18 iun. 2008

Broasca raioasa

Se vorbeste foarte mult zilele astea in presa si pe bloguri despre alianta PD-L-PNG-CD. Este o alianta ce nu putea fi evitata. Este o alianta pregatita si asumata inclusiv de catre intelectualii Cotroceniului.

"Ne aşteptăm cât de curând ca “ambasadorii” Cotidianului să elogieze rafinamentul intelectual al becaliotului. Nici n-ar fi greu, precedentele existând." spune Cristian Banu pe blogul sau.

Un fragment celebru extras dintr-un articol al lui Sever Voinescu aparut pe 26 aprilie 2007 reprezinta un astfel de precedent. Sever Voinescu scria inca de atunci incercand sa explice necesitatea aliantei cu PNG-CD:

"Dl Basescu va avea nevoie de o sustinere politica substantiala din Parlament. Asadar, ideea unei uniuni politice de dreapta, asemanatoare intru citva celei care l-a dus pe Jacques Chirac spre al doilea sau mandat prezidential, in 2002, pare a fi solutia. Mai mult, aceasta constructie politica ar urma sa fie cadrul marii uniuni a partidelor de dreapta, dupa model popular. Cu alte cuvinte, s-ar realiza planul mai vechi al dlui Valeriu Stoica. Am scris cu alte prilejuri de ce cred ca Romania are nevoie de o dreapta unita, asa ca nu voi reda aici aceste argumente. Dl Basescu are, acum, ocazia de a face acest imens bine Romaniei daca va intelege ceea ce stiu, de milenii, chinezii, ca in orice criza sade ascunsa o mare sansa de mai bine (...) De asemenea, reticentele fata de PNG trebuie sa dispara. Vorba lui Maniu, nu ai ce cauta in politica daca nu esti in stare sa inghiti in fiecare dimineata inainte de micul dejun o broasca riioasa vie."


Sa aveti pofta, dragii nostri intelectuali bordurieni becalioti!

3 comentarii:

Anonim spunea...

@Karina

:)) Foarte tare!

Pai, ce mai putem spune "intelighentiei" pro-basesciene, pro-becaliene, si, in curand pro-vadimiste?! Sa le uram "succesuri, zic! ;)

Lilick Auftakt spunea...

@raluca

Pai cand pun fata in fata articolul de acum mai bine de un an cu cel de azi...
http://www.cotidianul.ro/un_soc_de_luciditate_pentru_dl_basescu-49057.html

...nu stiu daca sa rad sau sa plang. Aleg asadar sa-mi fie mila de Sever. Are un punct in plus din partea mea doar pentru ac e mai putin orgolios ca altii (vezi Liiceanu sau Patapievici despre care vorbeam)..dar asta nu e o calitate ci lipsa unui defect.

Anonim spunea...

Kari, corect!
Mi-a placut ce ai scris la Andrei Badin, ca il vezi pe Patapievici votandu-l pe Becali. La fel ca tine, nu stiam daca sa rad sau sa plang.