Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
29 oct. 2008
Cine face reforma in educatie?
S-a tot vorbit zilele acestea despre "Pactul pentru educatie". Ca presedintele Basescu e ultimul personaj politic care poate vorbi despre educatie, cunoastem. A povestit el insusi cata "importanta" dadea scolii si, prin urmare, comportamentul lui de Prim Mitocan astazi e explicabil. Dar ca ar fi ales pentru a face reforma in invatamant un personaj dupa chipul si asemanarea lui poate nu stiati. Vom afla citind interviul de mai jos, interviu pe care Mircea Miclea l-a acordat Gazetei de Cluj. Ca liderii sindicali au semnat pactul stransi cu usa de promisiunea lui Basescu de a mari salariile profesorilor, e de asemenea un fapt cunoscut. E posibil insa sa fi semnat un pact cu diavolul, pentru ca unul ca Miclea, care se declara singur betiv si afemeiat, nu cred ca poate fi in stare sa faca vreo reforma. In invatamant cu atat mai putin. Cititi in continuare:
"Imi plac femeile, tenisul si bautura"
Femeile spun ca barbatii nu le cunosc, deci nu le inteleg. Barbatii spun ca toate femeile sunt la fel. Ce poate sti mai mult un psiholog despre aceasta tema?
Rep.: Din perspectiva psihologului care reuseste sa descifreze natura umana, oamenii va sunt mai dragi sau, dimpotriva, ii dispretuiti mai mult?
Mircea Miclea: E greu de spus. Cred, totusi, ca dupa ce ajungi sa cunosti omul, il pretuiesti mai mult. Pentru ca e fascinant. E un paradox, de-a lungul istoriei: oamenii buni au fost putini si au fost si slabi, pe cand cei care erau rai, au izbandit. Dar cred ca in om exista o credinta ferma in cateva valori, care il face sa-si depaseasca singur conditia, ceea ce nu face nici o alta specie. In Renastere, de pilda, ciuma radea o treime din oras, la fiecare doi-trei ani. Si, totusi, in momentele acelea de criza, in loc sa reactioneze prin disperare, oamenii au produs ceea ce au produs.
Misterul masculin
Rep.: Cum vedeti femeia, din perspectiva barbatului-psiholog? Ce este misterul feminin despre care unii barbati spun ca le este atat de inaccesibil?
M. M.: Daca as fi bogat, as inalta un templu in care sa aduc ofrande femeilor. Ceea ce sunt eu acum, datorez in mare masura femeilor pe care le-am cunoscut. Eu cred ca despre viata, ele te pot invata mult mai multe lucruri, decat oricine altcineva. Si, apropo de mister, vreau sa va povestesc o revelatie. Eram in Germania, incasam un premiu de 2.000 de marci de la o asociatie si am plecat in Paris. Pe toti i-am ras pe bautura. Si, intr-o duminica ploioasa, desi am fost de multe ori la Luvru, am zis sa ma mai duc o data, poate imi dau seama care e misterul Giocondei. Revelatia pe care am avut-o analizandu-i asezarea spasita a mainilor, privirea si zambetul atotstiutor a fost ca ea zambeste atat de misterios pentru ca stie ca e femeie si stie ce inseamna sa fii femeie. Cand ai o cunostinta, poti sa o exprimi scriind-o, vorbind-o, poti s-o transformi intr-un serviciu, dar poti s-o si zambesti. Stiti ce stie Gioconda? Stie ca e mai tare decat barbatul, dar nu spune. Pentru ca-i ajuta pe barbati. Si femeile intelepte nu spun asta, pentru ca ii ajuta pe barbati sa aiba o erectie mai prelungita. Uitati-va, orice barbat creste in umbra unei femei: mai intai mama, sau bunica, care il ajuta sa creasca si care, daca n-ar fi langa el, ar fi vai de capul lui. Numai ca barbatii uita chestia asta, uita ca au fost copii, pentru ca asa cred ei ca isi constuiesc muschii mintali.
"Baiete, m-ai dezamagit!"
Rep.: Nu de aceea sunt oare barbatii niste etern-copii?
