre care si bebelusi sau catei. Cica era mars.

atreides spunea...

Pai, nu inteleg: de ce nu votezi cu Frumosu? Cred ca e mai breaz decat Piedone, cel putin din ce vad pe la TV, nici nu am auzit chestii de rau despre el.

Lilick Auftakt spunea...

Pai pt ce sa votez cu el daca nu si-a facut campanie? Cine e? A impartit vreun pliant, a facut ceva ca sa-si dea silinta sa il cunoasca lumea? Are vreun program? A scris pe net ca a cantat in brigada artistica. Pentru asta sa il votez? Are vreo sansa? Nu votez un om doar pt ca e.. chipurile... USL.

Lilick Auftakt spunea...

Pai Piedone macar are sanse sa castige. Si inca multe. Desi eu nu stiu nici macar liberali care sa il voteze, ma rog...

atreides spunea...

Pai, ideea e ca daca votezi cu Frumosu de fapt votezi impotriva uratului de Ontanu, ceea ce ar trebui sa iti dea un sentiment de satisfactie, hahaha! Chiar daca Frumosu nu are cine stie ce mari sanse. Piedone da, castiga sigur, castiga si daca ar fi candidat din partea UNPR, e popular omul in sector...

Lilick Auftakt spunea...

Pai toata lumea spune ca Ontanu e... PSD. Si contracandidatii sunt blat. Nu vreau sa particip la jocul asta trist.

atreides spunea...

Nu cred ca e blat, l-am vazut pe Frumosu la TV injurandu-l de zor pe Ontanu pentru bani aruncati pe fereastra, mi-e greu sa cred ca juca teatru.

Lilick Auftakt spunea...

Si pe Iliescu de la PDL l-am auzit criticandu-l pe Ontanu. Si e finul lui. Sa fim seriosi... :)

atreides spunea...

Hahaha, asta ca Iliescu ala e finul lui Ontanu nu o stiam, ce teatru absurd!

Lilick Auftakt spunea...

Nu stiai? Tare, da. :)

ionut spunea...

ahhh..lilick si aici dau de nicusor dan?:))))nu mai pot cu asta..eu votez cu toader paleologu, poate imi da si mie pipa din aia:)))) glumesc..clar oprescu si chiliman

niku_elektriku spunea...

@lilick,

voi n'atzi auzit de votul de protest?

votatzi ATTILA!

radu spunea...

Cum adica "voi votati"?
Eu votez candidatii USL pe toata linia, daca mai era un secret, si nu mi-a rusine s-o spun. Basistii lui MRU n-au decat sa-l voteze pe iepurele lor ND pana n-or mai putea. Spune-mi cine te sustine ca sa-ti spun in ce tabara joci.
Am vazut in corturi de campanie mita PD la pungi si melteni care se bateau sa prinda ceva. Imi pare rau ca n-am facut poze, dar mai e timp. S-ar putea sa fie si la PSD mita, la PNL n-am vazut. Stefan Florescu s-a trecut sfant intr-un calendar ortodox distribuit alegatorilor, stiati?
Ca si @atreides, as vota si cu Scaraotchi impotriva celui mai spalat candidat PD. Intai sa-i pedepsim, pe urma mai vedem.
Eu nu sunt la 2, deci n-am nici o sansa sa votez cu Frumosu. Acolo iese Ontanu oricum, asa ca nici nu ma mai intereseaza, poate as fi stat acasa si eu, ca oricum nici candidatul PD (finuletzul) nu conteaza. Curat teatru absurd. :)
Sper sa catige Rares la 6, dar ma tem ca nu, in fine, se joaca. In rest se cam stie.
La 1 si la PG n-am emotii.
Mie mi-e clar ca electoratul care inclina balanta nu e cel alcatuit din activisti de partid, oengisti, societate civila, internauti, nu stiu ce. Ei sunt, daca vreti, crema, dar grosul voturilor e in alta parte. De-aia nu-i dau lui N&D asta mai mult de 7% sanse. Nu el ma enerveaza, e prea bleg, ci sustinatorii lui, pe care sa nu-i vad!

Shadow spunea...