M.M.: Ba da, pentru ca apoi, imediat, trec la o alta perioada de dependenta: fata de prima iubita, fata de prima femeie cu care a facut dragoste. De aceea, daca dupa ce au facut dragoste, femeia nu este indeajuns de diplomata incat sa spuna "A fost bine, a fost ok, mai incercam" si ii spune verde in fata "Baiete, m-ai dezamagit!" acel barbat va fi traumatizat in urmatorii 20 de ani. Dupa acea perioada de totala dependenta, urmeaza o usoara independenta - a barbatului adult, sigur pe el - impletita cu o stare de dependenta fata de sotie, amanta sau femeia care il iubeste. Barbatul creste mereu in umbra unei femei. Uitati-va la cuplurile de varsta a treia: intotdeauna barbatul se tine de bratul femeii pentru ca barbatii se demasculinizeaza, in timp ce femeilor li se dezvolta mai mult hormonii masculini. Rep.: Aceasta vulnerabilitate a barbatului care creste in umbra unei femei sa fie cauza faptului ca atat de multi barbati, o data ce se vad pusi in postura de cap de familie, refuleaza in consumul excesiv de alcool?
M.M.: Barbatii sunt centrati pe performanta, nu pe relatie, cum sunt femeile, si atunci, fiind pusi in situatia de a intretine nu numai performanta, ci si relatia, se pierd...
Rep.: Nu este un pericol pentru masculinitate si noul val de performanta dovedit de femei?
M.M.: Ba da, procentajul de studente este mai mare decat cel al studentilor. In plus, munca la calculator nu necesita forta si femeile ocupa tot mai multe posturi pe care si le-ar dori barbatii. Nici un studiu din zecile de mii care s-au facut nu a dovedit ca intelectul barbatului ar fi superior inteligentei feminine. Exista doar o minima-minima diferenta in sensul ca femeile au mai dezvoltata inteligenta verbala, in timp ce barbatii se descurca mai bine cu relatiile spatiale, cu geometria. De la inceputul timpurilor, barbatii trebuiau sa vaneze sa se orienteze, dar cat de inteligenta trebuia sa fie mama ca sa-l invete si sa-l creasca pe o moaca din ala mic, care nu stia nimic, cum sa devina om!? Si, din aceste perspective, cred ca secolul XXI va fi un secol trist pentru barbati... Iar femeile vor trebui sa fie intelepte si diplomate pentru a le mentine barbatilor erectia. Ei sunt foarte usor de castrat.
Drogurile
Rep.: De ce nu au intrat femei geniu in istorie (mari pictorite, scriitoare, compozitoare etc.)?
M.M.: Pentru ca in asa fel era sistemul organizat, incat afirmarea sociala era permisa numai barbatilor. Dar acum, de cand exista miscarea feminista, exista multe femei care ii concureaza serios pe barbati, chiar ii intrec.
Rep.: Fiind hipnoterapeut, ati incercat droguri psihedelice?
M.M.: Sigur ca am incercat, succesul terapiei este legat de asta. Dar nu pot sa spun ca mi-a placut in mod special vreunul dintre ele. Imi place mai mult bautura, tenisul si femeile.
Rep.: Se spune ca un rau mai mic, dar permis, inlatura pericolul unui rau mai mare. Nu credeti ca s-ar reduce consumul de heroina si droguri grele daca ar fi legalizat consumul de marijuana sau cannabis?
M.M.: In alte tari, de exemplu in Olanda, aceasta metoda functioneaza. Exista bauturi cu marijuana, prajituri cu marijuana, iar de comanzi o cafea Eduard, trebuie sa specifici ca nu o vrei cu marijuana. Dar cred ca Romania nu este pregatita pentru legalizarea drogurilor usoare.
Profesorul universitar Mircea Miclea este nascut in 8 noiembrie 1963 si, in prezent, este sef de Catedra la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Licentiat in filozofie si psihologie, profesorul Miclea are la activ numeroase premii (1992 - Premiul Academiei Romane, 1999 - premiul pentru hipnoza clinica), recenzii, proiecte de cercetare, volume proprii ("Psihologie cognitiva", "Stres si aparare psihica") si volume colective ("Introducere in psihologia contemporana", "Hipnoza si hipnoterapie", "Metodologie psihologica si analiza datelor" etc.). Mircea Miclea este directorul Centrului de Analiza Comparativa a Universitatilor din Cluj, membru in numeroase institutii internationale de profil (inclusiv in Academia Oamenilor de Stiinta din Romania). A participat la conferinte, seminarii si simpozioane atat in Europa, cat si in SUA.
Oana MARGINEAN
"
Cititi si aici despre AFACERILE LUI MIRCEA MICLEA.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Excelent, excelent. Tip "onest" gagiul, omul potrivit la carciuma potrivita.
Ce mai @MoshCalifar...m-a convins si pe mine de "onestitate". Cineva trebuia sa faca si reforma asta in invatamant cu bautura, femei si droguri usoare. :))
Pai "reforma" in educatie o face cam cine face si "propaganda" pentru cultura romaneasca prin ICR.
Numele persoanelor difera, dar credibilitatea e cam aceeasi.
Trimiteți un comentariu