@lilick

opinia mea de afara. Campanie "nula", ofertanti "nuli" in mare majoritate cu foarte mici exceptii indiferent de partide. Eu nu o sa pot vota la locale ca nu sunt in tara :-). Astept nationalele. Si nu mai "vreau" sa "votez de protest" precum niku. Ca pen-ultima data la prezidentiale am votat basec si uite ce "mizerie" a iesit in ultimii 8 ani. Si doar "stiam" ce "hahalera" era. Dar deh am zis ca e "hahalera" mai "mica" decat nastase. Ma inselam binenteles.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, cum 7%? Are maxim 4% in sondaje. Pe uninominal majoritar intr-un tur e porcaria asta ca numai unul singur are sigur sanse, iar restul incearca sa ii micsoreze procentul. Daca ND ar fi militat pentru alt sistem de vot, asa militant cum se da, il credeam ca vrea primaria si nu face un joc de culise al adversarilor. Asa, nu se pune problema sa fie credibil.

Lilick Auftakt spunea...

@niku, sa vedem si cum o fi la parlamentare...

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, nu m-am hotarat inca daca la parlamentare votez de protest sau nu. As vrea, ca si tine, sa votez pozitiv. Dar nu stiu ce ne ofera sistemul de vot.

radu spunea...

In privinta sistemului de vot, e clar: pe sistem VUM, raman USL, PD, UDMR. Intre ei, stiu pe cine votez. In nici un caz UDMR :)
Pe alt sistem (mixt, sa zicem, sau liste), ar putea intra in Parlament si alte partide sau candidati, care oricum nu ma intereseaza. Deci, pt. mine, sistemul de vot (care, din cate aud, va fi respins la CCR si amendat in doua tururi) nu conteaza deloc in privinta optiunii. In nici uncaz n-am sa stau acasa si n-am sa votez cu PD ca sa sanctionez USL-ul pt. VUM. Pe ei o sa-i sanctionez poate altadata, acum PD trebuie sa plateasca.

Cetateanul Popescu spunea...

La mine in Brasov e liniste completa. Nici macar sondaje n-au aparut. Scripcaru a trecut pe albastru si are pliante cu "4 ani in folosul comunitatii" (ha, ar vrea el doar "in folosul comunitatii"!). Candidatul USL a mai aruncat si el ceva foicele colorate... si gata. Un mesh - doua. Plictiseala. Mi-e ca o sa iasa Scripcaru, ca a avut atatia bani incat, cu tot parandaratul, tot i-au ramas si de ceva prin oras. La CJ Cancescu n-are contracandidat viabil, oricat de ... Cancescu ar fi el.

Cetateanul Popescu spunea...

Apropo de Nicusor Dan, un citat de-al lui Victor Ciutacu, de la el de pe blog: "cea mai mare greseala de comunicare din aceasta campanie agresiva pe bloguri [a lui ND, nota mea] e seria de IP-uri de la RDS. aceeasi pe care o utilizeaza si postacii pedelisti cand injura cu spume "

Valentin Berceanu spunea...

A fost o campanie diferita de celelalte. Nu am avut niciodata un primar in functie care sa stea asa de "in turn" ca Oprescu. Iar, in 6, pot spune ca m-am intilnit cu Rares Manescu, accidental pe strada cind era intr-o "vizita de lucru" sau ceva asemenea.
O sa-l votez pe Rares Manescu la sectorul 6, cit despre Oprescu, inca nu sunt sigur. Era candidatul meu preferat, dar, recent, in sector au aparut banere cu independentul Stefan Florescu "garantat de Sorin Oprescu". Pina nu vad un tambalau pe tema asta, in care Oprescu il urecheaza pe nesimtit, nu sunt convins ca doctorul nu joaca la doua capete: la miting la USL, si in spatele lui Florescu in campanie.

Urmaşii lui Traian spunea...

Da, voi vota candidaţi care vor lua câteva sute de voturi.

Pe scurt, nu mai votez hoţi şi duplicitari.

„Anul acesta, în aprilie, președintele României, Traian Băsescu, a cerut accelerarea procedurilor de avizare a proiectului aurifer de la Roșia Montană.”


http://www.evz.ro/detalii/stiri/ministrul-daniel-chitoiu-proiectul-minier-de-la-rosia-montana-va-demara-in-acest-an-984481.html

Lilick Auftakt spunea...

@radu, nu stiu daca sanctionam pe bune PDL. Ii puteam sanctiona pe proportional si mai bine. Asa e o farsa...

Lilick Auftakt spunea...

@Cetatene, peste tot sunt cam clare lucrurile, cu cateva mici exceptii in care inca se joaca...

Lilick Auftakt spunea...

@Valentin Berceanu, nu ma mira nimic. Eu azi m-am intalnit cu Frumosu, candidatul de la 2. Si nu intamplator. E exact asa cum spun eu: blat. O sa va povestesc mai mult dupa alegeri.

Lilick Auftakt spunea...

@Urmasii lui Traian, da, sa le fie de bine.